Palladio Rice Powder - translucent - MAKEUP ARENA

12/09/2013

Palladio Rice Powder - translucent



Palladio je američki brand, baziran u Hollywood-u - Florida, kreiran prije 25 godina. Prije nego krenem pisati svoja zapažanja o ovom puderu hajde da ja vama nalijepim ovdje šta kažu za njega.

Rice Powder is the refined starch from rice, known as Oryza Sativa. The powder of rice has been used for centuries in the ancient art of Ayurveda, a holistic healing practice. It is used as a poultice that soothes inflamed acne and skin ulcerations. It has been used by Asian women in their facial makeup and to wash their skin since the 16th century. It is considered an emollient rich skin treatment. 

 

Simpatično pakiranje me odmah privuklo uz nisku cijenu od redovnih 5$ sniženu za 40%, ali zato jako visoku poštarinu :-/ na http://www.cherryculture.com. Rečenica koja mi potvrdila da ovaj proizvod obavezno trebam je: "Rice products absorb excess oil, thus maintaining proper pH levels in the skins mantle". Čuj čuj rekoše li to oni da apsorbuje višak sebuma :-) ooo znala sam ja da mi treba! Da li je to stvarno tako? Morala sam čekati 20ak dana da paket stigne do mene da bih provjerila, što i nije pretjerano dugo, ali kao i svaki put kad naručujem online čekala sam paket sa strepnjom, jer mi se jako često dešava da mi se paketi "gube".

Puder dolazi u količini od 17 grama. Omjer cijene i količine je fantastičan. Unutra se nalazi i spužvica (ili kako li se već to zove) za aplikaciju pudera koja je potpuno bespotrebna i ta je završila u smeću! Rupice gdje puder izlazi su široke i vrlo lako se može desiti da izađe više pudera nego ste imali namjeru. Preporučljivo ga je potrošiti unutar 24 mjeseca. Nije testiran na životinjama.

Kada sam puder kupovala imali su samo nijansu Translucent, da li su druge tada bile nestale ili su u međuvremenu nabavili i nove nijanse ne znam ali znam da sada postoji još u nijansi Natural koja je preporučljiva za svijetao ten kao i nijansi Warm Beige koja je preporučljiva za tamniji tip kože.



Pretpostavljam da bi Translucent trebalo svima da odgovara ali to nije tako. Nijansa je jako svijetla i kada puder nanesem preko tekućeg pudera imam osjećaj kao da me posvijetli. Kako ga u zadnje vrijeme često nosim dragi me je više puta pitao zašto sam blijeda što pripisujem ovom puderu.

Puder mi se posebno sviđa kada ga nosim preko tekućeg koji ima slabije prekrivanje ili neke drogerijske BB kreme slabijeg prekrivanja jer imam osjećaj da mi lice ljepše izgleda kada mu dodam još malo prekrivanja na određenim mjestima. Baš nekako dobro ujednači ten.

Probala sam ga nositi sa puderom srednjeg prekrivanja i tu treba biti lakše ruke dok mislim da bi na njemu trebalo napisati zabranu da se nosi sa tekućim puderom jačeg prekrivanja osim ako želite postići cementirani izgled. Ne bih ga preporučila curama koje su imalo tamnije od mene a također nisam sigurna kako bi puder radio na curama koje imaju kožu koja nije masna. Nakon što stavim tekući pa nanesem ovaj u prahu lice instantno postaje matirano.

Dosta me podsjeća na Rimmel matirajući u nijansi Transculent koji je jednako svijetao i jednako prekriva.

Miris mu je hmm čudan. Nije prijatan, čulo njuha ne uživa, ali nije ni neprijatan da smeta, ali bih ga prije svrstala u kategoriju mirisa koji mi se ne sviđaju.

Puder matira i na duže staze, prva prosijavanja su vidljiva kroz 3-4 sata, kod mene je taj test položio, posebno zato jer mi koža divlja i u izrazito je masnoj fazi :/




Sastojke možete prostudirati OVDJE.




Dakle da rezimiram, odličan puder će biti onima sa masnom kožom, svijetle puti i kojima treba dodatno prekrivanje. Cure koje ne spadaju u ovu grupu bi ga eventualno mogle lagano nanijeti na masniju t-zonu, nekim fluffy kistom.

Puder u akciji ste mogli vidjeti u OVOM postu gdje vam slika može potvrdtiti isto što i swatch iznad, a to je da zaista ima dobro prekrivanje i da je jako svijetao.

Jeste li i vi, poput mene, u stalnoj potrazi za matirajućim puderima?





Broj komentara: 18:

  1. Želim :).

    Ja uvijek volim imati nekoliko matirajućih pudera u prahu ... imam osječaj kao da ih skupljam ali radujem se kada je opcija više ;).

    Bacam se u potragu negdje gdje je dostupan a da nije poštarina nekoliko puta on sam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dopada mi se ali mislim da mojoj koži ne bi odgovarao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. malo je specifičan i nije univerzalan zbilja, ma koliko su se potrudili da ga takvim naprave… definitivno mislim da i ne odgovara svima...

      Izbriši
  3. Prvi put čujem za ovaj brand.. Ja imam kritičnu suhu kožu tako da vjerojatno ne bi bio za mene.. iako sam i poprilično bljedunjava :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda nikako, bježi od njega :-) baš matira jako...

      Izbriši
  4. Ako šta mrzim, mrzim kad nanesem puder i prosijam za dva sata. Ne osećam se prijatno nikako, te stoga jesam u potrazi stalnoj za dobrim puderom koji će što više da "izdrži" bez prosijavanja. Jedino su mi puderi u prahu nepraktični za poneti i popravku van kuće eventualno, taj problem ne znam kako da rešim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tu je Bog i batina MAC blot! ništa nije tako dobro, pogotovo za korekcije tokom dana….

      Izbriši
  5. Wooow ovo želim! :D ide na listu iako nisam sigurna treba li mi pored ben nye pudera :D. Odlična recenzija! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo je dobro, ne treba mi ali želim.. koliko puta i sama slično pomislim :-) hvala ti ;-)

      Izbriši
  6. Nisam čak ni čula za ovaj puder :O Neverovatno koliko dobro prekriva za jedan puder u prahu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično prekriva, nikad ni ja nisam vidjela puder u prahu koji ovako prekriva...

      Izbriši
  7. Djeluje mi kao mineralni puder, jesi ga probala stavit samog, bez tekuceg pudera? I da, Japanke jesu tako bijele u licu, ali one to vole, njima su svi proizvodi.za izbjeljivanje:). Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam probala, vidiš to nije loša ideja, probaću :-)

      Izbriši
  8. meni zvuci ime i izgled zanimljivo ...ali , definitivno mi ne treba ovakav puder =))
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  9. Ambalaža je preslatka :)) Imam sada jako puno pudera, no ovaj stavljam na wl za buduće kupovine. Mislim da bi meni ista nijansa odgovarala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam stekla dojam da si tamnija od mene… hm… sigurno je do slika… uvijek me zeznu ;-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)