Estee Lauder Perfectionist Pro Serum i Instant Wrinkle Filler - MAKEUP ARENA

2/23/2019

Estee Lauder Perfectionist Pro Serum i Instant Wrinkle Filler





Odmah u startu da se zna da sam zbog reputacije koju nose Estee Lauder serumi imala jako velika očekivanja i od ovih noviteta. Činjenica da je jedno vrijeme serum bio rasprodan na zvaničnoj Lauder stranici odakle sam i imala namjeru da ga kupim jer sam ga htjela isprobati što prije, da ne čekam da stigne i kod nas, je podpirivala vatru i jačala moju želju da mi stigne u ruke. A onda je jedan dan, kada sam ga nakon višemjesečnog iščekivanja, pomalo i zaboravila, pokucao na moja vrata i obradovao me u nekom nesređenom dijelu mog života i natjerao da zaboravim sve nedaće koje su me u tom momentu snašle i izmamio najveći mogući osmjeh na moje lice. 


Iako pomalo dramatično ulazim u priču, vjerujte mi da je ona tekla upravo ovako. Moglo se to opisati i u par riječi: vidjela ga, čekala, htjela ga naručiti, nije ga bilo, trebao doći kod nas pa nije, opet ga čekala, zaboravila na njega, stigao i obradovao me do neba i nazad. Ali nisam.

Prvi proizvod za njegu kože lica o kojem sam pisala na blogu je bio Estee Lauder Perfectionist serum kojem sam ostala vjerna godinama, pa i dan danas ga imam i potrošila sam sigurno nekoliko bočica do sada. Bilo je to davne 2012.g. Uz njega sam isprobala i dobar dio drugih EL seruma kojima sam dala mjesto na blogu. Vjerujem da jedino nisam pisala o Idealist Pore Refine serumu, što ne znači da nekad neću. Dakle, ako uzmemo u obzir da sam klasični Perfectionist obožavala, postaje vam jasnije zašto sam željno iščekivala Perfectionist Pro.


Perfectionist Pro serum (30 ml 185 KM, 50 ml 270 KM)

U svom zvaničnom opisu seruma, navode da je ovo serum koji obećava učvrščavanje i zatezanje kože i priznaće sve one kojima to treba, da je to jako obećavajuće. Složićemo se da čvrstoća kože ne bira tip, pa su svi tipovi podložni uticaju gravitacije i stoga je on preporučen za sve tipove kože, od suhe do masne.


Bočica ne odskače po obliku ni od jedne druge Lauder bočice, klasična četvrtasta sa zaobljenim uglovima i pumpicom koja besprijekorno radi i izbacuje manju količinu proizvoda čime nam dozvoljava da proizvod doziramo prema vlastitim preferencama i nema straha da ćemo protraćiti neku količinu. Za kompletno lice meni je dovoljno 3 pumpice. Ovaj put su se poigrali sa bojom srebra koja mu daje malo luksuzniji izgled.

Miris seruma je svjež, u svom sastavu sadrži parfeme ali nema onaj preumjetni miris koji u nekim proizvodima zna biti baš težak i zagušujući. Parfemi znaju smetati određenim tipovima kože, meni nikad ne. Ne samo u EL proizvodima, nego niti u jednim drugim.

U usporedbi sa teksturom i osjećajem na koži sa klasičnim Perfectionist-om, ovaj je više tekuće formule, radi se o laganoj emulziji koja se brzo upija i odmah po nanošenju daje dobar osjećaj na koži, u smislu glatkoće i mekoće.

Za proizvod je preporučeno da se nanosi 2x dnevno, ujutro i navečer, uz izbjegavanje okoloočnog područja. Preporučljivo je da se nanosi UV zaštita ukoliko boravimo vani jer u svom sastavu sadrži AHA kiseline koje čine kožu osjetljivom na sunce. U sastavu ima Acetyl Hexpeptide-8, koji pomaže koži da obnovi prirodni kolagen i elastin. Ne zapušava pore i dermatološki je testiran.

