Face Care Combo I Love: Estee Lauder Idealist Even Skintone Illuminator + Murad Oil-Control Mattifier - MAKEUP ARENA

1/25/2016

Face Care Combo I Love: Estee Lauder Idealist Even Skintone Illuminator + Murad Oil-Control Mattifier




Možda će vam se na prvu učiniti nelogično što sam došla na ideju pomiješati ova dva proizvoda koja rade suprotne stvari, jedan iluminira kožu, a drugi je matira, ali ja ću vam objasniti kako je do toga došlo i zašto sam zaista oduševljena načinom na koji ova dva proizvoda rade. O Murad kremi neću puno pisati (recenzija je OVDJE) jer sam dosadila sama sebi ističući koliko volim ovu kremu i koliko vjerujem u to da je ona krema koja jedina uspijeva držati moj sebum pod kontrolom. U stvari pogrešno sam se izrazila, nije da ja vjerujem da je ona jedina krema, ja to znam, jer iako sam isprobala još dobrih krema i proizvoda koji rade sa mojom kožom, ipak je Murad ono za čime ću posegnuti kada idem na duža izbivanja iz stana i kada nisam sigurna koliko ću imati priliku popravljati šminku i matirati lice. Ali s obzirom da ipak zimi možda hoće da me matira čak i previše, tj. da me umrtvi i da izgledam ne baš svježe, smišljala sam šta bih to ja mogla koristiti tokom zime.


S druge strane Estee Lauder Idealist Even Skintone Illuminator nisam nikad recenzirala niti često spominjala, ali je također proizvod koji jako volim, iako je potpuno različit od Murad kreme. Njega sam kupila prije nekih godinu dana, nakon Perfectionist seruma o kojem sam pisala OVDJE, jer sam tada pri kupovini Perfectionista dobila 5-6 tester vrećica ovog seruma i isprobala ga i ljubav se rodila. Obožavam ga nositi kada sam nenaspavana. Ja sam od onih nesretnica kojima se manjak sna odmah očituje na licu, lice se objesi, posivi i baš se vidi da sam umorna. U takvim situacijama posežem za SOS rješenjima, gdje se hvatam iluminirajućih proizvoda koji zaista vraćaju licu svježinu. No koliko god ta svježina izgledala fenomenalno na licu, bez matiranja ja ubrzo hoću i znam izgledati jako sjajno, što mi ne laska, jednako kao i umorni mat izgled. Tako da sam se bila dovodila u situaciju da biram, da li izgledati umrtvljeno i imati željeni mat izgled lica ili staviti iluminirajući serum s kojim moje lice trenutno živne ali to bi značilo da ću vrlo brzo prosijati i da će se moje pore ispuniti viškom sebuma što, znate i same, ne volim.


Onda mi je slučajno prije par mjeseci sinula ideja - zašto bih ja birala? Zašto ne isprobati nositi oba proizvoda zajedno?




Isprobala sam omjer pola-pola, zatim omjer 70%-30% u korist EL seruma i 70%-30% u korist Murad kreme i najviše mi se dopalo kad stavim veći omjer matirajuće kreme i manji omjer EL iluminirajućeg seruma (otprilike kao na slici ispod). Ta količina seruma mi je bila dovoljna da prozrači lice i osvježi ga, a količina Murad matirajuće je tu da drži neželjeni sjaj pod kontrolom.


Kada se pomiješaju vidite kako to izgledaju na koži. Koža je osvježena uz pomoć EL seruma, a Murad matirajuća krema je tu da održi sjaj lica ovakvim kakvim ga napravi serum, a da zadrži izbijanje neželjenog sjaja. I znate šta - to sasvim lijepo radi na mojoj koži :) Ne znam da li će mi tokom ljeta odgovarati ova kombinacija, ali sada kada se moja koža manje masti meni je ovo odlična kombinacija. 


Ako mene pitate ovo su dva fenomenalna proizvoda. Murad - za matiranje, Estte Lauder za iluminiranje. Ako ste samo masne kože onda je tu Murad, ako ste normalne do suhe kože, ali i umorne onda je tu Estee Lauder koji se može nositi samostalno za navedene tipove kože (isprobala sam na drugima), a ako ste poput mene, masne kože i umornog lica - onda bi i vama kombinacija ova dva proizvoda mogla da odgovara. Vjerujem da među mnogim masnokožcima postoje cure/žene koje zaziru od iluminirajućih proizvoda, pa čak i ako su u zrelijoj dobi, ali ne mogu a da ne istaknem kako iluminirajući serumi mogu napraviti veliku promjenu u izgledu kože i kako vjerujem da bi se svakoj od vas dopao ovaj zdravi sjaj.

U biti to ne moraju biti ova dva proizvoda (iako vam od srca oba preporučujem jer meni odlično odgovaraju), ovo su dva proizvoda koja ja jako volim. Svrha posta je da vam dam ideju kako kombinirati proizvode da bi došli do željenog izgleda.

Imate li vi neku kombinaciju koju volite i ako da, koja je to? Jeste li isprobali neki od ova dva proizvoda i kako vam se dopadaju? 

Broj komentara: 11:

  1. Meni je recimo Vichy Idealia Life serum jako lep, osveži lice jer ima malo tih sitnih čestica koje daju sjaj, ali onda izbegavam da ga stavljam na T-zonu jer mi se ona jako masti.
    Tu Murad kremu već dugo šmekan, jer nisam našla ništa od preparative što mi drži sebum pod kontrolom...
    A ova tvoj akombinacija baš prelepo izgleda na koži, verujem da je uživo još lepše. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš kako je sa kremama, ništa nećeš znati dok ne probaš jer je sve individualno. Ja se kunem u nju, ali znam da ima cura kojima ne odgovara. Uživo na licu ova kombinacija izgleda fenomenalno, a za to je ponajviše zaslužan EL serum jer Murad je bijela masa koja instantno daje mat izgled :)

      Izbriši
  2. Odlicna kombinacija, mnogo mi se dopada kako je ispalo na tvojoj ruci. Nikad nisam cula za ove proizvode no upravo su me privukli mnoooogo :D
    Novi post na: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/essence-gel-nail-polish-look.html

    OdgovoriIzbriši
  3. U stvari jednu stvar napokon shvatam, posle grdnih godina "trackanja i mackanja": jako je individualna stvar sta ce kome prijati a sta ne, tako i da neuobicajeni combo moze da radi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično si to sročila. Samo treba isprobavati i tražiti i kad nađemo nešto što nam godi tu se zadržati a ne ići dalje, mada je to jako teško :)

      Izbriši
  4. Odlična ideja! Imam Murad kremu i meni pod kontrolom drži T-zonu, a baš ću si nabaviti i taj EL pa isprobati iskombinirati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da i tebi Murad odgovara. Ja kad čujem da nekome ne odgovara, a normalno je da ne odgovara svima, nekako sam uvijek u čuđenju hehe… EL Illuminator je nešto što ćeš sigurno voljeti, ako se odlučiš isprobati :)

      Izbriši
  5. Au, koliko je samo divan ovaj EL serum! Prekrasan! Odlična ideja za kombinovanje, sve šta donosi dobre rezultate je dobro ma koliko nelogično delovalo na prvu loptu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav,
    Da li ste probali Estee Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher i koji su vam utisci? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam i odličan je, kao i svi Estee Lauder proizvodi. Meni jako odgovara njihova preparativa i možda je nezahvalno mene pitati :) ali zaista šta god sam isprobala - odgovaralo mi je. Jedino nisam nikad probala onaj njihov plavi serum.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)