Vodič kroz MAC Cosmetics tekuće pudere - MAKEUP ARENA

12/07/2017

Vodič kroz MAC Cosmetics tekuće pudere


 
 S obzirom da nam uskoro stiže MAC cosmetics u Sarajevo u BBI, što sam prije par mjeseci i najavila na FB stranici bloga i što je među mnogima izazvalo oduševljenje i s obzirom da sam kroz ovih 5+ godina postojanja bloga dobila jako puno pitanja vezano upravo za MAC, odlučila sam se da baš u mjesecu konačnog otvaranja poslovnice moj odabir za današnji post iz serije postova "Maraton pudera" je namjenski onaj kojim ću vas provesti kroz sve do sada isprobane MAC tekuće pudere, a probala sam ih jako puno i time ih želim približiti vama i olakšati kupovinu. MAC pudere koristim kako za sebe, tako i u svojim salonima jer su mi se pokazali kao odličan odabir za profesionalnu upotrebu.
Mislim da se malo koja nije obradovala dolasku ove popularne kozmetike i ako je na vašoj listi želja puder, onda nastavite čitati i pokušajte odlučiti koji od ovih bi vama mogao odgovarati.

Ovo neće biti klasična recenzija nego sažeti vodič. Za neke od ovih pudera sam već ranije pisala recenziju i ostaviću vam link za te postove a o nekim puderima ću vam tek detaljnije pisati. Ono što je zajedničko za sve MAC pudere je da imaju zaista veliki izbor nijansi i njihove nijanse su označene sa NC, NW, N i C. Postoje jako svijetli puderi koji kreću sa oznakom 5. jedno vrijeme su nijanse išle 5, 10, 15, 20, 25, 30.... a sada vidim da ubacuju nijanse i između pa se može npr naći nijansa NC27 ili NW18, što je odlično i čini da se može naći odgovarajuća nijansa za svakoga.


NC - puder toplog podtona;
NW - puder hladnog podtona;
N - neutralni podton;
C - puder sa toplim podtonom;
W - puder za hladnim podtonom (nešto nisam sigurna da li u MAC-u postoji čisto W oznaka, ali nisam mogla ići baš kroz sve pudere pronađene na internet stranici i to provjeravati jer nisu sve iste nijanse kod svakog pudera, čim mi se ukaže prilika ovo ću provjeriti i uraditi update).

Full Coverage je puder koji je namijenjen za potpuno prekrivanje i u jednom nanosu prekriva apsolutno sve. Najbolje odgovara normalnoj i mješovitoj koži, ali uz dobru pripremu kože se može koristiti i na suhljoj i masnijoj koži. Treba imati na umu da ga za masnu kožu treba nanijeti u što tanjem sloju da bi izbjegli eventualno miješanje sa sebumom kože koje zna rezultirati "kejkanim" izgledom na licu. Tanak sloj to neće napraviti. Izuzetno dobar puder za prekrivanje akni i po meni must have proizvod za imati u profesionalnom kitu. Full coverage puder je jedino dostupan u MAC Pro prodavnicama kojih nema baš puno, a ona najbliža nama je u Italiji u Rimu. Link na detaljniju recenziju OVDJE.
 

Matchmaster tekući puder je koji nam daje neko srednje prekrivanje, ima polumat završnicu. Najbolje odgovara mješovitoj i masnoj koži. Možda bi ga mogla koristiti i suha koža uz malo bolju pripremu ali smatram da nema potrebe za tim i da postoje puno bolja rješenja na MAC policama za suhi tip kože. Ono što mi se posebno dopada je da dolazi sa pumpicom koja se može zaključati okretanjem te pri putovanju neće doći do eventualnog prosipanju po neseseru.

Face & Body puder je jedan od najpoznatijih pudera ovog brenda među curama koje vole prirodni izgled i ne žele da im se puder primjeti na licu. Satenskog je finiša. Zaista je ovo jedan od rijetkih pudera koji je totalno neprimijetan na licu a uspije ujednačiti boju kože. Samim tim njegovo prekrivanje je nešto slabije, pa je najbolje primjeren za cure kojima i ne treba ništa jače od toga. Može se i nadograditi ali ništa jače od nekog slabijeg srednjeg prekrivanja. Najbolji je za suhu i normalnu kožu, eventualno mješovitu, dok nije primjeren za masniji tip kože. Ja ga vrlo često miješam sa drugim puderima te sama pravim neki individualni miks naspram tipa kože. Ono što je super kod ovog pudera je da dolazi u nešto većoj količini tj. od 50 ml i od 120 ml. Isplatnije je uzimati ovaj veći jer za oko 90 KM dobijete više nego duplo veću količinu, ovaj od 50 ml košta oko 70 KM.

