Collistar CC paleta korektora - MAKEUP ARENA

12/02/2013

Collistar CC paleta korektora





Korektori u boji su iznimno važni ako ste "šareni" u licu. Kažem šareni a mislim u principu da neujednačen ten kojeg prate razne flekice, crvenila, podočnjaci plavi, smeđi ili neki drugi. 

Collistar je nedavno izbacio ovu paletu korektora a kako ja zaista volim isprobavati novitete + pravi sam kandidat za nju :-) nisam ju mogla preskočiti jer me pozivala s polica te je još važilo da se za kupovinu 2+ proizvoda dobije popust od 20%.

Redovna cijena joj je 55 KM (28 e) dok je ova koju sam ja platila 44 KM (22 e). Proizvod dolazi u količini od 5 ml, što nisam gledala dok sam ju kupovala jer da jesam ostala bi sjediti nasmijana na polici i ne bi me uspjela uvjeriti da je opravdano platiti, čak i sa popustom, visoku cijenu za tako malu količinu. Za konkurentan primjer navodim fantastične NYX Full Coverage korektore u boji gdje se za 15 KM (8 e) dobije 7 g proizvoda

CC oznaka stoji za color correcting. Princip prekrivanja vašeg nedostatka je vrlo jednostavan, tražite korektor suprotne boje boji koja "krasi" vaše lice. U ovom postu smo vidjeli kako lila korektor neutralizira moje hiperpigmentacije.

Korektori u boji se nanose prije tekućeg pudera, svrha im je neutralizacija problematičnog dijela lica, nakon toga ide tekući puder pa dalje puder u prahu ili kameni (ako neki od ta dva koristite).

Sam korektor je jako kremast i dosta pigmentiran te se jako fino razmazuje i zadržava na koži te mu tu nisam našla zamjerku. Navodi se da je vodootporan, što vjerujem i jeste jer nakon blotanja i popravke šminke moje šarenilo nije provirivalo. Opet ću ponoviti način nanošenja samog korektora koji sam već objasnila u ranijem postu o prekrivanju hiperpigmentacija, ali neka sve potrebne informacije budu na jednom mjestu. 

Dakle, sintetički okruglasti kist i lagano umočim kist u korektor koji sam prethodno izvadila iz same ambalaže i stavim ga ili na gornju stranu šake ili na neku ravnu ploču, te lagano dotaknem ciljani dio lica i utrljavam. Cilj nije da nakon što se nanese korektor u boji vidimo tu boju korektora, nego da se netralizira ta neželjena boja na licu. 

Zašto je preporučljivo da se proizvod izvadi iz posudice a ne da se kist direktno stavlja u proizvod? Zato što postoji mogućnost da na kistu budu bakterije koje bi mogle "zaraziti" proizvod te napraviti da mu se trajnost znatno skrati. 

Ja koristim uglavnom lila i zeleni dio dok mi prajmer i žućkasto-narančasta boja stoje poprilično netaknuti. Iako se na dnu pakiranja navodi da je ova žućkasto-narančasta nijansa univerzalna za prekrivanje bubuljica i sl. meni ne odgovara. Ovaj prajmer ne koristim iz prostog razloga što uvijek na cijelo lice već stavim neki, za moj tip kože, odgovarajući prajmer. Inače ovaj prajmer je pogodan i za dio oko očiju jednako kao i za ostatak lica. Za moje masno lice je malo masnjikav te je to glavni razlog zašto ga izbjegavam.





Kao što se vidi za upustvu za upotrebu, važi sljedeće:

Žuto-narančasto: pokriva bubuljice i tamne kolutove
Zeleno: neutralizira crvenilo
Lila: osvježava umornu i beživotnu kožu

Prajmer: nanosi se prije korektora da bi se korektor bolje "primio" i duže zadržao :-)





U usporedbi sa MAC narančastim korektorom.


Prednost ove palete u odnosu na mono korektore je što je kompaktna, imamo više nijansi korektora na jednom mjestu i još uz to i prajmer za korektore. Mana je svakako na prvom mjestu mala količina te visoka cijene kao i činjenica da vam možda ne trebaju sve nijanse koje su u paleti. 

Iako sam samim proizvodom jako zadovoljna i lijepo se slažemo, sumnjam da ću ponoviti kupovinu, kako sam već istakla radije ću kupiti mono korektor u boji koja mi je potrebna.

Koristite li vi korektore u bojama?


