Recenzija Ivaninih DIY pilinga i balzama (Njega usana #2) - MAKEUP ARENA

12/14/2013

Recenzija Ivaninih DIY pilinga i balzama (Njega usana #2)





Nakon što vam je Ivana u svom postu pokazala kako se prave ovi pilinzi i balzam i najavila vam je da ih je meni poslala na recenziju ja sam imala tu čast da ih isprobam :-) i napišem koju riječ o njima...

Dakle neću vam pisati o sastavu i kako se prave jer nema svrhe da ponavljam ono što vam je Ivana već napisala :-)

Ono što ću vam ja pisati su moje impresije o ovim ljepotančićima. Kako sam od onih koje padaju na ambalažu mene je ovo divno pakiranje osvojilo.

Male teglice sa preslatkom plavom (Ivaninom omiljenom bojom) vrpcom i naljepnicom sa imenom proizvoda koje im je osobno Ivana dodijelila. Jedino balzam nije imao vrpcu ili se moja negdje u paketu zagubila :-) no meni to i odgovara jer onda ne moram niti gledati šta piše, lako izaberem bilo koji teglicu sa vrpcom tj. piling (mada ipak imam jednog favorita i reći ću vam u daljnjem tekstu koji je to) i onda potom ide teglica bez vrpce tj. balzam.

Krećem od pilinga jer tim redom ide i moja njega usana o kojoj sam vam pisala u OVOM postu. Razlika između te njege usana i ove je samo u tome što je ovo potpuno DIY njega i meni, sada kada sam s njom upoznata, puno draža. Znam da sam subjektivna jer jasno je svima koliko mi je Ivana draga i koliko ju cijenim, ali zaista sam se trudila najiskrenije iznijeti moj doživljaj njenih produkata. 

Vanila Lips i Choco Lips pilinzi




Razlika između ova dva je jedino u okusu, kako nam i imena govore. Kako sam ja fan čokolade moram reći da je meni osobno taj piling draži od vanilijinog i nekad pomislim da ne bi loše bilo napraviti neku sličnu smjesu kao poslasticu. Ozbiljno to mislim. Ovaj ekstrakt je toliko dobar i ukusan da, vjerujte mi nije šuplja priča, kad kažem da ga poželim pojesti. Vezano za samu eksfolijaciju usana oba pilinga to rade odlično, jedini nedostatak navodim da kristali šećera nisu dobro povezani te pri samom pilingiranju usana moram biti iznad umivaonika ili kade jer dosta toga odmah spada, što mi recimo nije slučaj sa ovim trećim….

što dovodi do toga da je moj omiljeni piling od ova tri, upravo onaj koji je najmanje atraktivan sa svojim sastavom a to je:

Yummy Lips piling



koji umjesto ekstrakta ima palentu + med. Med je učinio svoje te dobro povezao kompletnu masu te  se kristali šećera pri korištenju nisu rasipali kao u prethodno pomenuta dva pilinga. 

Moj idealan piling bi bio Yummy Lips kada bi se u njega dodalo ekstrakta čokolade :-) Ali kako nikad nisam radila DIY pilinge nisam sigurna da li bi to bilo previše sastojaka, ali ne vidim da bi se dodavanjem ekstrakta moglo naškoditi ovom pilingu nego bi mu se samo dao prekrasan okus i miris čokolade.

Winter Pink balsam



Prvo što me osvojilo je zbilja lijepa prljavo roza boja. Kao bazu ovog balzama Ivana je koristila vazelin, koji se inače i koristi u mazalicama za usne. Prvo da kažem šta mi se ne sviđa kod balzama, a to je da nekako stoji na površini usana i preko njega ne mogu nositi ruž za usne jer imam osjećaj da bi se samo razlio. Ja ga, otkako sam ga dobila, nosim navečer pred spavanje, i ujutro se probudim sa mekšim usnama koje su spremne da mogu nositi omiljenu vrstu ruža, mat naravno :-) Balzam je slatkast i miriše na vaniliju. Sad mi pade na pamet da možda ne bi loše bilo da miriše na čokoladu :-) Pomalo sam dosadna sa pominjanjem čokolade ali šta da radim, volim njen miris a još više okus :-) Ovo je svakako moja nova  omiljena noćna mazalica za usne. 


