SARIAYU Borneo The Colors of Asia kolekcija 2014 - MAKEUP ARENA

12/02/2014

SARIAYU Borneo The Colors of Asia kolekcija 2014





Prije nego vam krenem pisati svoje dojmove o ovoj kozmetici moram da vas pitam nije li prekrasno ovo šarenilo sa prve fotografije? U meni svaki put kad vidim ovu sliku budi veliko oduševljenje. Oduševljenje nije zasnovano samo zbog ljepote ambalaže ali o tome ćete čitati u nastavku, a prije toga ću vas, iako sam brand predstavila OVDJE, ponovo podsjetiti na koncept branda.

Dakle koncept ljepote Indonežanskih žena zasnovan je  “Rupasampat Wahyabiantara” konceptu, koji podrazumjeva da je istinska ljepota suradnja dva elementa a to su vanjska ljepota koja predstavlja fizičku ljepotu i unutarnja ljepota koja pokazuje plemenitost aure i tijela iznutra. U drevnoj tradiciji simbol objedinjenja navedeno dvoje bila je Dewi Saraswati. Uz taj koncept istočnjačkih žena Dr. Martha Tilar je inicirala Sariayu kozmetiku da bi sve žene mogle izgledati lijepo na posve prirodan način. Inspirirana lokalnom mudrošću i Indonežanskim prirodnim izvorima Sariayu proizvodi su kombinacija moderne tehnologije zasnovane na zelenoj nauci i znanju. 

RUŽEVI
 4.5g/13.50 KM




Odlučila sam da recenziju započnem sa ruževima jer sam njih i najčešće koristila i zaljubila se u njih od prvog nanosa. Dakle idemo od same ambalaže. Preslatka šarena, plastična sa prozirnim dnom gdje se vidi boja ruža. I poklopac ima proziran dio pa je moguće vidjeti ruž i sa te strane. Čvrsto se zatvaraju i  pouzdano se ne otvara u neseseru niti u džepu. Svaki ruž je bio omotan i plastičnim omotačem koji podrazumijeva da prije nas nije otvaran.


Na vrhu ruža vidimo reljefni znak, koji odaje dojam profinjenosti proizvoda. Također sa strane uočavamo utisnut i naziv branda.


Tekstura ruža je veoma kremasta, tako se lijepo nanosi i imam osjećaj kao da nanosim balzam, ali balzam koji ima izuzetnu pigmentaciju. Znate kakav je osjećaj kada na usne nanesete najljepši balzam? E upravo tako mi je kad nanesem ovaj ruž. Kažem vam, divan, kremast i ostavlja bogat sloj na usnama.
Trajnost mu je otprilike 2-3 sata, što smatram izuzetno dobrim za ovakvu vrstu ruža. Sa usana se skida veoma ravnomjerno, tako da nećete zateći obrub na usnama u boji ruža a sredinu usana bez ruža. Ne, nestajaće jednoliko sa usana. S obzirom da mnogo volim osjećaj koji mi ruž ostavlja na usnama često radim ono sa usnama kao kad tek nanesem ruž, znate ono kad razmazujemo ruž. Jednostavno taj glatki osjećaj me tjera da stalno ponavljam tu radnju i nekad se pitam da li sam ja jedina koja to radi. Uvijek to radim sa ugodnim ruževima ili sa balzamom na usnama. S obzirom da je poznato kako hladno vrijeme utječe na usne i ne samo na usne nego na kožu generalno moram da priznam da mi prija nositi ove njegujuće ruževe. Ako bi pigmentaciju ocjenjivala sa nekom ocjenom od 1-5 dobila bi ocjenu 4, postoje pigmentiraniji ruževi, ali to su uglavnom oni mat završnice, ali ovako odlična pigmentacija se kod ove vrste ruža rijetko viđa. Mislim da vam je jasno da sam istinski zaljubljena u ove ruževe i da sam ih s razlogom poželjela prve recenzirati u ovoj grupnoj recenziji. 

Oh umalo da zaboravim taj miris. Slatkasti miris ovog ruža me tjera da poželim da ga pojedem sa usana.  Završnica svakog ruža je sjajna, ali ne kao kod sjajila nego onako nešto baš balzamasto sjajna.


