NAJAVA: L'Ooccitane en Provence kolekcija VERBENA - MAKEUP ARENA

8/04/2014

NAJAVA: L'Ooccitane en Provence kolekcija VERBENA




Od 1976, mirisne kreacije L’OCCITANE-a su direktno inspirisane mirisima koji se osjećaju na teritoriji Provance. Jednostavnost je uvijek bila ključ. Predstavljajući nove interpretacije verbene kroz limitirana izdanja, L'OCCITANE je istinski pripovjedač o mirisima Provanse.

Svaka kolekcija je poput nove sezone, miris ljeta, dnevnik žetve, uspomene verbene. Čim nas ljetni dani počnu mamiti, složićemo se da mirisi prepuni citrusnih nota budu poželjni zbog svojih osvježavajućih svojstava. Među mnogim aromatičnim biljem koje raste u Provansi nalazi se i Verbena koja svojom limunskom svježinom budi tijelo.

U Provansi, sezona ljeta simbolizira početak žetve verbene koja se obavlja u periodu jul-septembar. Kada se napune korpe verbenom nose se u sobe koja su namijenjene za sušenje. Tu ostaje neko vrijeme prije njene naredne destinacije a to je destilerija, te nakon što se osuši prirodnim putem karakterističan miris svježih zelenih listova verbene preplavljuje zrak i sjedinjuje se sa svježim mirisom rijeka i potoka iz blizine. Snopovi verbene su prepuni mirisnih esencija.

Kao infuzija suhog lišća uronjenog u kipuću vodu i ostavljenog desetak minuta da se upije, verbena otkriva da će biti i umirujuća i uspavljujuća. Idealna je prije spavanja, čini odlične prirodne pilule za spavanje.


Ovaj mali grm ne voli mraz te oko Mediterana može doći do visine od 2 metra uz očaravajuću klimu na Kostarici. To je posebno značajano za njeno svijetlo-zeleno lišće i grane koje završavaju u ružičastim i bijelim cvijećema.   

U davnim vremenima Verbena je smatrana čudesnom biljkom koja se koristila u magijskim ritualima, vjerovalo se da citrusna verbena liječi bolesti i tjera "urokljive" oči. Rimljani su je koristili kao ljubavni napitak koji su nazivali biljka Venere.

Limunska verbena je aromatična biljka dok je verbena bez mirisa zvanično poznata po svojim probavnim i anti-upalnim svojstvima. Ali verbena zavodi i sladokusce te ju u posljednje vrijeme dodaju u sladolede i sorbete. U ljetnim danima na osunčanim trgovima u Provansi služi se u ljutim ali osvježavajućim sorbetima čiji okus se podiže sa notama svježe mente.





Eau de Toilette Frisson de Verveine 100ml

L'OCCITANE je mirisno putovanje verbene ulovio u ovom citrusnom mirisu obgrljenom razigranim i osvježavajućim notama. Eau de Toilette Frisson de Verveine - Ledena svježina verbene je iskričavi vodenasti miris, prošaran voćnim koktelom limuna i bergamota te osnažen rashlađujućim notama verbene i krastavca. Sadržava organsku verbenu iz Provanse i prirodnu izvorsku vodu.


Gornje note: limun, bergamot 
Srce mirisa: verbena, krastavac 
Donje note: mošus, cedar


Gel za tuširanje Ledena svježina verbene

je odličan odabir za ljetno osvježenje, nježno čisti kožu i obavija ju dugotrajnim osjećajem svježine. Koža je namirisana profinjenim vodenastim i iskričavim mirisom Frisson de Verveine - Ledena svježina verbene. Zajedno sa svim ostalim artiklima iz kolekcije Ledena svježina verbene sadržava revitalizirajući i umirujuću organsku verbenu iz Provanse i prirodnu izvorsku vodu.


Hidratantni Gel za tijelo

Ledena svježina verbene ima snažni učinak osvježenja i obavija kožu profinjenim osvježavajućim i iskričavim mirisom Frisson de Verveine - Ledena svježina verbene. Zajedno sa svim ostalim artiklima iz kolekcije Ledena svježina verbene sadržava revitalizirajuću i umirujuću organsku verbenu iz Provanse i prirodnu izvorsku vodu.


Rashlađujući gel za noge i stopala Verbena

Iznimno osvježavajući gel pomaže opustiti noge i stopala usred vrućeg ljetnog dana. Rashlađujući gel za noge i stopala Ledena svježina verbene pomaže osvježiti kožu i umorne noge zahvaljujući blagotvornoj kombinaciji ekstrakta bijelog sljeza i eteričnog ulja čempresa. Zajedno sa svim ostalim artiklima iz kolekcije Ledena svježina verbene sadržava revitalizirajuću i umirujuću organsku verbenu iz Provanse i prirodnu izvorsku vodu.


Osvježavajuća maglica Ledena svježina Verbene

Bezalkoholna maglica Ledena svježina Verbene intenzivno osvježava vašu kožu i povećava postojeću razinu hidratacije. Zbog praktičnog pakiranja lako je prenosiva i pogodna za učestalu upotrebu. Zajedno sa svim ostalim artiklima iz kolekcije Ledena svježina verbene sadržava revitalizirajuću i umirujuću organsku verbenu iz Provanse i prirodnu izvorsku vodu.


Cijene:

Frisson Verbena body mist 50 ml – 19,00 KM
Frisson Verbena gel hand cream 30 ml – 14,00 KM
Frisson Clean hands gel 30 ml – 11,00 KM
Frisson Verbena EDT 100 ML – 88,00 km
Frisson Verbena cooling body gel 250 ml – 44,00,KM
Frisson Verbena shower gel 250 ml – 28,00 KM
Frisson verbena shower gel 75 ml – 10,00 KM
Frisson Verbena body gel 75 ml – 15,00 KM


Ne zaboravite da je od 2.8. počelo veliko ljetno sniženje L'Occitane en Provence proizvoda.


Kako vam se čini ova kolekcija?



Za svrhe posta korišten dio promotivnog teksta

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)