Arena Battle #1 - Tangle Teezer vs. Macadamia četka - MAKEUP ARENA

1/24/2014

Arena Battle #1 - Tangle Teezer vs. Macadamia četka




Napokon krećem sa ovim tipom posta gdje ću dva slična proizvoda uspoređivati, nekad slična po namjeni, nekad po boji, nekad po nećem trećem :-) Nekad će postojati i velika cjenovna razlika između sličnih proizvoda,  nekad je neće biti,  uglavnom biće to usporedba dva slična a različita proizvoda…



Dugo sam odolijevala kupovini ovog tipa četke za kosu, jednostavno nisam vjerovala da je toliko dobra. Ljetos sam kupila Macadamia četku i ostala iznimno pozitivno iznenađena. Tada sam potpuno razumjela silno rejvanje o istoj. Dan danas ne mogu da nađem dovoljno riječi da bih vam opisala koliko je ona olakšanje za češljanje moje duge, guste i pri vrhovima zamršene kose. 

Nakon tog oduševljena Macadamiom rekla sam sebi zašto ne probati i Tangle Tezer, mora biti bolja jer su oni prvi počeli raditi ovaj tip četke. I popust od 10% na feeunique, četka u košarici i to u željenoj boji i samo je trebalo dočekati da stigne.

Čim je stigla pomislila sam dobra odluka, ova četka je puno ljepša, da da da, ja volim lijepe stvari, a koja ne? Mješavina ljubičaste i pink boje, sreći nije bilo kraja.

Odmah sam ju naravno provukla kroz kosu i gle ovo, zapinjala je pri korištenju na standardan način kako koristim i Macadamia…. Što što? Kako to? Opet sam ju pokušala provući i zapinjala je… Nisam mogla da vjerujem i da nije kupljena na provjerenom feelunique pomislila bih da je fejk. 

Odmah sam otišla po Macadamiu da vidim "radi" li ona… Prvo što mi je palo na pamet je bilo da mi je kosa previše zamršena pa stoga neće da prođe glatko kako to inače Macadamia radi. Provukoh Macadamiu bez problema, bez po muke, bez zapinjanja.

Nije mi to imalo smisla jer je upravo Tangle Teezer četka koja je više hvaljena i u trenutku sam pokušala naći svako moguće opravdanje osim da sama sebi priznam da to što radi na milionima drugih žena širom svijeta ne znači da se mora slagati i sa mojom kosom.

Počela sam ih obje zagledati i tražiti sličnosti i različitosti i evo do čega sam došla.




Tangle Teezer ima gušće postavljenje zupce koji su i nešto tanji i kraći.

Macadamia ima deblje, šire raspoređene i duže zupce.

Zagledanjem sam došla do sasvim logičnog zaključka, a to je da na mojoj jako gustoj kosi, kratki zupci Tangle Teezer četke ne mogu proći kroz svu debljinu kose te još i to što su gušće zbijeni dodatno pogoršava stvar. 

Jedini način na koji bi TT radila na mojoj kosi je bio da predhodno kroz kosu prođem Macadamiom ali i tada samo bi prošla kroz površinu. Drugo, mogla sam ići i pramen po pramen ali meni bi to oduzimalo jako puno vremena. Macadamia je u startu sa znatno dužim i šire raspoređenim zupcima odnijela veliku prednost jer potpuno prolazi kroz svu debljinu kose.

Još jedan plus dajem Macadamiji zbog toga što je veća i ima dršku, što znatno olakšava posao.

Na to ide još jedan plus zbog dostupnosti, Macadamia je dostupna i u BiH, i u Hrvatskoj i u Srbiji, dok je TT nabavljiva samo online.

Cijena im je skroz slična pa su na tom polju jednake, nekih 20ak KM (10ak eura).

Jedino polje na kojem TT odnosi pobjedu je ljepota i boja. Jedno vrijeme se i Macadamia četka mogla kupiti u LE pink izdanju i žao mi je da ju nisam kupila tada, dobro je imati 2 četke jer me uhvati panika ako nekad ne mogu naći svoju jer ostalim četkama se zameo trag, nikad ih više ne želim vidjeti :-)

Macadamia četku sam kupila u ljeto prošle godine, Tangle Teezer prije 3-4 mjeseca, i Macadamia je u stalnoj upotrebi dok TT kupi prašinu i čeka da kosica koje djevojčice poraste i četka posluži za eventualno češljanje njene kosice.