Iako mi se generalno sva 4 proizvoda sviđaju moram reći da me na kraju najviše osvojio onaj koji mi se na početku najmanje dopao dok sam čitala Ivaninu recenziju o načinu spravljanja ovih mazalica a to je Yummy Lips piling :-)





Želim vas i obavijestiti o Ivaninom Giveaway-u u kojem možete osvojiti, između ostalog, i jedan piling i balzam, stoga svakako bacite pogled na darivanje :-)

Jeste li već do sada radili piling, balzam ili neki drugi DIY kozmetički proizvod? Ako jeste i znate za provjereno dobar recept, budite slobodne da me upoznate sa istim, u komentarima :-) Želim se aktivirati na polju priprave ovakvih stvarčica…



22 komentara:

  1. Nemam običaj koristiti pilinge za usne mada su ovi tako slatki da bi ih bilo lijepo koristiti ;) Balzami su vec druga stvar :) Volim ih u svim oblicima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma šta propuštaš :-) Znaš koliko usne budu mekane nakon pilinga, probaj i uvijek ćeš ga koristiti :-)

      Izbriši
  2. Ja sam do sad radila samo masku za kosu i to možda svega dva put, uglavnom zato jer mi se ne da ili jednostavno vremenski ne stignem pa ni ne želim raditi zato jer to onda ne bi bilo onako kako si ja to zamislim. Uglavnom mislim da je to jedna od najpoznatijih home made maski za kosu, sastojci su: maslinovo ulje, jedno jaje, žličica do dvije meda i po želji limunov sok, sve se pomiješa, stavi na kosu, omota folijom i na to stavi topli ručnik, masku držim na kosi 20 do 30 min, jedino ju ne stavljam na tjeme i dosta ju je teško isprati iz kose, ali je zato nakon toga kosa sjajna i podatna, barem moja... A ovi Ivanini pilinzi su mi tako slatki u tim malenim staklenkama i baš sam bila oduševljena dok sam čitala njen post, a i ova mi se recenzija sviđa jer sam i sama odlučila da ću pokušati napraviti to pa tako da ću onda radit s palentom i vjerojatno s okusom čokolada jer sam također više čokoladni tip. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam za kosu maslinovo ulje + žumanjak i to mi je super… stavljam nekad i kokosovo ulje i to mi je extra.. ali nisam ovaj tvoj recept nikad probala, ali sigurno hoću, hvala ti :-)

      Izbriši
  3. Dragoi je da ti se proizvodi sviđaju i slažem se da bi čoko i vanilija trebali biti povezaniji ali čekaj polako, ja još učim :).

    Vezano uz balzam, nije zaista za ispod ruža ali nekako dok god njeguje moje extra suhe usne ja sam zadovoljna pa ćemo reći da je trebao ispasti baš takav ;D.

    Hvala što si odvojila vrijeme i recenzirala ;).

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni su se odmah svidjela pakovanja. Odlično. kako volim, ma šta volim, obožavam lip balme i pilinge, vjerujem da bi mi se svi dopali. Svi izgledaju prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa prekrasna su, kome se ne bi svidjela :-) vjerujem i ja da bi ih jako voljela :-)

      Izbriši
  5. Mmmmm mljac za sve hahaha , ja sam ih takodje dobila u svom divnom paketicu , i jedva cekam da ih probam ...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam Lana i znala sam još i prije nego ćeš ih dobiti jer mi je Ivana rekla da ih i tebi šalje hihihi… Nisu li krasni?

      Izbriši
  6. Jao ovo sve deluje ukusno, Ivani svaka čast i ovde još jednom i zaista mi se dopada ovakva saradnja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je odlično, jedino sam joj rekla da moram samo iskreno napisati hahah… šalu na stranu zaista sam iznijela iskreno mišljenje i mane, kojih na sreću, nema mnogo :-)

      Izbriši
  7. Mnogo su slatke ove teglice, i jos kad ih je pravila pogurala me je da ponovo sebi napravim jedan piling i mnogo ga volim. Kokosovo, maslinovo ulje secer i cimet. Pojela bih ga ali se teram da to ne radim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro je da nisam jedina, meni je bukvalno došlo da onaj čokoladni jedem :-)

      Izbriši
  8. Slatko! :D ja inače i preferiram raditi svoje pilinge za tijelo i usne jer su mnogo jeftinija i bolja a na kraju i zdravija opcija :D vjerujem i da su njeni pilinzi dobri ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam malo lijena po tom pitanju, mada sam jednako uvjerena da je to jeftinija i bolja i zdravija opcija… ali ovako kad sam ih dobila sam odševljena i sama bi ih radila :-)

      Izbriši
  9. a svaka joj čast kako ih je napravila :)))
    a tebi hvala na lepoj i kvalitetnoj recenziji :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Mljac, divno deluju svi, bravo za Ivanu!

    OdgovoriIzbriši
  11. Izgleda ti opao secer kroz ovu recenziju :D dajte joj cokoladeeeeeeeeeeee :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahha znaš da jeste, ponesi sutra kad pođeš hahahha

      Izbriši

Hvala na komentaru :)