Aura Cover Me puderi, sve nijanse - MAKEUP ARENA

12/22/2014

Aura Cover Me puderi, sve nijanse



Danas je na redu još jedna recenzija iz niza noviteta kojima nas u zadnje vrijeme obasipaju iz kozmetičke kuće Aura. Puder sam koristila jako često u proteklom periodu jer mi je zbog raznih dešavanja na licu, što ću vam malo niže i pokazati, jedna ovakva prekrivenost bila neophodna.



Ono što u Auri kažu za ovaj kremasti puder je: "Hipoalergena formula koja odlično prekriva sve nepravilnosti kože uključujući  tamne kolutove oko očiju, akne, pjege, staračke pjege, sitne ožiljke… Vodootporna formulacija, postojana do 24h. Ne zatvara pore. Za sve tipove kože."

Ambalaža proizvoda je mekša tubica koja je postavljena na poklopac te se sadržaj konstantno slijeva prema izlazu i omogućava nam da proizvod iskoristimo do posljednje kapi. Sam otvor je optimalne širine, što doziranje čini jednostavnim. Miris pudera je jako blag, ni na što posebno me ne podsjeća, ali s obzirom da je blag, vjerujem da neće smetati ni najosjetljivijim nosićima.

Dolazi u 6 nijansi, te će dosta cura moći odabrati nijansu za sebe jer postoje i one jako svijetle pa do onih dosta tamnijih. Cijena im ovisi o mjestu kupovine, oko 18-19 KM, dok je Srbiji nešto jeftiniji.

Puder je veoma gust ali i pored toga što je gust jako se lijepo nanosi i razmazuje. Probala sam ga nanositi na razne načine i najviše mi se dopao kada sam ga nanosila prstima. Koliko god da nisam ljubitelj nanošenja pudera prstima sa ovim se tako najbolje slažem  Prvo, što mi je na taj način bio dugotrajniji, a drugo što sam tim utiskivanjem spriječila eventualne viškove koji se znaju "zavaliti" u poru i napraviti ju vidljivijom. Dotakla sam se dugotrajnosti pa da nastavim i kažem da je izuzetno postojan te je na mojoj jako masnoj koži opstao i do 8 sati, ovisno o stanju kožu. Ako pratite moj blog onda sigurno znate da je izuzetan uspjeh kada puder opstane na mojoj koži i do 8 sati jer izbijanje sebuma iz kože jednostavno pudere tjera sa mog lica a ovaj se bome branio i opstao.

Ima izuzetno jako prekrivanje te sam potpuno uvjerena da može prekriti sve i svašta. Na početku sam se mnogo bojala ovog pudera nakon što sam isprobala jedan sličan koji mi nije odgovarao, no vidim da je strah bio neopravdan. Završnica mu je polumat pa zbog toga vjerujem da se može koristiti za različite tipove kože.

Osim kao puder za prekrivanje cijelog lica, može se koristiti i u svojstvu korektora za ciljano prekrivanje određenih nepravilnosti te nakon toga na ostatak lica možemo nanijeti neki laganiji puder, tipa Aura Refresh Me, o kojem ću vam pisati u nekoj skorijoj budućnosti. Ja ga ne volim koristiti na okoloočnom području, no može se koristiti. Ja ipak preferiram na taj osjetljivi dio kože staviti neki laganiji korektor.

Ovaj put sam zamolila svoju dragu mamu da mi pomogne kod swatchanja ovih pudera čisto da vam pokažem značenje različitih tonova kože. Uskoro post na tu temu :)

Dakle prvo idu swatchevi na maminoj ruci koja je vidno tamnija od moje pa onda na mojoj jako svijetloj podlaktici. Swatchevi napravljeni u isto vrijeme, na istom mjestu i pod potpuno istim uvjetima :)




lijevo na desno 101 - 106

Opise nijansi sam radila na osnovu toga kako su se puderi pokazali na mojoj koži, a vidite da se to vidno razlikuje od mamine kože (na maminoj su neki puderi povukli na roza a na mojoj koži nisu), veoma je bitna boja i podton kože.

101 Alabaster - jako svijetla nijansa neutralnog podtona;
102 Ivory - srednje svijetla nijansa hladnog podtona;
103 Sand - srednje svijetla nijansa toplog podtona;
104 Beige - srednje tamna nijansa, neutralnog podtona;
105 Cool Beige - srednje tamna nijansa, toplog podtona;
106 Chocolate - tamnija nijansa, toplog podtona.

Probala sam na svom licu nijanse 102, 103 i 104 i najzadovoljnija sam kako mi odgovara nijansa 103 Sand. 