Ako imate jako gustu kosu probajte kod nekoga TT prije odluke o kupovini, mogli bi iskusiti potpuno iste probleme, Macadamia bi mogla biti pravi izbor za vas.  Curama koje imaju još gušću kosu od moje čak ni Macadamia možda ne bi odgovarala.

Ako je vaša kosa rijetka do srednje gustine vjerujem da će obje četke jednako dobro raditi na vašoj kosi ali opet prednost dajem Macadamia četci zbog drške koju TT nema.



Arena rezultat:

                              Tangle teezer     Macadamia

Izgled                               1                      0
Funkcionalnost                0                      1
Cijena                              1                      1        
Dostupnost                      0                      1

Ukupno                           2                      3    


Nemojte da vas obeshrabre moja ne baš pozitivna iskustva sa TT, veća je vjerovatnoća da ćete biti u velikoj većini žena kojima ona odgovara, moja namjera da samo da curama sa gustom kosom skrenem pažnju na kratke i gusto zbijene zubce TT-a koji nisu saveznici našeg tipa kose.        


Imate li neku od ove dvije ili obje, kako ste zadovoljne? Da vas čujem?


Broj komentara: 77:

  1. Potpisujem, meni je također znatno bolja Macadamia ;) zbog istog problema a ja imam tanku kosu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno??? A ja sve pokušavam da nađem razlog zašto mi nije odgovarala TT pa mi je nekako gustoća kose bila najlogičnije objašnjenje….

      Izbriši
  2. Ja imam TT, ali ne mogu reći koja mi je bolja jer nisam probala Macadamiu. Moj jedini minis kod TT je nespretnost pri korištenju, još ja imam onu manju verziju sa zaštitom , i baš mi zna često ispasti dok raščešljavam a samim tim već vidim plus kod Macadamie jer ima dršku..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da TT zahtjeva malo pažljiviju upotrebu… drška to uveliko olakšava :-)

      Izbriši
  3. Meni je TT bolji jer je bolje oceslja ,Macadamia ne moze moju dobro da oceslja dok npr moja mama ima plavu kosu,paz i obozava Macadamia cetku,po meni su obe sjajne i odlicno rade svoj posao samo zavisi od tipa kose koju ce ko odabrati ali obe su sjajnog kvaliteta,Moj TT je svasta preziveo i u savrsenom stanju je :) Super je sto si ih uporedila:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem, i istina da na kraju vjerovatno bolje rasčešlja zbog zbijenijih zubaca, ali meni je dovoljno ono što Macadamia odradi, a stvarno mi je malo naporno ići pramen po pramen sa TT :/ ali potpuno razumijem da na drugim kosama ona savršeno radi i ne pokušavam da je omalovažim :-)

      Izbriši
  4. I kod mene isto, samo ja imam TT Compact. Ja sam primjetila i da su iglice nešto tanje kod TT.
    Moja preporuka ide Macadamia četki!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da iglice ili zupci, ni sama nisam znala kako da ih nazovem su tanje kod TT, ja sam se nezgodno izrazila i napisala uži, ali tanji bi bila prava riječ… idem to poraviti…. :-)

      Izbriši
  5. Imam macadamiu i fejk leopardasti tt s buyincoinsa ,neznam jel to zato sto je moj tt fejk ali isto mi je bolja macadamia :) nekako je njeznija i ljepse klizi kroz kosu..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh upravo to, macadamia nikad ne zapinje ni kroz moju kosu, dok to ovaj orginalni TT radi…

      Izbriši
  6. Posto je meni Macadamia lepsa i po boji nemam sta da se razmisljam. Kupicu je jednom kad budem pri parama :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan i meni baš potreban post :) Imam jako gustu kosu, kupila sam Macadamia četku bez mnogo vere u uspešnost i ostala totalno zatečena, pozitivno naravno, ne znam kako sam bez nje funkcionisala :) Ali mi od tad nešto ne da mira, i sve se premišljam oko TT četke, da li bi bila još bolja. Posle ovog poređenja nastavljam da uživam u svojoj Macadamia četki :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam se i ja osjećala kada sam ju prvi put probala :-) nemaš potrebe za TT, vjeruj mi...

