Max Factor Lasting Perfomance tekući puder + mini recenzije još nekoliko MF proizvoda - MAKEUP ARENA

2/21/2017

Max Factor Lasting Perfomance tekući puder + mini recenzije još nekoliko MF proizvoda



Puder koji nije novitet u smislu formule pudera, ali ima novo pakiranje, pa zašto ga već ne bih predstavila na blogu, kada sam imala priliku da ga isprobam u proteklom periodu.

Volite pudere koji imaju jače prekrivanje, a nisu mat? Obavezno da pročitate recenziju do kraja :)

 
Dakle, ambalaža - tubica je od čvrste plastike, napravljena da stoji na poklopcu, pa je proizvod iskoristiv u potpunosti. Otvor na tubi je taman toliki da se neće desiti da izađe previše pudera, a niti ćete se morati naprezati da natjerate proizvod da izađe. 

Za razliku od uobičajenih 30 ml proizvoda, ovdje imamo 35 ml, koje ćemo platiti oko 25 KM, po redovnoj cijeni, što ovisi o mjestu prodaje, a naći ga možemo u DM i CM poslovnicama. Često se MF proizvodi mogu naći na različitim akcijama. Kod nas je dostupan u 7 nijansi

Tekstura pudera je gušća, kremasta, no jako lijepo maziva. Kod kremastih tekstura mi se dopada što se one puno ljepše sjedine sa kožom, nekako ih je lakše utrljati u kožu i ljepše izgledaju, pa čak i ako je sama formula gusta. Kremaste teksture nisu baš najbolji prijatelj masnoj koži, no taj problem se može riješiti uz matirajuću kremu, te fiksiranje puderom u prahu ili kamenu. Ja sam već naučila da se treba izaći iz komforne zone i isprobati razne kombinacije jer nekad nespojive stvari daju najbolji rezultat. U zadnje vrijeme se stalno ponavljam da izbjegavam potpuno mat proizvode i da ih kombiniram sa onim koji nisu mat i rezultat je upravo onakav kakav najviše volim - polumat. 

Kako sam već i spomenula završnica pudera je polumat, a što se tiče izgleda na koži i trajnosti, reći ću da se ponaša ovako, na mojoj jako masnoj koži: kroz 2 sata počne prosijavanje sebuma, koje lako pokupim i lice izgleda potpuno isto kao i kad sam se našminkala. Naravno izbijanje sebuma se nastavlja i kasnije, no jednako ga pokupim papirićima za blotanje ili običnom papirnom maramicom koju rastavim na najtanje listove i puder i dalje stoji na licu. Zaista sam fascinirana trajnošću pudera ovog tipa, koji nije mat. Realno je očekivati od pudera da bude trajan ako ima mat formulu, ali nisam navikla da dobijem odličnu trajnost od pudera koji ima ovakvu teksturu i nije mat. Evo desilo mi se da sam se jučer ujutro našminkala oko 8, skinula sam šminku oko 18 i vjerujte mi da je puno pudera ostalo na blaznici. Nemojte pomisliti da sam ga puno nanijela, nanijela sam ga onoliko koliko i svakog drugog, nego zaista nije spao sa lica i tu mu skidam kapu. 

Najbolje se nanosi sa buffing kistovima, metodom utrljavanja.

Nijansa 105 Soft Beige koja je možda pola tona tamnija od onog što meni odgovara, što mi je ok i lako to sredim tako što dodam malo svjetlijeg bronzera na vrat. No nakon nekog vremena malo potamni na mom licu. Oksidacija pudera se ponekad događa na koži i vjerujem da to nema veze sa određenim puderom, nego sa određenom kožom na način na koji ona reagira sa nekim puderom. Na meni do sada isprobani MF puderi nisu oksidirali, no ovaj jeste možda nekih pola tona, pa mu to neću uzeti kao neku posebnu zamjerku. 

Ima nenametljiv, slatkast miris.

Što se tiče toga kojem tipu kože bi mogao odgovarati, prije svega ću reći da odgovara koži koja želi i treba jače prekrivanje, a ovisno o tome što se kao priprema koristi sa ovim puderom, može odgovarati različitim tipovima kože. Po mom mišljenju bio bi čak dobar i za suhu kožu kojoj treba jače prekrivanje. Ako imate masnu kožu i težite samo mat izgledu i ne da vam se pokupiti višak masnoće s vremena na vrijeme, onda možda ne bi bio najbolji izbor za vas. Sve vi sretnice sa normalnom kožom lako se možete prilagodti svakom puderu, pa tako i ovom, dok za mješovite važi slično kao i za masne.


