Estee Lauder DayWear Advanced Multi Protection Anti-Oxydant Creme SPF 15 - MAKEUP ARENA

12/23/2013

Estee Lauder DayWear Advanced Multi Protection Anti-Oxydant Creme SPF 15




Danas možete čitati o jednoj kremi iz ugla 2 žene :-) Dakle, nedavno sam pričala (čitaj dopisivala se) sa dragom Lanom iz Beograda i pričala mi je sva ushićena kako je pronašla svoju savršenu kremu koja zadovoljava sve njene zahtjeve. Upitala sam je koja je to krema i odgovorila mi je da je to ovo koja je tema današnej recenzije. Bilo mi je simpatično s kolikim ona žarom priča o kremi koja je meni onako i jedna od, do sada probanih EL krema, na koju sam ostala ravnodušna. Odmah mi je palo na pamet da je pitam da li bi voljela napisati recenziju i da onda nas dvije iznesemo svoja mišljenja u kremi u jednoj zajedničkoj recenziji. Lana je bila vrijedna i već za dan dva mi je poslala recenziju, a ja kao po običaju, sam bila ta koja kasni. Ja neću opisivati samu kremu i teksturu jer je to Lana odlično odradila pa nema smisla da se ponavljamo, ali ću opisati malo samu ambalažu i reći par riječi o tome kako je krema djelovala na moju kožu.





Ni ova ambalaže kreme se ne razlikuje izgledom od ostalih EL krema, osim što je teglica svijetlo zelene boje kao i sama krema, za zlatnim poklopcem koji joj daje dozu luksuza. Po otvaranju poklopca dolazimo do još jedne zaštite kreme u vidu tanke plastike.




Ono što je Lana također zaboravila spomenuti je da krema ima SPF 15.




Zašto se krema meni nije svidjela? Na sreću nije mi ništa loše napravila na licu, ali nije ni nešto dobro. Nisam je mogla nositi preko dana jer ne matira pa bih brzo prosijala, nisam je nosila ni navečer jer sam imala puno boljih krema i seruma koje sam radije stavljala na svoje lice. Ono što ova krema pruža - mojoj koži nije bio potrebno i to je jedini razlog što sam izbjegavala da je koristim. Jako mi je drago da se Lani svidjela jer moja će završiti kod nje :-)


A sad da vidimo šta nam to kaže Lana:


Ovo je, jos jedan u nizu, divan  proizvod ove kozmeticke kuce. Namenjen je pre svega, dnevnoj hidrataciji normalne do mesovite koze.


        *( imam 29 godina, mesovitu kozu lica, sa masnom T-zonom  i normalnim do suvim obrazima, s' tim sto mi se zimi zona oko nosa ljuska, a i masna je istovremeno. Ukratko, prilicno zahtevna koza lica, uz to i vrlo osetljiva. )

          Sama tekstura je lagana, ali ipak dovoljno bogata, lako maziva, svetlo zelenkaste boje. Sasvim je dovoljna nega za zimu, a mislim da bi bila i leti i da je za to bas dobro izbalansirana, da nije ni preteska, a opet ni suvise lagana, pa zadovoljava potrebe tokom svih vremenskih uslova. Miris joj je blag i svez (jedva primetnan miris krastavca).
         


 Sta proizvod obecava ?

* savrsenu hidrataciju   
* mocnu zastitu - unapredjena formula (UVA ,UV)
* jak antioksidant - sadrzi izmedju ostalog vitamine C i E 
* sprecava prve znakove starenja, ublazava postojece bore, pomaze kozi da izgleda mladje i blistavije 

  Sta proizvod pruza ?

Po nanosenju se odmah primeti ta blistavost koze. Ja sam prilicno bleda i zimi mi je koza lica onako malo umorna, bezivotna, sivkaste boje. Krema kao da vrati energiju mojoj kozi. Brzo se upija i ostavlja savrsenu glatkocu. Cak i masnu T-zonu divno nahrani, bez sjajnog i masnog filma, vec se sve lagano upije. Mazem sve sem okolocnog predela, ukljucujuci vrat i dekolte  i bas osetim tu svezinu na tim delovima.
Iako je ovo dnevna krema, ja je ponekad zamenim i nocnom, meni prija i tako, ujutru se ne budim sa onoliko masnom T-zonom, kao sto to inace biva sa vecinom krema koje sam probala. 
Krema ne matira, pa masnokoscima verovatno ne bi odgovarala, dok onima sa suvom kozom sigurno bi. Postoji i varijanta ove kreme za suvu kozu, koju nisam probala, ali ipak mislim da se ne treba striktno voditi tim oznakama, vec probajte, pa po potrebama sopstvene koze koristite.
Koristim ovu kremu vec mesec i po dana. Koza lica mi je lepsa, ten mi je blistaviji i ujednaceniji. Za bore mi se cini da su manje vidljive , ali opet to su vise fine linije , jer pravih bora jos uvek nemam. Mislim da bi krema odgovarala svima od 25 pa do 45 godina ili cak i starijima, ali mozda uz kombinaciju  jos neke anti-age kremice za ozbiljniju kozu.
Sasvim lepo odradi svoj posao i kao priprema za tecni puder. Lepo nahrani kozu i pripremi je za Make-up.
Ovo je jedina krema koju i moja druga polovina koristi.
     
