Maybelline the Eraser Perfect & Cover Foundation - MAKEUP ARENA

3/10/2013

Maybelline the Eraser Perfect & Cover Foundation



Nedavno sam vam nahvalila korektor iz ove linije, i moram biti iskrena da je korektor doprinjeo tome da sam poželjela probati i sam puder.... Pomislila sam, ako je i blizu ovom korektoru idemo ga kupiti. I tako je bilo.

Kupila sam ga na ebay.co.uk za 9 funti zajedno sa poštarinom što otprilike odgovara cijeni koju možete platiti i kod nas u drogeriji, ako naravno imate drogeriju koja drži ovaj puder. U Tuzli, na moju veliku žalost, nije moguće nabaviti ovaj puder i korektor i nije mi bilo mrsko da kontaktiram Maybelline BiH i odgovor je bio da im je žao, da se nadaju da će ga uskoro biti u prodaji u Tuzli, a jedina mjesta koja drže ovu The Eraser i Fit me liniju Maybelline proizvoda su eksluzivni DM-ovi a najbliže mjesto gdje ga mogu kupiti su Banovići, što je jedno malo mjesto udaljeno od Tuzle 30-ak km... Ma kako se neću voziti 30 km da bih kupila puder i korektor. Ako njima ne smeta da svoje novce (mnoge druge cure a i ja) ostavljamo po drugim državama, onda ne smeta ni meni! Neka im ga u Banovićima a ne mora biti u Tuzli koja je barem 10 puta veća od Banovića a samim tim i prodaja bi bila jednako takva. Nemam ja ništa protiv Banovića, da ne budem pogrešno shvaćena ;-)

I da nastavim dalje sad kad sam im se nabrojala ;-) Puder je stigao za nekih 10-ak dana u savršenom stanju. Prvo što sam primijetila je da je nekako malen, a onda sam se sjetila da sam čitala da ima samo 20 ml, za razliku od standardnih 30 ml koliko imaju ostali tekući puderi. No dobro, rekla sam sebi, to ću im oprostiti ako je puder dobar kao što očekujem da će biti. I ruku na srce, i pored ove patnje da dođem do njega, moram priznati da je dobar ;-)

Nijansa koju sam kupila na blef (velika mana kod online kupovine) je 021 Nude i za veliko čudo dobro mi je odgovarala. Možda malo više vuče na žuto nego što to meni odgovara, ja sam nutralna ali nije loše. Puder je zaštićen prozirnom folijom tako da možete biti sigurne da ga niko nije pipkao prstima. Radi na istom principu kao i korektor, odvrtanjem gornjeg dijela ambalaže puder izlazi na površinu spužvice i onda se nanosi spužvicom. Spužvica lijepo može nanijeti puder ali je potrebno nešto što taj puder mora dodatno utrljati u kožu. Ja sam to probala raditi na nekoliko načina, prstima i sa nekoliko različitih kistova. Jako volim šminku nanositi kistovima, nisam pobornik prstiju, ali neki puderi definitivno najbolje rade sa prstima i mogla bih reći da je i ovaj takav. Probala sam i sa nekim gušćim kistovima Sigma F80 ali na mojoj koži to nije najbolje radilo, taj kist bi samo pokupio puder sa lica a ne bi ga lijepo utrljao. Najbolje se slagao sa Real Techniques Expert kistom, ako već moram neki kist da izaberem. Mada opet moram da istaknem, prsti i ovaj puder = odlična kombinacija.



Sama tekstura ovog pudera je jako neobična. Kada pomislim na njega, prvo mi na pamet padne riječ mekan. Znam da to nije baš najbolji opis za puder, ali ja si ne mogu pomoći, on je meni divan i mekan i na licu osjetim tu njegovu mekoću. Možda je to i zbog same spužve za nanošenje koja jednostavno krasno klizi po licu. Izuzetno je lagan i svakako je odličan za nadolazeće lijepo vrijeme kada svaka od nas poželi imati što manje toga na licu. Primijetila sam da nakon što puder nanesem na lice potrebno mu je nekoliko minuta da se malo upije i tek onda nanesem puder u prahu. U dosadašnjoj praksi sa tekućim puderima nisam primijetila ovako nešto, odmah po nanošenju tekućeg mogla sam nanijeti i puder u prahu. Ako to uradim sa ovim puderom onda on ostane nekako na površini kože i bude vidljiviji. Možda je to zbog toga što se sporije upija u kožu.