Pro Longwear je meni osobno (tj. za moju kožu) najdraži puder. Osim što je izuzetno dobar za masnu kožu, dobar je i za mješovitu a normalna koža isto može proći sa njim uz malo bolju pripremu. Nikako nije za suhi tip kože, osim da se eventualno malo doda nekom puderu koji je primjeren za suhi tip kože, da bi mu se poboljšala trajnost jer ovdje se radi o izuzetno trajnom puderu. Nije mi jasno zašto još uvijek nisam objavila recenziju ovog odličnog pudera ali budite sigurne da ću uskoro ispraviti nanijetu mu nepravdu. Odlično kontrolira lučenje sebuma te dosta dugo drži kožu matiranom. Ima srednje ka nešto jačem prekrivanju. Ono što mi se posebno dopada je da nije gust te ne ističe dodatno pore. Ništa mi draže od pudera čija konzistencija ide ka rjeđoj a ima tako dobro prekrivanje. Takav tip pudera mi se pokazao odličnim za kožu poput moje koja ima izraženu teksturu i koja ima potrebu za nekim osrednjim prekrivanjem. Po efektu koji ima na licu što se tiče matiranja i trajnosti jako je sličan Estee Lauder Double Wear, a imaju zajedničku stranu a to je da se oba baš teško peru sa kistova, vjerovatno zbog toga što se jednako dobro uhvate za kist, kao i za kožu :) I on ima istu pumpicu kao i Matchmaster.

Studio Fix je vjerovatno njihov najpoznatiji puder. Tijesna bitka je između njega i Face & Body po popularnosti, ali mislim da ipak Studio Fix pobjeđuje s obzirom da ipak puno više cura preferira jače prekrivanje kakvo pruža ovaj puder. Dakle srednje do jačeg prekrivanja, ovisno o količini koju nanesemo, mat završnica. Primjeren je za normalnu, mješovitu i masnu kožu, dok bi suhokožci trebali da ga izbjegavaju s obzirom da se hvata za suhe dijelove kože. Ja ga također volim miješati sa Face & Body za eventualan dodatak prekrivanja suhljem tipu kože, ali u nekim manjim količinama da ipak zadržim završnicu koju ima Face & Body. Odličan puder, iako je već jasno da je Pro Longwear moj najdraži. Recenziju ranije napisanu možete naći OVDJE.

Pro Longwear Waterproof je puder koji sam očekivala da će biti isti kao klasični Pro Longwear samo vodootporan ali nije, što naravno ne znači da ovaj nije dobar. Po meni je on malo kremastija verzija klasičnog Pro Longwear-a i kao takav je primjereniji za mještovitu i normalnu kožu, dok za masnu kožu radije preporučujem klasični. Ima srednje ka nadogradivo jačem prekrivanju. Oba pudera su odlična a koji ćete odabrati ovisi o vašem tipu kože.

Studio Sculpt puder dolazi u tubici, moj je smješten u posudicu jer sam ga dobila od jedne cure na probu. Iako ga ne koristim često, planiram ga ponovo kupiti u barem dvije nijanse (sad ga u ovim posudicama imam u tri) jer je fantastičan za određen tip kože koji i nije baš čest, ali zaista ponekad zatreba i dobro ga je imati u svom kitu. Iako je suha koža uglavnom glatka i fina, zna se desiti da suha koža bude sva šarena, ispucala i sa dosta kapilara i/ili fleka. Posebna kategirija je jako suha zrela koža koja traži jače prekrivanje. U tom slučaju ne pomažu oni fini puderi za suhu kožu čije prekrivanje je slabije, potrebno je nešto sa jakim prekrivanjem a dosta kremastije teksture, da se može lijepo utrljati u suhu kožu. Tu mi u pomoć uvijek uskače ovaj puder, jedinstven zbog toga što fenomenalno prekriva, ne uvlači se previše u bore. Satenskog je finiša.