Ono što također navode u Lauderu je da odmah po nanošenju osjetimo da koža zrači, da je hidrirana i podmlađena, sa čime ću se složiti, barem sa ovim dijelom da je koža hidrirana i svježa, a samim tim kad je hidrirana, logično da izgleda i bolje, pa može se reći i podmlađeno. Kažu da nakon tri dana koža izgleda glađe, bebeče mekana, čemu pripomažu AHA kiseline koje obnavljaju teksturu kože. Svjesna sam da moja koža nikad više neće biti kao bebeča, pa ovakve najave i ne uzimam za ozbiljno, ali se moram složiti da je korištenjem ovog seruma, tekstura moje kože vidno popravljena. Znamo da često kukam na teksturu i navodim je kao primarni problem, meni osobno čak i veći problem od samog lučenja sebuma. Realno nisam sigurna da postoji proizvod koji bi u potpunosti mogao maknuti pore sa mog lica ali i znatno sužavanje istih, meni puno znači jer širina/dubina pora dosta utiče na kompletan izgled kože. A ovdje sam dobila pore koje izgledaju znatno uže/pliće, iz dana u dan, naravno svakodnevnim korištenjem. Nakon 2 sedmice kažu da se dobije značajno čvršći izgled kože, da lice izgleda bolje definirano. I opet se moram složiti. Ja sam vam onih koje neće dobiti podočnjake od nespavanja, ali neprospavana noć-dvije i eto meni obješene kože koja učini da izgledam kao žena svojih godina (a obično mi daju puno manje :)). Ono što sam primijetila u takvim slučajevima manjka sna, jeste da se ujutro budim sa izgledom kože kao da sam joj obezbijedila prijeko potrebnih 8 sati sna. Doduše isti efekt sam dobijala i sa klasičnim Perfectionist serumom, pa tu ne vidim razliku između ta dva. Često sam znala reći da je Perfectionist za moje lice, čistih 8 sati sna.

Ono što svakako treba imati na umu je da čuda ne treba očekivati niti od jednog seruma, pa niti od ovog. Ako je koža u dosta lošem stanju, serum neće učiniti efekat faceliftinga jer takav serum ne postoji. Serumi su tu da nam na licu ublaže ono što je njegova glavna problematika i da održavaju kožu što duže mladalačkom i po tom pitanju ovaj serum je napravio sve što sam od njega i očekivala.

Ono što, po meni, čini najveću razliku između seruma Perfectionist i Perfectionist Pro je što ovaj drugi, osim činjenice da oba koži podare odmorniji i zaglađeniji izgled, pruža i hidrataciju, što je prvom nedostajalo. Perfectionist Pro kao da je kombinacija onog prvog Perfectionist-a i Advanced Night Repair-a.

 Lista sastojaka:

Ingredients: Water\Aqua\Eau , Dimethicone , Butylene Glycol , Caprylic/Capric Triglyceride , Glycerin , Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane , Polysorbate 20 , Lauryl Peg-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone , Polysilicone-11 , Mangifera Indica (Mango) Seed Butter , Phoenix Dactylifera (Date) Fruit Extract , Pisum Sativum (Pea) Extract , Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract , Crithmum Maritimum Extract , Laminaria Ochroleuca Extract , Commiphora Mukul Resin Extract , Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract , Bambusa Vulgaris (Bamboo) Extract , Chlorella Vulgaris Extract , Laminaria Saccharina Extract , Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract , Algae Extract , Hypnea Musciformis (Algae) Extract , Sigesbeckia Orientalis (St. Paul'S Wort) Extract , Nymphaea Alba (Water Lily) Flower Extract , Acetyl Glucosamine , Caffeine , Gellidiella Acerosa Extract , Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract , Sodium Hyaluronate , Lactic Acid , Propylene Glycol Dicaprate , Saccharide Isomerate , Methyl Gluceth-20 , Ethylhexylglycerin , Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer , Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake , Caprylyl Glycol , Isohexadecane , Tocopheryl Acetate , Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer , Glyceryl Polymethacrylate , Sodium Polyacrylate Starch , Squalane , Sodium Pca , Urea , Zea Mays (Corn) Kernel Extract , Whey Protein\Lactis Protein\Proteine Du Petit-Lait , Palmaria Palmata Extract , Polysorbate 80 , Acetyl Hexapeptide-8 , Triolein , Hydrolyzed Rice Extract , Linoleic Acid , Trehalose , Glycine Soja (Soybean) Protein , Glucosamine Hcl , Phospholipids , Laminaria Digitata Extract , Hordeum Vulgare (Barley) Extract\Extrait D'Orge , Polyquaternium-51 , Palmitoyl Hexapeptide-12 , Ergothioneine , Aminopropyl Ascorbyl Phosphate , Peg-8 , Phytosteryl Canola Glycerides , Pentylene Glycol , Oleic Acid , Palmitic Acid , Xanthan Gum , Fragrance (Parfum) , Sodium Hydroxide , Citric Acid , Silica , Calcium Chloride , Stearic Acid , Dipropylene Glycol , Sodium Palmitoyl Proline , Disodium Edta , Bht , Potassium Sorbate , Phenoxyethanol , Mica , Titanium Dioxide (Ci 77891) , Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499) 


 Za sliku iznad je zaslužan fenomenalan fotograf Mirza Hadžić, kojeg možete na instagramu naći pod nazivom zasticeni_svjedok jer ne bih ja ovo ovako umjela :)


 L-R: wrinkle filler - perfectionist pro serum
 L-R: wrinkle filler - perfecionist pro serum - perfectionist serum
 

Prelazim na Perfectionist Pro Instant Wrinkle Filler (15 ml 141 KM)

Upravo ovaj proizvod me usporavao u završetku ove recenzije. Malo sam se borila sa njim. Na trenutak ga obožavam, onda me iznervira. Ali sve ću vam to već polako objasniti i zašto su mi se dešavale te situacije.

