Arena Batlle: Serumi - Estee Lauder Perfectionist vs. Lancome Visionnaire - MAKEUP ARENA

1/12/2016

Arena Batlle: Serumi - Estee Lauder Perfectionist vs. Lancome Visionnaire





Mislim da je jasno kao dan da ja ne žalim para niti za dekorativu a ni preparativu. Ja kupujem kozmetiku jer je volim jer me to čini sretnom i jer u tome uživam. No postoje trenutci koji ostavljaju gorčinu u grlu ako su plaćeni mnogo više nego što vrijede. Danas će u ovoj usporednoj recenziji biti riječi o jednom proizvodu koji po mom mišljenu vrijedi svakog novčića, pa i više od toga i jednom koji mi je ostavio u grlu spomenutu gorčinu i koju ni dan danas nisam preboljela, godinu dana nakon kupovine.

Prije nego krenem neka se zna da su ovdje u pitanju dva branda koja volim, ali to što neki brand volim ne znači da mi svaki njihov proizvod odgovara.

Zašto sam ih odlučila staviti u ring? Zato što oba seruma obećavaju isto, a to je borba protiv bora/pora i sličnih nepravilnosti kože koju sa sobom nose godine.


Estee Lauder Perfectionist je serum koji sam prvi put isprobala prije 3 godine i koji je u roku od 15 dana napravio ogromne promjene na mojoj koži. Ovo je moja treća bočica, nisam ga cijelo vrijeme koristila, u međuvremenu sam isprobala i druge proizvode jer eto vjerovala sam da možda postoji nešto bolje. Kompletnu recenziju koju sam radila tada prije 3 godine možete pročitati OVDJE, a sada ću se ukratko osvrnuti na njegove dobrobiti i ukazati šta mi on to daje, a što mi niti jedan serum nije davao. S obzirom da se ja brzinom munje približavam svojoj 40. godini, moje linije po licu se sve manje mogu zvati linijama, a sve više borama. Ovaj serum ih kroz vrlo kratko vrijeme smekša i lice zagladi, učini blistavijim i skida sve znake umora. Ja ga koristim uglavnom navečer i to nanosim samo njega, a u slučaju neprosavane noći koja se očituje umornom kožom ujutro, stavim ga i prije kreme i ekspresno dobijem svježiji izgled. Može se i treba nanositi i na dio oko očiju jer i na njega ima pozitivno djelovanje.
Znači ovdje se ne radi o onom hype-u koji obično imamo prema nekom proizvodu koji tek počnemo koristiti, ovo je hype koji me drži već tri godine i bez obzira što mi je ovaj serum bio već kroz cijelo vrijeme pisanja bloga u raznim favoritima, odlučila sam da ponovo istaknem sve njegove vrline, a mana nema osim eventualne cijene, koja u ovom slučaju ne može da se uzme kao mana, kad za uloženo dobijemo nešto što nam nije žao platiti. Ne mogu ne spomenuti da sam otkako sam nedavno svoju treću bočicu vratila u upotrebu (ovaj put sam kupila pakiranje od 100 ml jer je uvijek najisplativije kupovati najveća pakiranja, posebno kad smo sigurni da nam proizvod odgovara) dobila more komplimenata kako izgledam ljepše, svježije i odmornije. Da, to su sve zasluge ovog seruma.


Lancome Visionnaire serum sam kupila početkom 2015. Bila je neka promocija, kupila sam serum, bazu za lice i okoloočnu kremu i bila sretna jer je to kao bio neki super-duper deal.