Sastojci: Aqua, Cyclopentasiloxane, Titanium Dioxide, Talc, Propylene Glycol, Dimethicone, Aluminum Starch Octenylsuccinate, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Sodium Chloride, PVP, Laureth-7, Methicone, Trihydroxystearin, Hydrogenated Soybean Oil, Paraffin, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Silica, Stearic Acid, Ethylene/Methacrylate Copolymer, Synthetic Wax, Microcristallina Cera, Polyethylene, Aluminum Hydroxide, IsopropyI Titanium Triisostearate, Sodium Dehydroacetate, Propylparaben, Methylparaben, Ethylene Brassylate, [+/- Cl 77492, Cl 77491, Cl 77499]


Iako je puder glavna tema ovog posta, odlučila sam da sa vama podijelim dojmove o još nekoliko proizvoda.

 


Korektor je izuzetno lagane formule, što ga čini po meni proizvodom idealnim za tanku kožu ispod očiju. Nemam nekih velikih podočnjaka da bih vam mogla  pričati o samom prekrivanju jer moje podočnjake prekrije svaki korektor i ono što je meni važnije od samog prekrivanja je da je proizvod lagan i hidratantan, što ovaj svakako jeste. Zbog svoje lagane teksture ne nakuplja se u linijama oko očiju.
 

Oh ova lijepa paleta sjenila. Spomenula sam je u par navrata na FB stranici bloga i tad kad sam je kupila, nisam imala vremena da joj posvetim recenziju, pa sam odlučila da joj sada dam malo mjesta na blogu. Iako imam 101 paletu sjenila (dobro pretjerujem, ali imam ih mnogo :)) uzeh i ovu jer mi je oko Nove godine zafalilo šimerastih sjenila, s obzirom da uglavnom kupujem mat sjenila. Svočala sam ih u DM-u i prije nego što sam se skontala šta me snašlo, bila sam na kasi i plaćala ih. Iako sam bila svjesna da će sigurno s vremena na vrijeme biti na sniženju, kao što i jesu, ja ih kupih po punoj cijeni od 35 KM i ni malo mi nije žao. Cijelo vrijeme pišem sjenila, ali iskreno mislim da su većina ovih nijansi u biti presovani pigmenti, a ono što ih razlikuje od klasičnih sjenila je način na koji se nanose. Najbolje su mi se pokazala kada ih nanosim sa sintetičkim kistom za nanošenje sjenila. Tapkanje je metoda koja najbolje odrađuje posao i ako vam se da malo "pomučiti" sa njima, sigurno ćete ih voljeti jako. Ja sam vremenom isprobala jako puno sjenila i što se tiče drogerijskih, ovo su mi jedna od boljih koje sam probala. Samo pakovanje je plastično i obično, ali mi i nije posebno bitno ako mi proizvod odgovara. Aplikator je potpuno nepotreban jer svi znamo da se sjenila najbolje nanose kistovima, pa je ovaj odmah nakon fotkanja završio u smeću :) U paleti imamo i dvije mat i jednu satinsku završnicu sjenila, mat je najsvjetlije i crno, a satinska završnica pripada trećem sjenilu sa lijeve strane. Crno mat sjenilo je izuzetno pigmentirano i koristim ga umjesto tuša, da naglasim rub kapka.



Maskaru Curl Addict nisam isprobala na sebi, jer nosim ekstenzije trepavica već pola godine, ali želim da vam pokažem četkicu jer često već i na osnovu četkice možemo procijeniti da li bi nam mogla odgovarati. Zakrivljenje četkice su se pokazale odličnim za sve vas koje želite uvijanje. Ne bih puno o samoj maskari, ako je nisam isprobala na sebi.


Kako proizvodi izgledaju na licu možete vidjeti na slikama ispod. Na obrazima nosim i MF rumenilo u nijansi 25 Alluring Pink, koje obožavam i smatram jednim od najboljih drogerijskih proizvoda, ne samo od rumenila, nego generalno svih proizvoda iz drogerija i Lipfinity ruž za usne u nijansi 25 Ever Sumptuous koji sam vam već predstavila, zajedno sa rumenilom i nekim drugim MF proizvodima u OVOM postu, pa se neću ponavljati o njima.




Da li ste već isprobale ovaj Max Factor puder, koji je dobio novu ambalažu?


PR proizvod

1 komentar:

  1. kojeg podtona je puder? da li su i 102 i 106 rozog podtona? 😊

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)