32 komentara:

  1. Ja i dalje čekam da uvezeš Nyx-ov narandžasti i ustrajna sam u odluci :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ok ... sada definitivno moram obartiti više pažnje na NYX asortiman koji je meni zapravo u potpunosti uvijek sporedan (iz ne znam ni ja kojeg razloga) ... nadalje, zaista je mala količina a vjerujem da je kod nas cijena još veća ... iako sam ga željela sada ću dvaput promisliti no svakako ga škicnem prije zadnje odluke.

    ps-ovo govori prokleta dupla vaga iz mene :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma korektori su divni, ali mogli su malo veću količinu staviti… baš su se stisli ;-) a ja inače jako volim Collistar, znaš to uostalom, pa ću im ovo zaboraviti ;-)

      Izbriši
  3. Ja bih trebala početi koristiti zeleni da neutraliziram crvenilo. Barem za posebne prigode, pošto nemam strpljenja svaki dan stavljati i korektor i puder i sve što ide s tim.. Ali super post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, joj jednom kad počeš koristiti i svidi ti se rezultat neće ti biti mrsko sve to raditi svaki dan ;-)

      Izbriši
  4. jeste skuplja za tako malu gramazu ali zato stvarno predivno izgleda :) ja inace ne koristim ove korektorcice u bojama ali bih mozda mogla da probam neku jeftiniju varijantu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da stvarno je divna, prekrasna…. probaj NYX, kod vas ih ima na svakom koraku :-)

      Izbriši
  5. Uvijek mi je fora kako opravdavaš na početku posta svoje kupovine hahah :D I ja tako radim :D tko bi ododilo sniženju, još ako je 2+1 gratis u ponudi, što se mene tiče - prodano je!! :D
    Inače, imala sam NYXov zeleni korektor ali sam ga negdje zagubila :D Bio mi je dobar pa mislim da ću ga opet naručiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahha zar to radim? hahahh znači slično razmišljamo :-D

      Izbriši
  6. Super post i naravno da ga sada zelim :D
    A moram pogledati i taj nyx korektor vec jednom :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super post, ja imam ovakav jedan krug korektora od Kika i isto ima lilasti korektor, kroz sam zadovoljna s njim a puno je jeftiniji :) Baš mi je drago da si među Nyx postavom pronašla jeftiniju verziju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam taj Kiko krug i žao mi je da ga nisam kupila kad sam imala priliku jer znam da je puno jeftiniji :/ drugi put :-)

      Izbriši
  8. Eh pa bas primamljivo izgleda. Merkam ga jos od ranije. Ali ja tesko izdvajam vece pare za nesto pa takve kupovine idu veoma sporo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. primamljivo nego šta… zato sam mu jako teško odolila kada sam ga ugledala :-)

      Izbriši
  9. Ja sam ovisnik o korektorima u boji, zbog podocnjaka najvise.
    Nedavno sam kupila wet'n'wild koji izgledom jako slici na ovaj, ali cijenom puuuno jeftiniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i kakav je???? mene su na sreću zaobišli podočnjaci ali zato puno toga nije pa su mi ovaj lila i zeleni neophodni :-)

      Izbriši
    2. Meni je dobar, iako tesko je reci koliko je dobar usporedno sa nekim skupljim, kada sam do sada koristila samo drogerijske korektore...

      Izbriši
  10. Nikada nisam probala korektore u boji :( Videla sam da ih NYX ima u svojoj ponudi, pa mozda im i dam sansu ;)

    Collistar sam ranije bas volela, ali sam prestala da kupujem ni sama ne znam iz kog razloga...pocela sam da otkrivam i druge brendove...mislim da je to razlog ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NYX ima u boji ove full coverage kao i one HD…

      I ja sam Collistar ranije puno više koristila...

      Izbriši
  11. Collistar mi je oduvijek bio drag brend, ponajvise zato sto ima dosta kvalitetnih proizvoda u ponudi - od preparative pa do dekorative. Uopste ne sumnjam da je ova paletica korektora vrhunska.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam do sada samo dekorativu probala i nisu me razočarali, možda i preparativi dam šansu :-)

      Izbriši
  12. imam Nyx zeleni korektor , a sad vidim da mi ustvari vise treba lila ...u svakom slucaju , retko se setim da i njega stavim pored svega sto stavljam od sminke ...toliko toga stavim , da sam , recimo pre neki dan sminkala i sminkala celo lice preko sat vremena i izasla iz kuce , tek posle shvativsi da nisam stavila maskaru =/ hahahhaa , eto kako to izgleda kad se zanesem tenom...korektor mi je na ne znam kom mestu tek...Lana

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni su peachy korektori dušu dali za moje tamne podočnjake i stvarno čine primjetnu razliku kad se nanesu ispod normalnog korektora u boji :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Meni ova paleta izgleda super, no iz iskustva znam kada kupim takve palete, mnoge boje ostanu neiskorištene , i zapravo se definitivno najviše isplati kupiti jednu nijansu, barem kod mene.

    Odlična recenzija:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-)
      da stvarno je zgodna, ali i meni, kako sam napisala, stoje prajmer i narančasti korektor neupotrijebljeni :/ mono je zakon...

      Izbriši
  15. jes' malo skuplji :/ ali stvarno lepo izgleda samo pakovanje.
    šteta što ga ne koristiš u celini :/
    od korektora u boji, jedini izlet imam sa
    artdeco zelenim korektorima koji mi savršeno pokrivaju crvenilo
    i to je to. Lila nisam nikad koristila, niti narandžasto :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Jednom sam probala korektore u boji i neću ponovo. Jednostavno je zeleno na mom licu bilo zeleno, plavo je izgledalo cirkusantski, losos je bio pretaman itd. Nisam se snašla u tome.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)