Maybelline Affinimat tekući puder - 24 Golden Beige

.




Mislim da je već jasno da pri pomenu riječi mat potpuno poludim i manično kupujem bez obzira da li je to meni u određenom trenutku potrebno ili ne. Ta riječ u meni izaziva poriv kojem ne mogu da se oduprem. Nekad se pokajem jer to obećano mat nema niti m u sebi, a nekad je to pun pogodak. Eh još kad je ta magična riječ mat povezana sa meni jednim od najdražih drogerijskih brendova (jeste čitale post o mojim najdražim drogerijskim brandovima?) onda sam u ekstazi i ne mogu ne kupiti.


U nastavku pročitajte da li je ova priča imala happy end ili… :-)

Mojoj želji za kupovinom ovog pudera je pridonijela i akcija u CM marketima te sam puder umjesto regularne cijene od 15.50 KM platila 12.50 KM. Dolazi u tubici od 30 ml koja je zaštićena folijom koja zaustavlja zločeste prstiće da pipkaju šminku koja nije tester.



Kod nas se prodaje u 4 nijanse, dvije svjetlije od moje i jedna tamnija tako da mislim da su one malo tamnije cure zakinute za nijanse, ali zato mi svjetlije možemo da biramo :-)
Moja nijansa se zove 24 Golden Beige ali nemojte da vas naziv otjera od nijanse, ona je dosta svijetla,  prvo sam gledala ove dvije svjetlije nijanse ali kako god bih probala bile su mi presvijetle pa je odluka pala na ovu.

Kada sam skinula zaštitu sa pudera i istisnula ga u namjeri da nanesem na lice osjetila sam jak miris alkohola, pomislila - šta je ovo, okrenula tubicu da pročitam sastojke, što inače rijetko radim (sramota znam) i vidjela da je alkohol na trećem mjestu, na prvom je voda. Zato je puder jako rijetke konzistencije ali iako je poprilično rijedak iznenadio me kako lijepo ujednači ten i postigne neko srednje prekrivanje koje je meni najdraže. Ne znam da li je miris poslije ishlapio ili sam se ja navikla ali nisam ga kasnije osjećala kao taj prvi put.


Prvi šok zbog mirisa alkohola jer već potpuno izblijedio kada sam se nakon 3 sata nošenja pudera pogledala u ogledalo i vidjela da sam još uvijek ok i da nije probio sjaj. Koje oduševljenje je nastupilo :-)) Tek kroz 5 sati je lice zahtjevalo blotanje. Ovo je izuzetan uspjeh za jedan puder da tako dugo drži moju kožu matiranom.

Puder se lijepo razmazuje. Svaki puder fiksiram puderom u prahu, probala sam to i sa Ben Nye bananom i sa Chanel puderom u prahu i sa oba radi jednako dobro. Ono što mi se posebno sviđa je što je puder lagan a dobro prekriva te mi popravke u toku dana ne rade "cakey" izgled na licu. Veoma pohvalno za jedan drogerijski puder. Nanosim ga kistovima, kako nanosim i sve ostale pudere, opet mi se najboljim pokazao RT Buffing i moja nova ljubav kist marke Blush #32.

Ne znam hoće li alkohol u puderu u narednom periodu isušiti lice i napraviti neželjeli nered, ali kroz ovo vrijeme koje ga koristim nije mi pokazao nikakve znake nereda (ali moje lice i nije sklono neredima iako se oni uglavnom povezuju uz masnu kožu) te ću post update-ati ako primijetim neke promjene. Poprilično sam sigurna da je ovo puder isključivo za masnokošće iako na njemu piše da je za "oily to combination skin" jer nisam sigurna kako bi se ponašao na dijelovima lica koji nisu oily :-) ali zato bi vam mogli drugi Affinitone puderi odgovarati koji meni na žalost nisu te sam se posebno obradovala ovoj novoj liniji.

Sadrži SPF 17.



Testirala sam ga i bez primer-a koji inače stalno nosim ali sam ga par puta preskočila u svrhu testiranja i iznenadila se da je ostao na licu skoro jedna dugo kao i sa primer-om!



Na kraju ću reći bravo Maybelline, ni ovaj put me nisi razočarao, samo im neću oprostiti što su moj HG korektor povukli iz prodaje jer znam da smo mnoge bile oduševljene s njim. Sad ga moram nabavljati online i plaćati skupu poštarinu :/

Kako puder izgleda na mom licu ste mogli vidjeti u OVOM postu.

