Nashi Argan set za njegu tijela - MAKEUP ARENA

12/21/2014

Nashi Argan set za njegu tijela






Nashi Argan, brand čiji su proizvodi zauzeli mjesto mnogim koje sam ranije koristila, neke skinuli sa trona, neke će možda tek da skinu, i činjenica je da sam iznimno zadovoljna sa svim isprobanim. Već sam vam pisala da mi se kod ovog branda dopada mnogo toga. Ne mogu zanemariti činjenicu da brinu o okolišu, da pomno biraju sastojke za svoje proizvode plus na sve to je da jako elegantno spakiraju proizvode, pa su osim kvalitetom, mene opčinili i vizualnim dojmom.




Dakle kutija smeđe boje, od čvrstog kartona je ukrašena roza mašnom, koja ujedno na taj način čvrsto zatvara kutiju.


Unutar seta su smješteni proizvodi za njegu kože:


  • suho ulje za tijelo,
  • piling sapun,
  • krema za njegu tijela.



SUHO ULJE



Smješteno je u bočicu od stakla, tamne boje. Ulje se dozira pritiskom na pumpicu, koja izbacuje sasvim dovoljno proizvoda. Pod pojmom suho ulje podrazumijevamo ono koje se brzo upije te ne ostavlja kožu masnom, nego onako mekanom i njegovanom. Izuzetak nije ni ovo, nakon što bih ga nanijela na kožu i nježno umasirala, instantno bih osjetila da je koža mekša i dobila bi onaj zdravi sjaj. Miris je baš po mom ukusu, dovoljno snažan a ne spada u grupu onih koji mi smetaju. Upravo je umjerenog intenziteta. Suho ulje u svojstvu njege kože volim koristiti na dva načina. Jedan je navečer pred spavanje, kada radim "generalku" tijela, tj. kada svojoj koži želim pružiti malo dodatne njege. Drugi način kada volim koristiti suho ulje je u ljetnom periodu, kada mi nema ništa ljepše nego preplanulom tijelu dodati malo decentnog sjaja koje ovo ulje daje koži. iskreno, jedva čekam ljetnji period (ne samo zbog ulja) ali i zbog njega, da se sijam, pa ću da pustim ovom krasnom mirisu da zamijeni parfem koji ionako izbjegavam ljeti koristiti. A do tada će da me njeguje u posebnim tretmanima koje si obično priuštim u opuštanju pred spavanje (na žalost ne stignem svaku noć :/ ) i dubokoj hidrataciji kože koju praktikujem što češće raditi.

U bočicu je smješteno 100 ml suhog ulja.





kada ulje tek nanesem na kožu

nakon što ga umasiram u kožu


SAPUN PILING



Kockasti sapun umotan u reciklirani papir po odmotavanju otkriva jednaku mirisnu notu kao i prethodno spominjani proizvod. Doduše manje intenzivnu notu. Sapun je bež boje sa smeđim česticama. Bojom se potpuno uklapa u svu priču koju propagira brand. Spada u grupu jako blagih pilinga te ga ja u biti koristim kao sapun za tuširanje, koji usput radi neku laganiju eksfoliaciju tijela, skine mrtve stanice kože te tijelo pripremi za suho ulje ili za kremu za tijelo iz ovog seta. Sasvim lagano pjeni te ostavlja čist osjećaj na koži ali ni malo ne isušuje kožu za što je zaslužno arganovo ulje koje je prisutno u ovom sapunu. Sapun ima 60 g




KREMA ZA TIJELO



Za razliku od suhog ulja za koje sam vam već napisala da volim koristiti pred spavanje kremu za tijelo koristim preko dana, nakon jutarnjeg tuširanja. Posebno volim namazati ruke u toku dana jer ponovo spominjem miris koji mi se mnogo dopada, meni je već prepoznatljiv jer miriše isto kao i ostali Nashi Argan proizvodi. Nikako nije u redu da prvo nisam spomenula kako mi koža bude veoma mekana nakon ove kreme. Kako to i dolikuje jednoj kremi, ova je bogate, guste formule te je zaista potrebna veoma mala količina. Jako se brzo upija i rezultat njege je vidljiv odmah. Jesam li spomenula miris koji mi se dopada? :) Znam da jesam, ali ponavljanje je majka znanja, a ja sam inače osoba koja kad se nečim oduševi onda pomalo zna biti i dosadna ponavljajući i ističući karakteristike proizvoda koji mi se dopada. Pa onda sama sebe uhvatim kako se ponavljam, ali ne mogu si pomoći.

Krema je smještena u mekanu tubu koja stoji na poklopcu, a već znamo da na taj način možemo proizvod iskoristiti do kraja. Poklopac je otvara-zatvara na "klik-klak", posve čvrsto.

U tubu je smješteno 200 ml bogate kreme.




Cijena seta je 70 KM, a može se kupiti u svim bolje snabdjevenim frizerskim salonima. Za vama najbliže prodajno mjesto preporučujem da pogledate Facebook stranicu NASHI ARGAN te se direktno kod distributera raspitate o svim prodajnim mjestima ili da pogledate listu mjesta koju sam napravila u OVOM postu, lista salona se stalno mijenja jer se dopunjava sa novim prodajnim mjestima.


Za kraj ću vam samo reći da je ovo jedan zaista luksuzan poklon s kojim biste sigurno obradovali dragu osobu za Božić ili Novu Godinu te ga imajte na umu. Osim kvalitetnih proizvoda, što svakako ide na prvo mjesto, set izgleda zaista kao poklon kojem bi se svaka žena obradovala, a kutija se može iskoristiti u mnoge svrhe.


Kako vam se čini i da li ste već imale priliku da se susretnete sa nekim proizvodima ovog branda?



PR proizvodi

3 komentara:

  1. Ne posedujem ništa od njih ali bi mogla da se častim. Inače stavili su mi osmeh na lice kada sam saznala da je ambalaža reciklirana. Kako bi bilo lepo da svi misle na okolinu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno je upakirano,bas sam odusevljena....ulje odlicno izgleda kad se upije u kozu..i bas volim takva ulja koja ne ostavljaju masan trag

    Nikolina

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo mi djeluje tako luksuzno i bogato :)
    Kad usporedim samo izgled npr Balea mazalica i ove...ah :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)