Some In, Some Out, Some Favorite, Some Not #1 - MAKEUP ARENA

5/02/2014

Some In, Some Out, Some Favorite, Some Not #1


SOME IN

SOME OUT

SOME FAVORITE

SOME NOT


Nakon što sam neki dan najavila novu vrstu posta, krećem u realizaciju :-)

Iako naziv govori da će u postu biti 4 teme, moram odmah istaći da će prva ipak odnijeti najviše prostora jer je u proteklom periodu bilo najviše noviteta, kako tipično za mene :-) Tako neće biti i u narednom periodu jer sad je u postu dosta toga što sam kupovala kroz protekla 3 mjeseca, da da toliko je prošlo od mog poslednjeg New In posta.

Some In



O ovim kistovima sam vam već pisala, možete pročitati prve utiske OVDJE, a sada nakon dužeg perioda samo mogu reći da obožavam crveni ravno sječeni i koristim ga skoro pa svaki dan :-) I lila za puder je isto krasan a bez ovih ostalih bih definitivno preživjela :-) Ali lijepi su, neka ih :-)


Iz DM-a su ovaj put poslali novitete šampon, regenerator, masku, sprej za ravnanje kose i predivni rokovnik. Recenziju spremam.


Ovaj predivni paket sam dobila od svoje virtualne prijateljice iz Hrvatske. Meni je posebno drago što se ona sa mnom uvijek posavjetuje prije kupovine i što ju nikad moja preporuka nije razočarala. Nešto sam joj nabavila što ona nije bila u mogućnosti pa mi je poslala paket zahvale, koji zaista nije morala, ali slagaću ako kažem da se nisam obradovala. Hvala V.


Spomenula sam vam u prošlom postu o jednom prekrasnom događaju održanom u Sarajevu prije nekih 15-20 dana, koji je propratio Avon, te Avon ne bi bio Avon da nas nije ispratio sa vrećicama u kojima se nalazi divni ljetni parfem i mat ruž iz nove linije.


Malo noviteta sa iHerba. Meni su oni zakon, prosto mi je nevjerovatno kako drže tako niske cijene robe, te jako nisku cijenu poštarine od samo 4$. Kucam u drvo i govorim da su mi do sada sve do jednog paketi stigli, najduže što je jedan putovao je 25 dana, ali stigao je :-) Oni svakom kupcu daju kod za popust koji kupac dalje dijeli i ostvaruje neki sitni procenat od toga, ali bude motiviran da dalje širi priču o iHerb-u, mada je u biti dovoljno da jednom naručite od njih i sigurno ostajete njihov vjerni korisnik. Uglavnom vidite ovu glinu na fotografiji gore, to je jedno čudo, a ja ću gledati da vam što prije napravim post, po mogućnosti sa slikama prije i poslije da vidite koliko ovo čudo pokupi moje pore :-) Ako vam treba kod za popust pri prvoj kupovini moj je QOF410.


Ovdje su 2 kupovine na Jagodici. Zaletila sam se i kupila Effaclar serum koji za sada još uvijek ne smijem koristiti zbog kiselina koje ima, mislim da će sačekati jesen. Ahava proizvode koje sam do sada probala sve redom volim, stoga sam se odlučila da kupim i piling za tijelo. Priori umivalica opet sa kiselinama, čeka jesen :-) Guerlain sjenila u krasnim nijansama, ne znam zašto sam fotkala u kutiji te ništa ne vidite :/ Laura Mercier korektor. Uz to sam dobila puder u prahu i puder u kamenu. Naime radi se o dvije kupovine uz koje je bilo nekih extra proizvoda koje Jagodica često dijeli, zato Jagodicu jako volim, još više od iHerb-a :-)


Nedavno mi je prijateljica bila u Italiji pa sam je zamolila za par sitnica, jer tada još nisam vjerovala u otvorenje MAC-a u Beogradu, znam znam da sam pesimista, ali dok ne vidim ne vjerujem :-) Uglavnom obnovila sam blot, kupila studio fix u kamenu, paint post camel coat, sjenilo Haux i dodatni kist #266 koji često koristim.