Probale Affinimat ili imate namjeru?





44 komentara:

  1. Ja nesto ne volim njihove pudere, mada ne znam bas sto. Nisam nikad ni kupila njihov puder, samo sam ga po malo isprobavala od drugih ljudi. Ali ovaj mi bas izgleda lepo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh ja volim, a ti probaj tester, mogla bi se ugodno iznenaditi :-) Jako je lagan na licu, baš ga ne osjetim….

      Izbriši
  2. E ako je tebe uspio oduseviti onda ga i ja moram imati :) Posebno ako nije mnogo tezak i drži lice matiranim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš masnu kožu obavezno probaj… mene inače Maybelline rijetko razočara… imamo neku posebnu vezu i lijepo se slažemo :-)

      Izbriši
  3. Nisam ga probala, i inače ne koristim puder. Tako da ništa od kupnje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mama Anđela opet ponavljam: blago tebi kad nemaš potrebe za puderom ;-)

      Izbriši
  4. Baš sam ga kupila prekjučer i to u istoj ovoj nijansi koja mi je savršena.

    Ja sam ga nanosila ispod Mister Mat baze i moram priznati da sam se nakon već 4h zasjajila ali nakon matiranja sve je bilo kako treba biti i imala sam ga na licu od 6h ujutro pa do nekih 19h navečer i nije kliznuo što je super.

    Za prekrivanje se slažem da je srednje ali je dovoljno :D.

    Maybelline rulessssssss!!! ;D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morala si ga probati aaaaaa drago mi je da ti se sviđa…. ja sam zadovoljna, jer mi je bitno da nakon popravke to ne izgleda loše, a sa ovim puderom je to super….

      Slažem se da je Maybelline i ovim dokazao da sam ga sa pravom uvrstila u najbolje drogerijske brandove ;-)

      Izbriši
    2. Kupila sam danas,do sada sam koristila True Cover ,em je skup ,em su smanjili količinu,dobar je ali neisplativ....probaću ovaj,po vašim komentarima rekla bih da je dobar....

      Izbriši
  5. mješovita sam, a i sklona isušivanju pa ću preskočiti iako moram priznati da me mami :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako si sklona isušivanju i sumnjaš da ti ne bi odgovarao predlažem da ipak prvo probaš jer kako sam i napisala u postu poprilično sam sigurna da je ovaj puder samo za masnokošce, mada nikad se ne zna…. Ivana kaže da i njoj odgovara a ona je mješovita tako da….

      Izbriši
  6. Nagomilala sam hrpu pudera i obećala sebi kako moram potrošiti makar jedan prije kupovine drugih.
    Zato ovaj stavljam na listu čekanje. (ali već se vidim kako ga kupujem da isprobam kad ga već hvališ)
    Uvijek volim imati koji puder ''na testiranje'' jer nikad se ne zna na kakvo otkirće mogu naletiti :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja stalno sebi obećavam da neću kupiti novi dok makar 2 ne potrošim ali ovo je jače od mene :-) Maybelline + mat = kupujem :-)

      Izbriši
  7. Sad imam puno pudera pa nekako ne trebam još, ali s vremenom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam i ja, ali nisam tako disciplinirana kao ti ;-)

      Izbriši
  8. Ja sam probala Affinitone (čak štaviše, dugo sam ga koristila), ali nikad ga više ne bih kupila. Interesovalo me jako kakav je ovaj Affinimat jer obožavam mat finiš, ali imam normalnu do suhu kosu, pa vjerujem da bi me ovo dosta isušilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto ga više ne bi kupila? Ovaj nije sigurno za normalnu do suhu kožu, mislim da bi ti se samo zalijepio za kožu...

      Izbriši
    2. Otkrila sam puno bolje pudere, ovaj je bio previše rijedak, skoro da nije prekrivao (a ja imam jako čistu kožu, treba mi samo ujednačavanje), preslikavao se... Ali zato mi je Maybelline Superstay Silky HG puder :)

      Izbriši
    3. I meni je Superstay silky HG puder...bio. Vec godinama ga nema nigdje, povucen. Gdje ga ti nabavljas?
      I da, on bas jako prekriva :)

      Izbriši
    4. Povučen je bio, ali vratili su neke zalihe u CM. Kad to prodaju nema ga više :(

