Alverde 1001 noć set, gel za tuširanje i losion - MAKEUP ARENA

11/28/2014

Alverde 1001 noć set, gel za tuširanje i losion



Alverde je nedavno pustio u prodaju limitirani set u kojem se nalaze tuširalica i losion za tijelo a ja ću vam danas reći svoje mišljenje o njima.


Oba proizvoda su smještena u identičnu ambalažu, najljepše boje, ljubičanstvene :) Radi se o tubi koja stoji na poklopcu, za što znamo da je veoma praktično. U unutrašnjosti tube je smješteno po 200 ml oba proizvoda, a koje, ovako u setu, možete kupiti za 9.50 KM, gdje drugo nego u DM-u.

Osim iste ambalaže, zajedničko im je i to što su sastojci korišteni za oba proizvoda iz certificiranog organskog uzgoja. Bez sintetičkih su mirisa, boja ili konzervansa, te bez sastojaka na bazi mineralnih ulja. Namijenjeni su za sve tipove kože.


Primijetićemo kada pogledamo sastojke da su pomno birani, da nema štetnog SLS-a koji se sve češće spominje. Primijetićemo da na ambalaži stoji da je veganski proizvod.

Ono što nećete primijetiti dok proizvod ne probate je miris, koji je izuzetno blag, skoro da ga jedva osjetim, ja preferiram proizvode koje dosta intenzivnije mirišu. Miris koji obilježava ova dva proizvoda je datulja i smokva. Iskrena da budem ne mogu si pozvati miris datulje u čulu njuha, pa nisam uspjela ni da povežem da je to taj miris jer da ne piše na ambalaži nikad ne bih pogodila. To ne znači da ne miriše nego, ponavljam vam, zaista se ne mogu prisjetiti mirisa datulje. Što se tiče smokve mogu povezati miris, ali ne u velikoj mjeri.

Druga stvar koju želim spomenuti je da proizvod zaista slabo pjeni (napominjem da je SLS "krivac" za to) te ako vam je to bitna stavka dobro ju je znati. To što nema SLS.a je posebno pogodno za sve vas koje imate osjetljivu kožu te morate pomno paziti na sastojke. Gel je rjeđe konzistencije te ga je potrebno opreznije dozirati da ne bi izašlo više nego želimo.



Što se tiče losiona osvrnuću se na stavke koje već nisam spomenula u dijelu gdje sam pisala generalno o oba proizvoda. Losion je također rjeđe konzistencije, te se vrlo lijepo razmazuje i poprilično brzo upija te kožu ostavlja svilekasto mekanom. Miris mu je dosta intenzivniji nego kod gela (što se meni dopada). Čak mi se čini da su mirisi i različiti, ali to može biti i zbog toga što je intenzitet samih mirisa ima veliku razliku  pa si možda umišljam. 



Jeste li probale? Kako ste generalno zadovoljne Alverde proizvodima?




PR proizvodi

Broj komentara: 7:

  1. Meni je za razliku od tebe miris ovih proizvoda baš nekako jak, biće da je moj nos bas osjetljiv :P i što kažeš ne moze se povezati sa datulom. Slažem se sa ovim da su mirisi različiti jer mi je onaj u losionu za tijelo daleko ljepši. :D Što se tiče njege ok su oba :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikad nisam probala ništa od Alverde... :/
    Sviđa mi se opis samih proizvoda al se bojim da bi mi miris mogao biti prejak.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad bi se ovi dmovi proizvodi za njegu tijela mogli trositi onom brzinom kojom dm izbacuje nove, valjalo bi (neovisno da li je u pitanju alverde ili balea) :D Gelovi za tusiranje i nekako se uspiju potrošiti, ali losioni...teze :/ Pokusavam ne gomilati proizvode, ali me ovaj set privlaci, pa vidjet ćemo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene je njihovo ulje za skidanje šminke toliko razočaralo, naživciralo, peklo mi oči....da sam definitivno prekinula sve veze s Alverde-om. Dok Balea proizvode mahom volim, Alverde-a se klonim u širokom luku!

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni se jedino svidja boja :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super blogič! :D

    I ja volim Alverde i Baleju!

    Možemo se pratiti? Pozdrav iz Slovenije!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)