      Izbriši
  8. Nisam probala TT, imam Macadamiu i obozavam, pravo mi je otkrice sto se tice cetki za kosu, sto kazes sve ostalim se zameo trag :)

    OdgovoriIzbriši
  9. super post, zanima me je li iko čuo za Wet brush četku, imam je već duži period i najbolja je četka ikad...pogotovo kod tanke zamršene kose nakon pranja što je slučaj kod mene...obično i nakon regeneratora ne mogu je baš lako raščešljati...a pomoću ove četke svi problemi su riješeni....ko je u mogućnosti nek proba, Alda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam probala niti sam čula, ali idem odmah guglati :-) drago mi je da si našla nešto što ti tako dobro odgovara :-)

      Izbriši
  10. A gdje u BiH se ima kupiti Macadamia!? Unaprijed hvala na odgovoru :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima u CM-u ali je malo skuplja, ima i na drugim mjestima gdje nabavljaju robu od Alexandar cosmetics-a, jeftinija je, ja sam je tu platila 21 KM, u setu sa uljem i jednokratnom maskom.

      Izbriši
    2. Izvini, a gdje drugo uzeti cetku? Ja sam u tuzli vidjela samo u cm-u, hoce li biti kod tebe u radnji:-)? I jos jedno pitanje je li stigla blush32 u radnju?pozdrav

      Izbriši
    3. U Tuzli nigdje osim u CM-u :/ za sada neće biti kod mene jer nemamo više mjesta, nakon preuređenja koje planiramo raditi možda uzmemo i Macadamia proizvode… Blush #32 na žalost još nije stigla, rečeno nam je za nekih 15 dana da bi trebala stići. Ako želiš javi mi se u inbox pa da im kažem da kada nam bude dolazila roba da pošalju i macadamia četku za tebe. LP

      Izbriši
  11. Sjajan post, svidja mi se ideja! Možeš li u nekom od sledećih tekstova uporediti YSL Touche Eclat sa nekim drugstore korektorom za podočnjake?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, mogu i hoću… pišem taj prijedlog da ga ne bih slučajno zaboravila :-)

      Izbriši
  12. Odlicna recenzija,taman mi je dobro dosla jer sam odlucila uzet uskoro jednu od njih
    Dakle,macadamia it is!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovo mi je baš trebalo i jako mi je drago što je Macadamia ovaj put odnijela pobjedu ;) Već neko vrijeme odgađam kupnju i stalno sam bila u dvojbi, Macadamia ili TT, iako mi je Macadamia bila privlačnija upravo zbog dostupnosti :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam obje ali više volim TT :)

    OdgovoriIzbriši
  15. hahahah , kako je super a ujedno i duhovito ovo sa arena rezlutatom , tim pre jer ima i sportski kanal -arena sport =))
    sto se cetke tice , nisam probala , ali razmislicu o kupovini prvom prilikom u alexandru ....iiiiii , meni je izgledom lepsa zelena ...ali , dobro o ukusima se ne raspravlja ...=))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne raspravlja u pravu si, ja sam iznijela svoj dojam :-) kako su mi i ljubičasta i roza omiljene boje logično je :-)

      Izbriši
  16. Nikad nisam mislila da cetke mogu da se razlikuju, pa nisam ni izdvajala neki posebno velik novac na njih, a kosa mi je retka, pa ni sad ne vidim zasto bih kupila i jednu, mada, priznajem, volela bih da ih isprobam. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa isprobaj prije kupovine ako ikako možeš, možda ti neće ni trebati ;-)

      Izbriši
  17. post kao naručen, baš si ovih dana razmišljam koju od te dvije četke da kupim! hvala ti na opisima i usporedbi, ako uzmem ijednu uzet ću Macadamiu, međutim pitam se sad bi li mi i ona bila dovoljna - naime, ja imam vrlo gustu i kovrčavu kosu, isto se dosta petlja, pitam se bi li mi s obzirom na gustoću i Macadamia bila dovoljna...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj prvo…. može se desiti da ti ni Macadamia ne bi odgovarala… a šteta je da je kupiš da kupi prašinu :-)

      Izbriši
  18. Hvala na postu, ovo mi je olakšalo izbor. Odlučih se za Macadamiu, dostupnija je i mislim da bi za moju kosu bila bolja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si se odlučila za mog favorita :-)

      Izbriši
  19. E sad mi je drago, jer obično u usporednoj recenziji pobijedi TT :D Ja se nisam počešljala sa drugom četkom otkad imam Macadamiu, i volim je, rejvam, preporučujem.. Samo mi je žao što rozu nisam kupila :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da? Da je u rozoj boji, Macadamia mi bila savršena :-)

      Izbriši
  20. Super usporedba! Vjerujem da će mnogima pomoći. Ja imam TT i za moju kosicu čisto dovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da tebi odgovara, moja kosa očito treba malo bolje rasčešljavanje :/