      Izbriši
  9. Zvuči odlično! Po zimi su mi obrazi doduše nešto suši, al po ljeti sam pravi perdstavnik masnokožaca... i Jeeej! za svijetle nijanse :))
    jedino i mene baš muči taj alkohol u sastavu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene muči ali eto ništa loše ne radi pa opraštam veliki postotak alkohola ;-)

      Izbriši
  10. Takodjer volim Maybelline pudere :) I iznenadila me je informacija da su korektor povukli a ja ga nisam ni kupila, piiih :/
    Ovaj puder cu preskociti jer imam previse otvorenih pudera i trebat ce mi dosta vremena da sve to potrosim :( Nadam se da cu ostati 'jaka' u toj odluci :D Nema novih kupovina dok postojece ne potrosim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao bolje da ga nisi probala jer bi i ti žalila sada kao i ja…

      voljela bih da sam i ja jaka i da kažem ne novim kupovinama, ali ti novi proizvodi me samo mame i mame….

      Izbriši
    2. pa jel na kraju valja taj puder ili ne

      Izbriši
    3. valja puder, nego ovo što sam rekla da je bolje da ga nije probala se odnosi na korektor koji je Maybelline povukao sa našeg tržišta koji je fantastičan, a coco ga nije problala te sam joj odgovorila da je i bolje što nije jer sad nema za čim žaliti :-)

      Izbriši
  11. Iako sam mješovita, volim pudere koji matiraju. Jako dugo nisam probala Maybaline pudere, definitivno moram isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ako si mješovita radije ga isprobaj prvo, stvarno nisam sigurna da bi dobro izgledao na suhim dijelovima lica…. Maybelline je meni zaista jako drag brand i uglavnom mi sve njihovo odgovara pa imaš moje preporuke da isprobaš neki njihov puder, nadam se da ćeš biti jednako zadovoljna...

      Izbriši
    2. Ja imam mješovitu kožu i koristim taj puder.Ne isušuje uopće :)))

      Izbriši
  12. E dočakah ovu recenziju. Ja ludim zbog masne kože. Dala si mi doboljno argumenata da ga isprobam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako javi hoćeš li biti zadovoljna ;-)

      Izbriši
  13. Super Jasmina! Ja poskočim svaki put kad vidim tvoj post o puderima jer znam da uvijek biraš one koji predviđaju matiranje, tu smo iste :D Definitivno ću ga isprobati, ali ne volim gomilati pudere pa moram prvo potrošiti ove koje imam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe da da samo MAT :-) i ja ne volim gomilati pudere, za druge komade šminke ovo ne važi, ali morala sam ga kupiti jer me ono mat prizivalo :-)

      Izbriši
  14. Probala Affinitone Sand Beige 03,ali ovaj nisam...Po ovome mislim da je dobar,tako da ću morati sama da ga probam i uvjerim se kako djeluje na mene ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš masno lice probaj, ako ne preskoči :-)

      Izbriši
  15. Imam onaj prethodni, istobu tubi i OK je. Ovaj nisan probala, a i ne privlaci me bas. Slažem se za nijanse, presvijetle su bez obzira na ime.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma privuklo bi te ono MAT da se usiješ kroz sat vremena nakon šminkanja ;-)

      Izbriši
  16. nisam probala ali mislim da sam primetila da je dosao i kod nas. nekad davno sam se razocarala u obicni affinitone pa ne znam da li bih se upustila u pricu sa ovim, mada nikad se ne zna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj obični nikad nisam probala jer bih nailazila da nije primjeren za masnu kožu…. ako je tvoja koža masna onda bi ti mogao odgovarati, a ako ne onda preskoči :-)

      Izbriši
  17. da li je na kraju ovaj puder dobar ili ne ? ko ga je koristio neka mi kaze.imam konbinovanu kozu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je jasno navedeno u postu da je dobar meni, što ne znači da svakom odgovara, u principu bi najbolje bilo probati prije kupovine...

      Izbriši
    2. hvala na brzom odgovoru :))

      Izbriši
  18. Ja sam probala affinitone, i nije mi bio loš samo što ja imam mješovitu kožu pa mi se t zona zamasti, al mislim da bi ovaj mogao biti dobar...zanimljiv post :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ja imam mješovitu do masnu kožu i t-zona mi se brzo zamasti i zasjaji,pogotovo po ljeti i to cijelo,dok zimi samo t-zona pa mi treba neki dobar mat puder tako da ću probati ovaj pa ćemo vidjeti.A ko može preporuči mi još neki tekući puder molim te

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)