Bourjois 123 Perfect Foundation - MAKEUP ARENA

8/27/2012

Bourjois 123 Perfect Foundation


Ono što me je privuklo da kupim ovaj puder je kombinacija 3 korektivna pigmenta koji daju licu odmoran i blistav izgled. To je ono što mi treba, pomislila sam, i kupila ga J

Pa da krenem od samog pakovanja, dolazi u staklenoj ambalaži sa pumpicom, pumpice su zakon, jako ih volim, praktične su i čine da uvijek mogu uzeti količinu pudera koja mi treba, nema nespretnog razlijevanja i istiskivanja više pudera nego što mi treba.





Ima lijepu ambalažu te kako ugodno uživa moja koža kada ga nosim, tako i oči svaki put kada ga pogledam. Volim proizvode koji osim što su i kvalitetni da i lijepo izgledaju. Ima SPF 10, te kako mislim da je to nizak SPF za ljetne dane, ja ga dodatno pojačam sa Avene kremom za lice kojoj je SPF samo 50 :-)

Nijanse - dolazi u 9 nijansi (3 svijetle, 4 srednje i 2 tamne), kod nas naravno uvijek dođe u prvih 5 nijansi, ja sam uzela nijansu 53 Light Beige i savršeno mi odgovara na moj neutralni podton i srednje svijetlu kožu. Puder na mom licu ne oksidira, boja ostaje upravo onakva kao i kad je tek nansen.

Količina mu je 30 ml, kao i kod većine pudera.

Cijena mu je ok, nije pretjerano visoka a nije niti niska. 27.15 KM. Ja sam ga kupila u DM sa kuponom za 25% nižu cijenu i platila ga 20,36 KM i to je ono što bih opet bila spremna platiti za njega.

Tekstura i miris - puder je rjeđe teksture, rjeđi je nego npr. Studio Fix Fluid i čini mi se manje pigmentiran nego navedeni, te mi je potrebno 2-2,5 pumpice dok mi je SFF potrebno 1-1,5 pumpica. Što se mene tiče to mu je jedina mana, jer je očito da ću ga brže potrošiti nego SFF. Ima polumat finiš. Miris mu je neki lagani cvijetni, sviđa mi se.

Nanosim ga bockalicom, ali ne bockam nego više razmazujem kružnim pokretima sa onim bijelim dlačicama na kistu. Ja ga nanosim parcijalno, prvo malo na čelo pa razmažem, pa onda na obraze pa razmažem itd. Radim to zato jer se malo brže suši pa ako ne razmažem odmah onda bi mi lice ostalo flekavo i puder bi se više vidio. Ali ja sam naučila brzo razmazati te mi to nije nikakav problem.

Prekrivanje mu je srednje, što je moj omiljeni tip prekrivanja, nisam tip osobe za lagano prekrivanje i nevidljivu šminku, a smatram da mi ni jako prekrivanje nije neophodno.

Trajnost mu je odlična, na moj masnoj koži stoji 6-7 sati, poslije počinje da ravnomjerno nestaje s lica te time svakako spada u grupu trajnijih pudera koje posjedujem. Naravno trajnosti doprinosi i prajmer koji obavezno nanosim prije pudera jer nema tog pudera koji bi na mom licu izdržao više od 3 sata bez dobrog prajmera. Navodno trajnost bi mu trebala biti 16h, možda nekome sa manje masnom kožom i može toliko trajati, a na mojoj sigurno ne.

Da sada malo pišem o korektivnim pigmentima i šta bi trebalo da rade na licu, te šta o tome ja mislim:

- ŽUTI pigment neutralizira podočnjake i daje odmoran izgled,
- LJUBIČASTI pigment daje svježinu licu,
- ZELENI pigment neutralizira crvenilo i ujednačava ten.

S njim lice zaista izgleda svježije i odmornije, i to je ono što mi se najviše sviđa kod ovog pudera. Dobijem onaj zdravi izgled a lice mi se ne sjaji od njega. Prekriva crvenilo na licu, to je siguno. Na licu ga ne osjetim, zaista je lagan. Idealan puder za ljetne dane, jedva čekam da vidim kako će se ponašati u hladnijim danima.

Na kraju šta još reći osim da sam stvarno oduševljena sa ovim puderom i gotovo sam sigurna da ću ga opet kupiti, za ovih 20-ak KM koliko sam ga platila je zaista odličan. Ne znam kako bi odgovarao curama sa suhom kožom, ali ako odgovara meni sa masnom, bojim se da ne bi odgovarao onim sa suhom. Vjerujem da ga mogu nositi i cure sa mješovitom i normalnom kožom uz dobru pripremu kože.

Moram isto dodati da nisam imala velika očekivanja za ovaj puder jer sam pročitala ne baš pozitivnu recenziju kod MakeUp&More u ovom postu, u čije recenzije vjerujem. Ali eto ipak sve treba i sam isprobati da bi na kraju zaključio i da li ti odgovara.

lijevo Bourjois Flower Perfection  nijansa 52 Vanilla - desno 123 Perfect nijansa 53 Light Beige

Da li ste i vi isprobali ovaj puder i ako jeste kako vam se sviđa?



Broj komentara: 9:

  1. Nisam još probala ali definitivno u skorije vrijeme ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim Bourjois, ali su mi njihovi tecni puderi bezveznjikavi nekako. Imam tester ovoga, pa cu ga isprobati uskoro. Btw, i ja sam danas recenzirani L'Oreal uzela sa istim kuponom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kuponi su super :-) ja od drogerijskih najviše volim Bourjois :-) najbolje mi odgovaraju

      Izbriši
  3. ja imam od b. detox ... imam i ja slican problem sto bas brzo upija u kozu ... od ovog 123 pudera imam probu - ali mislim da mi je ljetni ten jos pretaman za boju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja taj već dugo hoću da probam, nikako da stigne na red :-) i Flower Perfection je isti, mora se brzo utrljati

      Izbriši
  4. puder je odlican, nikad bolji nisam imala ni duze koristila. sve pohvale.

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo ovo da prikriva crvenilo me jako mami da ga kupim, a već sam ti to više puta rekla, jako volim tvoje preporuke pudera jer imamo sličan tip kože :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)