Lancome blending kist #17 - MAKEUP ARENA

12/16/2013

Lancome blending kist #17






Kistovi za blendanje su iznimno važni. Ako sam ja živjela u neznanju dugi niz godina onda ću biti sretna ako makar nekoliko cura među vama shvati što prije koliko su oni važni i pronađe svoju tehniku blendanja jer ih ima nekoliko i koliko sam primijetila svi se kunu da je baš njihova najbolja, a ja smatram da je to individualno i da svakoj od nas leži različito mahanje kistom pa svaka od nas treba sama da izabere šta joj leži. 

No danas ne pišem o tehnikama blendanja nego o ovom krasnom kistu. Ne znam kad je Lancome izbacio ovaj kist u prodaju ali znam da sam ga ja primijetila do prije nekoliko mjeseci i iznenadila se da je i kod nas moguće naći kist za blendanje. Nisam ga odmah kupila, samo sam ispipkala tester, zapamtila osjećaj pod prstima i razmišljala o njemu neko vrijeme i onda ga zaboravila...

Onda se desilo sniženje od 20% za 2+ proizvoda i opet sam pod prstima osjetila tu mekoću i otpor u isto vrijeme i ovaj put ga nisam htjela propustiti, rekla sam samoj sebi sad ili nikad :-) i rekla "uzimam"… i platila ga umjesto 53.5 KM - 42,8 KM.


Ne moram vam ni pričati da sam ga odmah oprala i jedva čekala da se osuši i da ga isprobam.

Po pranju nije puštao boju, niti je otpala ni jedna jedina dlaka, ni prvi, ni deseti, a bome sad možda i 20 put. Znači nikad ništa.

Dlaka je prirodna i toliko je mekana i moje osjetljive oči ne bocka ni malo. Znalo mi se desiti da me bockaju neki kistovi od prirodne dlake koje druge cure nisu osjetile. Kist je čak i dobro mekši od mog dosadašnjeg favorita MAC #224. Ako volite taj kist onda bi vam se moglo desiti da ćete ovaj obožavati. 

Osim što je mekan, on je sav pufnast, ali ipak pruže određeni otpor, nije od onih kistova čij se dlake razlete na sve strane kada ga jednom prislonite uz kožu.



Osim njegove primarne svrhe blendanja može se koristiti, i ja ga i koristim, za nanošenje sjenila u pregib, tj. konturiranje kapka. Ovo je isto jedna od stvari koju vam niti jedan makeup artist neće reći jer će podrazumijevati da to svi znaju, a ne znamo to svi, barem ja to nisam znala :-) ali jako je bitno nanijeti to neko toplo smeđe sjenilo u pregib jer daje jednu jako lijepu dimenziju oku. Ja to radim čak i kada ne nanosim ostatak sjenila na kapke…. lagano samo nanesem to sjenilo tople smeđe boje ili brozner ovim ili sličnim kistom i to je to.

Uvijek mora biti da nam nešto ne odgovara, nije li to tako? Kod mene jeste. Kod ovog mi je mana što mu drška nije malo duža. Neću navesti malo višu cijenu kao manu jer po meni ovaj kist vrijedi svake pare, pogotovo ove snižene. Čak sam ga manje platila od MAC-a, a iskreno, mada teška srca i još uvijek pod nevjericom, priznajem da mi je bolji.



Ako tražite dobar kist u koji želite investirati, predlažem vam da bacite pogled na ovaj. Možda vam se neće svidjeti oblik jer poznajem cure koje vole blendati sa malo čvršćim kistovima, ali ako vam se svidi onda bi mogle biti baš oduševljene kao i ja.

Osim što je mekši od MAC kista on je i pufnastiji i dlaka mu je malo duža. Izgledom je dosta sličniji Kiko kistu ali je Kiko za klasu grublji.









Kistova imam zaista jako puno, i volim ih stalno kupovati i isprobavati i iskreno se ne mogu sjetiti da me je neki kist u ovoj mjeri oduševio. Bilo je onih koji su mi se svidjeli, ali ovaj me, uz još jedan MAC, kojem isto planiram posvetiti jedan zaseban post, toliko prijatno iznenadio da ne znam šta više da kažem a da vam objasnim koliko ga volim. Ma šta da vam objašnjavam mislim da vam je to jasno :-)

Koji je vaš omiljeni kist za blendanje?




22 komentara:

  1. je li u mercatoru neko snizenje, je li jos uvijek traje?hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bila je prije mjesec-dva ta neka akcija i tad sam ga kupila… sad ne znam, ali sutra idem pa ću da provjerim :-)

      Izbriši
    2. kako sam to mogla propustiti:) javi ako bude da odem u toku sedmice.