I pored toga što je lagan, prekrivanje mu je srednje, sve manje nepravilnosti na licu prekrije bez problema, a za veće nepravilnosti uvijek ostaje korektor.

Eh trajnost na licu mu nije najjača strana na mojoj masnoj koži, nekih 6 sati je maksimum koji sam uspjela izvući iz njega, pa čak ne pomaže ni to što je setovan puderom u prahu. Za veću trajnost na licu je ipak potrebno nešto malo jače, barem za moju kožu.

Ne oksidira na licu, boja kakvu ima na početku ostaje ista tokom nošenja.

Ima SPF 18.

Bez obzira što ovo nije jedan tipični matirajući puder za masnu kožu ipak se relativno lijepo ponašao na mom licu. A kako sam čitala po netu jednako ga vole i cure sa suhom, normalnom i mješovitom kožom. 

Kao najveće nedostatke bi mu navela: nedostupnost na svim Maybelline stalcima, manja količina od ostalih tekućih puder i trajnost na licu.

Da li me je oduševio onoliko koliko je i korektor? Nije baš. Korektor obožavam dok puder samo volim ;-)


Swatches:

Malo jače nanesen puder na unutrašnost podlaktice da bi bolje mogao da se vidi žuti podton koji ima.

Razmazan, na dnevnom svjetlu.

Razmazan, fotkano sa blicem!

Evo kako puder izgleda na licu, oči sam morala "odsjeći" jer su bile jako umorne i crvene i nije mi se svidjela ideja da vas plašim na blogu :-) Dakle imam samo puder, bez korektora da bi se bolje vidjela njegova moć prekrivanja.


A još da dodam da mi je neki dan stigao i ovaj njihov novi korektor, tek da znate da ćete nakon što se završi testni period moći čitati i o njemu :-)


Jeste li probale ovaj puder i ako jeste kako vam se sviđa?



51 komentar:

  1. Ne znam zasto, ali mene nekako ne privlaci taj puder zbog tog sundjera na vrhu ili sta je to vec.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš samo kako ova spužva lijepo klizi po licu, moraš to probati, ja obožavam da ga nanosim :-)

      Izbriši
  2. Da, samo si podgrejala moju zelju za ovim korektorom! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ovaj puder O-B-O-Ž-A-V-A-M! na mom licu ima full coverage i prekrije mi sve, toliko da mi korektor i ne treba. mada ga ja opet stavim da hajlajtujem područje ispod očiju da mi jagodice dođu do izražaja. nekako sebi budem uber slatka kad su mi jagodice naglašene :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ti imaš krasan ten i tebi i ne treba ništa jače od ovog pudera ;-)

      Izbriši
  4. EE super se cini i prakticno sa ovom spuzvicom, prvi put vidim nesto takvo. Bas cu provjeriti u DM-u, ako nista bar cu probati na testerima vidjeti kakav je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je isto fora, zato sam i željela da ga probam, a i čitala sam da ga puno hvale po stranim blogovima....

      Izbriši
  5. i ja bih prvo korektor, ako neko ima sellera od koga ga je kupio, neka stavi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Korektor na žalost nemaju na UK ebay-u a na USA ebay-u ti je preskupa poštarina pa ne znam koliko ti se isplati.

      Ne znam gdje živiš ali najbolje bi bilo da nađeš neku dobru dušu koja će ti pomoći da kupiš korektor....

      Izbriši
    2. blizu sam ti :) i na uk ebay-u nailazim na americke sellere sa visokom postarinom :s

      Izbriši
    3. Znam, poštarina iz USA je užasno poskupila :-( ako si blizu ostaje ti ili da ideš u Banoviće ili da kao i ja tražiš ko bi ti mogao poslati.... moj je stigao iz Zg......

