Sisley Eye Contour Mask - MAKEUP ARENA

11/17/2014

Sisley Eye Contour Mask





Sa njegom okoloočnog područja počela sam rano, mislim da sam još bila u pubertetu. Doduše nije to bila ni približno ista njega tog osjetljivog djela kakvu prakticiram u današnje vrijeme, ali sam još tako rano shvatila da taj dio kože zahtjeva drugačije kreme od onih koje nanosimo na ostatak lica. 

Sreća praksu njege okoloočnog područja nikad nisam zanemarila i duboko vjerujem da vrlo malo linijica, čak ih odbijam zvati borama, imam danas na licu sa svojih khm khm, mnogo godina :)

Posljednjih godina koristim dosta bogatije noćne okoloočne kreme i nešto laganije preko dana. Osim toga s vremena na vrijeme, barem 5-6 puta u toku mjeseca koristim ovu masku koja, kako rekoše u Sisley-u, smanjuje bore i natečenost.




Kako vidite na slici iznad, preporučeno je da se nanese debeli sloj maske na okoloočni dio, ostavi 10 minuta i onda lagano obriše bez ispiranja. Ja ne bih bila ja ako ne napravim onako kako meni odgovara a to je da nanesem sloj srednje debljine i ostavim ga, bez ikakvog brisanja, dok se ne upije a upije se kroz nekih pola sata skoro skroz.

Nakon toga koža ostaje izuzedno mekana i iznimno nahranjena. Zaista osjećam da postane i elastičnija, nema onog neugodnog zatezanja koje s vremena na vrijeme znam osjetiti na tom dijelu kože. U biti kad god osjetim to zatezanje ja posežem za ovom maskom. Nekad to podrazumijeva i nošenje maske dvije-tri noći zaredom, posebno ako ju dogo nisam nanosila pa mi je hidratacija neophodna. 

Još uvijek nisam spomenula cijenu koje je sve samo nimalo povoljna, jer ja sam ju čekala na nekom sniženju i platila je oko 140 KM, dok joj je redovna cijena oko 200 KM. Kupila sam ju na www.strawberrynet.com i za taj novac dobijemo 30 ml što je duplo veća količina od bilo koje okoloočne kreme. Kako ja inače volim kalkulirati i mjeriti isplativost nekog proizvoda, ovdje sam ipak odlučila da se radi o isplativom proizvodu, ako ste, kao ja, u godinama kada treba da povedete posebnu brigu o dijelu lica koje prvo odaje naše godine. Dakle 30 ml je 140 KM, što znači da je 15 ml 70 KM, a znamo da za te novce nećemo moći kupiti niti jednu high end okoloočnu jer su njihove cijene oko 100 KM i više, barem se tako kreću cijene onih popularnijih i boljih.





Dakle kupila sam ju jednom, već mi jako dugo traje, kad ju potošim kupiću je ponovo jer upravo sam vam natipkala mnogo razloga zašto mislim da je dobra i zašto mi treba :)

Kakva je vaša njega okoloočnog dijela kože?


Broj komentara: 15:

  1. Sudeci po sastavu i nije najbolja - propilen glikol iritira oci, a da ne pricam o silnim parabenima. Ja bih ipak malo bolje iduci put proucila sastav prije nego sto dam toliko novca na kremicu, mozda ipak postoji razlog sto je jedna od jeftinijih u HE sferi.
    Bez ljutnje, samo dobronamjeran komentar. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da sam osjetila iritacije to bih i napisala, maska mi odlično rehidrira okoloočno područje a to mi je u ovom momentu veoma bitno. U više navrata sam napisala da proizvode dijelim na one koji rade i one koji ne rade. Ovaj je u prvoj grupi :) Ali evo svejedno hvala ti na dobronamjernom savjetu :)

      Izbriši
    2. Kad se malo pogledaju sastavi i masa sjenila je puna parabena..pa ih opet svi koristimo..haha...ili i tu trebamo pazit..pitanje za anonimnu...

      Izbriši
  2. Ja u posljednje vrijeme imam jako suho podrucje oko ociju, pa kupujem neke kremice u cm-u koje i nisu vala nesto, ni jedna me nije odusevila do te mjere da je ponovo kupim. Bas bih voljela probati ovo, iako mi je zasad preskupo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrena da budem ni ja nisam nikad naišla na neku drogerijsku da mi odgovara. Na moju veliku žalost :/ u ovom slučaju mi vrijedi koliko para toliko muzike. Znam da cure sebi pronađu nešto odgovarajuće iz drogerija ali ja nisam te sreće :/

      Izbriši
  3. Ja imam jako osjetljive oči a potrošila sam ne znam koliko komada ove maske i nijednom me nije irititrala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prva njihova maska, ali ja je kupujem ponovo, osim ako kojim slučajem ne čujem za nešto bolje pa poželim kupiti :) Jesi ti našla šta bolje?

      Izbriši
  4. Ja sam uzela antirid kremu na bazi arganovog ulja,a ima ih jos( ulja),od Marigold domace firme.Bila je nesto preko 800 dinara,slabo prevodim valute. :)
    Bas sam pisala post o toj kremici,i ostalim proizvodima koje sam porucila od Marigolda,pa ako te interesuje pogledaj.
    Ovu masku nisam pobala,ustvari nisam ni jednu masku za oko ociju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimljivo zvuči ta tvoja, nadam se da ćeš biti zadovoljna i na duže staze :)

      Izbriši
  5. Hm… imam je i sada joj je vec prosao rok trajanja, a nisam potroslia ni cetvrtinu. Ne znam, ne dopada mi se. Imam osecaj da mi samo stoji na kozi i ne upije se ni malo. U vecerima kad je stavim osecam toliku tezinu oko ociju da ne mogu da gledam normalno. Dala sam joj mnogo sansi, ali zakljucak je uvek isti tj "Ne dopada mi se!" Ana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj žao mi je to čuti, šteta :/ ali potpuno je razumljivo da ne mogu svima odgovarati isti proizvodi :/

      Izbriši
  6. Ako se ne varam nju je i Anaviglam svojevremeno hvalila, ostalo mi se u sećanju da želim ovu masku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ona je naravno glavni krivac za mnoge proizvode koje danas volim :)

      Izbriši
  7. Ova maska vrijedi svih novaca ovog svijeta.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)