MAC pigment NAKED - MAKEUP ARENA

2/14/2013

MAC pigment NAKED






Danas ću vam pisati o jednom pigmentu iz MAC asortimana koji sam se dugo nećkala da li kupiti ili ne i nekako sam na kraju popustila pod pritiskom rejvanja o njemu i izvalila 16.50 funti (40-ak KM) za količinu od 4.5 g koja mi se čini praktički nepotrošivom... 

Upakiran je u providnu plastičnu kutijicu i uvijek se može vidjeti koliko je proizvoda ostalo. Čep je od gumirane plastike. Ispod čepa ima još jedan dodatni poklopac koji čuva pigment da se ne raspe.



Da li mi je žao što sam ga kupila? Nije, niti malo..... smatram da je poizvod savršen i da će mi potrajati duuuugo. Ne vjerujem puno u rok trajanja za proizvode u prahu, tu mi je mjerilo jedino ako promijeni izgled, miris ili na bilo koji način počne da bude drugačiji od onoga kakvog sam ga kupila. Imam neka sjenila i po 5-6 godina koja se ni malo nisu promijenila i ja ih koristim bez problema.... 

Kako i samo ime pigmenta kaže on je neke naked boje ili što bi mi rekli boje kože, sa sitnim primjesama šimera.... jako sitnim, dovoljnim tek da se neupadljivo primijeti da nešto svjetluca na kapku. Jako je pigmentiran ali se to ne može najbolje vidjeti sa ovom nijansom jer je zaista slična boji kože, one moje boje kože ali malo (puno) bolje kože.... ;-)



Može se čak koristiti i kao highlighter, mada ga ja ne koristim tako jer imam neke druge koje radije koristim.

Volim ga koristiti kada nemam puno vremena ujutro za šminkanje, nanesem ga preko MAC paintpota Soft Orche (koji je moj HG proizvod i o njemu uskoro pišem) i neizostavna linija tušem, potez-dva maskarom i gotovo, idemo na posao... Ovo je u posljednje vrijeme često na mojim očima jer mi se jaaaaako teško probuditi ujutro i svaki dodatni minut u krevetu mi puno znači :-)

Nisam puno pigmenata probala, NYX, MAC i Essence i moram vam iskreno priznati da MAC i Essence pigmenti nisu toliko udaljeni u kvaliteti koliko su u cijeni. NYX pigmenti mi se ne sviđaju, jer su previše metalizirani i ne volim taj pretjerani sjaj na očima koji još ako se pomiješa sa sjajem na mom licu onda ni na što ne liči :-D

Pa zašto sam onda kupila MAC pigment kada je realno kvalitetom jako sličan Essence pigmentu? Zato što Essence neku sličnu nijansu nema u ponudi, a ja sam htjela baš ovakav pigment. Da li bi ga ponovo kupila? Da, ako ga ikad potrošim, mada čisto sumnjam da će se to desiti u neko dogledno vrijeme.

Na pitanje da li imam zamjerki na ovaj pigment bih rekla samo cijena i jedino cijena. Sve ostalo što mi je bitno je dobilo pozitivnu ocjenu, a cijena me natjera da se namrgodim iste sekunde ;-) 

Swatches:

Sa blicem.

Na prirodnom (tmurnom) svjetlu.

Da li i vi koristite pigmente i ako da, koje? Preporuke rado primam ;-)



42 komentara:

  1. oh kako ja ne umem sa pogmentima da radim A ovaj im je najlepsi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ništa nije teško, isto kao i sjenilo, samo malo otreseš i naneseš... probaj, isplati se potruditi zbog ovako lijepog pigmenta :-)

      Izbriši
  2. Zahvaljujući tebi znam o čemu govoriš...meni je ovo definitivno najdraže sjenilo odnosno pigment :D...također ga nanesem na kremasto sjenilo i efekat je zaista impresivan :D...obožavam ga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ovo je ljepota, a uskoro ćeš osim sample-a imati i svoj vlastiti full size naked pigment ;-)

      Izbriši
  3. Stvarno prekrasna boja :D
    Definitivno moj đir :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma prekrasan je, za svaki dan..... i ja sam više neutralac, mada nekad posegnem i za bojama....

      Izbriši
  4. E, ovo ide na WL i čim uočim MAC corner u Berlinu moj je! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno, nemoj ovako dugo čekati kao ja prije nego se odlučiš na kupovinu, sigurna sam da nećeš požaliti....

      Izbriši
  5. Ja sam pigmentima odavno rekla zbogom. Uvek napravim nered!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ovaj nije problematičan jer je slične boje kao koža, a sa tamnijim pigmentima samo treba prvo našminkati oči pa tek onda ostatak lica i onda nema nereda ;-)

      Izbriši
  6. Preelep jee ... Ova boja je bas prakticna :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesta, baš se može na razne načine koristiti, obožavam ga ;-)

      Izbriši
  7. Voljela bih da ima neki jefitniji dupe za njega jer mi je divan. Skoro me sminker za jednu priliku sminkao njime u kombinaciji sa jos nekim zivljimbojama, i bas je divno ispalo. Samo ja bih se garant sva uprasila, nisam vjesta sa pigmentima. Imam samo 3 pigmenta,2 Essence i jedan Mua. Imam i nesto iz Avona, ali ima aplikator, pa nije klasican pigment,ali mi puno olaksava stavljanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja bih voljela da ima, možda i ima ali ne kod nas, ako ikad otkrijem javim ti ;-)
      Ma sa pigmentima je najvažnije malo otresti kist a ako je jako taman bolje je prvo našminkati oči, onda očistiti nastali nered i onda nastaviti sa šminkanjem lica ;-)

