Narančasti post sa bijelim uljezom - MAKEUP ARENA

7/27/2012

Narančasti post sa bijelim uljezom




Taman kad sam složila stvari da ih slikam za narančasti post sjetila sam se svoje pjene za samotamnjenje koja je neizostavan dio ovog posta a nije narančaste boje i pokvarila mi je čitav koncept mog narančastog posta.

Ali neka je, ima potpuno pravo na to :-)






Pisati ću o svojim omiljenim preparatima za kožu koje koristim ljeti, a neke čak i zimi. Pa evo da predstavim svoj pobjednički tim:

1. Collistar "marmelada" - kupila sam je još prošle godine i kako je pakiranje zaista veliko, jedan dio sam prebacila u manju kutijicu i nosim ga sa sobom pa čim sam negdje vani, odmah je se dohvatim pa se namažem da "hvatam" boju. Zaista djeluje tako da se brže tamni kada se nanese. Sjećam se prošle godine na moru, bilo je oblačno i ja sam se samo namazala marmeladom koja inače nema SPF i taj dan sam "nahvatala" najviše boje u tih 1o dana provedenih na moru, a sunca ni vidjela nisam.

2. Lancester mlijeko za sunčanje SPF10 - koristim ga kada već dobijem malo boje.

3. Beta karoten tablete - koristim ih čim se pojave prvi zraci sunca pa sve do kasne jeseni.

4. St. Tropez pjena za samotanjenje - pogledala sam čitav niz recenzija oduševljenja oviom pjenom i jednostavno sam ju "morala" imati. Ooooooodlična je i trudim se da je trošim štedljivo, želim da mi potraje, nije baš jeftina. Daje prekrasnu boju, bez onog ružnog narančastog tona i miris joj je jako blag.

5. Collistar mlijeko za sunčanje SPF15 - koristim ga prvih dana izlaganja suncu, jednostavno nemam potrebu da koristim veći faktor. Iako sam poprilično svijetla, brzo hvatam boju na već malo "samopotamnjenu" kožu a imam osjećaj da mi i priprema beta karotenom značajno pomaže.

6. Avene krema za sunčanje SPF50 - eh kad je lice u pitanju tu bez ovog faktora ne izlazim iz stana. Koristim ju i ljeti i zimi, tj neku drugu sam koristila ove zime, ali ću je naredne svakako koristiti :-) Sviđa mi se što je tonirana pa mi lagano ujednači ten, bez da se primijeti na licu.

7. Indola ulje za zaštitu kose - nisam sigurna koliko zaista ovaj sprej pomaže kosi, ali uz moje najdraže Baleino mlijeko za kosu koje nema SPF, obavezno koristim i UV sprej za zaštitu kose. Prošle godine sam koristila Baleinu UV zaštitu za kosu, ove godine sam odlučila isprobati nešto novo.

Eto to bi bilo to o mojim favoritima koji me čuvaju od sunca.

Broj komentara: 9:

  1. aaaaaa kako bih ti ukrala ST tropez!!!!!!! ZElim ga jako dugo, na spisku mi je neke 2 godine:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imaš ga na hqhair.com i shipping im nije skup, čini mi se 4 funte šta god da naručiš, može se platiti paypal-om tako da nema frke da ne stigne, a što je najvažnije često daju 20% popust, baš su neki dan imali taj popust... a strvarno je baš dooobar, mada ja nikad ne mogu dobiti boju koju ti imaš

    OdgovoriIzbriši
  3. A gdje si nasla collistar marmeladu? Meni je u Grckoj na exkurziji jedna djevojka dala na brodu malo da probam, i kaaaako mirise :o Ali nikad ga nigdje nisam nasla :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Mercatoru Beautique. Tu ima kompletna Collistar linija.

      Izbriši
  4. haj..di se moze u zagrebu kupiti ta marmelada..vec dugo trazim tak nes..jer sam vidle cure na plazi da su mazu nekom narancastom kremom..i imaju onak bas lijepu boju..jel to ta marmelada??..i koliko kosta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih ti znala reći jer nisam iz Zagreba, ali sigurno tamo gdje se prodaje Collistar kozmetika....
      To bi trebalo da je to što cure koriste, ova marmelada baš čini to da se brže potamni i provjereno radi ;-)
      Hvale još i Lancester marmeladu no ja ju nisam probala, cure kažu da je isto odlična!

      Izbriši
    2. Marmelade je cak bilo i u bipi proslo ljeto u zg

      Izbriši

Hvala na komentaru :)