L'oreal Paris Glam Bronze Eau De Soleil (tekući bronzer) - MAKEUP ARENA

7/25/2014

L'oreal Paris Glam Bronze Eau De Soleil (tekući bronzer)






Spominjala sam vam ovu divoticu u Vanrednom New In-u i to koliko mi se odmah svidio na prvu i da iako ga nisam kupila odmah nisam se smirila dok se nisam vratila po njega. Htjela sam isprobati kako to radi tekući bronzer i u čemu je razlika naspram klasičnih kamenih, onih u prahu pa i kremastih. Da vidim i ovo čudo.

Kad pođem od cijene bio je oko 35-40 KM za 20 ml proizvoda što mi se učinilo visokom cijenom za jedan drogerijski proizvod poput L'oreal-a i mislim da me to odbilo od kupovine prvi put. 

ALI trebala sam znati da ako mi se onako jako svidio i da sam teška srca napustila drogeriju to znači samo jedno - kupovina je sasvim izvjesna i pitanje je trenutka kada ću popustiti. Zašto sam se mučila 2 dana :)

Bočica je staklena, od mutnog stakla, i moram reći da djeluje veoma luksuzno, kao da se radi o nekom high end proizvodu.


Poklopac ima zaštitu u obliku naljepnice sa obje strane poklopca, kao dokaz da nije otvaran. Preporučljivo ga je potrošiti unutar 24 mjeseca od otvaranja.



Posjeduje SPF 18 koji su tako sitno napisali na stražnjem dijelu bočice, u uglu. Šta nisu trebali to malo bolje istaknuti? 

Jako je rijetke konzistencije. Preporučljivo ga je promućkati prije upotrebe. Sadrži sitne, jedva zamjetne sjajne čestice, koje jednom kad se proizvod nanese na lice ne možete primijetiti, jedva da se vide kada sam proizvod swatchala, baš sam se morala zagledati, a nećete ih vidjeti ni na fotografijama.

Nema pumpicu… Pa zašto??? Zar je moguće da nisu stavili pumpicu. Meni je to neshvatljivo u današnje vrijeme kada se proizvođači zaista trude da nam olakšaju korištenje proizvoda. Da je ovo stari proizvod pa da kažem da neće da mijenjaju ništa, možda bih i razumjela, ali da proizvod koji je tek izašao ne staviti pumpicu. Pa onda možda bolje da su ga smjestili u neku tubu. Ovako su mi samo zakomplicirali pa sam se vratila u doba kada sam koristila ovakve pudere i prestala zbog toga što mi jako smeta to kad proizvod nema pumpicu. Moram biti oprezna te lagano istresti manju količinu na neku ravnu površinu s koje kistom pokupim proizvod. Desi mi se, naravno, da izađe više no što želim :/ na sreću ne tako često.

Dobro ako zanemarim to što nema pumpice (a neću to uraditi :-)) i to što je relativno skup za manju količinu proizvoda (to im još i mogu oprostiti), moram reći da me proizvod kao proizvod oduševio.

Jako se lijepo nanosi i skroz ga je jednostavno utrljati u kožu. Ne ostavlja mrlje, daje jedan lijep prirodno osunčan izgled na dijelu kože gdje ga nanesem. Na swatchevima ćete vidjeti da je najmanje narančast u usporedbi sa dva kremasta bronzera koja imam. Dosta vuće na neku bež nijansu i to i jeste razlog što na koži izgleda prirodno. Posve sam uvjerena da se može nanijeti na cijelo lice, mada ne vidim razlog zašto bi to neko uradio :) Brzo se upija, ne ostavlja mastan trag na koži. Postojan je kroz neko određeno vrijeme, spada kad i sve drugo počne nestajati sa lica što ovisi o predhodnim koracima u šminkanju. Sad se počinjem ponavljati ali znam da uvijek postoji šansa da baš neka cura naleti po prvi put na blog baš na recimo ovaj post i da nema pojma kakva je moja koža. 

Sve u svemu kažem vam ovo je jedan odličan proizvod.

Ah da još jedna mana, nije dostupan na našem tržištu. Nama nikad ne uvoze zanimljive proizvode. Da li zato što su naše cure/žene uglavnom relativno nezainteresirane za novitete? (ne sve, znam za vas što ovo čitate da niste :)) ili zato što igraju na sigurno i ne da im se uvesti nešto za što nisu sigurni da bi se dobro prodavalo? Šta vi mislite?

 S lijeva Chanel Soleil Tan De Chanel, Loreal, Bourjois bronzing primer

na najbjeljem dijelu podlaktice

Sliku na licu vam ostajem dužna, prehlada i kašalj me ne puštaju na miru već danima pa nisam u elementu da se šminkam...

Slažete li da bi jedan ovakav proizvod trebao da se nađe na policama naših drogerija, po malo nižoj cijeni ako je moguće ;)? A što je još gore ne nalazim ga ni u online shopovima, mada vjerujem da će se vremenom pojaviti. Našla sam ga samo na jednom mjestu na ebay-u i to naravno ne šalju nigdje na prostore ex-Yu :/


Broj komentara: 5:

  1. Imam tekući puder iz ove linije i zaista je jako lijep, potpuno prirodan kao da ništa nema na licu, mada nije naročito postojan :/.

    Sviđa mi se ovaj bronzer i zapravo sam ovo ljeto luda za tekućim bronzerima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tiha patnjaaa.. Prekrasan je i nije nimalo narandžast, meni je ogroman problem naći ne-narandžast bronzer.. :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivan! A gdje si ga nabavila??

    OdgovoriIzbriši
  4. Bas je prelep, privlace me te sjajne' sitne sljokice! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Gledala sam ga na Feel Unique, ali nekako nisam kupila taj put, sad budem kad ga vidim opet.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)