Na fotkama ispod ćete vidjeti pojedinačne slike ruževa, kao i opisni prilog.





Prva nijansa je breskvasta, u sebi ima i malo roskaste. Poprilično čista boja, bez primjesa nekih drugih nijansi.







Druga nijansa je topla koraljno crvena. Dakle u sebi ima i narančaste i crvene.




Treća nijansa je tamnija roza koja malo vuče na malinasto.



Četvrti ruž je nude smećkasta nijansa.


Još jedna slika za kraj, prije nego krenem na sljedeći proizvod :)


I swatchevi na ruci :)


SJENILA
7.5g/17.65 KM


Sjenila su smještena u istu ambalažu kao i ruževi i jednako su zaštićeni prozirnom folijom. Pigmentacija im je neznatno različita od sjenila do sjenila, kao i sama završnica. Sva sjenila su veoma pa do izuztno jako pigmentirana. Niti jedna nijansa nije slabije pigmentirana. Pod prstima su svilenkasta, posve jednostavno se nanose i još jednostavnije blendaju, upravo zbog te glatkoće. Iako su mi se na prvu sva učinila potpuno mat, naknadno sam ustvrdila da su sjenila izuzetno zanimljive završnice, mat su, ali ne brašnjavo mat nego onako puterasto mat sa vrlo malo sjaja, ai ne sedefa, ne šimera.

Postojana su na kapcima, ne skupljaju se u pregibu, ali imajte na umu da ja uvijek nosim bazu za sjenila pa je itekako i sama baza zaslužna.

Nekako mi je besmisleno da opisujem boje sjenila jer su vrlo vrlo čiste i jasne i nema onih nijansi između, pa ću taj opisni dio kod sjenila preskočiti.

Swatchevi na ruci su rađeni bez baze ispod.



Vrlo efektna šminka se može dobiti sa ovim triom. U pregib sam stavila smeđe sjenilo, crno na pokretni dio kapka, dok sam dio ispod obrve naglasila  svijetlim sjenilom.




Ovdje sam koristila sjenila iz sve tri palete, smeđe sjenilo iz prve palete sam stavila u pregib, ljubičasto sjenilo iz druge palete je išlo na pokretni dio kapka, a plavo sjenilo sam stavila na donji dio trepavica. Slučajno mi je malo sjenila otišlo u unutarnji dio donjeg dijela kapka pa sam sjenilo skroz nanijela na taj dio, a inače uvijek sam u taj "waterline" nanosila olovke, no eto igrom slučaja sjenilo je završilo na tom djelu i apsolutno nikakve iritacije nije izazvalo. Iz prve palete sam i malo crne stavila u vanjski kut oka, te i najsvjetlije nijanse na dio ispod obrva. Mnogo mi se dopalo kombinacija plave i ljubičaste koju sam ranije viđala po netu, ali nikad do sada je nisam nosila.





PJENASTI PUDER
18g/26.85 KM. 



Pjenasti puder je nekad bio moj favorit među podlogama za lice. Onda sam ga prestala koristiti i mjesto ustupila tekućim puderima i moram priznati da mi je bilo ljiepo ponovo se družiti s ovim ljepotanom u proteklom periodu. Ambalaža ista, prozirna plastika sa već prepoznatljivim printom u kojoj je smješteno 18 g proizvoda. Znamo da su pjenaste podloge guste i da to što ovaj proizvod ima 18 grama ne znači da ga ima manje nego uobičajenih 30 ml kod tekućih podloga nego ima veću gustoću pa ako posmatramo sa strane da je gušćeg proizvoda potrebno manje da bi postigli isti efekat kao onaj koji dobijem sa tekućom podlogom dolazimo do toga da je na kraju količina od 18 grama ekvivalentna volumenu od 30 ml. Puder dolazi u dvije nijanse, light i medium.

