Kat von D Shade Light paleta za konturiranje - MAKEUP ARENA

5/07/2015

Kat von D Shade Light paleta za konturiranje




Kupiti Anastasiu ili Kat Von D? Možda bolje Anastasiu, nju svi hvale, ali Kat paleta je novitet i mnogo me zanima kakva je, Anastasia mi je već počela iskakati i iz paštete. Onda ću uzeti Kat, ali vidjela sam da cure pišu da su nijanse tople, pa tople nijanse nisu dobre za konturiranja. Ako mi ne bude dobra za konturiranja, ja ću je koristiti kao bronzere i pudere, ma uostalom moći ću uvijek da iskoristim svaku nijansu i kao sjenilo, uzeću ja Kat. Ili ipak Anastasiu, ona je provjereno dobra. Neću, uzimam Kat pa šta bude.

Eh ovakva zbrka je bila u mojoj glavi nekoliko dana, dok sam pokušavala da donesem ispravnu odluku. Nisam pogriješila u donošenju odluke jer sve moje bojazni su bile neopravdane. Doći ću do toga da prođem kroz svaku bojazan, usput pišući recenziju.

Paleta je relativno nova na tržištu, izašla prije nekoliko mjeseci i ja čak nisam to ni bila upratila dok sasvim slučajno ne naletih na nju švrljajući po Sephora web stranici. Prvo što mi se dopalo je što je izgledom drugačija od ostalih sličnih. Ne ide mi u glavu to kopiranje jedni drugih, u jednoj grani kakva je kozmetička industrija. Gdje je ta inovativnost i želja da se pokuša osmisliti nešto drugačije, pa makar to, kao što je ovdje slučaj, bilo samo promjenjeni oblik pudera u paleti i napraviti logično neproporcionalan odnos svijetlih i tamnih nijansi. Pa tamnije su u paleti mnogo više korištene i svakako da je njihova veća količina poželjnija.

Od črvršćeg je kartona, crne boje sa crno-sivo-bijelim natpisom imena palete i branda. U paleti je na unutarnjem dijelu poklopca veliko ogledalo koje je zbog svoje veličine potpuno moguće i upotrijebiti bez da moramo hvatati dijelove lica na parcijale :) Cijena palete je $46 + tax, pa me je na kraju izašla $50-ak. I nju mi je kupila Adisa i opet ću da joj se javno zahvalim, kao što ću to napraviti i za svaki proizvod koji mi je donijela, jer je to najmanje što mogu napraviti. Zatvara se jednostavno, na magnet. Lako se otvara a opet ne prelako da se desi ako je nosimo u torbi da se otvori sama od sebe.



Ne znam zašto sam nailazila na to da nijanse doživljavaju kao tople, kad one to zaista nisu. Nisu barem u paleti ali kako će povući na licu ovisi o boji kože osobe koja ih nosi. Neke nijanse jesu neutralnije, pa malo i povuku na toplo, neke hladnije, ali čisto tople ja ne vidjeh u ovoj paleti. U biti nailazila sam na neke fotke na netu na kojima su nijanse izgledale tople, no vjerujem da podešavanja na različitim monitorima prave cijelu zbrku, pa će se možda nekoj od vas možda učiniti i po mojim slikama da su nijanse tople, ali ćete mi morati vjerovati na riječ kad vam kažem da nisu :) ni na mom monitoru, a ni uživo.

U paleti je 6 nijansi od kojih je 3 tamnije, a 3 svjetlije. Kako sam već spomenula tamnije nijanse imaju veću količinu od po 4.5 grama, što je po mom mišljenju izvrsno jer ove svijetle nijanse ne mogu da koristim u svrhu posvjetljavanja dijelova lica, jer mi je u biti lice dosta svijetlo te ga ne bih mogla posvijetliti ovim nijansa, pa će ove svijetle nijanse, čija količina je 2.3 grama po nijansi, završiti upravo onako kako sam na početku razmišljala da bi mogla završiti cijela paleta, a to je kao sjenila i kao takva su mi fenomenalna. Ovih baznih nijansi nikad dosta.




