Top 5 kozmetičkih proizvoda bez kojih ne mogu - MAKEUP ARENA

12/09/2014

Top 5 kozmetičkih proizvoda bez kojih ne mogu





Nedavno je blogosferom kružio ovaj tag i moram reći da, iako nisam ljubitelj tagova, ovaj nisam propustila, kada sam nominirana od strane drage Emilije (ovdje klik na njen blog i taj post). Vjerovala sam da o proizvodima bez kojih ne mogu znate sve vi koje redovno pratite blog, no hajde nije zgoreg da još jednom utvrdimo gradivo :)


OVDJE sam pisala usporedbu svih matirajućih krema koje sam do tada bila probala i mogle ste vidjeti da je ovo jedina koja je dobila ocjenu 5. Ova krema je otkriće stoljeća za moju masnu kožu. Ako se koristi svakodnevno iz dana u dan, ima tendenciju da isuši površinski sloj kože, stoga sam ju ja prestala koristiti svakodnevno, pogotovo kada već imam priliku da popravim šminku. Ali za prilike gdje znam da mi je potrebna dugotrajna šminka ovo je jedina krema u koju se u potpunosti pouzdam da će sebum držati pod kontrolom.



Collistar korektivna baza je fenomenalan proizvod za sve nas koje imamo proširene pore i masnu kožu. Dakle, osim što osigura dužu postojanost šminke ova baza perfektno popuni pore i koža bude jako glatka.

RECENZIJA


Preko moga lica je prošla prava vojska različitih pudera, ali ovom se uvijek rado vraćam i ne znam da li će ga ijedan uspjeti skinuti sa trona. Da se ne ponavljam, linkaću vam recenziju i reći da je ovo puder koji ću uvijek koristiti kada želim biti sigurna da će mi lice izgledati lijepo i da će puder biti postojan.

RECENZIJA



Blot puder je proizvod koji je bio više puta spominjan u favoritima, mislim da mi nikad neće dosaditi da istaknem koliko ga volim i koliko bez njega ne mogu i koliko vjerujem da svakom masnokošcu jedan ovakav proizvod treba. 



Iako sam u zadnje vrijeme otkrila još nekoliko odličnih proizvoda za obrve, ovo je jedan bez kojeg ne bih voljela ostati. Naime radi se o MAC Fluidline Gelcreme proizvodu za obrve. Koliko mi se čini veoma je sličan Anastasia Bevery Hills pomadama o kojima se rejva, a bome one koje su probale i jedno i drugo čak tvrde da su MAC proizvodi za obrve i bolji. Mana im je jedina što postoje samo u tri nijanse.


Eto to su moji proizvodi bez kojih ne mogu, nisam htjela puno toga pisati ni o jednom od njih, jer recenzije mojih omiljenih proizvoda su već odavno objavljenje. Računajte da sam o njima pisala zaista davno i da bih možda i trebala uraditi reviziju nekih starih recenzija, te ako imate dodatnih pitanja o nekom od ovih proizvoda stojim vam na raspolaganju :)

Koji su vaši proizvodi bez kojih ne možete?


Broj komentara: 28:

  1. E ni ja ne mogu bez MAC Fluidline Gelcreme, meni je savrsen!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Ponavljam se znam, ali šta da radim kad su to the proizvodi, ne mogu sada druge staviti tu. Ovo je ekipa koju nosim na sva važnija dešavanja u svom životu :)

      Izbriši
  3. Prateći tvoj blog moglo se znati što ćeš izabrati :)
    Nisam probala nijedan od tvojih proizvoda,zasad.
    Ja nemogu bez Balea aqua seruma,Essence olovke za obrve,Rimmel kremastih rumenila,Baby Lipsa iii Relique pudera u kamenu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ponavljanje je majka znanja :) polako samo, probaćeš valjda i neki s moje liste, uskoro :)

      Izbriši
  4. Stigla si da napišeš :-) Pravo da ti kažem meni je sem Mac blot poudera sve novo,ali ja te pratim nešto više od 6 meseci i za to vreme je prošla prava armija proizvoda kroz tvoj blog. :D Znam da si zauzeta i zato hvala što si odvojila vreme za ovaj tag-post. Ljubim te! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nisam ja toliko zauzeta, nego su neke druge stvari u pitanju, ali sad ću ja mnogo toga da skinem sa leđa i da prodišem ponovo :) Hvala tebi što si me tagovala :)

      Izbriši
  5. Svaki put kada vidim Collistar bazu, poželim je. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu se sjetiti izgleda tvoje kože da ti kažem treba li ti ili ne (davno sam te vidjela, ima i 2 godine :-)), ali ako imaš proširene pore, te ti šminka brzo spada, Collistar je must have. Ja svaki put kad stavim kombinaciju ovih proizvoda mene ubjeđuju da mi koža nije masna :D a druga je priča kada stavim proizvode koji nisu ovako dobri u smislu matiranja :)