Trenutno mi je lice u jednom od gorih stanja, da ponovim, možda neke od vas nisu pročitale, idem na tretmane pilinga tekućim azotom/dušikom, zovite ga kako vam odgovara :) pa osim što se peruta nekoliko dana nakon tretmana, krenula su da izbijaju razna čudovišta koja vidite na slikama (dobro izdaleka nisu baš vidljiva kao kad ovako približim) pa je vrijeme kao stvoreno da vidimo kako puder prekriva :) Btw ova čudovišta po licu, tj. bubuljice, su nekad bile jako sitne seboreične ciste, zbog kojih sam i krenula na tretman, no izgleda da se po skidanju sloja kože vidi da i nisu tako sitne ciste, nego se ta gamad bila zavukla duboko pod kožu.

Da vidimo kako nijansa 103 izgleda na djelu. Puder nisam fiskirala, znači samo njega nosim i stavila sam zaista vrlo malu količinu. Prekrio je hiperpigmentacije, kapilare, skroz ujednačio ten. Apsolutno sam oduševljena.







Efekat koje ovaj puder daje na licu je zaista odličan jer je od mog ne baš lijepog tena napravio ten kojeg se ne moram stidjeti. Na slici ispod vidimo kako izgleda na licu, naravno uz ostatak šminke i pristojnije udaljenosti :)


Na usnama nosim Aura Absolute Matte ruž 608 (sve nijanse ovih ruževa ste mogle vidjeti u OVOM postu) i Aura olovku za usne 55, te i jedne od dražih trepavica Aura model 09 Miss Naughty, koje su baš glamurozne.


Zaključak, prezadovoljna sam sa ovim puderom, fenomenalno prekriva i idealan mi je za dane kada moja koža divlja. Vjerujem da će cure koje imaju još problematičniju kožu od moje biti oduševljenje prekrivnom moći i postojanošću na licu.

Da li ste ga isprobale ili imate namjeru?


PR proizvodi

Broj komentara: 38:

  1. Koja razlika u nijansama na tvojoj i maminoj ruci! Hvala mami sto pomaze u recenzijama, jer ovako je bas realan prikaz :) A prekrivanje je mrak! Možda meni ne bi trebalo za svaki dan ali za one dane kad treba jace prekrivanje... savrseno! :) A tebi hvala sto ovako "ogolis" lice u svrhu recenzije... Prava blogerica od krvi i mesa ;)
    Steta sto Aura nije dostupna svugdje... i usput... hoces li imato priliku recenzirati nove mat ruzeve u klasicnom pakovanju? :) Znam da oko toga ima puno posla ali mislim da su ti tvoji postovi među najcitanijima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, velika je razlika i ja sam još davno uočila da mnogo toga ovisi o boji kože te stoga spremam jedan informativni post :)
      Hvala Majda puno :) Šteta je zaista ali vjerujem da će doći vrijeme i za Zenicu :)
      Mat ruževe ću recenzirati kad mi stignu i isprobam ih :) Istina je da su mi to najčitaniji postovi i imam odličan feedback na njih, stoga malo strpljenja i ta recenzija stiže :)

      Izbriši
    2. Jupi, jupi... Prizvala sam Aura ruzeve :) Sad jos da ih istestiras i poslikas (valjda ce vrijeme ici u prilog) ;) A strpljivi smo :)

      Izbriši
    3. Znala sam ja još jučer da mi stižu danas ali ti nisam htjela reći ;) ;)

      Izbriši
  2. Jao odlican puder ,za malo novaca....steta sto ga nema u HR,valjda ce se i to promijeniti

    Nikolina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vjerujem da hoće, jer vidim da se polako ali sigurno šire :)

      Izbriši
  3. Zaista savšeno prekrivanje. Oduševljena sam. Zanima me da li neka djevojka zna gdje se u Sarajevu imaju kupiti Aura proizvodi ? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imas popis na aurinoj stranici, cini mi se. A koliko ja znam ima ih negdje u Istocnom Sarajevu i cini mi se da ih u Frizerlandu narucuju.

