Subrina sprej za zaštitu kose od toplote - MAKEUP ARENA

12/04/2017

Subrina sprej za zaštitu kose od toplote



 
Nakon što sam poprilično uništila kosu raznim metodama (čestim mijenjanjem boje kose, kovrčanjem, peglanjem, feniranjem...), bilo je vrijeme za malo ozbiljniji pristup njezi kosi. Moja kosa je zaista poprilično izdržljiva, ali sve ove moje igrarije nije uspjela preživjeti. Mislim da joj je najviše štete nanio figaro jer sam kosu uvijala svakih nekoliko dana. Kosu sam morala skratiti jer nije bilo popravke za načinjenu štetu, ali sam odlučila da osim pojačane njege i stalnog korištenja njegujućih šampona, regeneratora, maski, raznih tretmana, od sada prije svakog feniranja i peglanja kosu zaštitim. Tu mi je u pomoć uskočio Subrina sprej za zaštitu kose, a više o njemu pročitajte u nastavku.

Subrina sprej se nalazi u plastičnoj bočici i dozira se, kako drugačije, nego špricanjem. U bočici je smješteno 150 ml proizvoda. Miris proizvoda je baš po mom ukusu, zaista mi prija ovaj tip mirisa, uspješno povezuje različite mirise, u isto vrijeme slatkast, puderast i svjež. Može se kupiti u drogerijama DM, CM, možda i po supermarketima, priznajem da nisam na to obraćala pažnju, ali primijetila sam ga u DM-u. Redovna cijena mu je 4.10 KM, dok se trenutno može kupiti na sniženju za 3.50 KM, što ga čini izuzetno povoljnim proizvodom.

Sprej termički štiti kosu prije korištenja pegle, figara ili fena za kosu. Kosi daje punoću i elastičnost, omogućuje lakše oblikovanje te sprječava elektricitet kose.

O načinu korištenja nema previše filozofiranja, rasprši se po mokroj kosi. U biti ja prvo malo sačekam da se pokupi višak vlage tako što čuvam kosu u peškiru i zatim prije samog sušenja kose nanesem ovaj sprej.

Osim mirisa za koji sam vam spomenula da mi se mnogo, ali mnogo dopao, dopada mi se i činjenica da se kosa mnogo lakše stilizira. S obzirom da ja u zadnje vrijeme uglavnom peglam kosu ili sušim na ravno, ono što sam primijetila je da se nakon peglanja duže zadržava ravnom a za to je "krivac" sastojak pod nazivom VP/VA Copolymer koji pomaže kosi da zadrži željeno stilizirano stanje tako što sprječava da kosa pokupi vlagu iz zraka. VP-VA kopolimer se osuši tako da ostavlja tanak sloj na kosi, koji u principu nisam primijetila jer nije bilo osjećaja slijepljenosti kose ili nekog sličnog. Osim navedenog kopolimera, u sastavu se nalazi i Cetrimonium Cloride koji dodatno pogoduje da se manje stvara elektricitet. Ovo je posebno bitno sada u vrijeme pojačane vlage u zraku. U sastavu nalazimo i pantenol koji je čest sastojak njegujućih proizvoda. Propilen glikol je još jedan sastojak koji se često koristi u sredstvima za hidrataciju. Neću se zadržavati na ostalim sastojcima pojedinačno, fokusirala sam se na one bitne, sa vrha liste. U svom sastavu ima i alkohol, koji se često koristi u raznim proizvodima i čija namjena je, između ostalog, da spriječi da se proizvod pjenuša. Naravno poznato je da alkohol i dugoročnim korištenjem isušuje, ali ja zaista to nisam primijetila jer se sprej ne koristi toliko često da bi imao kad da djeluje na kosu na taj način.

 
Na kraju možete vidjeti i trenutno stanje moje kose gdje je prije samog stiliziranja korišten sprej i možete se uvjeriti da kosa nije izgubila na volumenu niti ima osjećaja sljepljenosti.

Kad već pokazujem svoju kosu, moram da se pohvalim da sam napokon dobila boju kose kakvu sam već dugo htjela i da sada samo bojim korijen kose a boju na krajevima samo održavam koristeći šampon za očuvanje boje iz Subrina linije. Kako mi ide to "čuvanje" boje, imaćete priliku čitati u jednom postu koji uskoro objavljujem.



Da li i vi koristite sredstva za zaštitu kose od mogućih termičkih oštećenja? Ako ne, moj iskreni savjet vam je da to počnete raditi a svakako uzmite u obzir ovaj sprej čija cijena je zbilja niska, pa u slučaju da vam bude odgovarao kao i meni, bićete zadovoljne što ste za sitnu lovu našle proizvod koji vam odgovara, a ako vam slučajno ne bude odgovarao, nećete bankrotirati :)

Jesam li spomenula da sam oduševljena mirisom? :)


PR proizvod

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)