Max Factor grupna recenzija - MAKEUP ARENA

10/22/2015

Max Factor grupna recenzija



U današnjem postu vam predstavljam nekoliko Max Factor proizvoda, a svi redom su relativno nov dodatak njihovoj kolekciji, osim Skin Luminizer pudera koji je već malo duže na tržištu. Prenijeću vam svoje dojmove i šta mislim o kojem proizvodu.

Ono što primjećujem na izgledu je da su proizvodi zlatni ili crno-zlatni i to im odlično pristaje. Moramo priznati da odaju određeni dojam luksuznosti, vjerovatno zbog same zlatne boje.


Maskara Velvet Volume False Lash Effect (27,50 KM) je bublavog oblika sa plastičnom četkicom čiji zupci su jako tanki i gusto zbijeni. Ako mene pitate to je najbolji tip četkice. Takva dopire do samog korijena, bez da zaprlja okolno područje i takva najbolje raščešljava trepavice pri samom nanošenju maskare. Kada sam tek otvorila maskaru pomislila sam da mi je stigao suh primjerak jer svako uranjanje i vađenje četkice mi je odavalo dojam da tu nema baš puno toga. Moje nade su potonule sve do momenta kada sam je prvi put nanijela. Tada sam vidjela da ta "suha" četkica ipak ima dovoljno proizvoda na sebe, a to što nije prekrcana proizvodom je odlična stvar jer mi je dalo najdivniji efekat kojem uvijek težim a to je trepavice sa volumenom, a da nisu slijepljenje, a vjerujem da sve vi znate da je to jako teško postići. 

Znam da ne tražimo svi isto od maskare i na sreću na tržištu je mali milion maskara za svaku od nas, ali ako ste poput mene, pa težite maskari koja u isto vrijeme daje i volumen i pri tome razdvaja trepavice, obratite pažnju na nju. Na slicu su nanesena dva sloja, s tim da sam drugi nanijela nakon što se prvi gotovo skroz osušio, ali ipak nisam čekala da se u potpunosti osuši. Primijetila sam da mi tako bolje odgovara jer ako se potpuno osuši onda ne mogu fino nanijeti drugi sloj, a opet ako odmah stavim drugi sloj na tek naneseni prvi, opet to nije ono što ja volim. Dakle samo polusušenje između dva sloja.





Sljedeća na redu je paleta sjenila Smokey Eye Drama Kit u nijansi 05 Magnetic Jades (19.10 KM). Radi se o kompaktnom quad-u sjenila koja su količinom i oblikom sjenila posve lijepo raspoređena, tako najsvjetliju nijansu koja je mješavina bež i zlaćaste boje dobijamo u gotovo kockastom obliku (skoro duplo veće količine od recimo ove najtamnije), pa ju je lako uzeti i običnim kistom za sjenilo i nanijeti na dio ispod obrve, a lako je u nju uroniti i malo veći kist za highlighter te je nanijeti na vrh jagodica. Nijansa je savršena za oba područja, moram ponovo naglasiti, savršena nijansa za highlight navedenih područja. Nema u sebi neke veće glitere nego su fino i sitno mljeveni da se apsolutno ne primijete, a na koži se divno presijavaju. Isprobajte ga u obližnjem CM-u/DM-u, pa ćete shvatiti o čemu pričam. Maslinasto zelena nijansa sadrži malo krupnije raznobojne glitere pa je prilikom nanošenja potrebno pripaziti, da isti ne bi popadali po licu. Nijansa samo po sebi je baš jako lijepa. Dolazim do ove tamno plavo-zelenkaste nijanse koja također nema glitere ali nije ni mat, nego je satenskog finiša. Dosta neobična boja, koju koristim na krajevima oka za intenzitet. I za kraj smeđa nijansa koja je namijenjena da se nosi i kao sjenilo za oči ali i obrve. Na obrvama se nisam ni usudila isprobati ga jer mi se činila pretamnom ova nijansa, no sada dok tipkam ovu recenziju mislim da ću ga ipak isprobati i da ne bi trebalo biti tako tamno na mojim obrvama, pa ću vam naknadno dodati utiske. Nijansa je sivkasto smeđa te je samim tim primjerena za nositi na obrvama, gdje sve te hladne smeđe nijanse puno bolje pristaju od toplijih, barem većini žena. Kao sjenilo na kapcima je odlična. Nijansa napravljena po mom ukusu.