      Izbriši
  6. Puder nisam, jer nisam niti znala da postoji, a korektor jesam i jako ga volim.
    Samo što mi se pokidao taj najvažniji dio koji se okreće i sada ga svaki puta moram cijelog odšarafiti da izvadim proizvod :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i meni se taj dio pokvario odmah sutradan nakon što sam pisala post o korektoru.... ali ja nekako pritisnem i okrećem i nađem način da ga istisnem na spužvicu..... mislila sam da sam jedina kojoj je uspelo da pokvari taj dio :-D

      Izbriši
    2. Hihihihi, i ja sam mislila da sam jedina :)

      Izbriši
  7. Hm....ova nepostojanost na licu mi ne bi smetala da sam u 12om mjesecu ali kako dolazi lijepo vrijeme i toplo sunce ne bi to bila dobra kombinacija na mom masnom licu, preskačem ali ostajem vjerna korektoru ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni najviše smeta ta nepostojanost.... zato sam dugo i odgađala recenziju, stalno sam probavala nove metode, da budem sigurna da nisam pogriješila.... i na kraju se opet svodilo na isto.... ne traje baš previše dugo kao što bih ja voljela da traje.....

      Izbriši
  8. Ja imam puder koji necu mijenjat a to je onaj vichy dermablend, radije biram te iz apoteke ali bih mogla korektor kupit s obzirom da svi bombarduju time kako je dobar. Ako im se i ja javim na maybelline, mozda skontaju da ga trebaju prebacit u malo vecu sredinu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno im se i ti javi, stvarno me nervira što nemamo ovu Eraser i Fit me kolekciju kod nas.....

      Izbriši
  9. Iz ne znam kojeg razloga mi nije na pamet palo kupiti ga, čak ga nisam ni zamijetila, iako korektor obožavam. No, mislim da bi mogla isprobati ga kada mal smanjim količinu. Pobornik sam laganih pudera za dnevne kombinacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi tebi savršeno odgovarao.... javi ako ga probaš....

      Izbriši
  10. šteta sto neke proizvode moras naručivat vani a tako blizu ih ima. sljedeći put ako ti sta zatreba pitaj nas u hr pa ti ja mogu pogledat i javit ti. za korektor sam čula sve pohvale pa se nadam da ce se nać i kod mene

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, divna si što si se ponudila :-) ali stvarno mi je cijena bila ista i da sam ga ovdje kupila ili naručila pa nisam nikog htjela zamučavati..... a korektorom me opskrbljuje prijateljica iz Zg ;-)

      Izbriši
    2. Slucajno sam naletela na ovaj puder i danas sam ga probala,neverovatan je,probala sam posle 5,6 sati da malo pridodam i osvezim,nanovo budes svez i blistav,preporuke od srca,inace imam suvu kozu

      Izbriši
  11. E pa baš ti hvala, već mi je muka od pudera koji samo lijepo ujednačavaju, ako je puder onda očekujem prekrivanje. Iako na tvom licu izgleda super, bojim se da bi na mom trebala još tona korektora :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo ti je baš neko srednje prekrivanje, nije kao tonirana krema, ali daleko je od toga da bude poput EL Double Wear, Lancome Idole i sl i sl.... stoga ga preskoči slobodno ;-)

      Izbriši
  12. Da znaš da sam te se neki dan sjetila jer sam isprobavala ovu liniju anti age korektor i puder. Pa sam se sjetila tvoje recenzije o korektoru, ali nisam bila sigurna jesi vidjela i ovu liniju, ali sada vidim da jesi. Baš me zanima koja će ti linija bolje odgovarati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh vidjećemo.... nisam ga još isprobala, ovih dana sam u stanu stalno, pa se ne šminkam..... :-(

      Izbriši
  13. Stalno čitam o ovom puderu i korektoru ,ali ja ni u jednom od CM i DM marketa u Bijeljini (a ima ih) nisam mogla da ga nađem!!! BZV!!! I bila sam ljuta . Ne mogu da vjerujem da nema u većim centrima. A ako nema ni u Tuzli8,onda stvarno nisu dobri s glavom!!!. Valjda ga nekad kupim u Beogradu!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam ljuta.... jednostavno ne mogu da vjerujem da je tako teško doći do ovog pudera i korektora kod nas u BiH, ne razumijem politiku uvoznika Maybelline proizvoda!!! Čak i Sarajevu ima samo u jednom DM-u..... Bezveze!!!

