Subrina Color - & - Shine, šampon i regenerator - MAKEUP ARENA

12/22/2017

Subrina Color - & - Shine, šampon i regenerator





Prije par mjeseci sam vam pisala recenziju Subrina šampona i regeneratora iz linije za obnovu kose, nakon toga sam krenula sa korištenjem linije koja je namijenjena za obojanu kosu, pa danas stižu utisci o njoj.

Ako vas zanima više o samom brendu predlažem da pročitate moju prethodno napisanu recenziju gdje sam se dotakla samog brenda (klik ovdje), da se ne bih ponavljala sa već napisanim.


Subrina šampon za obojanu kosu ima sastojke koji njeguju kosu, štite je od oštećenja uzrokovanih vanjskim faktorima, obnavljaju elastičnost vlasi i čine kosu iznimno sjajnom. Vitamin E i proteini pšenice jačaju kosu i štite je od oštećenja i obnavljaju boju kose.



U svom sastavu ne sadrže parabene, mineralna ulja niti formaldehid. 

S obzirom da je šampon sastavom dosta sličan šamponu iz Repair & Care linije, ja ću vam u ovom postu ponovo navesti neke od glavnih sastojaka koje ima, tj. prenijeću dio teksta iz posta o toj liniji.

Kao deterdžent za uklanjanje nečistoća koristi se SLES, koji daje pjenušavost i temeljno čisti. SLES je prihvatljiva alternativa za SLS koji je poznat kao iritant za one sa osjetljivim tjemenom. Ja nikad nisam imala tegoba, bilo sa SLES-om (boljom verzijom deterdženta za uklanjanje nečistoća, koji se nalazi u ovom šamponu) ili SLS-om (agresivnijim sredstvom za uklanjanje nečistoća), pa se neću na tom dijelu zadržavati, ali svakako želim spomenuti ovu činjenicu zbog onih koji imaju eventualnih problema sa osjetljivim vlasištem. Šampon u sastavu ima i silikon, upotrebljavan je cocamidopropyl betain, pa već u toku pranja nema osjećaja suhoće kose, ne "škripi" pod prstima. Silikom ispuni i zagladi pa po ispiranju dobijem glatku, zaglađenu vlas. 

Šampon je prozirnkasto bijele boje i miris mu je voćno-slatkast. Odlično pjeni i dovoljna je mala količina da se kosa opere. Lako se ispire a kosu ne ostavlja škripavo čistom, nego onako glatkom i čini da se lako oblikuje.


Kao i uvijek, nakon šamponiranja obavezno koristim regenerator ili masku za kosu. Regenerator je gušći od šampona i bijele je boje i istog statkasto-voćnog mirisa. Mislim da nema potrebe da ističem bitnost tog koraka za nekog čiji su krajevi kose dosta suhi zbog čestih farbanja i stiliziranja kose fenom ili figarom. Pisala sam vam nedavno i o spreju za kosu koji istu štiti od termičkih oštećenja, pa preporučujem da pročitate i taj post, ako već niste. Klik OVDJE. Smatram i to bitnim korakom u njezi kose, baš poput stavljanja regeneratora ili maske. Moja kosa se sigurno ne bi mogla oblikovati u željenom smjeru da je nakon šamponiranja dodatno ne nahranim i učinim mekšom i lakšom za rukovanje.

Nakon šamponiranja kosu dobro isperem, posebno ističem važnost ispiranja šampona u korijenu kose zbog silikona koji šampon sadrži a koji često zna kosu učiniti dosta lepršavijom pa onda imamo utisak i da je slijepljena u korijenu. Regenerator ostavim na dužini kose (ne stavljam ga nikad na gornju trećinu kose) nekih 5 minuta koliko mi sasvim dovoljno, nakon toga ga isperem. 

Po sušenju je kosa jako mekana i može se fino oblikovati.

Iako je ovo linija prvenstveno namijenjena očuvanju boje kose i sjaju, ja nisam mogla a da se ne dotaknem njegujućih svojstava. A što se tiče očuvanja boje, mogu samo reći da nisam primijetila da se boja ispire, čak mogu istaknuti da već nekoliko mjeseci nisam farbala donji dio kose, farbam samo korijen, čak ni preliv nisam radila na dužinu.

Šampon sadrži 300 ml, dok je u ambalažu regeneratora smješteno 250 ml.



 


Neću vam reći da su Subrina proizvodi za kosu najbolji koje sam probala, ali ću vam zato reći da su sigurno među boljim proizvodima drogerijskog ranga koje sam do sada isprobala, a neću vas slagati ni ako kažem da sam isprobala jako puno proizvoda. Omjer cijene i kvalitete je i više nego dobar, pa imate moje tople preporuke da proizvode isprobate ako ste čitanjem ovih redaka zaključili da bi mogli da vam odgovaraju. Eh da, trenutno su na sniženju u DM-u, pa proizvode možete kupiti po cijeni od 3-4 KM. Nije li to dovoljno dobar razlog, uz sve navedeno što sam vam ispisala, da ih i isprobate?



PR proizvodi

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)