Iz Estee Lauder kuće ga opisuju kao tretman koji se nanosi direktno na bore. Sadrži mješavinu tripolimernih naprednih sfera koje daju efekt zblurane kože, kao i punoće. Navode i da stvara glatku bazu za nanošenje šminke i doprinosi izgledu čvršće i kože koja izgleda podmlađeno.

Mirzina slika :)

Što se tiče samog izgleda proizvoda, vidimo da se radi o tubici čiji je sadržaj zapremine 15 ml. Uzak otvor je savršen za precizno doziranje i to mi je uvijek bitno, posebno kod skupljih proizvoda gdje pozorno pratim na svaki ml proizvoda jer želim da završi na pravom mjestu, a ne protraćen :) 

Miris mu je, ako ne u potpunosti isti, onda jako sličan onom koji ima serum, nenametljiv i prijatan.

Konzistencija proizvoda je gusta, otprilike kakva i treba da bude za proizvod koji popunjava bore. Po nanošenju, baš kao što opis kaže, popunjava bore i koža je vidno zaglađena i glatka i tu u potpunosti ispunjava obećano. Gdje nastaje moj problem sa ovim proizvodom, ako je sve kako su opisali i zaista na oči vam nestaju bore koje imate? Nastaje kad krenem da se šminkam. Posebnu problematiku sam iskusila na okoloočnom području. Ako je korektor imalo suh, nema šanse da će ovo dvoje surađivati. Na početku sam bila i odustala od korištenja jer uzalud mi je bilo da dobijem glatku površinu, ako ona nestane u momentu kada nanesem korektor, pa čak mi se znalo desiti da na okoloočnom području izgleda pomalo i zgužvano. S obzirom da sam po prirodi jako uporna i ne odustajem lako, nije bilo druge nego da krenem isprobavati razne kombinacije i otkrila sam da, ako preko fillera stavim još malo hidratantne kreme i da, naravno, koristim i korektor koji je hidratantan i lagan, dobiću željeni rezultat. To je moja dobitna kombinacija. 


Lista sastojaka:

Water\Aqua\Eau , Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer , Hdi/Ppg/Polycaprolactone Crosspolymer , Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Butylene Glycol , Ethylene/Acrylic Acid Copolymer , C12-14 Pareth-12 , Glycerin , Acacia Senegal Gum , Nylon-12 , Hypnea Musciformis (Algae) Extract , Sigesbeckia Orientalis (St. Paul'S Wort) Extract , Gellidiella Acerosa Extract , Silybum Marianum (Lady'S Thistle) Extract , Astrocaryum Murumuru Seed Butter , Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract , Caffeine , Trifluoromethyl C1-4 Alkyl Dimethicone , Algae Extract , Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter , Saccharomyces Ferment Filtrate , Biotin , Isohexadecane , Glycine Soja (Soybean) Protein , Palmitoyl Tetrapeptide-7 , Palmitoyl Hexapeptide-12 , Palmitoyl Tripeptide-1 , Acetyl Hexapeptide-8 , Linolenic Acid , Camellia Sinensis Leaf Extract , Linoleic Acid , Aminopropyl Ascorbyl Phosphate , Rhizobian Gum , Isostearyl Lactate , Zea Mays (Corn) Kernel Extract , Caprylyl Glycol , Dimethicone , Cetearyl Alcohol , Sodium Isostearoyl Lactylate , Glyceryl Polymethacrylate , Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer , Beeswax\Cera Alba\Cire D'Abeille , Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Copolymer , Hydroxypropyl Methylcellulose , 1,2-Hexanediol , Peg-8 , Polysorbate 80 , Sodium Hyaluronate , Calcium Chloride , Hydroxyethylcellulose , Pentylene Glycol , Carbomer , Hexylene Glycol , Laureth-21 , Polysorbate 20 , Silica , Xanthan Gum , Sodium Citrate , Sodium Dehydroacetate , Chlorphenesin , Phenoxyethanol


opet Mirzina slika

Po mom osobnom iskustvu sa ovim proizvodima, koje koristim već nekoliko mjeseci, ja od srca mogu preporučiti serum jer sam sa njime prezadovoljna i sigurna sam da ćete o njemu slušati i u budućnosti. Što se tiče punjača bora, ako imate živaca da se potrudite da ovaj proizvod radi, tj. da nađete svoju kombinaciju, samo naprijed. Isplati se sa njim malo i pomučiti, za dobar rezultat. 

Na zvaničnoj Estee Lauder stranici vidim da izbacuju i nove proizvode u ovoj liniji i ima ih dosta interesantnih, ako vas zanima o kojim proizvodima se radi, klik OVDJE.



PR proizvodi


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)