Odlične, povoljne #3: Golden Rose Smoky Effect Eye Pencil - MAKEUP ARENA

5/04/2015

Odlične, povoljne #3: Golden Rose Smoky Effect Eye Pencil




Postoji širok spektar različitih olovaka za oči, o čemu vam imam namjeru pisati i razjasniti eventualne nejasnoće, jer mi je nekoliko puta desilo da mi se cure žale na određenu olovku za oči koju koriste u svrhu eyelinera, jer kao preslikava im se, ili se žale da je olovka loša zato što ne ostaje na waterline-u i uz razgovor sam uvidjela da biraju pogrešne olovke, pa ću malo napraviti post na tu temu.


Ali da se ja vratim na ovu olovku. S obzirom da je stigla u ovu kategoriju, posve vam je jasno da se meni mnogo dopala.

Pigmentacija je izvanredna, sasvim laganim "pisanjem" ostavlja savršen trag. Spada u one olovke srednje tvrdoće. Iako je na njoj navedeno da je extra soft, ne bih se složila sa tim jer sam se susretala sa mnogo mekšim olovkama čiji špic se potroši jednim nanosom. To što nisu extra soft im je prednost jer su baš onako idealne tvrdoće.



Namjenjena je, kako joj to i ime kaže, da se njome radi smoky efekt, pa je tako sa druge strane olovke smještena spužvica za razmazivanje. Jednom kada olovku nanesem ostaje postojana 5-6 sati, nakon čega lagano počinje da nestaje, ali i dalje se ne razmazuje i ne preslikava. Za razliku od njene izuzetne postojanosti na kapku, na waterline-u nije postojana, te već nakon sat vremena postavim si pitanje gdje li je nestala :) ali zaista i nije namijenjena za taj dio, pa ne mogu to da joj uzmem kao veliku zamjerku.



Cijena joj je 5 KM, a količina koja se dobije nije navedena, ali pretpostavljam da je upitanju oko 1 gram, koliko obično bude u olovkama. Proizvedena je u EU i dostupna je u dvije nijanse: deep black i dark brown.

Na swatch-u ispod možete vidjeti izuzetnu pigmentaciju koju olovke posjeduju kao i činjenicu da se s njom može sjenčiti po koži. Također vidite da im imena nijansi u potpunosti odgovaraju, tj. da je crna baš izraženo crna i da je tamno smeđa toliko tamna da se graniči sa crnom.



Ovo je jedan od onih jednostavnih eye look-ova koji brzinski napravim kad nemam vremena ili volje da stavim išta drugo na oči, pa je tu malo olovke i maskare i to je to. Dakle iscrtam klasičnu liniju uz rub i razmažem sa spužvicom sa druge strane olovke, pa onda opet dodam olovke i razmrljam i tako napravim nekoliko puta dok ne postignem da olovka izgleda najtamnije uz rub oka.



Nemam više nešto posebno dodati osim da bih ju iskreno preporučila svima koji traže ovaj tip olovke i koji vole praktične komade šminke koji su sami od sebe dovoljni za postizanje jednostavnih eye look-ova.

Da li ste je isprobale ili imate namjeru? Da li koristite neku drugu olovku s kojom je moguće postići sličan efekt i ako da, koja je u pitanju?



4 komentara:

  1. Ja imam iz Avona za istu namenu mada bi mogla biti mekša, mislim da bi se lakše radilo sa njom. Baš ću da potražim ovu GR, dobrih olovaka nikad nije previše :)
    Super ti je ova rubrika na blogu! L.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam ih do sada koristila ali mi se dopada efekat koji postizes njima, odlicno izgleda, a bas je jednostavno. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđa mi se za tu namenu, brzinski makeup =)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako lepo! Imala sam ranije nekoliko GR olovaka, samo nisu bile dobre, bile su previše tvrde i premalo pigmentovane, ali to nisu bile olovke iz ove linije.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)