Deborah Milano Hi-Tech rumenila - MAKEUP ARENA

8/17/2017

Deborah Milano Hi-Tech rumenila






Sa ovim rumenilima imam jednu priču. Ako vas sama priča ne zanima, preskočite na tekst ispod naredne slike. U svojim danima kada sam imala najveću ovisnost o makeup-u, oko ovih rumenila sam obilazila danima. Prvo ih kao nisam htjela kupiti jer u to vrijeme sam imala neuobičajeno velik broj rumenila (bila je to moja faza opsjednutosti rumenilima), pa sam se pokušavala kontrolirati i biti jača od mog poriva za daljnjim skupljanjem potrebnih i nepotrebnih nijansi.
Na kraju sam popustila pred nijansom #46 jer je upravo ona bila jedna od onih nijansi koje su mi najviše privlačile pažnju. I da se vratim na tu tadašnju priču o tome da sam imala jako puno rumenila pa sam nekako vrlo rijetko koristila ovu ljepotu. Na kraju je završila u trećoj ladici, koja služi za komade šminke koje ponekad koristim. Srećom nije u četvrtoj koja služi da se podijeli drugima jer se nikako ne koristi, bila bi to prava šteta :)

I tako prije neka dva-tri mjeseca, pregledala sam ladicu sa tom šminkom koju ponekad koristim i sjetila se koliko sam željela imati ovo rumenilo i onda je onako tužno stojalo u ladici koja se rijetko otvarala. Odlučila sam ga malo vratiti u upotrebu i tek tada se desila prava ljubav. Od tada ga koristim gotovo svakodnevno i mogu ga sa pravom nazvati jednim od trenutnih favorita. Upravo zbog njega nedavno sam kleknula pred Deborah stalkom i odabrala si ne jednu, nego još dvije nijanse. U biti sam krenula kupiti jednu, ali kako se nisam mogla odlučiti između dvije nijanse i kako su bili na sniženju, rekoh sama sebi: "ma daj obje, vidi kako su lijepe, ne premišljaj se".

Ambalaža ovih rumenila je posve jednostavna, okrugla, sa prozirnim poklopcem. Ima neki kistić na izvlačenje koji se nalazi sa stražnjeg dijela ambalaže i predlažem da ni ne pokušavate nanijeti rumenilo sa njim jer neće vam biti od koristi. Možda je dobro što je tu, za eventualne popravke u toku dana, mada ipak nisam sigurna ni da bi se popravka mogla sa njim napraviti. To rumenilu ne uzimam za zlo jer ako mene pitate kistovi uz rumenila su nepotrebni jer teško da ćete tu dobiti nešto što možete iskoristiti. Sa druge strane sviđa mi se što kist ne zauzima prostor, pa nije ni sama ambalaža nepotrebno veća zbog njega.

Redovna cijena rumenila je oko 16 KM, ja sam zadnja dva kupila na sniženju za oko 13 KM, a koliko me sjećanje služi prvo rumenilo sam kupila za nekih 11 KM. Ne samo da vrijede po sniženoj cijeni, nego apsolutno vrijede i da se kupe po punoj cijeni. U nastavku recenzije možete pročitati zašto mislim tako. Nisam uspjela naći količinu koju rumenilo ima, ali vjerujem da je to neka standardna količina od oko 5 grama, koju većina rumenila ima. Na ambalaži je navedeno da se moraju upotrijebiti unutar 18 mjeseci od dana otvaranja, moje osobno mišljenje je da kameni proizvodi traju mnogo duže od toga, čime naravno ne apeliram na vas da ih koristite duže od navedenog roka, stvar je osobnog odabira.

Pigmentacija je izvanredna. Iako mene kod rumenila generalno ne kupuje sama pigmentacija jer odlična pigmentacija nije jedino mjerilo kvalitete ako mene pitate, često mi se čak ni ne dopadnu rumenila koja imaju prejaku pigmentaciju. Puno važnija je formula i kako se rumenilo nanosi na lice. Sama formula rumenila je fenomenalna, ne znam mogu li reći puterasta jer taj pojam koristim uglavnom za sjenila ali tako fino klizi po koži, tako se krasno razmazuje po licu, bez pola muke i bez ostavljanja klaun efekta na licu, pa čak ni sa ovom naintenzivnijom nijansom. Prijanja na lice jako lijepo i razmazuje se uz nekoliko pokreta kistom. Vjerujem da u mnogome tome pomaže sama završnica, koja je u ovom slučaju satinska, dvije od tri nijanse imaju jako sitan, jedva vidljiv šimer. Trajnost na licu je usko vezana uz činjenicu šta taj dan nosim na licu. Ako je tu Estee Lauder Double Wear koji na licu ostaje dok ga ne skinem, onda će i rumenilo ostati jednako dugo, ako taj dan nosim BB kremu ili neki laganiji puder, primijetim da sa nestankom bb kreme ili pudera blijedi i rumenilo, pa je trajnost samog rumenila u direktnoj vezi sa puderom :)

Kvalitetom formule, pigmentacije i jednostavnošću nanošenja me podsjećaju na MAC mineralna rumenila.