Ono što mi se dopada je da se puderi jednostavno nanose, ne ostavljaju mrlje koje je teško izblendati, tekstura je baš krasna, svilenkasa pod prstima. Skoro nikako se ne truse. Sve nijanse su potpuno mat.  O pigmentaciji imam reći sve najbolje, a i samo će vam se kazati na slikama swatcheva. Trajnost na licu im je odlična. Dostižu maksimum trajnosti koju im daje moja podloga. Ako se radi o trajnijim podlogama koje nosim taj dan onda su i oni trajni onoliko koliko i podloga. Ako nosim neku "idem kratko van stana pa mi trajnost nije toliko bitna" podlogu onda će se i ovi puderi za konturiranje zadržati na koži koliko i ta kratkotrajna podloga.


Nijanse imaju svoja imena, gdje su sve svijele nijanse nazvane sa početnim slovom L što predstavlja Light, a tamnije sa slovom S, što predstavlja Shade.

Lucid - svijetla nijansa roskastog podtona;
Lyric - svijetla nijansa žućkastog podtona;
Levitation - malo tamnija od prethodne dvije ali ipak svijetlija nijansa, breskvastog podtona;

Sombre - srednje smeđa nijansa hladnijeg podtona;
Shadowplay - srednje smeđa nijansa neutralnog podtona koja pomalo povuče na toplu nijansu;
Subconscious - jako tamno smeđa nijansa neutralnog ka hladnom podtonu.


Nanijela sam srednju nijansu iz donjeg reda (Shadowplay) na malo širi dio, pa sam onda dodala mrvicu najtamnije nijanse (Subconscious) po sredini tog dijela, da bih intenzivirala dojam sjene koju postižemo tamnijim nijansama hladnog podtona. Ja inače ne nosim ovako jake konture ali one koje ja nosim nisu uhvatljive aparatom pa sam iz tog razloga nanijela malo jači sloj.


Nijanse su takve da mogu odgovarati i dosta svijetlim curama, a uz ovu najtamniju nijansu prolaze i kod dosta tamnih cura. Reklo bi se - za svakog ponešto :)

Paletom sam jako zadovoljna i drago mi je što se moja bojazan oko toga da mi neće odgovarati nije obistinila i posebno mi je drago da je mnogo voljena i svakondnevno korištena. Ne smeta mi ni što ove svijetle nijanse nisu iskoristive za namjenu koja im je dodjeljena, dokle god sam ja našla kako ih mogu iskoristiti.


Koristite li vi proizvode za konturiranje i ako da, koji su vam omiljeni? Da li vam se dopada ova paleta?



Broj komentara: 30:

  1. Odlična! Mada mi podjednako iskače iz frižidera kao i anastasia. Svakako bih je želela isprobati, i moram opet reći kako su ti slike fenomenalne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A nije ona toliko dosadna, ipak je puno manje ima po netu :) I hvala ti puno :)

      Izbriši
    2. Ja pratim redovno stotinak youtuberki, veruj mi da 90% koristi i nju :) Svakako su im utisci bili pozitivni ali bas je hajpuju do ekstrema. Nema na cemu ♥

      Izbriši
    3. Eh pa nisam u zadnje vrijeme na YT pa možda zato nisam ni primijetila :) ja ti kažem da je sa razlogom hvaljena, mnogo je dobra :)

      Izbriši
  2. Joj prelepa je. Da imam sad toliko para uzela bih je.Ali ipak cu samo da je gledam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste malo skupa kad se odjednom daje lova, ali kad razmisliš da dobiješ preko 20 grama proizvoda i to u duplo većem omjeru ovih tamnijih nijansi koje su potrebnije, onda i nije tako puno plus tu je i neosporan kvalitet :)

      Izbriši
  3. Boze kako je predivna ova paleta :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh taman danas nesto guglam o konturisanju za duhove i sad procitah tvoj post. Mislim da mi ovo treba. Ja inace nikada ne konturisem, ali mi treba za slikanje, ali naci odgovarajuci proizvod za moju nijansu koze mi je jako tesko. A hitno mi treba. A sto nema kod nas blize :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A znam, puno puta kažem što ovo ili ono nema negdje bliže :/ jesi li probala Too Faced Milk Chocolate? S obzirom da vidim da si mnogo svijetla taj bronzer bi ti možda mogao poslužiti za konture jer nije previše topao i mnoge ga cure koriste za konture. Izguglaj ga malo, vidi da li ti odgovara :)