Osim ovih pudera MAC u ponudi ima još nekoliko pudera, koje ja nisam isprobala ali ću vam ih ipak opisati u nekoliko rečenica, po onome što sam pročitala o njima

Mineralize Moiusture je puder koji ima sjajnu završnicu i namjenjen je suhoj i normalnoj koži. Ovaj puder je naredni koji ću uvrstiti u svoj makeup kit jer sam čula dosta preporuka za njega za suhlji tip kože.

Studio Waterweight je hidratantni puder koji sadrži njegujuća svojstva i po tome je najbolji za dehidriranu kožu. Navedeno je da je namijenjen za svaki tip kože, no pretpostavljam da se ipak najboljim pokazao za suhu i normalnu kožu i eventualno mješovitu. Ima slabije do srednje prekrivanje.

Next To Nothing Face Colour je balzamast fluid koji ima njegujuća svojstva. Ima gano prekrivanje. Daje licu blistavost. Zanimljivo je što na MAC službenoj stranici stoji da se može nositi ispod ili preko nekog drugog tekućeg pudera da bi dodao blistavost licu. Zbog ovog upravo pročitanog priznajem da me je odmah zainteresirao i time se progurao na moju listu želja jer mislim da bi se fino miješao sa nekim mat postojanim puderom tipa Estee lauder Double Wear ili MAC Pro Longwear-om, da zadržim ono što mi ta dva pružaju a da dodam licu malo blistavosti.


Na kraju tu na slici možete pogledati kakva je konzistencija kojeg od ovih pudera, složeni su redom kojim sam o njima i pisala. Nisam pisala koji je koja nijansa jer mislim da je to u ovom momentu nebitno, swatcheve svih pudera koje imam ću ubacivati u recenzije.

Full Coverage, Matchmaster, Face & Body, Pro Longwear, Studio Fix, Pro Longwear Waterproof, Studio Sculpt

Da li se radujete dolasku MAC-a kod nas? Da li ste već probali neki od njihovih pudera, neki želite probati? Budite slobodne da postavite dodatna pitanja, ako ima nešto što vas zanima o određenom puderu a ja nisam u recenziji spomenula. Također možete pisati i koja recenzija određenog MAC proizvoda vas zanima jer mislim da imam barem 70% MAC šminke koja postoji, bojim se priznati da možda imam i više :) (tako je to kad se u jednoj osobi pomiješa krtica i šminkoljubac, onda se takve stvari dešavaju, a MAC mi sa svojim odličnim proizvodima stvarno daje povoda da budem i jedno i drugo :-))

Broj komentara: 15:

  1. Odlicna recenzija...Kako se odluciti izmedju Studio fix i Pro Longweara???Koza mjesovita, mjestimicno dehidrirana, nema nekih vecih nepravilnosti, tu i tamo neka flekica...

    Moze li preporuka za korektor za prekrivanje podocnjaka, da se ne zadrzava u boricama ispod ociju??
    Hvalaa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj teška odluka, ako ti je važnije prekrivanje onda studio fix, ako ti je trajnost bitnija onda pro longwear. I sorry što kasnim sa odgovorom, nije namjerno.
      Odličan je MAC-ov Moistuire (ima još nešto u nazivu ali mi nije trenutno pri ruci) uglavnom ima aplikator, jako je hidratantan i odličan je za suho okoloočno područje. Ako ti nije bitno je da MAC, predlažem Healthy Mix od Bourjois.

      Izbriši
    2. bourjois radiance korektor tako hvaljen, a uvlači mi se u borice ko blesav, da li je healthy mix po tom pitanju bolji?

      Izbriši
    3. Imam oba od Bourjois i Radiance je meni isto odličan, pripadam onima koje ga vole ali Healthy Mix je hidratantniji i mogao bi ti odgovarati, isprobaj ga na ruci, vidjećeš da je dosta fin. Meni se u biti svaki pomalo uvlači posebno ako ga odjedno stavim više. Probaj ga nanositi slojevito, meni to upali i fiksirati sa što manje pudera u prahu ili kamenu jer i oni dodatno pogoršavaju problem.