Ovaj desni sam lak pokazala ili na Fejs-u ili na Instagramu, više se ni ne sjećam, dio je proljetne kolekcije, nijansa je očaravajuća. Ako kupujete skuplje lakove (ja priznajem da to rijetko radim ali nekad ne mogu da odolim) onda potražite ovu boju ako već nije rasprodana jer sam čula da na dosta mjesta jeste, kod nas na sreću još nije :-) Ovaj tamno plavi sam uočila kraj kase, kada sam već htjela platiti, bio je na 50% off. Eh kako to propustiti :-) znate već priču o meni i popustima koje ne propuštam :-)


Uz kupovinu lakova cure su me ispratile sa izdašnom količinom testera. Obožavam svoje cure i njihovu široku ruku, a ne neke koje se ponašaju kao da mi daju nešto od sebe. Svaka časta Clarinsu na ovako izdašnim testerima jer to je u biti i jedini način da skontam da li mi nešto odgovara a ne sa testerom od 5 ml, još ako mi daju samo jedan, pih, ništa od isprobavanja ;-)


Eh pohvalila sam se na Fejsu sa poklonom za rođendan moje curice i moj, koji su bili u proteklom mjesecu, koji sam dobila od moje drage Ivane sa bloga Anaviglam. Nisam poklon očekivala jer sam nedavno dobila paket od Ivane i smatrala sam da je to poklon ali ne ona je insistirala i obradovala me istinski. Zlatne naušnice za moju curicu, Estee Lauder set, Minnie Mouse…. kako ne biti sretan?


Još jedan paket sa iHerb-a. Izdvajam Aquaphor balzam za usne i Derma Boost sprej za lice. Otkako sam nedavno bila bolesna i imala visoku temperaturu moje usne su ispucale, što se meni inače nikad ne dešava, i balzami koje sam inače koristila mi nisu bili dovoljno dobri za oporavak. Ovaj balzam je preko noći oporavio moje usne koje su 10-ak dana bile u jadnom stanju. Moje preporuke za njega jer čisto sumnjam da će doći na red za zasebnu recenziju a iskreno ne znam ni šta bih vam puno pisala o njemu, osim da fantastično radi :-) Ovdje imate sve sastojke. Sprej je odličan, eh sad da bih vam dala preporuku zaista ga moram malo duže koristiti, te ću ga spomenuti ako ostanem jednako oduševljena. Uglavnom ono što on radi je da instantno zategne kožu. Mislim da će biti odličan za nadolazeće vrućine i osvježenje u toku dan. Obiluje vitaminima i mineralima.


Nedavno smo dragi i ja posjetili Golden Rose distributera da pogledamo novitete kojih je zaista puno. Nova linija ruževa, lakova, nove nijanse mojih voljenih Holiday lakova… ma svega ima…. Uglavnom nisam mogla čekati da lakovi nama stignu te sam odmah sebi pokupila nekoliko nijansi koje su me oborile s nogu, prizivaju lijepo vrijeme i tjeraju ovu dosadnu kišu.


Golden Rose Beauty Blender je još jedan od noviteta, nisam ga još ni isprobala jer ga nisam bila pofotkala, čim budem javljam vam sve. S obzirom na ne baš nisku cijenu očekujem da će biti dobar, tj. nadam se da će opravdati svoju cijenu.


Kako su GR distributeri počeli da rade i sa distribucijom novih proizvoda dali su mi na probu trake za depilaciju i BB kreme u dvije nijanse. Iskreno ja sam uvijek malo skeptična prema novim brandovima, no ipak ću ovo isprobati te vam javiti svoje dojmove.


Sa Born Pretty su me opskrbili trepavicama i spužvicom za puder, u postu koji ću raditi ćemo vidjeti kakvim su se ove pokazale :-)



Kako mi se svidio ovaj spremnik za kistove sa Born Pretty ja sam si ga naručila, nisam ga dobila od njih nego kupila. Meni je savršen, dovoljno je dug da i najduži kist u njega može stati bez da se mora savijati, i kada se preklopi ne otvara se. Iako cijena ovog spremnika nije niska, na sniženju sam ga uhvatila za 12$ ja ne žalim ni novčića, ovo je upravo ono što je meni trebalo.