      Izbriši
  5. Gledala sam brojne video usporedbe ove i anastasia palete i moram reći da su nebo i zemlja... Ova je pigmentiranija i bolja u svakom slučaju i tako je želiiiim <3 Ne samo zbog sadržaja nego i zbog prekrasne ambalaže koja je totally me :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda sam napravila odličnu odluku, nisam bila pogledala niti jednu usporedbu prije odluke na kupovinu, poslušala sam svoj instikt :) Paleta je zbilja pun pogodak i ima super složene nijanse :)

      Izbriši
  6. Totalno je želim i odgađam kupovinu do daljenjeg, dok mi ne uganjaju kakve popuste u Amerikama... ahhahahahahah... skočio dolar! :D XDDDDDDDDDDDDDD

    Prelijepa, neodoljiva... iskoristiva i nema šanse da joj odolim... zaljubljena sam i u onu paletu sjena najnoviju.. znači pravi Pokemon... moram skupit SVE!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest vala skočio, kad sam je kupila bio je malo niži nego sada, 1.8 :/ Pokemon u duši sam i sama, tako da imaš puno razumijevanje sa moje strane :)

      Izbriši
  7. Odlično predstavljena paleta, svaka čast! Nijanse se čine baš prikladne za konturisanje, ni najmanje ne deluju toplo, a nisu ni previše sive.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) Drago mi je da ne djeluju toplo a ni sivo, trudila sam se da uhvatim pravu boju kakvu i moje oko vidi :)

      Izbriši
  8. Odlicno izgledam zelim je. *.*

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo će biti u mojim rukama (i kitu) kad tad! :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam negdje procitala da su kredaste dosta, pa mi je to izazvalo bojazan kao sto ti kazes...
    a bilo bi super napraviti usporedbu sa nyx contour paletom npr. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja to nisam primijetila, kao što nisam primijetila ni da su nijanse tople, a nailazila sam da ih kao takve opisuju. Sve ovisi o samoj percepciji osobe koja proizvod opisuje. Dakle, nisu kredaste po mom :)

      Izbriši
  11. WOW! Ovo je predivno! Ne znam šta mi se više sviđa, pakiranje ili pigmentacija ili to kako zapravo odlično izgleda na licu ili čak to što su koristive *-* :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Prelepo izgleda, baš mislim da si u pravu kad kažeš da bi svaki ten mogao da ubode pravu kombinaciju nijansi! Volim konture više nego išta, imam Nyx paletu koja mi je baš ok, ali vidi se da je ovde tekstura dosta luksuznija... Pašće mi šaka nekad sigurno! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Savršenstvo od palete a i kontur si odradila taman kako treba, što ipak treba umeti :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Paleta je preeelijepa! Blago tebi sto je imas :))
    Stvarno je nesto za sta smatram da treba dati novac, ali ipak, studentski budzet mi ne dozvoljava trenutno. Ali polako, bice vremena i za malo skuplje brendove :)
    Uzivaj u njoj!
    Ivana P.

    OdgovoriIzbriši
  15. Useful post. Before choosing the domain name, business oriented keyword and smart and sweet in minimum letters is important



    Hanuman Chalisa Yantra | Body Buildo | Fair Look | Slim Pro | Sandhi Sudha | Hot Shapers | Step Up Height Increaser

    OdgovoriIzbriši
  16. Odličan post! I blog naravno, svaka cast!

    http://miaaklifestyle.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  17. David
    16. lip 2016. 10:16:00
    I am unable to read articles online very often, but I’m glad I did today. It is a nicely informative article in fashion, traditional & costume jewelry ranges, I have ever read. Thank you.
    Chique
    sansadhan
    Irregular Verbs


    loktantra kya hai
    श्री गणेश जी की आरती
    global warming in hindi
    parvat kise kahate hain | Mountains in hindi

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)