Nisam niti čitala recenzije, da sam vidjela ocjenu na www.makeupalley.com (slika gore) gdje inače provjeravam proizvode, sigurno bih kupovinu preskočila. To je bio novi proizvod, tek izašao i s obzirom da sam bila velika (čitaj ogromna) zaljubljenica branda Lancome, bez velike dvojbe sam se zaletila i rekla - kupljeno. Odmah sam ga počela koristiti i željno iščekivala rezultate. Počela sam se od prvog dana ubjeđivati da je serum super i da je uloženi novac investicija za ljepši izgled kože. Čak bih vam jedno vrijeme na samom početku korištenja i rekla da je serum super i da ga rado preporučujem, da ste me to tada pitale, jer sam samu sebe bila ubijedila u to, željela sam vjerovati da je to istina :) Čekala sam, čekala rezultate i ništa. Prošlo je bilo mjesec dana i kao da se ništa nije dešavalo. Prošao je i drugi mjesec i ne samo da nije bilo pomaka vezano za bore/pore i ostale "blagodati" koje krase moju kožu, nego čak imam osjećaj da mi je lice postalo lošije jer mu je falila ona njega na koju je bilo naviklo dok sam koristila svoj voljeni Perfectionist. Nakon 3 mjeseca sam ga prestala koristiti i otužno je sjedio na polici moje kupaone i svaki put me tužno podsjećao na protraćeni novac. Onda sam ponovo prije nego što ću po 3. put početi koristiti EL Perfecitonist serum odlučila da mu dam novu šansu, jer generalno ne odustajem tako lako i dajem novu šansu proizvodu prije nego što ga odlučim potpuno odbaciti i proglasiti proizvodom koji me totalno razočarao. Dogodilo se isto, rezultati su potpuno izostali. Razočarenje je nosilo gorčinu jer nije isto kad se razočaramo u proizvod koji platimo 10 KM, i  u onaj koji platimo 150-200 KM (ne mogu se sjetiti koliko me izašao taj set proizvoda, ali serum je u setu bio povoljniji). Ništa manje razočarenje mi nije donijela ni okoloočna krema i baza, ali to je već druga priča :/


Jako sam svjesna činjenice da nam ne odgovaraju svima iste stvari i to što ja Estee Lauder serum označavam ocjenom 5, a Lancome serum ocjenom 2 (i to samo zbog toga što mi nije izazvao reakcije na licu, napisala sam već da nije napravio ništa, pa kako dobro tako ni loše :)) ne mora biti i slučaj da je tako i kod drugih osoba, ali ovo je moj blog na kojem iznosim svoje mišljenje o proizvodima i ono je takvo kakvo jeste :) Možda ovaj post ne bih ni napravila da Lancome ne radi intenzivnu kampanju na Facebook stranici, pa mi non-stop iskače sponzorirana objava slike kreme iz ove linije i podsjeća me na moj promašaj, a da u isto vrijeme nigdje niti najmanje reklame za serum koji zaslužuje zlatnu medalju.


Palac gore za Estee Lauder, palac dole za Lancome!


Imate li vi takvih proizvoda koji vas ne prestaju oduševljavati dugi niz godina i onih za koje bi najradije voljele zaboraviti dan kada su stigli u vaš dom?


4 komentara:

  1. Sad definitivno znam sta nikad NECU kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je visionnaire savrsen i mozda najbolji proizvod ikad od lancome. ne mogu se porediti ova dva seruma jer imaju komplet drugaciju namenu. visionnaire sam kupila do sad tri puta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da tebi odgovara, lijepo je čuti i drugačije mišljenje, meni je na žalost jedno veliko ništa jer nisam vidjela nikakvog efekta od njega, što ujedno dokazuje da nam zaista ne odgovara svima isto. Ovo je moje, na žalost, loše iskustvo i to sam i istakla pri samom kraju posta.
      Što se tiče namjene oba su protiv bora, Lancome čak i protiv pora, ali ništa, ništa dobro mi nije napravio, na moju veliku žalost i veliko očekivanje :/ Lancome kao brand jako volim i dosta njihovih dekorativnih proizvoda mi je top, ali…. da ne ponavljam iskustvo sa ovim serumom, već sam sve napisala…

      Izbriši

Hvala na komentaru :)