Deborah Extra Mat Perfection tekući puder - MAKEUP ARENA

10/18/2017

Deborah Extra Mat Perfection tekući puder




Kada je o puderima riječ iako imam svog dugogodišnjeg favorita Estee Lauder Double Wear plus još nekoliko zamjenskih za njega, moja potraga za drugim puderima koji će se moći pridružiti ovoj nekolicini koju ne skidam sa trona, nikada ne prestaje. Tako sam nedavno potpuno odlijepila kada mi je na fejsu izletila reklama za novi Deborah puder. Kažu Extra Mat, ne moram vam ni objašnjavati koliko je to oduševljena kod mene izazvalo. Jedva sam čekala da dospije u moje ruke. Btw. ovo je prvi Deborah puder koji sam isprobala.


Ambalaža mu je klasika, četvrtasta bočica sa pumpicom. Pumpica ne izbacuje puno proizvoda pa mi je za potpuno nanošenje potrebno dva stiska. 


Nosila sam ga gotovo mjesec dana svakodnevno, mišljenje o njemu se nije mijenjalo iz dana u dan, što se zna desiti sa nekim poizvodima. Bilo je čvrsto od samog početka.

Puder je srednje gust, prekrivanje mu je srednje ka jačem pri umjerenom nanošenju, lako nadogradivo do potpunog. Miris mu je izuzetno prijatan, cvijetni i osjeti se jače direktnim mirisanjem, dosta slabije dok ga nanosim. Lako se razmazuje po licu i primijetila sam da se najbolje nanosi sa nekim buffing kistom, utrljavanjem i zatim tapkanjem na mjestu gdje želimo jače prekrivanje. 

Ne suši se brzo poput recimo Revlon Colorstay-a, te imam dovoljno vremena da ga jednoliko nanesem. Kroz nekoliko minuta je potpuno suh. Normalni masnokožci mogu tu stati i ne moraju ga dodatno fiksirati dok mi iz one kategorije okorjelih, možemo lagano utapkati još nekog fiksirajućeg pudera koji nema dodatno prekrivanje jer se bojim da bi dodavanje pudera u prahu ili kamenu sa dodatnim prekrivanjem moglo biti previše.

Na mojoj koži je ovo jedan od najtrajnijih isprobanih pudera. Kroz dva sata primijetim lagano prosijavanje, koje lako skinem blotanjem. Tada bi idealno bilo malo popraviti šminku sa dodavanjem nekog kamenog pudera sa matirajućim svojstvima, opet mislim na onaj koji nema dodatno prekrivanje. Ja obično to napravim tek kod narednog blotanja kroz 4 sata jer u zadnje vrijeme primijetim da radije hodam i malo zamašćena nego da sam pod stalnim pritiskom da li je koža u ok stanju (bolje od ok ne očekujem :)). Dakle kod spomenutog blotanja i lagane korekcije kroz 4 sata, puder mogu nositi još neka tri-četiri sata, nakon čega primijetim da lagano nestaje sa određenih kritičnih dijelova lica, to su obično čelo i nos. Naravno on je i dalje nosiv, ali nije to više isto kao na početku priče. Ispod pudera uvijek nosim bazu za lice, u ovom slučaju sam nosila bazu istog brenda.

Možda se vama ovo može učiniti kao previše posla i previše popravki da bi puder opstao, ali vjerujte mi na riječ da je ovo moja uobičajena rutina kod pudera, za koju ranije nisam smatrala da trebam posebno naglašavati i meni je najvažnije da na kraju, kada dođe do skidanja šminke ja u biti imam šta skinuti. To što je on djelimično nestao kroz 7-8 sati je meni izuzetno trajan puder i svi vi koji imate umjerenije masnu kožu, možete i pretpostaviti da svo ovo vrijeme nošenja pudera, na vašoj koži sigurno može biti znatno uvećano, a eventualne korekcije upolovljene ili možda čak i nepotrebne.

Tokom dana ne oksidira, ne mijenja boju. Sadrži SPF 20.

