Novi brandovi na našem tržištu - Biokos, Sariayu i Dewi Sri Spa - MAKEUP ARENA

11/05/2014

Novi brandovi na našem tržištu - Biokos, Sariayu i Dewi Sri Spa





Prije nekih 20-ak dana stigli su mi noviteti koje nam opet donosi Beauty Studio Prestige, a o čemu se ovaj put radi, odlučila sam vam predstaviti u jednom najavnom postu, a s obzirom da sam neke proizvode već i istestirala u proteklom periodu, vrlo brzo očekujte i same recenzije. Trudiću se da vam u kratkim crtama napišem poneku riječ o ovim brandovima a kasnije u recenziji će sve biti podrobnije obrađeno.

Brandovi Biokos, Dewi Sri Spa i Sariayu su dio grupacije Martha Tilaar sa sjedištem u Indoneziji. Martha Tilaar je svoj rad započela u garaži od roditelja, još davne 1970.g. a ako vas zanima cijela povijest nastanka brandova, predlažem da bacite pregled na pregled rasta grupacije OVDJE.

Grupaciji pripadaju još tri branda koja za sada nisu prisutna na našem tržištu ali vjerujem da će vremenom i oni da nam stignu.

Biokos


Biokos je linija proizvoda za njegu kože namjenjena ženama od 20-50 godina. Linije proizvoda su zasnovane na dekadama u životu žena, tako da postoji osnovna linija za 20s Pure Balance, 30s Vital Nutrition i 40s Age Repair, te White 'n' Clear protiv hiperpigmentacija a tu je i intenzivna linija Botu Like i Derma Bright. 

Ja sam se odlučila da testiram proizvode namjenjene masnoj koži, bez obzira što je linija namjenjena za dekadu mlađu kožu jer vjerujem da kožu treba tretirati po stanju u kojem je a ne po godinama koje obilježavaju osobu. 

U Biokos-u vjeruju u formuliranje proizvoda za njegu kože na način da kombiniraju najbolje sastojke iz prirode sa naprednim tehnologijama.

U liniji za 20s (za masnu kožu) se nalazi kompletna postava proizvoda za njegu kože:

  • umivalica, 80g/18.90 KM;
  • tonik, 150ml/15.45 KM;
  • astrigent tonik, 150ml/17.55 KM;
  • maska, 90g/21.60 KM;
  • piling, cijena će biti naknadno dodana; 
  • dnevna krema, 35ml/14.95 KM;
  • noćna krema 30g/17.55KM.

Detaljniju recenziju ćete moći pročitati u narednom periodu, proizvodi za njegu kože zahtjevaju malo podrobnije testiranje.

Osim dekorativne linije, postoji i niz proizvoda za njegu kože. Svi proizvodi, kako ovi iz dekorativne linije, tako i ovi iz preparativne, dostupni su na online shop-u www.prestige.ba


Sariayu


Šta da vam kažem što već i same ne vidite na prekrasnoj fotografiji. Linija puna boja, rekla bih puna života, osvojila me na prvu. Ruževe već danima ne skidam sa usana i jedva čekam da vam ispišem ovu recenziju. Prije toga riječ-dvije o brandu.

Sariayu je brand koji sastojke za svoje proizvode prikuplja po cijeloj Indoneziji. Svake godine izbacuju novu liniju sa trendovima boja koji obilježavaju tu godinu, a na slici iznad vidite kolekciju Borneo The Colors of Asia koja je izašla na tekuću godinu, nedostaje samo tamnija nijansa pudera.

Liniju čine:

  • 4 nijanse ruževa za usne, 4.5g/13.50 KM;
  • 3 palete sjenila, 7.5g/17.65 KM;
  • kremasto rumenilo, 6g/14.85 KM;
  • 2 nijanse pjenaste podloge, light i medium 18g/26.85 KM. 