Opet kupovina sa Jagodice, u stvari ovdje su 2-3 kupovine, ne mogu se sad sjetiti koja je išla s kojom pa sam ih sve stavila zajedno. Laura Mercier svega :-) Estee Lauder rumenilo i korektor, Lierac matirajuća emulzija, Elizabeth Arden okoloočna, Lancome olovka, i još sam dobila ova tri proizvoda ispod žutog nesesera, zajedno sa njim. Radi se o CK maskari, Bourjois korektoru i Max Factor sjajilu. Nisam vam ja džaba stalno ponavljala da je Jagodica zakon :-)


Nedavno su mi roditelji bili u Hr i zamolila sam ih da mi kupe ova dva kista, jer su rađeni za Muller-a, te ih kod nas nisam vidjela.


U jednoj usputnoj kupovini u DM-u pomirisala sam ovu tuširalicu i miris me oduševio te je završila u korpi, naletila sam i na ovaj Alverde piling za ruke koji je na sniženju bio 2.5 KM, lijepo miriše, lijepo pilingira, iskrene preporuke.


Ovo je moj ulov sa sajma…. skoro pa nikakav, sve je kupljeno u Alexandru, volim ove plastikice, organizatore i tome slično :-) Uzela sam i 2 kista, Cala sintetički za blendanje i Blush isto sintetički, rekla bih za korektor i kremasta sjenila mada mu možda nađem i drugu namjenu.

A sada taaadaaaaaaa :-)



MAC u Beogradu je otvoren 27.04. i morala sam već prvi dan otvorenja biti na mjestu događanja :-) to mi je bio poklon sebi samoj za rođendan koji je bio dan ranije :-) Kako već 1.5 godinu nisam bila u MAC prodavnici, možete zamisliti moje ushićenje kada sam ušla. Toliko sam bila zbunjena i samo hodala okolo kao muha bez glave, na kraju pola cijena nisam popamtila, i naravno na aparat sam potpuno zaboravila :-) Dosta stvari koje sam željena nisu imali u ponudi te se namjeravam uskoro vratiti po ostatak, naravno kada im bude dostupan. Dobra vijest je da u MAC-u radi blogerica Jelena sa bloga Ruzrouge, koja me skontala u MAC-u dok sam ja onako pogubljeno gledala samo u šminku i kojoj se izvinjavam zbog svoje zbunjenosti a kojoj se takođen i zahvaljujem na pomoći i koju sam molila da mi javi kada određeni artikli budu dostupni :-) Iako ja nisam fotkala, kod nje ćete naći obilje fotografija u OVOM postu :-)


Nekoliko stvarčica koje sam kupila u moja dva navrata, isti dan naravno, pri sam pri prvom posjetu kupila rumenila Dame, jedino rumenilo koje sam potošila te ponovo kupila i Rosy Outlook koje me oduševilo kada sam ga vidjela. Kupila sam i 3 sjenila, to su Schroom, Arena (najviše zbog imena, mada nije ni nijansa loša :-)) te Cork koji mi je Jelena preporučila kao odličnu prelaznu nijansu. Zamijenila sam i prazne ambalaže MAC proizvoda u Back to Mac te dobila ruževe, Chatterbox i Creme dNude. Za one koji nisu upoznati sa ovim a kojima će dobro doći informacija radi se o sljedećem, za 6 praznih MAC ambalaža koje ćete donijeti njima u MAC zauzvrat možete odabrati ruž iz obične linije. Ja sam svoje ambalaže skupljala i sada i iskoristila. Ostale su mi još 3 prazne ambalaže te 3 koje su pred sami kraj te će taman i one biti potrošene do mog narednog posjeta Beogradu te ću tada odabrati još jedan ruž, mislim da ću uzeti Creme Cup :-)

Some Out




Uglavnom se troši preparativa, dekorativi rijetko dođem do kraja, u proteklom mjesecu sam od dekorative dokrajčila jedino MAC Blot puder koji je završio u zamjeni za jedan od MAC ruževa prije nego sam ga pofotkala. Avon gel za intimno pranje godina koristim, ova varijanta mi se manje dopala od one zelene koju sam dugi niz godina koristila i definitivno samo zeleni ponovo kupujem. Himalaya Herbals tonik je proizvod koji ću sigurno ponovo kupiti jer mi je odlično odgovarao a krasi ga niska cijena. Essence odstranjivač laka me nije oduševio kao većinu cura, ok je, ali onaj Mercatorov od kokosa koji sam spominjala ovdje mi je zakon i njega vam istinski preporučujem. Garnier dezodorans ne preporučujem, od njega sam se znojila kao luda i jedva sam čekala da ga potrošim. Molim za preporuke dobrog dezodoransa.