      Izbriši
    2. Evo link na kompletnu listu prodajnih mjesta u BiH

      http://www.aura.co.rs/index.php/prodajna-mesta-u-bih-i-cg/

      Za sada nema Aure u Sa, ali naredne godine stiže ;) info iz pouzdanih izvora :)

      Izbriši
    3. Lukavica, tržni centar Tom, parfimerija Rebeka, i njihove farbe i kozmetika. :) Ja sam inače sa Grbavice, ali sam u blizini bila i sama prodavačica mi je rekla da im Aura kozmetika najbrže ode, kao i farbe. :) Eto, nadam se da će uskoro biti i negdje bliže jer ovo nije baš isplativo, radujem im se. :)

      Izbriši
    4. Da njihove farbe se fenomenalno prodaju, ja ju koristim već godinu dana i zasigurno ne mijenjam u skorije vrijeme :) Biće i u Sarajevu uskoro, već se na tome pomalo radi :)

      Izbriši
  4. Svaka cast za ovako dobru recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pre svega odusevljena sam tvojim recenzijama. Pratim te relativno kratko ali sa sigurnoscu mogu reci da si mi omiljena blogerka. Najvise cenim objektivnost i iskrenost a tebi toga ne manjka. Imamo isti tip koze pa zbog toga kada kupim proizvod koji si nahvalila znam da ce odgovarati i meni. Aura je kompnija koja je tako puno naprdovala u poslednje vreme i presrecna sam sto jedna domaca kozmeticka kuca moze bez problema parirati po kvalitetu mnogo zvucnijim i svetski poznatim brendovima. Cover me puder nisam probala ali moram priznati da me kopka jos od kada se pojavio, recimo da sam cekala na tvoju recenziju :) Eee..sad ono sto mene najvise zanima je da li si koristila Vichy dermablend puder i mozes li ih uporediti? Pokrivenost, postojanost, tezina na kozi i slicno? Srdacan pozdrav!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, nahvali ti mene mnogo :)
      Aura me zaista oduševljava novitetima koje, kao prvo, redovno izbacuje, a kao drugo zaista su odlični. Nisam kako treba uspjela da se nadivim tekućim mat ruževima a već stižu i oni klasični mat ruževi :) Primer, fiksator, sve su to proizvodi kojih generalno manjka na tržištu a oni ih imaju, stoga svaka čast Auri :)
      Eh vidiš u recenziji onaj dio gdje sam napisala da sam se bojala ovog pudera jer sam ranije isprobala jedan sličan koji mi nije najbolje odgovarao, e tu sam mislila upravo na puder za koji pitaš. Generalno dosta su slični, slično (JAKO) prekrivaju, oba su postojana, oba spadaju u kategoriju težih pudera, ALI Vichy mi je dosta voskastiji, masniji, pa se s njim začas umastim i zbog toga se nikako nije slagao sa mojom kožom. Kod ovog Cover Me pudera nisam zapazila takvo ponašanje na koži i to je razlog da prednost dajem upravo njemu, uz činjenicu da se može kupiti za pola cijene Vichy Dermablend-a :)

      Veliki pozdrav i još jednom hvala za lijepe riječi :)

      Izbriši
  6. Kupila sam ga pre par dana i prezadovoljna sam.

    OdgovoriIzbriši
  7. Moracu jos jednom da ga pogledam, prosli put mi se cinilo da ima prejak miris : )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ponovo sam ga njuškala samo da se uvjerim i ne, zaista nema prejak miris, pogotovo kad samo pomislim na pudere čiji miris osjetim i po 10-ak minuta nakon što ga nanesem, ovaj miris osjetim malo samo ako direktno puder mirišem a dok ga nanosim niti malo se ne osjeti, vjeruj :)

      Izbriši
  8. Da li naglasava suve delove na licu? Da li se ljuspa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dragana bojim se da ti ne mogu odgovoriti na ovo pitanje jer moja koža se ne ljuspa, jako je masna na centralnom dijelu lica (t-zona) dok je umjerenije masna na ostatku licu, tako da vrlo rijetko imam dijelove koji se ljuspaju. Ali s obzirom na težinu pudera i prekrivnu moć moguće je da može naglasiti suhe dijelove, no bolje da tu informaciju potražiš kod neke blogerice koja ima suhu kožu sklonu ljuspanju a radila je recenziju ovog pudera. Lijep pozdrav

      Izbriši
  9. Alabaster se ubila za mene, bijela sam ko duh nikako naći nijansu pudera koja mi odgovara :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Alabaster je toliko bijela nijansa da se nisam usudila da ju nanesem na cijelo lice a ja sam još u kategoriji svijetlijeg tena :) Tako da je mnogo dobro da ima ovako svijetla nijansa za "duhove" :)

      Izbriši
  10. I evo čuvenih swatcheva :)) Odlična recencija, a moram da pohvalim i šminku na očima, mnogo ti lepo stoji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ih, napatiše me i sama znaš hahah, ubila sam se gledajući i tražeći rozi podton kojeg na mojoj koži nema :) na maminoj je druga priča :) Hvala mojoj mami :)

