Arena Batlle #4: matirajući puderi MAC vs. E.L.F. - MAKEUP ARENA

7/24/2014

Arena Batlle #4: matirajući puderi MAC vs. E.L.F.





Nije tajna da je meni MAC br. 1 kad je u pitanju matiranje i ne samo matiranje no to nije tema današnjeg posta. Danas vam želim predstaviti dostojnu alternativu u slučaju da vam je MAC Blot nedostupan ili preskup.

Kako koji proizvod isprobam sve sam uvjerenija da MAC Blot sa trona neće moći skinuti ni jedan, ali ovaj mu je došao najbliže i zato sam ga i stavila u Arenu.

Generalno ne želim stavljati "u borbu" proizvode koji se drastično razlikuju nego one slične koje sitnica-dvije mogu staviti u prednost.

  • Kad pričamo o matiranju kamenim puderom ono što je važno je ta jedan takav ne treba da ostavlja ni malo boje i najveći minus koji će tu E.L.F. dobiti je to što on ipak ostavlja malo boje dok je MAC potpuno transparentan. Ako ste srednje svijetle i ako pogodite da vam nijansa odgovara može se desiti da se u ovaj puder zaljubite;
  • Cijena je ogroman minus za MAC dok E.L.F. tu odnosi pobjedu jer ne želim ni prebrojati koliko komada mogu kupiti za jedan MAC;
  • Ali zato MAC ima 12 g dok su u E.L.F. smjestili samo 3.8 g;
  • MAC ipak duže drži lice matiranim, ali nije tako velika razlika, možda da kažem 3-4 sata MAC, 2-3 E.L.F. To mnogo ovisi i o predhodnim koracima, da li imam bazu, koji tekući i tako to. Matiranje se odnosi na jako masnu kožu poput moje, možete slobodno dodati sat-dva na ovo vrijeme ako vam koža nije jako masna;
  • Aplikator u MAC-u je neka vrsta platna, dok je E.L.F.-ov spužvast;
  • Ambalaža djeluje mnogo ljepše kod MAC-a iako svana E.L.F. izgleda glomazniji pa stičemo dojam da tu ima dosta proizvoda;
  • MAC je proizveden u Kanadi a Elf u Kini.



Sve u svemu pobjednik je MAC naravno, ali mu za petama ide E.L.F, ispred mnogih drugih matirajućih pudera koje sam probala. Iako E.L.F. kao brand me nije nešto posebno oduševio, a probala sam dosta toga i na kraju razdijelila, moram reći da je ovo proizvod kojem skidam kapu uz bazu za lice koju sam obožavala i upravo sam se podsjetila da ju ponovo kupim. Btw E.L.F. prizvodi su najpovoljniji na www.iherb.com a do kraja mjeseca za narudžbe preko 40$ imate besplatnu poštarinu plus ne zaboravite pronaći kupon za popust na prvu kupovinu ako već niste kupovali kod njih.

Jeste ga probale?


Broj komentara: 12:

  1. Moj primjerak MAC-a je pri kraju , zadovoljna sam s njim ali mi vrag ne da mira pa želim dalje ići isprobavati, pa sam razmišljala o UD onaj u ljubičastoj ambalaži , jesi probala ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam taj probala… šta znam uvjerenja sam da Blot ne može ništa nadmašiti, on je meni jednostavno savršen, osim cijenom ;)

      Izbriši
  2. po tvome,koji je bolji, elf ili stay matte od rimmela??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Elf je bolji, meni rimmelov napravi cakey efekat, transparentna verzija je jako svijetla te se ponaša kao kameni puder koji služi kao podloga… ovo je ipak samo moje iskustvo na masnoj koži… mnogo cura ga voli, a ti spram svog tipa kože potraži recenziju kod blogerice koja ti je najsličnija po tome :)

      Izbriši
  3. a koliko je ovaj Elf?

    OdgovoriIzbriši
  4. MAC je odličan, provjereno, Elf nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
  5. A jesi li možda probala theBalm Sexy mama matirajući? Ja se još nećkam oko kupnje tog pudera, ali rado bih čula tvoja iskustva s njim ako ih imaš.

    OdgovoriIzbriši
  6. Cime nanosis blot? Pufferom koji dodje s njim ili cetkicom? Koju cetkicu preporucujes? :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Posjedujem ELFov, i nisam baš presretna s njime, brašnast je i postane "cakey" nakon duljeg vremena (nakon 2-3 matiranja). Moram priznati da mi je Essence all about matt puno bolji, jako je fini puder i proziran je. Jedina stvar kod ELF pudera koja mi je suuuuper jest pakiranje - solidno ogledalce + aplikator koji dobro dođe u hitnim slučajevima :)

    OdgovoriIzbriši
  8. imam matt puder od MUA i bananu tako da nemam namjeru kupovat ni probat nove dok makar jednog ne potrošim

    OdgovoriIzbriši
  9. Odavno zelim da probam Blot, ali nikako da mi se ukaze prilika. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)