Some Favorite, Some Not



Koliko god sam se trudila da u favoritima završi manje od navedenog nije mi išlo jer upravo sam u 90% svojih šminkanja koristila samo ovo što vidite, svako umivanje sam koristila Green Girl My Own Gentleman ulje za čišćenje i nokte sam mazala sa ova tri Aura laka, s tim da je ovaj iz sredine već pola potrošen jer nijansu obožavam, a nije baš veliki pa….

Osim ulja čije sam ime navela, imenovaću i ostatak ekipe:


  • Eveline 8 u 1, sigurna sam da ste sve čule da ovaj tretman za jačanje noktiju i ja ću potvrditi ono što većina kaže, oporavlja nokte za najkasnije mjesec dana, ja sam nakon dugo vremena doživjela da moram skratiti nokte zato što su predugi a ne zato što su oštećeni.
  • Aura Professional lakovi, s lijeve strane: 48 Pinking of you, 47 Sweet Heart, 46 Orange Fizz. Kao jedinu manu ovim lakovima navodim malu količinu, uskoro ću vam napraviti recenziju za njih. Obožavam!
  • Golden Rose Velvete Matte ruž u nijansi 15, sve nijanse ste mogli vidjeti u OVOM postu, ako ste to slučajno preskočile :-)
  • Uz gore spomenuti ruž sam najčešće nosila Artdeco rumenilo, čiji swatch sam vam OVDJE radila, nijansa je u najmanju ruku prekrasna, pigmentirana više no što to ja volim, ali tako lijepo se stapa sa kožom, ne radi mrlje pri blendanju, ako igdje naletite na zaostatak ove LE nijanse iskrene preporuke, divno rumenilo.
  • Guerlain Lingerie de Peau tekući puder sam koristila kratka prije nego sam krenula testirati Farmasi BB kremu pa sam u svrhe testiranja BB kreme prestala i onda sam od nedavno ponovo počela koristiti i ovaj puder i zaljubila se u njega. Dosta je lagan na licu, a ima neko srednje prekrivanje. Daje blistavost licu, bez da izgledam masno. Uglavnom stići će i njegova recenzija na red, sigurno :)
  • Aura maskara za uvijanje trepavica, ja i dalje ne mogu da vjerujem koliko je ova maskara puna i nakon 2 mjeseca korištenja. Kao da se ne troši. Za svaku pohvalu je. Spomenuta je u grupnoj recenziji Aura proizvoda OVDJE.
  • MAC sjenila: Satin Taupe, Blanc Type i Copperplate spadaju u sjenila koja obožavam, ima ih još nekoliko među MAC-ovcima o kojima ćete čitati u seriji omiljeni MAC proizvodi. Sada mi se još više mili pisati o MAC-u kada je mnogima postao dostupan. Šire se glasine da će se otvoriti i u Zagrebu, a ja vjerujem da gdje ima dima ima i vatre.
  • Maybelline gel liner, post je već u pripremi, pa neću puno o njemu.
  • MAC olovka Feline, najbolja crna olovka koju sam ikad probala, najpostojanija i jako sporo se troši, ovu koju vidite imam više od pola godine a jako često ju koristim.
  • YSL Rouge Volupte u nijansi 1, moj prvi YSL ruž, skoro potrošen jer je ovo ubjedljivo najljepša nude nijansa koja meni stoji.
  • Chanel Le Volume maskara u nijansi Prune, na izdisaju, obožavala sam je, ali našla sam joj adekvatnu zamjenu i drago mi je zbog toga.
  • Dior Rosy Glow rumenilo, definitivno među top 5 rumenila koje volim, često prolazi kroz favorite, nije svugdje dostupno, no ako ste ikad razmišljali o njemu vidjela sam ga neki dan na Jagodici.

