Debby, novi brend u BiH - dojmovi o nekoliko proizvoda - MAKEUP ARENA

6/07/2016

Debby, novi brend u BiH - dojmovi o nekoliko proizvoda





Već nekoliko mjeseci brend Debby je dostupan na policama nekih drogerija. Radi se o brendu koji je dio Deborah Milano grupacije, te je došao kao zamjenski brend za Manhattan, za koji već svi znamo da se u drogerijama može naći u tragovima jer se kompletan asortiman povlači iz BiH.

Imala sam priliku isprobati ovih nekoliko proizvoda sa slike, pa vam danas donosim svoje dojmove o njima.


Korektor u stiku - CONCEALER SOLUTION STICK            
8,50 KM


Krećem prvo sa korektorom. Ono što mi se najviše dopalo kod ovog korektora je njegov breskvasti podton. Inače za sve vas koje to ne znate breskvasti podton korektora je idealan za prekrivanje tamnih podočnjaka. Od korektora u stiku sam navikla da su uglavnom kremastiji, masniji, pa sam se obradovala kad sam vidjela da ovaj nije jako kremast jer kad su korektori previše kremasti hoće brzo da se uvuku u linije oko očiju, pa čak i kada ga fiksiramo. Barem je tako kod mene slučaj. Da se razumijemo, ne volim ja ni suhe korektore, jer oni istaknu i neke linije koje su bez njega nevidljive. Neki optimum kod korektora je dobar, a ovdje je taj omjer između suhih i kremastog fin. Prekrivanje je srednje, trajnost je jako dobra, primjetim da mi se kroz 4-5 sati nošenja lagano nakupio u linijama, što riješim blagim tapkanjem i produžim mu trajnost za još par sati. Može se koristiti i za prekrivanje ostalih nepravilnosti na licu, ali na sreću nisam imala nikakvih nemani po licu u proteklih mjesec dana kako sam ga koristila, pa nisam mogla da potvrdim koliko dobro prekriva bubuljice, akne i sve slično tome :)


Ruž za usne Kiss My Lips - Cinderella Kiss 
7,90 KM


Ruž je smješten u maleno, zgodno pakiranje, rekla bih klasično. Nijansa je zaista jako lijepa, nježna, svijetla, ima neki sitni šimer, koji je gotovo neprimijetan na usnama. Iako sam, gledajući ga, očekivala jaču pigmentaciju, iznenadila sam se kada sam ga nanijela na usne i vidjela koliko je njegujući. Ovo je tip balzam-ruža, imam osjećaj kao da nosim neki super njegujući proizvod, koji u sebi ima i boje. Ako su vaše usne tamnije, vrlo lako može povući na malo tamniju boju, ali s obzirom da su moje blijede (kao i cijela moja pojava :)), nisam ni očekivala drugačije :) Posebno mi je zgodan za dane kada se samo malo našminkam, pa ne želim nešto jako na usnama. Miris je dosta blag, ali prijatno slatkast. Trajnost na usnama nisam uspjela "izmjeriti" jer me naprosto mami da ga malo češće obnovim, iako nema potrebe, zaista je jako ugodan na usnama.


Lip Pencil Mega Gloss 08 Vinyl Red
10,95 KM


Eh kod ovog proizvoda sam već odmah očekivala da neće imati punoću boje koju vidimo na slici, jer logično je tako s obzirom da se radi o sjajilu za usne u obliku olovke. Nisam još ni kod jednog brenda srela ovaj tip proizvoda i zaista mi je puno zanimljivije imati sjajilo u olovci, nego ono klasično i nešto je za čime bih radije posegnula, s obzirom da ne volim klasična sjajila. Na usnama je ugodan i imam isti njegujući osjećaj, kao i kod prethodnog proizvoda. Može se nanijeti i preko mat ruževa slične nijanse, da im podari sjaj, ako poželimo promijeniti završnicu tog mat ruža. Ako je slične nijanse ne promijeni boju ruža, samo završnicu. 


Mascara  What Lashes Ultra Length + Definition            
12,50 KM


Kad je riječ o maskarama, svi volimo različite efekte koje maskara pruža. Neki vole da izvuku dužinu, neki vole da dobiju volumen, neko radi na efektu uvijenih trepavica, a neke su za definiciju. Ja tražim ono nemoguće :) a to je i dužina i volumen i definicija, gotovo nespojivo. Ah šta da radim, kada mi skromnost nikad nije bila vrlina. No sreća je pa sam svjesna da takva maskara ne postoji i da su uglavnom formulirane da izvuku nešto iz naših trepavica. Ovdje se radi o maskari koja je više za definiciju trepavica, uz to se dobije i nešto volumena. Definicija i volumen su gotovo nespojivi, tako da je ovdje definitivno prednost data definiciji. Dakle sve vi koje ne volite sljepljene trepavice koje uglavnom dobijete sa maskarama za volumen, koje volite razdvojenost i definiranost, ovo je maskara za vas :) Računajte da je ovo slikano jako izbliza i da iz pristojne udaljenosti izgleda još bolje. Ne truni se i ne razmazuje.


Face Primer - Mat 
10,95 KM


Za kraj meni možda i najdraži proizvod od ovih svih. Baza za lice je na masnoj koži obavezna u dane kada se želimo pouzdati u trajnost šminke. Ja osobno za takve dane ne idem bez matirajuće kreme i baze zajedno. Naravno i baza mora biti mat. Ova je upravo takva. Jedna je od boljih baza za masnu kožu koje sam probala. Produži mi trajnost šminke, popuni pore i koža izgleda zaglađeno i spremna je za tekući puder. Posebno sam radosna jer je inače jako teško naći drogerijsku bazu koja odlično obavlja svoj posao i to je jedno od pitanja koje mi često postavljate, tj. tražite preporuku. Masnokožci - evo nam je :) Odlično radi i još je povoljna i svakome dostupna. Radi se o silikonskoj bazi, kakve su uostalom sve za masnu kožu. Bijele je boje i srednje gustine, ali baš se lijepo nanosi i razmazuje.

Na licu na obje slike nosim puder, koji sam dobila u obliku jednokratnog testera, pa ne mogu reći da sam imala priliku da ga baš istestiram skroz, ali ono što mogu reći o njemu je da je dosta lagan, gotovo neprimjetan na licu, a ima sasvim solidno prekrivanje. Nijansa 01 Ivory, koju ja nosim je svijetla, ali ipak mrvicu pretamna na meni, što obično riješim dodavanjem malo bronzera na vrat, ovaj put to nisam napravila, pa možete vidjeti laganu razliku između boje lica i vrata.

 L-D: baza za lice, korektor, puder nijansa 01 Ivory, puder nijansa 03 Natural, ruž Cinderella Kiss, sjajilo u olovci 08 Vinyl Red


Za kraj ću sumirati da su mi se svi proizvodi dopali, ni jednom nisam našla zamjerku, ali sam posebno zadovoljna primerom za lice, koji sigurno kupujem u punoj veličini.

Da li ste već isprobale neke od Debby proizvoda, ako da, voljela bih da čujem na šta bih trebala da obratim pažnju kada budem išla po primer?


PR proizvodi

1 komentar:

  1. Gdje mogu naci ruz debby 02CORAL ROSE,u cijelom Sarajevu ga vise nema

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)