Drogerijski favoriti #2 - MAKEUP ARENA

2/12/2015

Drogerijski favoriti #2






Danas sam odlučila da vam spomenem nekoliko favorita iz drogerija koje zaista volim. Neki su već dobili svoju recenziju a neki će je tek dobiti. Sve do jednog su proizvodi koje koristim na svakodnevnoj bazi (ne naravno sve proizvode svaki dan), ali opet toliko često da zaslužuju da se ovdje nađu.

Ovdje sam stavila samo proizvode koji su nam, gotovo svima, dostupni na mnogim prodajnim mjestima. Nisam stavljala Golden Rose, Flormar i sl. jer ću njima, također, posvetiti zaseban post, u sklopu favorita među njima.



  • Balea baza za lice, jedna od boljih baza koje sam probala, i to ne samo među drogerijskim proizvodima, bolja mi je i od mnogih skupljih baza;
  • Loreal True Match tekući puder, nikad ga nisam recenzirala i nemam pojma zašto, ali zaslužuje zasebnu recenziju, pa više o njemu u drugom postu;
  • Maybelline Better Skin tekući puder, iako je recenziram opet skrećem pažnju na njega, jer mi je (iako mi nije poboljšao kožu), izvrstan puder zbog postojanosti na licu i odličnog prekrivanja;
  • Maybelline Fit Me korektor je dostojna zamjena za moj voljeni korektor istog branda Instant Age Rewind Eraser Dark Circles. Iako mi nije bolji od najvoljenijeg, kako i rekoh, dovoljno je dobar da ga svrstam u favorite;
  • Eveline korektor u stiku koristim za posvjetljavanje dijela ispod obrva i prosto ga obožavam. Može se koristiti i za prekrivanje bubuljica i sl. jer mu je pigmentacija izvrsna.




  • Rimmel Kate Moss ruž u nijansi 105 imam već sigurno godinu dana i nisam ga koristila mjesecima i onda sam ga nedavno ponovo "otkrila" i od tada ga koristim veoma često. Zaista krasna nijansa i ruž odlične kvalitete;
  • Još jedan Rimmel, ovaj put iz klasične linije, pod brojem 006 Pink Blush, prekrasna roza nijansa;
  • Tu su i Essence olovke, već opjevani hvalospjevi na mnogim blogovima, i od mene dobijaju najbolju ocjenu, zaista olovke vrijedne pažnje.


  • Kremasta sjenila iz Loreal-a i Maybelline. O Maybelline sjenilima sam pisala OVDJE, a o Lorealovim ću tek pisati, nekad u skorijoj budućnosti. Ne znam koja su mi draža, oba izuzetno kvalitetna.



  • Loreal So Couture Volume Million Lashes, ne samo da mi je najbolja drogerijska maskara, nego bih se čak usudila reći da mi je najbolja maskara ikad. Dobro ovo možda jeste malo pretjerivanja, ali recimo da i pored trenutno velikog broja maskara koje čekaju da ih koristim, razmišljam da opet kupim ovu. Valjda vam to dovoljno govori koliko je volim. 
  • Eveline 8 u 1, spas za moje nokte. Da nije ovog proizvoda moji nokti bi i dalje bili lomljivi i kratki.

To bi bili moji trenutni drogerijski favoriti, a voljela bih čuti koji su to proizvodi iz drogerija koje vi volite i koje mi preporučujete da probam?



Broj komentara: 47:

  1. Loreal True Match tekući puder je definitivno moj najdraži drogerijski puder,jednostavno ga obožavam :D
    Obožavam i essence ruževe,imaš moje preporuke za njih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na prijedlogu, imam jedan koji sam nedavno dobila ali ga još uvijek nisam isprobala a sad hoću sigurno :)

      Izbriši
  2. Vecinu toga koristim :-) i slazem se. Samo me interesuje gdje kupujes ovaj Fit me korektor? Trazim ga vec dugo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga kupila na FU stranici ali koliko znam dostupan je na mjestima gdje imaju dupli Maybelline stalci, a u mom gradu nema takvog mjesta :/

      Izbriši
  3. Gdje nabaviti Maybelline Fit Me i Instant Age Rewind Eraser Dark Circles?

    Nekoliko tvojih favorita su i moji favoriti ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam neki dan čula da su Fit me stigli u Sarajevo, pretpostavljam na mjesta gdje postoje dupli Maybelline stalci a Instant Age Rewind Eraser je na žalost povučen iz BiH, šmrc, šmrc… ali ima ga na FU :)

      Izbriši
  4. Koju nijansu L'oreal pudera koristiš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je N4 ali mi je trenutno on taman pa planiram ovih dana po najsvjetliju nijansu koju ću s njim miješati… Loreal ima do 14.2. popust od 25 ili 30% pa to planiram iskoristiti :)

      Izbriši
    2. Gdje je taj popust? Hvala. :)

      Izbriši
    3. u DM-u i 30% je i traje do 24. a ne do 14. :)

      https://www.facebook.com/dm.BiH/photos/a.146366825489212.28220.143738922418669/669503179842238/?type=1&theater

      Izbriši
  5. Za maskaru, eveline i olovku essence potpisujem :) tople preporuke..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskara je vrh, ne mogu da vjerujem da je ovako dobra pa uspije napraviti nešto od mojih jadnih trepavica :)

      Izbriši
  6. Gdje ima kupiti Maybelline Eraser korektor i sta misliš o Loreal Infalible ili kako vec puderu? ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj puder nisam probala a možda bih ga mogla kupiti sada kada je već sniženje, razmisliću o njemu :) Korektor se ima kupiti samo na online shop-u www.feelunique.com