      Izbriši
  8. Mislim da se ne trebaš toliko gristi zbog cijene jer si dobila jedan kvalitetan proizvod koji će ti dugo trajati, godinama štoviše. Srećom pa si se zaljubila u njega, da ti se nije svidio bogme bi žalila svaku marku :) Joj nemam niti jedan pigment, ali voljela bih imati. Ali Essenceov ipak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da u pravu si, često ga koristim za razliku od nekih rumenila koje sam isto skupo platila a samo stoje na polici :-( ali eto čudno za rumenila mi nije žao ni novčića :-)

      Izbriši
  9. Ja sam ga vidjela na Anaviglininim kapcima i instant se zaljubila :))
    Samo me muči činjenica da se ja uvijek šminkam na brzinu pa mi te praškaste stvari više lete po odjeći i kupaoni:))
    Krasan je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da i ona se njime oduševila... stvarno je krasan....
      i ja se u posljednje vrijeme šminkam na brzinu ali s ovim nema problema jer je jako sličan boji kože pa ne možeš se puno zameljati... Sigurna sam da će ti Ivana dati sample kada joj stigne njen pigment pa isprobaj ;-)

      Izbriši
  10. Ja sam svojedobno kupila par mineralnih pigmenata, ali nikako nisam znala raditi s njima. Svi su u intenzivnijim bojama, a ja bih se sva zaprašila kad bih nešto pokušala s njima, užas živi. Kao, staviš ih preko baze za sjenila i stoje tamo, ali u mom slučaju to je bio raspašoj... dok ih nisam pokušala nanijeti preko NYX jumbo olovke Milk! E to je bila revolucija, zalijepe se točno tamo gdje trebaju i ne mrdaju! :)
    Tako da curama koje ne znaju kako s pigmentima savjetujem da pokušaju preko neke olovke kao baze. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična ideja! Vidiš imam nekoliko tih NYX jumbo olovaka i nikad se nisam sjetila da pigmente nanosim preko njih... Svakako ću to probati a naravno i drugim curama isto preporučujem jer sam sigurna da to dvoje odlično surađuje ;-)

      Hvala na savjetu ;-)

      Izbriši
  11. Divan je, on obicno na slikama ispadne vise mat pa sam davala prednost Vanilli, ali sad mi Naked deluje univerzalnije. Slabo koristim pigmente, uglavnom zasto sto je mali izbor po radnjama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i Vanilla je moja tiha patnja, ali sve mislim da mi ne treba jer imam Naked, a vjeruj da sam se dugo dvoumila koji bih kupila... da jako je mali izbor na našim područjima.... jesi probala Essence pigmente?? o kako su oni doooobri..... samo su boje uglavnom malo jače pa ne znam da li je to tvoj fazon......

      Izbriši
  12. ja bas slabo koristim pigmente, iz istog razloga kao vecina devojaka koje su pisale komentare, ali ovaj bas lepo deluje, i ja se uglavnom sminkam u nude nijansama, pa bih mozda i mogla da se usudim da pokusam sa njim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma s ovim ne možeš pogriješiti.... a još ako nemaš vremena ujutro, idealna nijansa, samo da lagano naglasi oko..... Divan je stvarno...

      Izbriši
  13. Predivan je :) zasad sam samo isprobala essence pigmente, super su za tu cijenu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence je odličan, za sada imam 5 njihovih pigmentića, planiram uskoro još koji kupiti, šteta samo što nemaju malo više neutralnijih nijansi....

      Izbriši
  14. ja bih ga kao highlighter :)

    OdgovoriIzbriši
  15. predivna boja :) umrecu dok ne probam nesto od mac senki :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, moraš probati ili sjenilo ili pigment..... jednostavno su savršeni!

      Izbriši
  16. Već je dugo na mojoj wish listi, a sada kada ga vidim i kod tebe na blogu želim ga još više. Tako je nježan i predivan!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I na mojoj WL je bio duuuuugo.... i žao mi je da ga ranije nisam kupila...... preprekrasan....

      Izbriši
  17. Divan je! Nikad nisam probala pigmente, mislim da bi ga bilo vise okolo nego na mojim kapcima! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma čini ti se.... već evo opet ponavljam, samo otreseš višak i lagano utapkaš na kapak na koji je ranije nanesena baza ili neka masnija olovka ;-)

      Izbriši
  18. I meni je jako lijep, ali i ja sam nekako nesklona pigmentima... Sve pet sa nanošenjem, ali kompletno "hendlanje" njima mi je naporno (iako ih imam nekoliko i zaista su lijepi...). No, tvoj mi je post sa slikama odličan pa mu se mogu diviti barem ovako virtualno. Hvala ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi puno :-)

      ma i ja sam od pigmenata dugo bježala, i još uvijek preferiram sjenila, ali neki pigmenti su tako lijepi da ne mogu da odolim :-)

      Izbriši
  19. Ja imam za sada samo 2 MUA pigmenta... Nisam ih čak ni probala do sad. Boje su ljubičasto-siva i tirkizna <3 pa čekam neku dobru priliku da ih natrackam na sebe. :)
    Ovaj Naked super izgleda, i neću dočekati da započnem sa naručivanjem MAC kozmetike. Blizu sam da uspostavim ''vezu'' s rodicom u Engleskoj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema ništa bolje nego kad se uspostave pokidane veze ;-)

      UK je meni cjenovno super, samo malo su skuplji od USA....

      Izbriši
  20. imala sam joppa i mad minerals i još uvijek imam taj mini tester rumenila u pčastičnoj kutijici a boja je divna. planiram iste minerale ponovo naručit

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo se treba naučiti raditi s pigmentima ili mineralnim sjenilima i naći ono što ti odgovara...

      Izbriši

Hvala na komentaru :)