Sva sjenila su lijepe puteraste formule i super se nanose i blendaju. Hoće se trusiti ako se grublje zaroni kist, ali to riješim laganom aplikacijom i treskanjem kista prije nego sjenila počnem nanositi. Sama pigmentacija je jako dobra, jedino je ova maslinasta nijansa malo slabije pigmentirana, dok je naintenzivnija smeđa nijansa, koja je namijenjana da se koristi i za popunjavanje obrva. 

Na slici su swatchevi napravljeni bez baze za sjenila.


Na obje slike svijetlo sjenilo nosim na u uglu oka i ispod obrva, na prvoj slici je tamna plavo-zelena nijansa na sredini kapka, dok je na donjoj slici maslinasta na sredini kapka, a na oba oka je tamno smeđa nijansa u samom uglu oka.







Rumenilo Creme Puff 30 Georgeous Berries (23.45 KM) - oh drage moje, koliko sam ja puta umalo kupila neko od ovih rumenila, obilazila sam oko njih kao mačka oko vruće kaše i svaki put sam se uspijevala ubijediti da mi ne treba još jedno rumenilo, ali otkako sam ovo prvo isprobala odmah sam otrčala i po drugo i jedva obuzdavam strasti da ne pokupujem i ostala. Vjerujem da nisam jedina koja je ostala pod dojmom ovih ljepota.

Dakle radi se o nijansi koja je prava zimska, berry nijansa, izuzetne pigmentacije, koju ovu zimu planiram nositi uz tamne ruževe. S obzirom da nije mat, nego satenska završnica, izuzetna pigmentacija ne znači problem u nanošenju jer se rumenila satenske završnice jako lijepo blendaju. Inače ne volim rumenila koja imaju previše pigmenta a mat su, jer sa takvim nikako ne mogu na zelenu granu. Kod ovog ljepotančića je satenska završnica donijela dobro i učinila ga potpuno nosivim. Nisam ga koristila za krajnji izgled koji ćete vidjeti na kraju posta jer mi se nije slagalo uz ostatak šminke, pa sam koristila ovo drugo rumenilo koje sam naknadno kupila a radi se o nijansi 25 Alluring Pink, kod koje ne treba da vas zavara nazivom, jer je to prekrasna brončano-cigla-smeđa nijansa, o kojem ću vam pisati nekom drugom prilikom.







I za kraj - tu je zvijedna, najnoviji dodatak u kozmetičkoj kući Max Factor, njegovo veličanstvo Lipfinity ruž za usne u nijansi 25 Ever Sumptuous (18.30).

Formula je kremasta, maziva i jako ugodna na usnama. Takvim ruževima je glavni adut ugodnost koju sve mi volimo nositi, a ako se još uz ugodnost uspije dobiti i trajnost onda je priča kompletna. Naravno trajnost o kojoj pišem ne povezujem sa trajnošću kakvu obično daju mat ruževi, ali trajnost koju ovaj ruž pruža je više onako poput "stain-a", pa poslije neka 2-3 sata on počinje da blijedi i nestaje, no i dalje ostaje. Ovaj tip ruža je onaj koji se može popraviti i bez ogledala, iz razloga što neće potpuno spasti pa je dovoljno samo ovlaš preletjeti preko usana da bi boja ponovo postala puna.

