Tweezerman Pedro Too Callus Stone For Silky Smooth Feet - MAKEUP ARENA

7/15/2012

Tweezerman Pedro Too Callus Stone For Silky Smooth Feet






Nedavno kupljen na Strawberrynet i već poslije prvog korištenja sam bila prezadovoljna da moram podijeliti svoje oduševljenje sa vama. Pročitala sam odlične recenzije za ovaj kamen i to me je i nagnalo da ga i sama isprobam.




Naime cijena mu je 14.50 $, ali s obzirom da već jako dugo naručujem sa jagodice imam kod njih popust od 10 %, koji se dobije nakon 20. kupovine + 5% popust na 3+ proizvoda tako da sam ga na kraju platila 12.30 $.

Možda i zvuči puno za jedan kamen za struganje peta, ali ako uzmete u obzir da je napravljen od keramike i praktički nepotrošiv i da oooodlično obavlja svoj posao, onda ćete se morati složiti sa mnom da ga se isplati naručiti. Sviđa mi se i kako leži u ruci, ima jedan dio s gornje strane gdje se lijepo može staviti prst i tako obuhvatiti cijeli kamen, jedino malo nokti zezaju, no na sreću moji nisu predugački pa ni to nije problem. Moram li napomenuti da krasno izgleda? i još je u mojoj omiljenoj boji!




Ja sam do sada nebrojeno puta kupila neki kamen ili strugalicu za pete i plaćala ih u rasponu od 2-10 KM i sad kad malo razislim pamentnije bi mi bilo da sam na samom početku investirala 20-ak KM u ovu ljepotu. Možda bih to i ranije uradila da sam samo znala da ova ljepota postoji :-)

Kamen se trenutno ne može naći na jagodici, rasprodan je, ali vjerujem da će ga uskoro ponovo nabaviti.

Radi na istom principu kao i ostala ekipa za struganje peta, znači potrebno je noge namočiti u mlakoj vodi nekih 10-15 minuta i onda strugati. Ono što ja radim nakon struganja peta je da nanesem vazelin i navučem pamučne čarape i tako prenoćim. Ujutro pete budu mekane i glatke i svo moje zanemarivanje istih tokom zime ne dolazi do izražaja. Da, priznajem, malo sam lijena da ih održavam tokom cijele zime, tek se u proljeće počinjem buditi. Pravi medo :-)

Evo još par slika da upotpunite dojam.




Ako sam nenamjerno preskočila neku bitnu informaciju javite mi, svakako ću rado odgovoriti na svako pitanje.

Do čitanja...

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)