Sariayu Mawar piling i maska za lice - MAKEUP ARENA

5/04/2015

Sariayu Mawar piling i maska za lice





Danas vam na blogu predstavljam novitete iz kozmetičke kuće Sariayu s čijim preparativnim dijelom se susrećem po prvi put. Ranije sam isprobala nešto njihove dekorative, o čemu sam vam pisala OVDJE, a sad je vrijeme da vidim da li im i preparativa prati kvalitet koji sam pronašla u dekorativi.

Oba proizvoda su obogaćena esencijalnim uljem peperminta i ekstraktom ruže i spadaju u osvježavajuću - relaksirajuću, aromatičnu seriju proizvoda.


I piling i maska su smješteni u klasičnu tubicu sa otvorom optimalne širine, gdje je doziranje skroz olakšano, niti je proizvod teško istisnuti a niti se dešava da izađe veća količina od one potrebne.

PILING
90 ml/13.50 KM


Piling se nanosi na uobičajeni način, prvo se pokvasi lice, pa se manja količina pilinga lagano umasira u kožu i kružnim pokretima vršimo eksfoliaciju, po završenom postupku je isperemo. Moram da napomenem da se ovdje radi o pilingu koji spada u one koji nisu agresivni po svojim mehaničkim osobinama i potpuno ga je moguće koristiti svaki dan. Ja ga ne koristim svaki dan, ali svaki drugi-treći dan ga nanosim. U zadnje vrijeme izbjegavam agresivnije pilinge jer narušavaju pH balans kože. Ipak nisam potpuno prešla na blagi režim njege kože, pa zažmirim na jedno oko i ubacim ponekad i agresivniji piling, ali to je svedeno na minimum, otprilike jednom mjesečno.

Agenti za piling u ovom proizvodu su mekani, topivi pod prstima i time potpuno prilagođeni i najosjetljivijim tipovima kože. Ali ono što se osjetljivom tipu kože možda ne bi dopalo je visok udio alkohola, SLS i dosta parabena. Moja koža jeste osjetljiva ali nisam osjetila bilo kakav negativan odraz  ovih sastojaka na nju. Ovo ističem radi onih koji imaju kožu koja reagira na ove sastojke. Moja na sreću ne. Kažem na sreću jer su to sastojci koji su prisutni u velikom broju proizvoda.

Generalno radi se o pilingu gušće formule kojem formacija nakon istiskivanja iz tube ostaje nepromijenjena, sve dok se ne nanese na lice, gdje se u dodiru sa vodom pretvara u mekanu masu. Uvjerena sam da se ovaj piling može koristiti umjesto uobičajene umivalice, baš zbog kremaste formule.





MASKA
90 ml/16.20 KM


Maska je za razliku od pilinga, dosta rjeđe formule, ali ipak dovoljno gusta da ne pravi nered pri apliciranju. Svijetlo roze boje je. Može se nanositi i prstima kao i četkicama za nanošenje maske, probala sam na oba načina. Ipak mi više odgovara da ju nanosim prstima, dok one maske koje su gušće formulacije, više volim razmazati četkicom za masku. Preporučljivo ju je držati 15-20 minuta. Nakon što ju nanesem kroz 5 minuta se počne sušiti i otvrdnjavati i nema pričanja narednih 10-15 minuta :-) Poslije preporučenog vremena djelovanja skidam ju sa lica toplom vodom.

Po skidanju osjetim da je koža zategnuta, ali ne u smislu da je isušena, nego kao da dobijem neki blaži lifting efekat. Osim blagog osjećaja podizanja kože, sviđa mi se i što pročisti pore i učini ih manjima. Na žalost efekt smanjenja pora ne traje dugo. Do sada nisam nikad naišla na proizvod koji ih dugo drži pod kontrolom.




Sve u svemu oba proizvoda su mi se pokazala dobrim i rado ih redovno koristim od kad ih imam. A kao zamjerku navodim to što nisu dostupni baš na svakom koraku te ćete ih, ukoliko ih želite probati, za sada moći kupiti na web shopu Beauty Salon Prestige gdje možete pogledati njihovu kompletnu ponudu, a možete im se javiti i u inbox Facebook stranice OVDJE ili OVDJE. Također ako se nađete u Vitezu možete posjetiti njihov prodajni objekat.



PR proizvodi

1 komentar:

  1. Maska mi deluje zanimljivo, nisam do sada videla ove proizvode, bezveze je sto nisu lakse dostupni.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)