  L-D: 46, 58, 62

#46: Roskasto-breskvasta nijansa sa sitnim šimerom svjetlije boje. Toliko je sitan da ja ne uspijevam sa sigurnošću da skontam da li je zlatan ili srebrenkast ili nešto između to dvoje,
#58: Ciglasto-brončano-smeđa nijansa koja također ima svijetli šimer,
#62: Nijansa koja je na mojoj koži neki mix jače roze i koraljne, bez šimera, ali i dalje satinske završnice.

Ranije su nijanse osim brojevila bile označene i imenom pa na mom prvom kupljenom rumenilu #46 piše i Rosa Pesca, na ova nova dva nema naziva, samo broj. Na internetu sam potražila njihove nazive i našla da nijansa #58 ima naziv Paprika (pitam se na koji je naziv povezana sa paprikom :)), a nijansa #62 ima naziv Coral (puno logičniji odabir). Ne znam da li je osim što su ukinuli nazive mijenjana i sama formula i/ili boja, moguće i da jeste. Dok sam tražila nazive nijansi za pripadajuće brojeve na nekim slikama i swatchevima na netu sam nailazila da nijansa #58 ima više crvenkastog podtona, u dodiru sa mojom kožom naznake crvene boje su toliko minimalne da ih nisam htjela ni uvrstiti u opis nijanse. Ako nisu mijenjali boju onda se tu opet vraćam na ono što stalno spominjem, to je činjenica da kako će boja povući na nama ovisi jako puno o boji same podloge (u ovom slučaju lica) na koju se ta nijansa nanosi. U biti je najvažnije da se nama dopada kako nijansa izgleda na našem licu.

L-D: 46, 58, 62

Sve u svemu moje najiskrenije preporuke za ova rumenila. Za sebe se bojim da ponovo priđem Deborah Milano stalku jer bih mogla poželjeti i preostale nijanse i time bih se u trenu vratila u svoje staro stanje opsesivnog skupljanja rumenila. Ali eto, recite vi meni kako odoljeti ovako odličnim a povoljnim rumenilila?

Da li ste već imale priliku isprobati neko od ovih rumenila i ako da, pričajte mi koja vas je to nijansa oduševila?

Broj komentara: 6:

  1. Ja trenutno koristim nijansu 60 i prezadovoljna sam. Na preporuku kume sam kupila ovo rumenilo i ne kajem se ni malo... nijednim nikad do sada nisam bila ovako zadovoljna. A sama nijanasa 60 se cini u zatvorenoj ambalazi presvjetla, medjutim kada se skine prvi sloj super je, taman za svakodnevnu upotrebu. Najbolje je dobro isprobati tester prije kupovine, jer jedino sam se bojala toga da je presvjetlo. Preporucila bih ovu nijansu svim djevojkama koje se svakodnevno sminkaju (dnevna sminka za posao) a pri tome nisu bas vicne nanosenju jako pigmentiranih rumenila (ja sam ih imala par ali, valjda ne znam nanijeti kako treba, i uvijek mi budu prejake boje).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo isto mišljenje. Izgleda da kod svih ovih rumenila nema problema sa nanošenjem, čak i kod ovih sa jačom bojom. Napravili su odličnu formulu koja se krasno blenda i nema flekavog izgleda. Obratiću pažnju i na tu nijansu jer čini mi se da ih želim sad sve :)

      Izbriši
  2. I meni su odlična, samo bih voljela da nemaju nimalo glittera :( i da obavezno ih kupovati u CMu a ne DMu, jer su u cmu bez sniženja oko 12 ili 12 KM, a i druga rumenila Deborah imaju puno manju standardnu cijenu u cmu nego dmu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A meni taj gliter ne semta jer nije baš vidljiv kad se rumenilo nanese na kožu. Divna su mi rumenila :) Hvala i za info o cijenima, naredni put idem do CM-a, iako mi on nije baš usput.

      Izbriši
  3. Msm da kod ovih rumenila ne ide nikako bronzer.. pogotovo mat
    Inace savrsena su rumenila <2

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicna rumenila, godinama koristila boju pod nazivom mogano misl8m br.59 ali ga nema vise u prodaji.Sada koristim 58 broj bez naziva mada bih uvijek uzela prethodni...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)