Ova nijansa je topla, boju bih opisala kao neku između breskvaste i narančaste, na momente mi povuče na jednu a na momente na drugu boju. Toplina boje ju čini nosivom u jesenskom periodu jer me baš podsjeća na tople boje koje označavaju jesen. Da je malo više vibrantna onda bih ju prije prozvala proljetnom :)




Puder nisam isprobala jer znam da je namijenjen za normalnu i suhu kožu, pa vjerujem da se ne bi slagao sa mojom izrazito masnom kožom. Spremila sam ga za darivanja na neko sigurno mjesto (pa sam ga očito sakrila sama od sebe) i danas ga nisam uspjela pronaći, da bih odmah objavila i darivanje pa ćemo malo pričekati sa darivanjem dok ga pronađem i objavim na Facebook stranici.

Edit: Darivanje je otvoreno na Facebook stranici i traje do 1.11.2015. u ponoć, klik ovdje.


Šta kažete na ove Max Factor proizvode? Kako vam se dopadaju, da li se nešto isprobale ili tek imate namjeru?

PR proizvodi

21 komentar:

  1. Uh, rumenilo moram imati :) I maskara mi se čini interesantno, pogledaću. L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno, ja ni sama nisam sigurna kako sam uspjela da se oduprem kupovini ranije, ali valjda činjenica da sam ih imala mnogo mi je bila glas razuma, ali teško mi je sada da im odolim kada sam ih napokon isprobala. Zaista su posebna na našem tržištu :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Dala si mi ideju za post, imam 6 Hourglass rumenila i 2 MF, pa ću napraviti swatcheve svih koje imam da se vidi da li imamo nekih sličnosti u nijansama. Što se tiče izgleda, neminovno je da dosta podsjećaju a i tekstura je tu negdje, samo što Hourglass rumenila malo više svilenkasta a imaju u sebi više nečega blistavijeg, ili je tako sa nijansama koje ja imam. Razlika u cijeni ide u korist MF, eto ja tebi već ispisa mini usporedbu :)

      Izbriši
  3. Probaj puder molim teeee,kažu da je dobar.Ako bude dobar tebi za masnu onda će za mješovitu biti odličan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost neću ga probati jer sigurno nije za masnu kožu, bolje da dođe u ruke neke cure kojoj će odgovarati, a meni samo krasiti police sa šminkom. Da je meni samo da ja njega što prije pronađem da ga mogu poklonit :)

      Izbriši
  4. Mene su i sjenila i rumenilo oduševili. Imam sjenila u Azzure Allure nijansi, a rumenilo je Lavish Mauve. Maskaru nisam probala jer je moj dugogodišnji prijatelj 2000 Calories i ne mijenjam je ni za živu glavu. Puder nisam probala, ali namjeravam, jer sam jutros potroila i zadnju mrvicu Ageless Elixir-a koji me od prvog do zadnjeg korištenja iznova oduševljavao. Sad ću malo uvesti ovaj Skin Luminizer jer moja koža ne trpi iste proizvode dvaput zaredom. A da ću ga opet nekad kupiti, hoću.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo isto mišljenje za sjenila i rumenila :) i ja sam zagledala tu mauve nijansu, dvoumila sam se između nje i alluring pink :) 2000 calories sam nekad davno koristila ali se više ni ne sjećam kakva je, u zadnje vrijeme sam se voljela sa Masterpiece Max. Što se tiče toga što spominješ da ti koža ne trpi iste proizvode i moja je takva, pa još i gora, već nakon kratkog vremena dosadi joj određeni puder pa ih stalno rotiram i uvijek imam nekoliko otvorenih :) i sad me baš zanima taj Ageless Elixir, za koju kožu je on? Jel i on za normalnu i suhu? Jesi probala Facefinity? Čula sam dosta pohvala za njega.