      Izbriši
  6. Svaka čast na sužavanju na samo pet proizvoda, mislim da meni ne bi pošlo za rukom :) I Meni je Blot bio must have dok nisam otkrila MUFE HD kameni, skinuo ga je sa trona u jednom danu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh jedva sam, ali stavila sam bukvalno one čiju kupovinu ponavljam i bez kojih baš ne želim ostati :) Znaš šta, sad si želim taj MUFE HD, hvala :)

      Izbriši
  7. Collistar , pa hocu li se ikad vise nakanit Da ga kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vjerujem da još nisi :) ali nisam primijetila da je tebi neophodan, nemaš ti izražene pore :)

      Izbriši
  8. Znaci za masnu kozu pre preporucujes ovaj lancome nego mac studio fix fluid? Cenovni rang je tu negde a ja nr mogu oba priustiti. Dok sam za mac slusala samo hvalospeve i taman mislila uzeti njega za jednu veoma vaznu proslavu, o lankome puderima ne znam nista.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ovo su moji Holy Grail proizvodi kada želim postojanost na licu. Svaki od ovih, za jako masnu kožu, ti mogu od srca preporučiti, mada ne smijem reći da će i tebi 100% odgovarati kao meni. Studio Fix je jako dobar puder, i sama sam ga nekad davno recenzirala, ali nakon što sam isprobala ovaj Lancome mogu ti samo potvrditi da je Lancome zaista bolji. Na licu izgleda besprijekorno, super prekriva, krasno miriše, postojan je, mana mu je mali izbor nijansi :/ ja sam koristila nijansu 03 koja mi je pretamna, 02 je roza podtona, te sam nedavno kupila 01 i miješam ga sa mrvicom 03 i tako dobijem savršenu nijansu. Dakle to mu je jedina mana.

      Izbriši
  9. Sasvim očekivano, želim isprobati ovu Collistar bazu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi je suha koža ili sam nešto pomiješala? Aoo je suha, ova baza nije za tebe, ona je baš za masnokošce :)

      Izbriši
    2. Jeste suha, ma znam da je za masnu, ali nekad mi treba baza za dugotrajnost, jer iako mi je koža suha često mi se obriše puder sa nosa što je iritantno, a nos mi je naročito kad je hladno crvenkast i onda budem kao Rudolf. Za neke situacije, tipa nastupi, jer treniram ples, oznojim se, a full makeup treba biti tu, ne za svaki dan.. Misliš li da bi bila dobra ili imaš bolji prijedlog?

      Izbriši
    3. Bojim se da bi za tvoju kožu bio previše mat, zato sam i spomenula da ne znam kako bi ti mogao odgovarati zbog tvoje suhe kože. Mislim da postoje druge jako dobre baze za suhu kožu jer sa ovom možeš postići samo kontraefekat i da ne možeš lijepo nanijeti puder jer bi te sve zatezalo. Opet najbolje bi bilo ako imaš priliku da isprobaš.

      Izbriši
  10. Neznam zasto mi ne zeli objavljivat komentare kad se prijavljujem preko maila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš na komentar ispod darivanja, na kraju posta sam objasnila šta se dešava. Jednostavno blogger ne objavljuje komentare preko određenog broja, meni SVI komentari i prijave stižu na email i uredno ih evedentiram, stoga ne brini, ako si se prijavila, nema potrebe da ponavljaš, jer mi time stvaraš problem da moram brisati prijave koje su uduplane. Hvala na razumijevanje. LP

      Izbriši
    2. Ma ne,par puta kad bi inace htjela nesto kom ispod posta jednostavno ne zeli mi prihvatit komentar kad se prijavljujem preko gmail-a ....al nema veze mogu ovako i anonimno

      Nikolina

      Izbriši
    3. Stvarno ne znam šta bi mogao biti razlog, jer vidim da ostavjaju cure komentare preko gmail naloga :/

      Izbriši
  11. Jel ovaj puder bas samo za masnu kozu? Znam da si pisala da volis i shiseido sun koji je meni isto izvrstan makar nemam bas masnu kozu. Moze pliz kratka usporedba. Jer sad naravno zelim i ovaj lancome. Pozdrav, Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije striktno za masnu kožu ali se jako lijepo ponaša na masnoj koži. Volim i Shiseido iako nije za masnu kožu, nekad mi je postojanost na koži važnija od matiranja jer samo matiranje dobijem sa Collistar bazom i na kraju sve finiširam sa blotom. Dakle ukratko oba pudera su odlična, s tim da na kraju Lancome izlazi kao pobjednik, za sada mi je on izvrstan i jedini koji iznova kupujem.

      Izbriši
  12. Kako me ovi proizvodi i asociraju na tebe, rekla bih da si odabrala pravu petorku :))
    Trenutno koristim muradov tretman za bubuljice i oduševljena sam kako je krema dobra,
    pa mogu misliti kakva je ova koju ti hvališ :)
    Kod mene se možda menjaju brendovi, ali u pogledu dekorative ostajem pri obaveznim:
    olovka za obrve i tečni puder, a što se tiče preparative: mleko/krema za čišćenje, krema
    za lice i okoloočna krema :) To kad imam, imam sve :DDD

    OdgovoriIzbriši
  13. Odličnih 5!! Super ti je izbor, sviđa mi se. Collistar volim i koristim!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)