Da li vam treba ova krema ?

Da. Ako imate suvu/osetljivu/normalnu/mesovitu kozu lica, ona ce vam lice dovoljno nahraniti, zastititi, dati blistavost  i nakon duzeg koriscenja ujednaciti ten i spreciti dalje starenje koze, a ublaziti postojece znakove.

Da li vam je ova krema neophodna ?

I da i ne. Ne, ako nemate visoke zahteve ili vam je cena od 65$ (oniline kupovina) jednostavno previse.
Da, ako vam je, kao i meni, problem koze lica kompleksan i drugi proizvodi vam ne resavaju stvar. Ili ako volite dasak luksuza i zelite da budete bezbrizni tokom celog dana oko nege i zastite lica . 

Ipak, proizvodi ovog tipa spadaju u najvazniju kategoriju nege koze, pa cak iako smo sklone tome da veci novac radije ulozimo u neki dekorativni proizvod, u ovom slucaju odupreti se tom porivu nece biti greska. Koza ce vam biti zahvalna.

Ovaj proizvod je proglasen za Best Buy u stranim beauty casopisima za 2013 g, kao najbolja hidratantna krema sa zastitnim faktorom. 
Pre ova verzije, postojala je starija verzija iste kreme i po tom pitanju su oprecni stavovi koja je verzija bolja, Ja nisam probala tu raniju.
Uprkos ceni, ja cu ovu kremu kupiti ponovo.
Kolicina ; 50 ml 
Sastav:  KLIK 
Dostupnost : Sephora, Glamur, bolje snabdevene parfimerije (Beograd), online kupovina 

Da li biste probale ovu kremu?

Koju predlazete za nas mesovite?

Da li i vi eksperimentisete po pitanju nege lica?

od 30ml -44 eura , (5000 din.) , 
od 50ml -68 eura  (7.710 din.)





Opet ja da zaključim :-)

Meni je zaista žao da mi ova krema nije u potpunosti odgovarala, ali nisam ni imala velika očekivanja jer nije namjenjena za moj tip kože. Kako je i sama Lana navela, bila je dosta hvaljena, ja sam "poletila" da je kupim, a zapravo sam samo trebala kupiti nešto što je više za moj tip kože :-) ali opet me tješi da će ipak završiti u pravim rukama, jedne drage cure koja ju jako voli :-)

Jeste li se i vi nekad zaletile da kupite nešto samo zato što je hvaljeno prije nego ste i promislile da vam to možda ne bi odgovaralo?





Broj komentara: 10:

  1. da , ja jesam , Meteorite ....uf , koliko sam se naslusala o njima i zelela ih duuuugo , a sada samo skupljaju prasinu ....koliko god im sansi davala ne ide ....Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah ne mogu da vjerujem da ih ne voliš :-)

      Izbriši
    2. O kako je lepo naleteti na retku istomišljenicu :D
      Što se tiče kreme, mislim da spadam među one kojima bi odgovarala, ali se ne bih usudila da je kupim bez testera, stvarno je dosta para. Probaću da izvučem neki.

      Izbriši
  2. Prvo odlicna je ideja ova uporedna recenzija :))) Drugo verujem da bi meni bila ok ali da bi mi bilo zao jer bih jako brzo bila masna sa njom mada ko zna, stvarno ne verujem ni u sta dok ne probam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da i meni se svidjela ova ideja, očiti dokaz kako je jako bitno izabrati nešto za svoj tip kože jer onda možeš iskoristiti sve ono što krema nudi za tvoj tip :-) bezveze sam se zaletila, ali hajde kako sam i rekla opet će na kraju završiti u dobrim rukama :-)

      Izbriši
  3. Odlicna recenzija, meni kao studentici je skupa ali kad pocnem raditi, mozda i kupim.
    Nego, Lana odlicno pise, mozda bi je mogla nagovoriti da otvori blog ili ako se ti slozis da pise nekad za tvoj blog kao suradnica?
    Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nakon što mi je poslala recenziju odmah sam joj predložila da razmisli o pokretanju svog bloga, jer osim što lijepo piše, voli kozmetiku i bila bi sigurno odlična blogerica, ali ona jako voli i svoju privatnosti…

      Izbriši
  4. Sve pohvale za Lanu,odlicno napisana recenzija!

    OdgovoriIzbriši
  5. Mislim da bi mi odgovarala po tipu koze ali,mislim da dok je ne probam ne bih bas tako lako dala skoro 50e a nisam sigurna

    OdgovoriIzbriši
  6. Kremu sam imala i bila prezadovoljna tako da zaista potpisujem Laninu recenziju koja je pravo osviježenje u blogosferi ... baš je zanimljivo kako svi pišemo nekako na svoj jedinstven način ... ovo je zaista detaljna i temeljita recenzija i draga moja Lana nastojat ću i dalje da te nagovaram da imaš svoj blog ;).

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)