Golden Rose paleta za konture - MAKEUP ARENA

10/07/2016

Golden Rose paleta za konture



Golden Rose proizvodi su počeli da me privlače u vrijeme kada su izbacili Velvet Matte ruževe i od tada su brend čije proizvode lako pronađete u mojoj makeup kolekciji, kako uspravno stoje uz svu high end kozmetiku koju imam. Od tog vremene, još od prije nekoliko godina, otkrila sam mnoge njihove proizvode, koje mnogo volim i često koristim. Naravno, gledala sam da odmah natipkam recenziju o svakom proizvodu koji mi se dopao, jer šteta je velika ako barem još koja od vas ne sazna za taj proizvod. I danas vam pišem o jednom takvom i kao po staroj dobroj navici, ja se odmah na početku izjasnim, ne da mi se držati vas u neizvjesnosti. No ipak predlažem da pročitate jer ću u recenziji navesti razloge zašto mi se baš toliko dopala ova paleta. 



Kad pričamo o pakiranju, zbilja je jednostavno, kao i kod ostalih GR proizvoda, što je meni sasvim ok, posebno kada uzmemo u obzir cijenu koju za ovu paletu plaćamo. Matirana plastika sa sjajnim inicijalima branda na poklopcu. Na dnu palete su navedene generalije o proizvodu, pa tu nalazimo da je u paletu smješteno 3x3,5 grama proizvoda, također je navedeno i kako se proizvod koristi. Osim toga piše (što i možete vidjeti na slici, ali ne škodi da ponovim) da je proizvod dermatološki testiran i da ne sadrži parabene, kao i da ga je preporučljivo potrošiti unutar 24 mjeseca od dana otvaranja. Smaram da može ostati u ispravnom stanju i duže od tih 24 mjeseca od dana otvaranja, ako ga do tada ne potrošimo. Sa unutarnje strane poklopca je smješteno ogledalce i srećom nisu stavili nikakav kist unutar palete jer su uglavnom kistovi koji dođu u paletama gotovo uvijek neupotrebljivi, pa kod mene uglavnom završe u smeću. Paleta se lako otvara i čvrsto zatvara.


Miris proizvoda postoji, osjetim ga samo kada direktno mirišem paletu, dok proizvod nanosim - apsolutno ne osjetim nikakav miris. Ako me pitate na što miriše, moraću vas, po ne znam koji put, obavijestiti da teško razaznajem mirise koji nisu jasno definirani, pa se opis vraća na to da je miris ok, nije iritantan, a niti nešto posebno lijep, miriše mi na šminku :)

Previše sam se zadržala na manje bitnim stvarima pa prelazim na kvalitet samog proizvoda. Ono što me na prvu oduševilo je da se ni malo ne trusi, ponavljam ni-ma-lo! Isprobala sam ga nanositi sa grubljim kistovima koji znaju napraviti nered, kao i sa kistovima za oči i nema nepotrebnog rasipanja. To naravno ne znači da je proizvod tvrd pa ga je nemoguće uloviti. Idealne je čvrstoće. Pigmentacija mu je srednja, nadogradiva. Ako pratite moje recenzije, možda vam je moglo upasti u oči da ja nisam previše oduševljena sa izuzetno jako pigmentiranim proizvodima, posebno kada su u pitanju proizvodi za lice jer previše pigmentacije lako može napraviti mrlju dok se šminkamo, koju je kasnije teško izblendati. Rijetko kad imamo priliku sjesti i šminkati se dugo (barem većina nas šminkanje često radi u brzini), pa u takvim situacijama definitivno treba izbjegavati jako pigmentirane proizvode, osim ako nisu izuzetno puteraste formule koja se jako lako blenda, što sad skreće sa teme ovog posta. Dakle srednja pigmentacija, koja se lako nadogradi na jaču. Nanošenjem ne ostavlja mrlje, jako fino klizi po licu. Ako volite grubo definirane linije po licu, u tom slučaju možda gledate u pogrešnu paletu.

U paletu su smještene tri nijanse: 

-  Najsvjetlija koja služi za posvjetljavanje određenih dijelova lica, što kod mene ne može da prođe jer je jednake boje kao i boja mog lica, ali mi zato odlično služi kao bazno sjenilo (da, dobro ste pročitale, o tome nešto niže). Nijansa je dosta neutralna pa će dobro doći za posvjetljavanje određenih dijelova lica nešto tamnijim curama.

- Broznana nijansa, kako već i samo ime govori, radi se o bronzanoj boji, koju koristimo za utopljavanje lica. Ja konkretno puno više koristim ovu nijansu od hladne jer nisam posebno veliki fan onog famoznog jakog KK konturiranja, više sam za lagano nijansiranje boje lica i dodavanje topline ovakvim tipom proizvoda.

- Tamna nijansa, sa meni jasno vidljivom primjesom hladnoće, koja lako pravi imitaciju sjena po licu, te time omogućava konture.

Na licu se zadržava dugo, koliko i sam puder koji taj dan nosim na licu. Smatram da puder diktira zadržavanje ovakvih prozvoda na licu, ako je već proizvod sam od sebe dobar. Naravno ako proizvod nije baš kvalitetan, neće njemu puder produžiti trajnost, ali trajnost proizvoda hoće ovisiti o dobroj podlozi na licu, pa ne očekujem da ni ovaj proizvod opstane, ako sam taj dan odlučila nanijeti podlogu  tipa "idem se nakratko prošetati, pa si mogu dupustiti puder čija trajnost nije impresivna na mom licu". Da ne kompliciram previše, ukratko rečeno: ako je podloga koja na meni traje 6-7 sati (što je  uobičajeno vrijeme trajnosti za većinu pudera na mojoj koži), toliku trajnost imam i od ovog proizvoda.


Ja ovdje na licu imam srednju nijansu i tek mrvicu provučenu tamnu nijansu na donje ivice ove bronzane nijanse.


Kada sam vam u gornjem tekstu spomenula da svjetliju nijansu koritim kao bazno sjenilo, rekla sam da ću se posvetiti tom dijelu teksta. Kad bih vam samo mogla jasno dočarati koliko sam se ja zaljubila u ovu paletu, kao paletu sjenila koju svakodnevno koristim. Oduševljena sam činjenicom da je pigmentacija po mom ukusu, kao i time da se toliko lako blenda, pa do dijela da ostaje na kapcima dok ne skinem šminku (uz bazu, koju koristim za apsolutno svako sjenilo). S njom u roku keks napravim ovaj jednostavni svakodnevni eye look. Pomogla sam se samo Golden Rose smeđom Smoky olovkom uz rub trepavica čije sam ivice lagano izblendala sjenilom. Svijetlu nijansu sam stavila ispod obrva i u unutarnji kut oka, bronzanu sam nanijela na pregib oka, dok sam tamnu hladnu nijansu stavila na vanjski kut oka. 



Za kraj da navedem i cijenu. Ako vam se proizvod dopao čitajući moju recenziju, za njega ćete trebati odvojiti samo 10 KM, što smatram jako malom cijenom za kvalitet koji nudi.

Trebam li sad još dodatno isticati koliko mi se paleta dopala? :) Da li ste je probale ili imate namjeru?


3 komentara:

  1. Čim sam ga vidjela odmah mi je na prvu djelovao kao pravo dobar proizvod, i nisam se prevarila sudeći po tvojoj recenziji. Pakovanje mi je idealno, elegantno i profinjeno, minimalistički :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mnogo lep proizvod. Svaka čast za Golden Rose, oduševljavaju me sa novitetima, prate trendove!

    OdgovoriIzbriši
  3. gde kupiti grose u srbiji ali online?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)