      Izbriši
  7. I ja obozavam Fit Me korektor ;) Lagan je, ali ima super pokrivnu moc.
    Moram da probam i ja te hvaljenje Essence lip linere ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš da moraš :) zaista su odlične olovke :)

      Izbriši
  8. Evelin 8in1 najbolja stvar za nokte ikad...a izgleda da samo ja nisam probala te essence olovke...Doduse ne koristim olovke skoro nikako, nemam naviku :/ trebam to mijenjati pa cu poceti s ovim olovkama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, onom ko ga je osmislio zahvaljujem se do neba :) I ja sam tek od nedavno počela olovke koristiti svakodnevno i preporodila sam se :)

      Izbriši
  9. True Match je odličan, jedan od boljih drogerijskih pudera. Better skin sam gledala ali nisam uspjela pronaći nijansu za sebe nažalost, pa sam uzela Catrice all matte da probam. Essence olovke su najbolje, baš sam pisala post o njima. Nema boljih. :) Probat ću baleinu bazu, baš me zanima, a Eveline je vratio moje nokte u život. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. True Match je također u deficitu sa nijansama, čini mi se da je svjetlija od ove moje N4 N2 te da nemaju N3 koja bi mi mogla odgovarati… Essence olovke su zaista odlične, boljih nema ali ima onih koje im stoje rame uz rame, pisaću uskoro post :)

      Izbriši
  10. Odlican post!!! :)
    Obozavam Essence olovke, odlicne su! Jos mnogo mi se svidja L'Oreal True Match tecni puder!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Hej draga koju nijansu Better Skin pudera koristiš? Meni su nažalost sve pretamne, pa reko' da nisam neku propustila :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Sve ovo od L'oreala strasno volim! <3

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni je odlican Manhattan powder mat make up. Gust je, matira, jace je pokrivenosti i izuzetno postojan. Ja imam normalnu kozu i poslije njega mi ne treba nista za setovanje. Na njemu pise da je za mjesovitu kozu, ali mislim da ga bi se odlicno ponasao i na masnoj kozi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga nekad imala, pa sam ga voljela, pa nisam, pa sam ga neki dan vidjela na prijateljici i stavila ga ponovo i bio mi je taj dan super, sutradan nije, stvarno nemam pojma kakav je to odnos ljubavi i mržnje sa tim puderom i kako me jedan dan oduševi a naredni mi se nakupi u porama. Ne znam šta da mislim o njemu, zaista ne znam…. Ali viđala sam ga na mnogim curam i super izgleda na njima, tako da razumijem zašto ga voliš :)

      Izbriši
  14. Meni je isto True match jedan od boljih pudera. Zanima me recenzija, jer imamo različite tipove kože (moja je normalna ka suvoj).
    Moraću da probam taj Evelin 8u1, svi ga puno hvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mislim da je razlika samo u pripremi kože pa nam zato objema odgovara :) Eveline 8u1 moraš obavezno probati, ja nisam vjerovala dok nisam probala :)

      Izbriši
  15. Fit me i ja obožavam :)) Takođe, ova L'oreal maskara me je baš prijatno iznenadila.
    Dobila sam je na jednoj od promocija, i bila sam prilično sumnjičava jer me prethodna(Miss Manga)
    nije baš nešto oduševila. Međutim, ova je stvarno super, počev od formule, preko četkice, pa sve do lakoće nanošenja
    i efekta na trepavicama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miss Manga nisam probala ali baš sam čitala podijeljena mišljenja pa me nešto nije privlačila :) ali ova je vrh, predobra maskara :)

      Izbriši
  16. Super favoriti.Jedva čekam da i ja probam ove essence olovke♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš ih uskoro probati :) odlične su

      Izbriši
  17. Sve pohvale za odabrane proizvode. Zanima me da li je bolji Loreal True Match ili Maybelline Better Skin puder? Koristila sam maybelline i poprilicno sam zadovoljna, zaista jedan od boljih pudera. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam maloprije dobila slično pitanje i odgovor je bio da mi je mrvicu draži Loreal True Match, iako oba zaista volim :)

      Izbriši
  18. pa ne mogu da verujem da je balea baza za lice dobra, moracu dwfinitivno da je probam!:)

    OdgovoriIzbriši
  19. Juuu, pa kako propustih da je Balea baza dobra?? :O To se mora ispraviti onda :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Imamo mnogo favorita, mada meni Better skin bolje izgleda za večernju varijantu nego dnevnu, Fit me korektor je odličan, Eveline lak je isto super

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda sam ovaj post mogla nazvati favoriti svih nas :)

      Izbriši
  21. I meni je ova maskara nesto najbolje sto sam ikada koristila! A skroz neocekivano :) Obozavam i True Match, i Color Tattoo, i to bas ovu nijansu, a Eveline mi je oporavio nokte posle godina i godina nosenja gela :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam od maskare očekivala NIŠTA a dobila SVE što sam oduvjek htjela od jedne maskare :) True Match je nedavno ponovo otkrivena ljubav, koristila sam jedan daaaavno i znam da sam ga voljela i tada i sad sam se samo podsjetila koliko ga volim :) Color Tattoo je super proizvod :)

      Izbriši
  22. Zdravo,da li je moguce da Balea baza vise nije u prodaji?! Dm-ove u Tuzli sam obisla ali nista,bas kad sam odlucila da isprobam.P.S.Postovi su odlicni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao to bi bila velika šteta i ne mogu da vjerujem da je nema. Moraću prošetati do DM-a, možda je samo nisi uspjela naći. Jesi li pitala za nju i pokazala sliku?

      Izbriši
  23. Da,sliku prilozila ali nista;cak sta vise u DM-u TC Omega su rekli da vjerovatno do nas jos nije stigla,prvi put je vide :\

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)