      Izbriši
  11. Mislim da nigdje nisam procitala ovako dobar opis,svaka cast,do najsitnijih detalja :-)
    Ali nikako mi nije jasno cemu tolika razlika u cijeni kod nas i u Srbiji,ok mi je 1-2km,ali nekako mi se cini da bas pretjeruju sa cijenama Aurinih proizvoda. Ne kazem da me to sprecava u kupovini :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tanja puno :)
      Razlika u cijeni je zbog većih troškova. Aura je u Srbiji domaći brand i nema troškova koji postoje dok proizvodi dođu u BiH. Pri tome mislim na transport, troškove špedicije, pdv-a, carine pa na to još i svi toškovi BiH uvoznika. S obzirom na sve to mislim da su cijene ipak razumne. Cijene se razlikuju i od mjesta prodaje pa je logično da ne može biti ista cijena u nekom objektu gdje se plaća najam 2000 KM i u nekoj trošnoj prodavničici čiji najam je 200 KM. Obično uvijek sam proizvod bude skuplji u većim gradovima zbog tih troškova najma, viših plaća radnicama i sl. :) Eto raspisala sam se malo ali pitala si pa je red da objasnim :)

      Izbriši
    2. Hahahaha e neka si se raspisala :-) Kao sto rekoh u mom slucaju to i nije neka prepreka za kupovinu :-))))

      Izbriši
  12. Odličan post,rasturaš :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Draga, super post! Već neko vreme merkam ovaj puder ali me plaši da nije mnogo težak i da mi ne zapuši pore tokom vremena :/ Jedino me to sprečava od kupovine... Takođe, nisam sigurna da li bi isticao moje suve delove...

    OdgovoriIzbriši
  14. Da li je aura stigla u Sarajevo? Lp

    OdgovoriIzbriši
  15. Slucajno sam nasla tvoj blog i mogu reci da pravis odlicne recenzije. Mozes li mi molim te reći da li mogu negdje da kupim aurine proizvode u Tuzli?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav. U Tuzli ih imaš na dva mjesta. Jedno je u Avaz-Robotu, prizemlje, tamo u redu gdje je Fedi, samo na drugom kraju, tj. najbliže ulazu u supermarket. A drugo mjesto je u TC Omega na prizemlju isto, odmah kod pokretnih stepenica za gore, do pošte :) Kompletan asortiman u oba objekta :)

      Izbriši
  16. savrsen puder. nikada ga necu promeniti!

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdrav.Imam skroz svetao ten,da li da uzmem alabaster nijansu?Sta predlazete?
    Vidim da devojke pisu kako je jako svetao,skoro beo.Bas imam problem sa nalazenjem odgovarajuce nijanse.A ne bih da izgledam bledo,ionako jesam.Hvala unapred.

    OdgovoriIzbriši
  18. Meni je ovaj puder preporučila prodavačica u Lillyju koja ga je i sama isprobala i kaže da je veoma visoka pokrivenost. Meni zbog osetljive kože i crvenila treba jaka pokrivenost, ali se bojim da je samim tim i puder pretežak. I koža mi je suvlja, pa se zbog toga bojim da će se mnogo zacementirati na njoj.
    Još se nisam usudila da ga uzmem... Čekam sniženje, da mi lakše padne ako pogrešim. Svakako da tvoja recenzija ide u glas ZA :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Slucajno sam "naletila" na ovaj puder u jednoj od lokalnih apoteka i farmaceutka mi ga je ponudila kao alternativu za Vichy dermablend 3D u smislu pokrivenosti i postojanosti a za super cijenu. Moja koža je masna i kuperozna pa mi je pokrivenost vrlo bitna sto vam ovaj puder zaista i omogucuje. E ali zato je postojanost nesto drugo !!! Naravno da niko ne vjeruje u price o postojanosti od 24 sata ali sam racunala na bar 6 prije nego sto pocne da se "otapa" i razmazuje i utice na ostatak make-up. Mozda je moja koza premasna za Cover Me ali licno sam zadovoljnija sa Vichy dermablend 3D.

    OdgovoriIzbriši
  20. Kupila sam ga,dosla kuci,stavila ga,razocarala se i sad mi stoji u ladici vjerovatno do isteka roka..Prva stvar koja me je razocarala je to da je nijansa puno sjetlija kad se razmaze,tako da sam nijansu potpuno promasila,a textura je pre gusta,teska i osjecaj na kozi je jako jako los,pretezak je,kao maltar...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)