Ovaj put nema proizvoda u kategoriji onih koji su me razočarali, prosto iz već spominjanih razloga, turbulentan mjesec, u kojem sam išla na sigurno i držala se provjerenih proizvoda bez dodatnih eksperimentiranja. Nadam se da će većina postova ovog tipa biti bez loših proizvoda jer da bi neki proizvod došao u tu kategoriju zaista me mora brutalno razočarati.

Eto napokon sam završila ova gigantski post, nadam se da vam se sviđa ova vrsta posta, meni dođe odlično da zaokružim prethodni mjesec i u jednom postu vam pokažem šta ga je to obilježilo na više polja.


Jel ima neki proizvod među nabrojanim za koji nisam spomenula da pripremam recenziju a vas zanima moje mišljenje o njemu? Pričajte mi, da mogu početi koristiti nešto ako kojim slučaj već nisam.

Moram vam reći da mi je užasno falilo pisanje postova i sad kad sam ga tipkala osjećala sam se kao svoj na svome :-)


32 komentara:

  1. Divan post,svidja mi se nova koncepcija.Ja bih volela sto pre recenziju Guerlain pudera.

    OdgovoriIzbriši
  2. jao vidim da si nabavila haux, a upravo sam ti to htjela predložiti kad si prije par dana pitala za sugestije na fb, samo sam kasno vidjela :)) ja sam ga kupila dok sam se još premišljala oko Nakedice 3 (u međuvremenu je i ona pristigla :D ), i malo je reći da sam oduševljena :D mislim da otkako ga imam (sad već neka 2mj), nema dana da sam se šminkala a da ga nisam upotrijebila...nadam se da se i tebi barem upola ovoliko sviđa, hehe :))
    inače lajkam ovaj tip posta, super pregledno, i super način za zaokružiti prethodni mjesec, pozz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam nabavila, divno sjenilo, oduševljena sam zaista…. dosta podsjeća na sjenila iz Naked palete, nude sa roskastim…

      Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa, i meni se učinilo da bi moglo biti pregledno da u jednom postu objedinim sve što je obilježilo predhodni mjesec, kupovine, potrošnje, favorite i ne-favorite :-)

      Izbriši
  3. Jako mi se sviđa oblik posta, sve na jednom mjestu, uzivla sam citajuci. :)
    Poklon za rođendan je divaan, dali je Minnie Moause za mamu ili za djevojcicu? ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se dopada, Minnie ima i za mamu i za curicu :-)

      Izbriši
  4. Jao ovaj Dior lak Bouquet, presavršen!!!! I ostalo sve je odlično. Čekam MAC u Hr, i odlična im je ova akcija sa zamjenom praznih ambalaža :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste krasan je…. zaista…. nadam se da će vam uskoro stići pa da onda naizmjenično idem za Beograd i Zagreb :-)

      Izbriši
  5. extra post ,http://adidas.coty.com/medias/Product/98/large-deodorant-deo-spray-women-fragranced-line-women-fruity-rhythm.jpg po meni extra dezodoans , predivno mirise, ne znojim se puno s njime i bas dugo mi miris traje , a i nije skup . ima i drugih mirisa , ali ja sam samo ovaj pink probala :) no sad cu morat i ostale

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš vjerovati danas mi mama isti dezodorans preporučuje…. kupujem!!!

      Izbriši
  6. Jako zanimljiv post :D ... sviđa mi se ;)!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sta ti je ovdje out Jasmina :P :) Odlični noviteti, par stvari sam škicnula, pa idu na WL

    OdgovoriIzbriši
  8. Svidja mi se ovaj tip posta, sve je obuhvaceno :) A noviteti...sve bolje od boljeg. Mozes li mi, molim te reci cijenu ovog Beauty Blendera, i ubrzati njegovu recenziju, pliiiiiiz ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna kolika će mu biti cijena u maloprodaji, 11-12 KM tako nešto…. ubrzaću zaista, ali potrebno je vremena da vidim hoće li se brzo raspasti… vjeruj da ih nisam ni za našu prodavnicu naručila dok ne istestiram…..