      Izbriši
  2. Zašto studio sculpt nema nijansu koja bi odgovarala jako svijetlom žućkastom tenu.... nc15 vuče na rozo :( što ti osobno stavljaš klijentici koja ima suhu kožu i odgovarao bi joj sculpt, a ima jako svijetlu kožu s toplim podtonom? hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam posvjetljivač pudera o kojem sam pisala na blogu, potraži The Body Shop u tražilici pa će ti izaći. S njim lako prilagodim boju pudera i za najsvjetlije cure. Eh sad ja naravno uvijek imam više nijensi istog pudera i nekad znam čak 4 pomiješati da dobijem pravu nijansu pa nije fer da ti kažem da i ti to isto radiš. Ali recimo da kupiš najsvjetliji žućkasti i neke kapi za posvjetljivanje, moj osobni prijedlog bi svakako bile ove TBS kapi.

      Izbriši
    2. nažalost više je problem u podtonu nego li u svjetlini, a i komplicirano mi je to s kapima. izgleda da ću ipak morat odustat od sculpta :( trenutno koristim face and body ali jako je slab i morat ću se vratiti na bourjois hm. može li prijedlog za kameni ili puder u prahu preko face and body/bourjois hm za suhu kožu?

      Izbriši
    3. Ma vjerujem da jeste, ali i nije jednom kada bi se na to navikla. Možda bi i meni išlo na živce da to moram svaki dan sebi raditi. Ali vidi šta ja radim, ja imam nekoliko nijansi ELDW i imam jednu bočicu u kojoj miješam nijanse i prolagođavam po godišnjim dobima. Tako mi je lakše nego svaki dan praviti odgovarajuću nijansu. Npr ljeti napravim malo tamniji, pa onda kako mi spada boja, tako dodajem svjetlijeg pudera i sve tako dodajem, onda opet na ljeto ponovo pravim nijansu kako dobijam boju... :)
      Super puder za fiksiranje za suhu kožu je Chanel u prahu. Možda jeste malo na skupljoj strani, ali ima 30g i može ti potrajati cijelu vječnost.

      Izbriši
  3. Mislim da imate malu gresku u postu.Zar im W ne znaci skracenica od 'warm' pa bi to trebao biti puder toplog podtona? (ovo se odnosi na sve skracenice)
    Inace,post je iscrpno napisan i verujem da ce nam svima sluziti kao odlican vodic za kupovinu pudera.Pratim Vas veoma dugo i smatram Vas jednom od najboljih Balkanskih beauty blogerki :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, velika je sreća pročitati komentar u kojem su pohvale za moj rad. To mi jako puno znači. Hvala još jednom.
      Što se tiče te skraćenice, ni sama ti ne znam odgovoriti. To što kažeš jeste istina ali je istina i to da su NC puderi žuti a NW crvenog podtona. Čak sam negdje čitala da je kod MAC-a drugačije nego kod drugih brendova. Dosta se o tome pisalo na netu ali ja se nisam previše zamarala time nego sam slijedila svoj instikt. Vjeruj mi da su NC puderi žutog podtona a NW crvenog. :)

      Izbriši

  4. "Embracing my identity as a declared makeup addict and having no plans for rehab anytime soon! 💄💅👁️‍🌈 Makeup is not just a hobby; it's an art form that allows me to express myself creatively every day. It's incredible how a touch of color or a well-blended eyeshadow can boost my confidence and make me feel unstoppable. No need for rehab when you're addicted to something as fabulous as makeup!" 😊💋 #MakeupLover #BeautyAddict #ConfidenceBoost

    OdgovoriIzbriši
  5. Nice blog keep it up and keep sharing it and Thank you

    OdgovoriIzbriši
  6. and writing assistance for students and I have to sit for hours in front of laptop to complete my work and it is quite helpful when you consistently sees a thing coursework writers help

    OdgovoriIzbriši
  7. Thanks for sharing your blog post about how to construct a quick and easy pumpkin costume using only a few simple supplies. I really enjoy it. By the way, If you need thesis writer online help

    OdgovoriIzbriši
  8. Women cannot survive without makeup products. I work for an academic writing help services, and I will give this product to my colleague for her birthday next month. Thank you for sharing.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)