Nanošenje pjenastog pudera mi je definitivno najbolje napraviti sa prstima, pa spatulom odvadim potrebnu količinu i krećem sa utrljavanjem proizvoda. Najbolje je kad ga nanosim dio po dio, jer ima tendenciju da se lagano mrvi ako ga stavim previše među prste. Dakle ako radim parcijalno te ga stavljam malo po malo onda izbjegnem mrvljenje. Na kraju uzmem buffing kist i sve to sjedinim i uklonim eventualni višak. Osim prstima može se nanositi i kistom od sintetičke dlake. Na koji god način da se odlučite nanijeti ga efekat na licu će biti isti.

Jedina zamjerka mu je što postoji u samo dvije nijanse pa bi mnogi potencijalni kupci mogli u startu biti uskraćeni zbog nedostatka odgovarajuće nijanse. Npr. meni je ova nijansa Light mrvicu tamnija na licu ali to sam riješila tako što sam ga malo nanijela i na vrat.

Puder prekriva odlično, te je postojan na masnom licu cijelih 6 sati, a zamislite vi ostale sretnice sa manje masnim licem koliko bi tek bio postojan na vama.

Dolazim do zaključka da su pjenaste podloge definitivno odličan izbor za masnu kožu.


Swatch pudera napravljen samo po sredini obraza, da vidite kako je lijepo prekrio.

KREMASTO RUMENILO
6g/14.85 KM



Prelazim na rumenilo. Nekako mi ne ide da se ponovo ponavljam sa dijelom o ambalaži osim da kažem da je potpuno ista kao kod pudera, samo malo manja jer u rumenilu je 6 grama. Radi se o kremastoj verziji rumenila. Kremasta rumenila se po pravilu nanose nakon tekućeg pudera da bi se mogla sjediniti sa već kremastim proizvodom na licu. Ne zaboravite pravilo "kremasto na kremasto". U principu ako ste vični, kremasto rumenilo možete nanijeti i nakon što ste tekuću ili pjenastu podlogu fiksirali puderom u kamenu ili prahu, ali treba vam i dosta iskustva i puno više vremena pa ne vidim razloga da to radite, nego kremasta rumenila nanosite nakon tekućeg ili pjenastog proizvoda pa tek onda fiksirajte oboje zajedno. Na taj način su i dugotrajnija na licu. Ja u biti volim RT Buffing kistom da nanesem rumenilo jer mi ga odlično utrlja u kožu. Kako sam se dotakla dugotrajnosti, na način kako ga nanesem pa zatim i fiksiram jasno vam je da sa lica ne mrda jednako dugo kao i sama podloga, dakle onih spomenutih 6 sati kada već počinje lagano da nestaje sa lica.

Pigmentacija je jaka, ali prednost jako pigmentiranih kremastih rumenila je što se mogu dosta jednostavnije dozirati od jako pigmentiranih kamenih rumenila.

Nijansa je prekrasna hladna koraljna boja s kojom se postiže prirodno rumeni izgled. Kako izgleda na licu možete vidjeti na fotografijama gdje sam pokazala ruževe, tu nosim i rumenilo, kao i pjenasti puder.







Sve u svemu dopada mi se koncept na kome je brand zasnovan, dopada mi se kako su zamišljeni koncept prenijeli na proizvode jer se kod nekih brandova desi da zamisao ne bude prenesena u željenom smjeru. Sve proizvode vam mogu od srca preporučiti a za ruževe moram da istaknem da su definitivno moji favoriti i stalno se vraćam na dio gdje sam pisala o njima i imam osjećaj da ih nisam nahvalila onoliko koliko sam htjela pa je to razlog što ih sada opet spominjem.


Znam da mnoge među vama nisu čule za ovaj brand ali me zanima kako vam se čine?



Svi proizvodi su za sada jedino dostupni na online shop-u www.prestige.ba
Facebook stranica: Sariayu


PR proizvodi

Broj komentara: 29:

  1. Ambalaze su mi prelijepe i definitivno cu nesto da narucim. Svidja mi se neutralna paleta sjenila a nude ruz mi je preprelijep :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neutralna paleta sjenila je naravno i moj favorit i naj;e['e kori[tena, mada je zgodno imati ove neobične nijanse, nikad ne znam kad će mi zatrebati :)

