Estee Lauder Genuine Glow Balm & Eye Balm - MAKEUP ARENA

10/11/2016

Estee Lauder Genuine Glow Balm & Eye Balm


Estee Lauder - da samo znate koliko taj brend u meni izaziva pozitivnih vibracija. Ime koje je sinonim za kvalitet, ime koje mi znači jedno, a to je da ću proizvodom biti zadovoljna. Ja se iskreno nadam da neće doći dan kada će me neki njihov proizvod razočarati, ali čak i ako se to nekad desi, čisto sumnjam da će to poljuljati moju ljubav prema brendu. Ona je već godinama ukorijenjena i moralo bi se desiti nešto ogromno da pokida te jake korijene koji me vežu uz ovaj brend. 

Usitno brojim dane kada će brend biti dostupan u mom gradu, da ne moram proizvode tražiti online. Moram po ne znam koji put obavijestiti moje drage cure iz Tuzle, da će u Bingo City Centru koji se otvara za manje od mjesec dana biti Inoma parfumerija, koja će između ostalih HE brendova, imati i ovaj moj najdraži, pa već slažem spisak šta to želim uživo pregledati i tada će pasti odluka šta naredno da kupim :) Iskreno se nadam da će biti dostupna kolekcija nastala u suradnji sa Victoria Beckam jer sam tu našla dosta proizvoda koji mi se dopadaju. A u komentarima, slobodno sugerirajte, sve vi ljubiteljice ovog brenda, na šta bih trebala da obratim pažnju. Možda se nešto greškom ne nalazi na ovom mom spisku, a trebalo bi da je tu :)




Nedavno je Estee Lauder izbacio nove proizvode, koji su u biti hibridi između proizvoda za njegu kože  i šminke jer su oni i krema i baza za lice/oči. Bazu ubrajamo u šminku jer baza nije zamišljena kao prizvod koji njeguje kožu, osim ako nije riječ o hibridu, baš poput ovog.




Ambalaža - tubice, kao tubice, ništa posebno drugačije od ostalih tubica, ali opet im ova metalizirano sivkasto-roskasta boja daje neki drugačiji, malo zanimljiviji izgled. To što mi se ove tubice dopadaju, možemo pripisati i tome što su pod nazivom Estee Lauder, pa ne recite da to što su mi srcu drage ih ne čini uveliko ljepšima u mojim očima nego što možda jesu :) Dobro, dobro, znam, zaustaviću se tu, shvatile ste da jako volim Estee Lauder :) Obje tubice imaju rupicu optimalne veličine, pa nema opasnoti od toga da izađe više proizvoda nego što ga mi trebamo. Tubica za lice je zaštićena folijom.




Genuine Glow Priming Moisture Balm SPF 15
30 ml / 96 KM

Jako lagane je, bezuljne formule koja obećava efekat zdravog sjaja kože, bez da izaziva onaj neželjeni sjaj. Obećava i da će dužim korištenjem učiniti pore manje vidljivim, izgled kože ujednačenijim.
Dakle radi se o proizvodu koji priprema i hidratizira kožu, čini je spremnom za nanošenje pudera. Ja sam ga upravo tako i koristila, kao kremu i bazu u jednom proizvodu i isprobala sa različitim puderima i primijetila da meni najbolje odgovara sa onim izrazito trajnim puderima, tipa Estee Lauder Double Wear ili MAC Pro Longwear, gdje u mješavini sa mat puderom i ovim glow proizvodom, dobijem idealan omjer da ne izgledam previše mat, ako je u mom slučaju i moguće biti previše mat, osim u prvih pola sata kad se tek našminkam :) Ako se sjećate pisala sam jedan post o tome kako rado miješam Estee Lauder Idealist serum (kojeg više nema u prodaji) sa Murad matirajućom kremom. Ovaj hibrid od proizvoda u kombinaciji sa trajnim puderom je odlična alternativa za kombinaciju o kojem sam vam pisala u tom postu, s tim da u ovom proizvodu odmah dobijete proizvod koji sam ja tamo sama "pravila".

Isprobala sam ga i na drugim curama koje imaju normalnu i suhu kožu i ostala paf kako koža krasno izgleda sa puderom, nakon što je pripremim sa ovim proizvodom. Daje joj taj lijepi glow. Krasno priprema kožu i sa ovom bazom nema efekta ljuspičave kože, koji se desi kada puder nanesem na kožu koja je površinski isušena. Krema/baza je dosta hidratantna i odlično priprema kožu. Što se tiče efekta produženja trajnosti šminke, koji i jeste primarni zadatak baze,  pokazala se odličnom na suhoj, normalnoj i mještovitoj koži, ali kako sam već i spomenula jako dobro radi i na masnoj koži, posebno ako ju kombiniramo sa dugotrajnim puderima i ako niste ljubiteljice potpuno mat izgleda.


Genuine Glow Priming Moisture Eye Balm 
15 ml / 69 KM

Što se tiče kreme/baze na oči, tu sam još zadovoljnija proizvodom, ako je to moguće. Baš odlično priprema kožu u regiji oko očiju, koja je inače svima više suha i zahtjevnija kada je u pitanju priprema sa hidratantnim proizvodima. Tu sam bila toliko škrta da proizvod nisam htjela isprobati na drugima, nego sam ga štedljivo čuvala za sebe, kao da ga ne mogu ponovo kupiti :) desi se to meni često sa proizvodima koji mi se mnogo dopadnu. Dakle, iako je moje lice u izrazito masnoj kategoriji, kada je u pitanju koža oko očiju, tu potpada u kožu koja je dehidrirana i gdje se korektor hoće skupiti, ako nije pravilno nahranjena. Sa ovim proizvodom sam oduševljena jer zaista napravi odličnu pripremu za taj osjetljivi dio kože. Zagladi i hidrira i korektor se neće uvlačiti u okoloočne linije. Generalno sam jako zadovoljna EL okoloočnim kremama, ovo mi je 5. po redu koju sam isprobala, pa ću samo dodati da je ovo još jedna u nizu onih koje meni odgovaraju. A vjerujte mi da sam jako zahtjevna kada su okoloočne kreme u pitanju jer činjenica da ulazim u godine kada mi je jako bitna njega tog područja, me tjera da budem više kritična.

Iako oba proizvoda imaju boju, boja je na koži potpuno neprimijetna.




Sve u svemu izuzetno sam zadovoljna sa proizvodima, iskreno ih preporučujem, ovaj za lice posebno curama sa normalnom i suhom kožom, kao i svima onima koji vole proizvode koji daju zdravi izgled kože, a ovaj za okoloočno područje preporučujem svima, pa čak i onima kojima i nije nešto dehidrirana koža jer jednostavno svaki korektor puno ljepše sjedne na kožu sa njim.

Probale, probaćete?


Šta mi još preporučujete od EL proizvoda?




PR proizvodi

3 komentara:

  1. Draga Jasmina, ovu kremu za oko očiju stavljate prije šminke? Brzo se upija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, stavljam je prije šminke, kao i svaku drugu kremu, s tim da je ona i njegujuća krema i odlična priprema za šminku (baza). Upija se u roku keks i čini taj dio jako brzo spremnim za korektor :)

      Izbriši
  2. Cao,super recenzija.Kupila sam ruby woo ruz, prelijep je i sve je tacno kako si napisala :). Posto mi je previse da dajem novac na mac olovku koju bih nosila sa ruby woo, mozes li da mi preporucis neku jeftiniju varijantu? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)