Estee Lauder DayWear Matte Oil-Control Anti-Oxidant Moisture Gel Creme - MAKEUP ARENA

8/04/2017

Estee Lauder DayWear Matte Oil-Control Anti-Oxidant Moisture Gel Creme




Kako započeti priču o kremi koja me osvojila? Pa tako što ću vam reći šta me je to kupilo i zašto sam poželjela da imam ovu kremu? Ako ste masnokožac, a znam da vas je jako puno koji moj blog naviše zbog toga pratite, onda znate muke naše masne kože. Sebum koji stalno izbija i naša želja da to zaustavimo su u stalnoj borbi. Pobijedimo mi nekad taj sebum i reduciramo njegovo izlučivanje, ali posljedice ostanu u vidu isušene kože. Nema ništa gore (ima, ima ali eto svakom je njegova muka najgora), kada imamo kožu koja je dubinski masna a površinski isušena.
I dalje imamo dosadni sebum, ali puderi koji su namjenjeni masnoj koži ne mogu da surađuju sa kožom jer ta površinska isušenost ne dozvoljava da puder lijepo legne na kožu i hvata se za te isušene dijelove. Ovaj problem masne kože sam već više puta spominjala na blogu, ali s obzirom da se ovaj problem može riješiti upotrebom ove kreme, nije mi bilo druge nego problematiku masnokožaca ponovo iznijeti.
Eh sad kad samo se prisjetili toga šta to nas masne muči, da se vratim na ono šta me to natjeralo da poželim imati ovu kremu. Činjenica da je obećavala matiranje a istovremeno hidrataciju zbog svega gore navedenog, me kupila odmah, ali bukvalno. Nije tajna da je meni već godinama omiljena preparativa Estee Lauder i da to što im poklanjam svoje povjerenje i rado kupujem njihove proizvode je zbog toga što sam u svojoj dosadašnjoj karijeri isprobavanja njihovih proizvoda (isprobala sam ih jako puno) naišla na samo dva koja su mi bila onako-onako i sa tako velikim procentom proizvoda koji su mi odgovarali nemam ni najmanju sumnju da ono što obećaju - to i ispune. Mogu vam reći da potpuno neopterećeno kupujem njihove proizvode i to mi jako puno znači, s obzirom da nisu na jeftinijoj strani. Razumijem ja i činjenicu da ne postoji proizvod koji svima jednako dobro odgovara jer da postoji onda bi samo jedan brend profitirao, ostali bi propali :) Ali ipak da se ja vratim na temu, moje misli me često prenesu na nešto posve drugo, a volim tipkati baš ono što mi se u tom momentu vrzma po glavi. Dakle matiranje i hidratacija u jednom proizvodu, uzimam, bila je moja prva misao. Tako brzoj odluci je doprinijela i činjenica da sam ranije probala i klasičnu verziju DayWear kreme i da mi je bila jako fina na koži, ali upravo me smetalo to što bih se jako brzo usijala od nje i koristila sam je po stanu, kada sam htjela podariti koži njegu, bez da brinem o matiranju. Sjećam se da sam tada dok sam je koristila pomišljala da zašto je toliko hvaljena ta klasična verzija, a meni ništa posebno. Sada sam svjesna da je to bilo samo iz razloga što nije za moj tip kože i šta sam drugo i očekivala u konačnici :) Ako vas zanima koliko je prvu verziju nahvalila djevojka koja je napisala post na mom blogu, za čiju kožu je i bila namijenjena ta krema, klik na recenziju napisanu prije 4 godine, OVDJE.