      Izbriši
  2. Ja sam mislila da sam jedina koja radi to sa usnama kad na njima imam nesto " balzamasto" :) i cesto grickam usne :/
    Ruzevi djeluju odlično, a i tebi stoje prelijepo!
    Svidja mi se kako si nasminkala oci! Ova ljubicasto-plava kombinacija izgleda fantastično! :)
    Uostalom, recenzija kao i uvijek profesionalno odradjena! ♡

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš a ja sam mislila da sam ja jedina :)
      Hvala, ljubičasto-plava kombinacija je zaista lijep spoj boja :)

      Izbriši
  3. meni se ambalaza nimalo ne svidja :D djeluje kao jeftina kineska. jos s tim kistovima, gdje im je pamet :D
    samo proizvod je ocito kvalitetan, pigmentiranost super. rumenilo je moj favorit. bas fina neka boja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aplikator/kist inače u paletama ne komentiram pa sam isto napravila i ovaj put, meni su ti aplikatori potpuno neupotrebljivi.
      Dok mi je ambalaža jako lijepa upravo zbog toga što je drugačija, u svom crnilu među uobičajenim ambalažama unijela je malo šarenila, što ne znači da ja ne volim crnu ambalažu, o jako je volim, ali lijepo je vidjeti i promjenu. Na to kakav dojam ostavlja na druge nemam uticaj :)

      Izbriši
  4. Vidi Borneo 0-3 ruž kako je predivan! *.*

    OdgovoriIzbriši
  5. ovo pakiranje je moja slabost...stvarno prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvi put sam čula za ovaj brend baš na tvom blogu, ambalaža mi je slatka. 3 i 4 ruž su mi se najviše dopali i jako lijepo izgledaju na tvojim usnama. Rumenilo mi je također lijepo, iako dosad nisam nijedno kremasto imala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka nijansa je lijepa na svoj način, ali iskreno i meni se najviše dopadaju kako mi stoje upravo te dvije nijanse. Kremasta rumenila više nisu kakva su nekad bila. Ranije sam ih ja izbjegavala jer su bila masna, sad je to skroz druga priča. A nijansa ovog rumenila je vrlo lijepa.

      Izbriši
  7. Ambalaza je pre-pre-preslatka! Naravno da sam sada prvi put cula za ovaj brend,ali me je potpuno odusevilo sarenilo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šarenilo za promjenu :) Vrlo simpatičo izgleda i meni izmami osmjeh pri pogledu na ambalažu :)

      Izbriši
  8. Ambalaza je bas super,najvise mi se dopada rumenilo,obozavam kremasta :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Toliko lepote na jednom mestu :) Bas me nekako asocira na srecne dane...
    Hvala na kvalitetnim fotkama i zanimljivoj recenziji, uzivala sam u citanju.

    OdgovoriIzbriši
  10. Već podelih utiske, ali hajde i ovde ću - jako mi se sviđa poslednja nijansa ruža, intenzitet senki i ambalaže :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Molim te da mi preporučiš ajlajner super postojan.Kapci su mi toliko masni da je to čudo.I obavezno mi se istopi na kraju kod sastava sa linijom na donjim trepavicama.Trenutno koristim Rimelov glam eyes zbog četkice ali to razmazivanje me ubi.Ako može neki drogerijskog ranga ,samo da nije u gelu. Hvala puno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pokusaj sa essence-ovim vodootpornim (crno pakovanje sa plavim slovima) Trenutno je na snizenju u cm-u :)

      Izbriši
    2. Hvala January Snow što je odgovorila umjesto mene, jer eto nekad mi se desi ako odmah ne odgovorim poslije i zaboravim. Ja sam bila jako zadovoljna sa tim Rimmelovim koji sam nekad davno koristila ali zaista zadnjih godina puno više koristim gel liner-e i zbog toga ti ne mogu dati preporuku za obe obične. Izvini :/ Ali s obzirom da sam nedavno dobila upravo ovaj Essence isprobaću ga i ja uskoro te podijeliti utiske o njemu :)

      Izbriši
  12. prekrasni su mi 3. i 4. ruž :D
    svaka čast na trudu i slikama :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Uuuu, koje divno šarenilo!!!! Oduševile me ove boje!! Sviđa mi se jako!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)