Revlon Ultra HD Matte Lipcolor - MAKEUP ARENA

10/01/2017

Revlon Ultra HD Matte Lipcolor




Iskrena da budem nisam primijetila ove ruževe na Revlon stalku. Još iskrenija da budem, u zadnje vrijeme i nisam baš često pohodila drogerije pa nije ni čudo da su mi promakli. Tako da sam se jako obradovala kada su mi stigli jer hej, koja se to od nas ne bi opradovala mat tekućim ruževima u svih 7 nijansi dostupnih kod nas, i to od brenda koji je sinonim za kvalitet.


Na ambalaži se neću puno zadržavati jer sam vremenom shvatila da jedna slika vrijedi više od stotinu riječi.

Aplikator je iznimno precizan i jako je jednostavno nanijeti ruž na usne bez da se pređe preko rubova ako te ne želimo, ako želimo i to se lako izvodi.


Miris ruža je slatkast, podjeća me na neke kolačiće i ni u jednom momentu mi nije zasmetao, čak naprotiv, godi mi taj miris. Tekstura ruža je iznimno kremasta, tako da na prvu nisam stekla dojam da se radi o mat ružu, čak se i brzo obrisao sa ruke gdje sam bila napravila swatch. Ali znala sam da pravo testiranje kreće tek kada ga budem nosila kroz cijeli dan. 

Kada se nanese na usne ne osuši se brzo, treba mu vremena da skroz legne. Stoga sam ga ja nanosila u jako tankom sloju. Kada se nanese u debljem sloju teže se suši i ostavlja dojam da se ne radi o mat završetku. Stoga vam svakako preporučujem nošenje tanjeg sloja ako težite mat završnici, ali ugodnoj napominjem ili malo deblji sloj ako volite osjetiti kremasti ruž na usnama.

Ja sam u odnosu ljubav-mržnja generalno sa većinom tekućih mat ruževa i ne osporavam im kvalitet i trajnost, ali jednostavno ne mogu više od dan-dva nositi takve ruževe i čuvam ih uglavnom za posebne prilike. Ali ovaj ne da nije u toj kategoriji neugodnih suhih, ovaj je daleko iznad njih i jednostavno ne vrijedi da ih se spominje u istom kontekstu. One koje vole potpuno suhe ruževe mogu se ne naći sa ovim ljepotama, sve je to stvar naših osobnih preferenci. Moji dojmovi su izuzetno pozitivni i malo je reći da sam oduševljena njima i malo je reći da se trudim da svima skrenem pažnju na ovaj kvalitet.

Pigmentacija je vrlo dobra do odlična, što ovisi o nijansama. Nijanse 600, 620 i 630 su svjetlije i samim tim imaju nešto slabiju pigmentaciju koju ocjenjujem vrlo dobrom. Jasno mi je da bi odlična pigmentacija kod ovakvih nijansi mogla izgledati ne baš tako lijepo i možda korektorasto i da upravo ovakva pigmentacija njima u potpunosti odgovara. Preostale četiri nijanse imaju savršenu pigmentaciju, tako intenzivnu i jaku da to morate barem isprobati u drogeriji i uvjeriti se same. Kad smo već kod drogerija da spomenem da su Revlon stalci dostupni u odabranim Didaco drogerijama. Neki dan sam baš bila u Didacu i vidjela da im je cijena 14,60 KM, ali je bilo navedeno da je to cijena u katalogu, pa pretpostavljam da je to neka snižena cijena, nisam uspjela da pronađem punu cijenu, a radnice su bile zauzete pa mi se nije dalo ispitivati ih. Pretpostavljam da je redovna cijena koju markicu iznad. Ako znate molim napišite u komentaru pa ću ja ispraviti. Količina koju dobijemo za taj novac je 5.9 ml.

Najduže mi se na usnama zadržavaju ove malo tamnije nijanse, mada sve blijede polagano i nema onog naglog nestajanja i neurednog izgleda usana, zbog čega su mi se posebno dopali.

Aposlutno ni malo ne isušuju usne.

A sada idemo pregledati jednu po jednu nijansu.

630

 

630 - krasna nude nijansa, iako na swatchu vidimo dozu topline, u kombinaciji sa hladnijom bojom mojih usana, dobila sam krasnu neutralnu nude nijansu kakvu već dugo tražim.

600


600 - još jedna toplija, ali ovaj put roskaska nijansa koja opet u kombinaciji sa hladnijom bojom mojih usana izvlači neutralnu roskastu boju i kao takva mi se baš dopada. Trebate imati na umu da ako je vaša boja usana drugačijeg podtona i/ili boje za očekivati je da će ruževi izgledati na vama drugačije, ali ja vjerujem da su mnoge od vas toga već svjesne.

620

 
620 - jedna odmjerena breskvasta boja koju je u biti jako teško naći. Sve one koje imam od ranije su dosta drečavije, ova je baš onako kulturno breskvasta :) znate već na šta mislim :) Moguće da bi na nekome sa pigmentiranijim usnama i ova nijansa bila drečava, ali na meni srećom nije i baš mi se zbog toga dopada.

625


625 - jarko crvena nijansa 


605


605 - jarko roza nijansa, hladnog podtona.


610



 610 - crveno-ljubičasto-bordo boja.


635



635 - savršena tamnija crvena nijansa.





 gore ka dolje u jednom tanjem sloju: 635, 610, 605, 625, 620, 600 i 630


I za kraj da vam kažem nešto, znate šta je mana ovim ruževima? Imaju jednu jedinu manu koja bi ih mogla koštati prodaje, a ja se iskreno nadam da neće i da sam vam ih ovim postom predstavila najbolje što sam mogla i da sam prenijela sve svoje pozitivne dojmove. Mana im je što u nazivu stoji mat, pa na njih neće obratiti pažnju sve ljubiteljice komfora, kojima smeta zatezanje na usnama koje većina tekućih mat ruževa ima, a sa druge strane ljubiteljice mat završetka bi po prvom isprobavanju mogle zaključiti da formula nema veze sa mat. Istina je između ovog dvoje a to je da se ovdje radi o savršeno kremastoj mat formuli kojoj treba malo više vremena da se potpuno uhvati za usne, ali nakon toga nema mrdanja satima i satima. Možete piti, jesti, može vam čak i ostati na čaši, šolji, bilo čemu, ali će i dalje ostati na usnama jer čak i kada djelimično spadne sa usana, on zadržava taj neki stain tj. trajniju obojenost usana, pa je potpuno izvjesno da ćete kraj radnog dana dočekati sa ružom na usnama, možda ne jednakog intenziteta kao na početku, ali će sigurno biti tu.

Izuzetno mi se dopadaju, to je moj konačni sud o njima i to što sam ih dobila ni u jednom momentu ne utiče na ovu činjenicu. Faktički sam nakon 7 dana nošenja svih različitih nijansi mogla napisati sve ovo isto s obzirom da se dojmovi kakve sam stekla na početku nisu ni malo promijenili kroz preko mjesec dana korištenja.

I svakako da spomenem još i da su omiljene nijanse 625 i 610 :)

Kako se vama čine, da li ste ih već primjetile ili ćete ih tek pregledati?


PR proizvodi

4 komentara:

  1. Marijana Šimić1. lis 2017. 20:18:00

    Meni je najljepši 610! Baš je fenomenalna boja. Nisam ih vidjela a pogledaću svakako i to ovu nijansu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sutra pravac Didaco, 635 i 600 su moje nijanse, jedna za svaki dan a druga za ponekad :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)