Za ovaj puder ne smijete imati dehidriranih dijelova kože jer sa svojom "težinom" suhe dijelove će lako istaknuti. Također hoće se uvući u pore i bore, ako se pretjera. Ali imajte na umu da ćete sa gotovo svakim puderom koji ima jače prekrivanje biti na istom, tako da ove dvije stavke ne želim da shvatim kao neke veće zamjerke i generalno moje mišljenje o ovom puderu je izuzetno pozitivno. Ako odgovara meni, koja sam ekstremni masnokožac, nekako sam sigurna da eventualno još i mješoviti mogu da ga nose, dok onima sa normalnom i suhom kožom ne bi trebao biti izbor, postoje druge vrste pudera za te tipove kože.

Puder je dostupan u 5 nijansi: 00, 01, 02, 03 i 04. S obzirom da ja imam još uvijek malo boje od ljeta, odlučila sam se za nijansu 02 koja nije apsolutni pogodak za mene, ali recimo da mi odgovara 90% i uspijem je prilagoditi licu. Na swatchu možete primijetiti da nijansa 02 ima breskvati podton, koji se kod nanošenja izgubi. Cijena pudera je oko 27-8 KM, ali evo recimo nedavno je u CM-u bilo sniženje od 40% na kompletan Deborah stalak, pa se može kupiti i po nižoj cijeni.




Na slici ispod puder sam lagano fiksirala Catrice matirajućim puderom u kamenu koji nema nikakvo dodatno prekrivanje, na usnama nosim fenomenalni Deborah tekući mat ruž u nijansi 08 koji je ljubav na prvu, drugu, treću i svaku narednu i ako želite recenziju o njemu, tj. o ukupno tri koliko sam ih za sada kupila, samo pišite. Moram da vam zagolicam maštu i kažem da je stvarno odličan, da se bez korištenja olovke sasvim jednostavno precrtaju usne za broj-dva i to nije vidljivo iz aviona :) Trajnost i ugodnost? Eh pa neću vam sve otkriti u ovoj recenziji i skrenuti pažnju sa pudera na ruž :) Pa vi sad meni recite da ne želite recenziju ruža :)


Za kraj nemam potrebe da išta dodajem jer mislim da vam je do sada jasno da mi se puder dopao i da se vratim na početak priče, pridružiće se sigurno onoj nekolicini koji su zauzeli sigurno mjesto među puderima koje uvijek iznova kupujem.

Da li ste ga već isprobale?

4 komentara:

  1. Isprobala sam ovaj puder i moram reći da sam oduševljena njime, toliko da je skinuo s trona Bourjois 123 Perfect, što nisam mislila da je moguće. No, primjetim neke probleme s Bourjois koji me smetaju malkice, a to je da nekako oksidira na mom licu, postane malo narančastiji, pošto mislim da sam rozog podtona, moguće da je takav, a i nijansa 52 mi je dobra ljeti, mada mi je i tad malo žućkastija nego bih voljela (istu nijansu imam cijele godine i ne idem na sunce, duh sam, znam) zimi mi treba ipak 51, tako da ću potražiti 51 negdje vani. Kako sam jako svijetla, uzela sam ovaj Deborah puder u nijansi 00 i jako se lijepo stopio s mojom kožom, a njegova postojanost je jako, jako dobra, pošto je i nakon više od 10 sati stajao na mom licu kao kada sam ga tek nanijela, mrdnuo nije. :) Što se tiče Deborah ruževa, po meni su najbolji drogerijski ruževi, imam i one Velvet i ove Lasting liquid, tako da ću ih nastaviti kupovati. :) Vama odlično stoji ova nijansa ruža, a o puderu da ne pričam. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Da se ispravim, neutralnog sam podtona, pošto mi vene bacaju na plavo. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo i oko pudera i ruževa :) Meni je žao što kod nas ne uvoze najsvjetlije nijanse jer je izvjesno da mnoge cure trebaju baš te najsvjetlije nijanse i da bi se one sigurno super prodavale. Bourjois 123 Perfect je meni jedan od dražih pudera, volim isprobavati različite pudere, ali njemu se onako baš često vratim jer ima ono što meni treba kod pudera koji nosim svaki dan.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)