      Izbriši
  2. Mislim da ovaj nije za mene jer ipak volim čvršće kistove za blendanje tipa MAC 217. 224 imam i nije mi uopće sjeo, prevelik mi je i premekan, a usput mi se i užasno linja od prvog dana ( ne znam jesam ja to ubola neki defektni :( ) nego jesi pisala o ovom Kiko kistu, on mi izgleda zanimljiv?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti nije #224 sjeo onda neće ni ovaj definitivno…. kako sam i napisala svi mi imamo nešto svoje što volimo i različite kistove :-) o Kiko kistu nisam pisala zaseban post, ali ima jedan čoporativni koji sam nekad davno pisala, pogledaj, ako te zanima, u kategoriji kistovi, pa blending :-) mene bocka malo, ali ja zaista imam jako osjetljivu kožu….

      Izbriši
  3. Joj i mene cesto bockaju kistovi od prirodne dlake. A najdrazi kist za blendanje mi je oriflameov. Nekada davno kupila. Ne znam ima li ga jos,nisam njihov katalog odavno listala. Dosta me podsjeca na ovaj tvoj. Fluffy je,ali kao sto ti kazes ne razlete se dlacice na sve strane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam odmah nakon tvog komentara tražila taj oriflame-ov i nisam ga našla :/

      Izbriši
  4. meni je Mac 217 najbollji za to , a ja spadam u tvoju potpunu suprotnost , kada nadjem jedan dobar za neku namenu , vise ne trazim i tesko se odlucujem da ulozim u cetkicu ...radije u neki komad sminke...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam luda za kistovima i nikad mi ih nije dosta… Iako ih redovno perem pa mi se nikad ne desi da mi zafali kist ipak ih kupujem i kupujem i kupujem i uvijek želim još :-)

      Izbriši
  5. Ovaj kist izgleda jako dobro. Treba mi tvoja pomoc :), koje su po tebi najbolje drug store sjenke za oci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo oprosti na kasnom odgovoru, nadam se da još nisi obavila kupovinu…. Kako god razmislim mislim da sa Artdeco sjenilima nećeš pogriješiti. Ako si iz BiH sačekaj sljedeći mjesec jer evo već 2 godine zaredom u CM bude sniženje 50% na kompletan stalak :-) Priznajem da nisam puno drogerijskih sjenila probala, ali uglavnom sva ona koja su hvaljena meni nisu bila baš nešto posebno, osim Artdeco :-)

      Izbriši
  6. Ja volim moj jeftni Blush. NIsta mu ne fali i predobro blenda. Izgleda mi dobro kao i ovaj. Nije da ne bih bila u iskusenju da se nadje predamnom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš da ja ne volim bome se varaš :-) Ali postoji razlika. Blush je dosta mekši i uži te mi treba malo više vremena nego sa ovim, ali potpuno se slažem da su Blush kistovi fantastični. Moj najdraži je ubjedljivo #32 :-)

      Izbriši
  7. Nominovala sam te za Liebster award! :)
    http://milicaubovic.blogspot.com/2013/12/liebster-award.html

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja obožavam kistove i stalno ih kupujem. Ovaj mi je baš lijep, ali ipak ću morati neke jeftinije varijante.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači i ti si u vječitom lovu na kistove? Joj ne mogu si pomoći :-)

      Izbriši
  9. Uh, kako si samo "upikala" s ovim kistom!!! Kistrova imam toliko malo da ne želim niti spominjati, a kupovinu baš ovakvog kista - za blendanje, planiram već neko vrijeme, no nikako se odlučiti za neki, jednostavno jako ne volim promašiti u kupnji, pa ta faza istraživanja zna potrajati duže. Dosta duže :-) Baš ti hvala na super recenziji, pomogla si mi puno :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vjerujem da nećeš pogriješiti u izboru baš ovog kista… ako voliš ovaj tip… neke cure vole dosta čvršće kistove, meni baš ovakav oblik super odgovara :-) drago mi je da sam ti bila od pomoći ;-)

      Izbriši
  10. Prelepo. Obažavam ovakve četkice a četkicu za blendanje smatram posebno važnom i imam pet različitih koje koristim za ovaj ili onaj efekat i sve su mi must u kolekciji :).

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni omiljeni. Fantastican je. Prvi koji sam kupila mi se vec raspao sad imam novi.

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni omiljeni. Fantastican je. Prvi koji sam kupila mi se vec raspao sad imam novi.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)