Odmah da skrenem pažnju da ovo nije klasična beton matirajuća krema, kakva je na mojoj koži Murad matirajuća koju već godinama volim, ali je u zadnje vrijeme koristim samo za posebne prilike jer sam primijetila da mi je dugogodišnje stalno korištenje ove kreme doprinijelo blagom isušivanju kože. Ovo je krema koja će blaže matirati, ali opet dovoljno da mogu reći da je potpuno samostalno koristim kroz ove vruće ljetne dane. Da, probije sebum, ali ne tako brzo kao kada sam bez kreme ili sa kremom koja nema svojstva matiranja i da, nema ni traga isušenosti kože što je meni zaista od iznimne važnosti.

Što se tiče same ambalaže nema odstupanja od onog do sada viđenog, meni lijepa i dopadljiva ambalaža, od klasične DayWear verzije je razlikuje samo matirano tijelo posude. Sama tekstura joj je gel-krema, kako sam i očekivala vodenkasta je kad se nanosi, ali se brzo osuši još dok se razmazuje i na licu ostavlja baršunasti i mekani osjećaj. Nema zatezanja, niti odmah po nanošenju a niti kasnije. Odlično se ponaša kao podloga makeup-u. Koliko dugo će mi držati kožu matiranom ovisi i o drugim faktorima, o tome koji puder nosim, koliko je vruće taj dan i na kraju krajeva od same kože jer upratila sam da se ne mastim svaki dan jednako, nekad je to više izraženo, nekad manje. 

Miris joj je svjež, isti kao i miris klasične verzije, jače se osjeti direktnim mirisanjem iz ambalaže nego dok se nanosi.



Ingredients: Water\Aqua\Eau; Isododecane; Butylene Glycol; Polypropylene; Dimethicone; Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane; Glycerin; Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer; Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract; Lens Esculenta (Lentil) Fruit Extract; Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract; Laminaria Saccharina Extract; Narcissus Tazetta Bulb Extract; Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract; Trehalose; Ergothioneine; Algae Extract; Lactobacillus Ferment; Caffeine; Acetyl Glucosamine; Hordeum Vulgare (Barley) Extract\Extrait D'Orge; Thermus Thermophillus Ferment; Polysilicone-11; Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer; Propylene Glycol Dicaprate; Tocopheryl Acetate; Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake; Sodium Lactate; Sodium Hyaluronate; Ethylbisiminomethylguaiacol Manganese Chloride; Lecithin; Tetrahexyldecyl Ascorbate; Laureth-23; Tromethamine; Citric Acid; Cyclodextrin; Caprylyl Glycol; Laureth-4; Oleth-10; Sodium Pca; Silica; Fragrance (Parfum); Hexylene Glycol; Disodium Edta; Bht; Phenoxyethanol; Linalool; Butylphenyl Methylpropional; Benzyl Salicylate; Blue 1 (Ci 42090)

Sve u svemu presretna sam što sam se odlučila isprobati ovu kremu i potpuno je ispunila moja očekivanja i mogu slobodno reći da je u njoj spoj dvije meni jako bitne stavke kod preparative, što mi na svakodnevnoj bazi uveliko olakšava njegu kože. Imam osjećaj da ćemo se dugo družiti jer ruku na srce jako je teško naći matirajuću kremu koja ujedno ima i hidratantna svojstva pa sam uglavnom korisila dva proizvoda da postignem oboje. Ako je vaša koža malo više dehidrirana onda ćete vjerovatno morati posegnuti za dodatnom hidratacijom u vidu seruma. Meni konkretno sa ovom kremom nije potreban još i serum. Vjerujem da bi ova krema bila odličan izbor i za one sa mješovitom pa čak i normalnom kožom u ljetnim danima, kada nam većini matiranje i treba, ali ja je prvenstveno na razmatranje mogu preporučiti onima sa problematikom kože sličnoj mojoj.

Krema se može kupiti u svim bolje opskrljenim parfumerijama, u Tuzli u Inoma Concept Store, Bingo City Center po cijeni od 135 KM za 50 ml.

Da li ste već primijetile ovu kremu i ako da, da li vam se čini kao nešto što bi voljele isprobati? Koja je vaša omiljena krema za matiranje?



Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)