      Izbriši
  5. Jasmina ti si jednostavna i prekrasna, a nova frizura i boja ti savrseno pristaje.
    Volim tvoje recenzije i postove.
    Inace ovaj novi MF lipfinity je savrsen. Imam nijansu 55 i nevidim razliku izmedu nje i mog Mac Up the ump ruza. ..bar na meni, a rumenilo lavish mauve ide super uzjace nijanse ruzeva tipa Heroine, FOF pa i Ruby Woo-a bar na mojoj NC15-20 mjesovitoj kozi.
    Lp iz Dalmacije.
    Tea

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Tea, hvala ti mnogo da lijepim riječima, drago mi je da ti se moje promjene dopadaju :) a još više mi je drago da voliš moje recenzije i postove generalno :)

      I mene je ruž pozitivno iznenadio, nekako je lagan na usnama a i dalje pigmentiran i trajan. Obratiću pažnju na tu nijansu koju spominješ. Rumenilo lavish mauve ima sitne glitere jel tako? Mislim da je to bio jedini razlog što sam u tom momentu dok sam ga gledala bila odlučila da ga ne kupim. Da li su vidljivi i na licu ili se izgube nanosom?

      Izbriši
  6. Draga Jasmina, nemoj se ljutiti molim te...uzivam u tvojim postovima i pratim te od samog pocetka...ali, ova nova forma bloga me "ubija":-)
    Toliko me nervira ova nesređenost teksta i fotografija da ne mogu da se skoncentrisem na samu bit..:-( Sta se desava? Selma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja Selma, nemam se šta ljutiti, ja sam uvijek raspoložena da saslušam i konstruktivnu kritiku, koja se u ovom slučaju tiče izgleda mog bloga. Iskreno nisam shvatila na kakav si problem naišla i na koju nesređenost teksta i fotografija misliš? Voljela bih da mi malo objasniš pa da probam taj problem riješiti jer na mom laptopu i računaru ne vidim o čemu se radi. Možda ti se jednostavno ne dopada ova tema koju koristim ili postoji neka druga tehnička greška na koju si naišla? Molim te da mi pojasniš pa da probam da to ispravim, ako bude nešto sa tehničke strane. Možeš mi se javiti i u inbox FB i na email, a možeš i ovdje u komentaru :) Hvala ti puno na savjetu :)

      Izbriši
  7. Rumenila su im divna, pogotovo Lavish Mauve, ostatak nisam probala, vala stvarno mi i ne treba :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ostatak proizvoda nisam probala, ali rumenila su divna ♥
    Imam Lavish mauve i jedva se suzdržavam da ne pokupujem i ostale (a prvo ovo iz posta :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobro jel moguće da ja jedina Lavish Mauve nemam :)

      Izbriši
  9. I ja bi takvo rumenilo :) već par dana probiram takve nijanse i gledam koje da kupim :)

    Nego, vidim na slici da si kupila Charlotte Tilbury puder, strašno me zanima dojam, već sam ga par puta skoro naručila... daj ga što prije, bar neku mini recenziju.

    I da, sve pohvale za blog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukratko, odlično prekriva, poprilično dugo se drži na mom masnom licu, hoće se uhvatiti za suhe dijelove, trenutno mi se lice peruta zbog kiselina pa baš ne izgleda najbolje na takvoj koži, ali realno na takvoj koži ne izgleda dobro ni jedan puder :) ali to su bukvalno neki prvi dojmovi jer sam puder nosila samo 2x Imam nijansu 03 koja mi odgovara odlično, u MAC-u sam NC20 :) Eto ako ima još nešto da te zanima, pitaj. I hvala puno :)

      Izbriši
    2. Hvala :) ja nemam neke suhe dijelove, ali koža mi naginje suhoj. Pitanje je kako bi se ponašao…
      Potpuno sam se prebacila na pudere s lakšim prekrivanjem, GA Luminus silk i Lancome Teint Miracle su mi trenutno najdraži. A ovaj bi bio za dane kad želim jače prekrivanje. Treba imati svega u rezervi :) Ja sam MAC NC 25-27 i nekako sam mislila naručiti nijansu 4,5 (a po tvom mi se čini da bi to moglo biti skroz dobro).

      Izbriši
  10. Cjelokupan dojam je odličan! <3 No, ja bih nekako najrađe isprobala maskaru ;) :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)