Dewi Sri Spa


Dewi Sri Spa, prirodni indonežanski brand čiji su proizvodi zasnovani na drevnim znanjima o njezi, ljepoti i zdravlju te balansu duha i tijela. Dewi Sri je drevna božica koja daruje plodnost i prosperitet rižinim poljima, te bogate žetve. Njena prekrasna, zdrava koža je rezultat bjuti rituala obogaćenih tradicionalnim kupanjem. Glavni sastojak u proizvodima je ekstrakt riže koji je poznat po svojstvu tretiranja i održavanja prirodne ljepote. Rižino ulje sadrži razne vitamine, minerale koji omekšavaju, hidratiziraju i osvježavaju kožu. Uz rižin ekstrakt prisutna su i čista esencijalna ulja.


Top 10 sastojaka koji su prisutni u proizvodima ovog branda

fotografija preuzeta ovdje

Liniju koju sam testirala je dio Signature serije i nju čine:

  • osvježavajući sprej za tijelo, 250ml/32.60 KM;
  • piling za tijelo, 380g/40.50 KM;
  • pjena za tuširanje, 200ml/29.70 KM;
  • losion za tijelo, 250ml/32.60.

Brand ima nekoliko serija proizvoda:


Neću puno pisati o ovim proizvodima jer ih koristim otkako su mi stigli, non-stop i potpuno sam spremna za iznošenje recenzije, te je očekujte na blogu kroz dan-dva. Predlažem vam da recenziju obavezno pročitate :)



Balmain Paris


Što se tiče Balmain-a, on nije novitet u BiH, ali kako su mi ovi proizvodi stigli zajedno sa prethodno pomenutim odlučila sam da vam i njih spomenem ovdje. Već sam radila recenziju njihovog slanog spreja, koju ste mogle pročitati OVDJE te vam mogu obećati da će i ova dva uskoro da budu obrađena jednom recenzijom.

Ostaje mi samo da dodam da sam mnogo sretna što se u BiH širi ponuda novih proizvoda i što imam priliku da među prvima isprobam iste, pa tako i da vam prenesem svoje dojmove.

Svi noviteti su za sada dostupni samo na online shop-u www.prestige.ba a obavijestiću vas o novim prodajnim mjestima kada se prodaja bude razgranala.


FB stranice:

Biokos
Sariayu
Dewi Sri Spa



Kako vam se čine ovi noviteti?


Broj komentara: 14:

  1. Sve je zanimljivo, no, nekako me najvise zanima Dewi Sri Spa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S pravom te zanimaju, fenomenalni proizvodi, voljela bih da mogu dočarati miris i potrudiću se :)

      Izbriši
  2. Dewi Sri Spa mi se cini kao nesto sto moram imatiiii :D Trebam ovaj post proslijedit dole svojima, da me kao slucajno obraduju za rodjendan kad dodjem :D

    OdgovoriIzbriši
  3. wow sariayu ima tako predivno pakovanje, ne mogu skinuti oči s toga! stvarno preeeeeedivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh da, prelijepo izgledaju, i sama sam ih danima gledala :)

      Izbriši
  4. Mozes li staviti linkove njihovih FB stranica ili e-mailova.Msm kontakta.Unaprijed hvala.Dobar je post :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš linkove samo nisu najbolje vidljivi, idem promijeniti boju :)

      Izbriši
  5. Ovo je fantastično ,najviše me privlači Dewi Sri Spa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dewi Sri Spa proizvodi će biti u jednoj skorašnjoj recenziji :)

      Izbriši
  6. Ijao, kako sve ovo dobro izgleda! Mislim da kod nas nema nijednog od ovih brendova ili bar ja nisam videla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda i kod vas stignu, šteta bi bilo da vam ne dođu

      Izbriši
  7. Jesu ovdje ovi Thalgo proizvodi original??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da jesu, ali ih zbog ugovora s Biokosom moraju prodati sto prije, makar i po nabavnim cijenama. Kao uvoznici Biokosa ne smiju imati ništa osim njihovih proizvoda.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)