      Izbriši
  14. Sad sam u nedoumici da li da uzmem ovaj korekor ili fit me, kad potrošim affinitone koji sad koristim intenzivno... Bacaš me na muke :D Puder me nešto nije privukao, fit me obožavam, a sad koristim bb kreme uglavnom, tako da bi kupovina ovog bilo gomilanje, a to sam počela da izbegavam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znan za Fit me, ali korektor Eraser nemoj preskočiti ;-)

      Izbriši
  15. Fino deluje, ali mislim da ni mene ne bi baš oduševio, a kako i ovako imam previše pudera preskočiću ga :) Jedva čekam recenziju i tog korektora mada ga ni kod nas, naravno, nema.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ne bi... puder je stvarno ok, ali nije me ni blizu oduševio kao korektor.... korektoru ne mogu da se prestanem diviti koliko ga volim.....

      Izbriši
  16. Odlicno izgleda, a koji ti je ovo ruz na usnama...je li may.vivid shocking coral...predivno ti stoji..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije, ovo je Bourjois Rouge Edition u nijansi 11 Fraise Remix, recenzija uskooooro ;-)

      Izbriši
  17. Predivno ti pristaje :) Najveća mana online kupovne pudera je što uvijek možeš pogriješiti nijansu jer njihove karte boja i swatchevi po netu ne moraju uvijek biti vjerni. No šta da ti kažem, i ja nekada kupujem tako na blef jer me ljuti što polovica proizvoda (recimo mirisi, kreme, puderi i sl.) nisu također dostupni kod nas. ne mogu se sjetiti da li sam slučajno vidjela ovaj puder kod nas u drogerijama, ne obraćam previše pažnju na njih jer sam odavno odustala od drogerijskih pudera, ali ovaj zvuči odlično :) Ipak se i meni korektor najviše dopada pa ću ga potražiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti....Ne znam hoćeš li se odlučiti na puder ili ne, ali iskrene preporuke koje svima dajem je da probaju korektor.... još nisam čula da se ijedna cura žalila na korektor... extra je....

      Izbriši
  18. Korektor bih probala, a puder za sad ne bih, bar dok ne potrosim ovo sto imam :) Tebi super stoji puder :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Sad ćeš misliti da sam luda, ali ja ovaj puder imam originalno zapakiran već godinu dana. Kupila sam ga u DM-u čim je postao dostupan, ali još nije stigao na red. ;))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. neću to reći jer ne smijem ni pomisliti koliko šminke imam koja nije došla na red, imaš POTPUNO razumijevanje jedne make up ovisnice ;-))

      Izbriši
  20. Iskreno nema šanće da ikad kupi ovaj puder. Koristiti istu spužvicu bez da se opere.. ne hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je ono najgore... ali ond kad pomislim da i korektor radi na istom principu a na sreću nikakav nered na licu mi se nije desio, onda mi to ulijeva povjerenje i u puder.... ;-)

      Izbriši
  21. dobo mi zvuči, ali i mene odboja nepostojanost, ionako mi sve sklizne sa čela prelagano :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene ubi ta nepostojanost, inače bi bio stvaaaarno odličan

      Izbriši
  22. Nisam ga probala, jer ga do sad nisam još kod nas pronašla. Ima ga kupiti on line, ali bi ga radije volila vidit "uživo" kao i korektor. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako nisi našla kod vas? Možda uvijek bude rasprodan, sigoruno ga ima kupiti kod vas.... provjereno ;-)

      Izbriši
  23. Ja bih pre korektor nego puder,jednom sam haos na ovom svom preosetljivom licu napravila koristeci onaj Lorealov puder sa valjkom,isto je tako bio sundjerast,tako da u mom slucaju samo korektor dolazi u obzir:-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je korektor zakon, žao mi je što me puder nije oduševio u toj mjeri kao korektor....

      Izbriši
  24. Korektor je savrsen,bolji ne postoji!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)