      Izbriši
  9. Fantastična kategorija, veselim se novim nastavcima :D
    Vrtila sam prvi dio s novitetima i do kraja sam zaboravila što mi se najviše svidjelo i što bih izdvojila.. a to uvijek tako biva kod tebe :D Kupnjama s Jagodice sam jedva odolila, a sad mi je zao sto nisam narucila EL korektor :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mell :-) joj pretjeram s novitetima, samo pratim te akcije i sve mi žao nešto propustiti, njima opravdavam kupovine :-) šteta da nisi uzela korektor, zaista nije bezrazložno hvaljen…. jako je dobar….

      Izbriši
  10. Super mi je ovaj novi post ;) I ja sam narucila ovu glinu sa iHerb-a i oduševljena sam... Blago rečeno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da se i tebi sviđa… stvarno je nevjerovatno kako ta glina "radi"… nisam nikad ništa slično isprobala….

      Izbriši
  11. Kakav ti je my own gentelman s obzirom na masnu kozu? I kako skida sminku ? :) hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlično skida šminku, jedino mi malo crnog ostane oko očiju kad zacrnim onako kako ja to znam… ali vjeruj da ni jedan skidač šminke ne uspije u jednom skidanju skinuti crnilo oko očiju :-) u zadnje vrijeme koristim dosta uljnih proizvoda i vjerovala ili ne koža mi se manje masti….

      Izbriši
  12. uh, bio je ovo obiman post, ali mi se dopada nova koncepcija i sama sadržina
    ovog posta :)) tvoja mac kupovina je čisto savršenstvo!

    OdgovoriIzbriši
  13. Pa mi dijelimo i rođendanski datum pored ljubavi prema kozmetici. :) Sretan rođendan! :) Rado te čitam iako nemam naviku komentarisati. Pozdrav iz Sarajeva.

    OdgovoriIzbriši
  14. Post je dug, ali pročitala sam ga od početka do kraja, svaku riječ, i uživala... Nekako su me najviše obradovali noviteti ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Podugačak ali odličan post :)
    Objesila sam jezik na Dior plavca pa ga što prije pokaži :)
    Sviđaju mi se MAC noviteti, Golden Rose pastelci, trepuške, a i kutija za kistove mi je baš fensi :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Veliki post, ali ceo sam pažljivo pročitala :) Divni proizvodi, prosto ne znam šta bih izdvojila.

    OdgovoriIzbriši
  17. Marijana Śimić6. svi 2014. 19:02:00

    Ovo je blago,presavrśeni proizvodi. Kad bih imala puno novaca kupila bih sebi kamion šminke, trackala bih se s njom svaki dan ,baš bi si dala oduška. Nego kupila sam essence kabuki četku za puder ,,ni jedne kao u tebe nije bilo samo je na polici stajala ova moja kao jadnica neka.Četka je predobra. :-)

    OdgovoriIzbriši
  18. Sviđa mi se koncept posta, a bome vjerujem da je potrebno dosta vremena i za napraviti ga. :) Divne novitete imaš, ne znam što bih izdvojila, jedva čekam pojedinačne recenzije... ono, svega :D A ja isto imam Dior Rosy Glow i slažem se da je baš lijepo rumenilo. Imam i Essence bloom me up kistove, a planiram kupiti i blending brush jer mi baš fali takvih kistova, tako da me baš zanima kakav će ti biti :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ja cu samo da ti kazem da se ne okreces, jer bih ti rado maznula Estee Lauder set :D (ne znam sta je unutra ali mi se svidjaju boje pakovanja hihi) i Golden Rose lakove jer sam toliko daleko a i kad dodjem u mom gradu ih nema :p
    Generalno me ne privlaci MAC kozmetika ali mi se jako dopada boja prvog (tj levog), ne znam kako se zove.

    OdgovoriIzbriši
  20. lijepi noviteti, korišteni proizvodi kao i potrošeni :)

    OdgovoriIzbriši
  21. pisi nam o ovom golden rose beauty blender sponge, za novu godinu idem u inostranstvo i planiram tamo kupiti ako nadjem u parfimerijama orginal beauty blender o kojem si vec pisala.... ne znam dal ti znas u kojim radnjama ima da se kupi orginal jer svi nude kineske..:S

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)