      Izbriši
  21. Macadamiu imam i savršena je, ne odvajamo se, planirala sam da isprobam i TT, dezeni su im ludilo, mada se posle ovog posta premišljam...Ne znam zašto, ali kad si najavila post, očekivala sam da će TT da pobedi :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam i ja razmišljala pa naručim i TT, a trebala sam samo kupiti još i rozu M. kad se mogla kupiti i to bi mi bio pametniji izbor :-)

      Izbriši
  22. Prošli mjesec sam po Rijeci tražila Macadamia četku za nećakinju i našla salon koji prodaje njihove proizvode i, na svoje veliko iznenađenje, i TT četke. Cijena je bila dosta različita, Macadamia 100, TT 150 kn. Uživo sam ih vidjela, frizerka mi je rekla prednosti i mane (tj. više prednosti TT-a) i izašla sam iz salona upravo sa TT četkom. I meni je na prvu Macadamia upala u oko baš zbog duljine zubaca, ali me odbilo to što mi je frizerka rekla da im Macadamia četke traju kraće jer su zupci podložniji savijanju. Vidjela sam njihovu staru četku i bila je rascvjetana. ( s druge strane TT im je bila nova pa je njena izgled nakon nekog korištenja zapravo upitan :D ) Pošto sam bila skeptična prema TT zbog malih zubaca dala mi je da ju isprobam (inzistirala zapravo :D) pa sam ju i provukla kroz pramen kose. Imam je dosta i užasno je gruba, kad se upetlja sama sila za to treba da se otpetlja. Uglavnom, prvi potez nije išao, ali idući je već prošao. No, to je bio samo pramen... Ipak, sad si jako želim tu četku i uopće mi ne smeta češljati pramen po pramen jer tako ju ioanko češljam i inače običnim češljem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se iskreno nadam da se moja neće rascvjetati jer nema ni najmanjeg znaka da se takvo nešto desi…
      Ako ti ne smeta da ideš pramen po pramen onda će TT biti odlična….
      Kako sam ja uvijek, ali baš uvijek u žurbi mene strašno iritira to što zapinje pri normalnom četkanju, dok Macadamia posao završi savršeno! Držim fige da u konačnici budeš zadovoljna koju god da kupiš ;-)

      Izbriši
  23. Sjajna recenzija. Ja se već dugo dvoumim da li da kupim makadamia ili četku sa od dlake vepra... I dalje ne znam šta da radim, ali neću sigurno uzeti TT kad već kod nas, mogu kupiti M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od dlake vepra? Hmmm… i to moram googlati, sad me baš zanima po čemu je posebna :-)

      Izbriši
  24. Odlična usporedna recenzija! Upravo si me razuvjerila oko kupnje TT-a. Ja imam Macadamiu i nastavit ću je koristiti, no vjerovatno ću kupiti još jednu jer se ova malo ofucala :D I da, ja imam rozu :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne spominji mi rozu jer ću pozeleniti od ljubomore :p uživaj u njoj i čuvaj je :-)

      Izbriši
  25. imam macadamiu i drago mi je da je dobila tvoj blagoslov, jer izgleda da imamo isti tip kose.

    OdgovoriIzbriši
  26. Ajme ovo mi je trebalo! Ja nikako da se odlučim na kupovinu bilo koje jer me uvijek strah da su zupci prekratki za moje kovrče! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lenkice ni slučajno TT, nema šanse da bi kroz tvoju gustu kosu prošla… čak sumnjam i u Macadamiju ;-) mada u principu nikad se ne zna, ako imaš priliku probaj kod nekog obje, možda bude pozitivno iznenađenje :-)

      Izbriši
  27. Uff ocito ja nemam tih problema,,,ja svoju kosu pocesljam kad je mokra osusim ,prodjem peglom i vise ne cesljam do sljedeceg pranja,,,jednostavno ona je tako tanka da uvijek stoji isto,i ne mice se

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi, ja sam se ranije patila dok bih ju rasčešljala, ali sada i ja napokon uživam :-)

      Izbriši
  28. Bas me je iznenadila tvoja usporedba, ja Macadamiu nisam probala ali TT obozavam, uzela sam ga davno preko Asosa. Jes da nemam neku gustu kosu ali nikad mi nije zapeo tako da me bas cudi. Htela sam da probam macadamiu ali uzivo mi je izgledala bas velika, a sad razmisljam da uzmem onaj kompaktni TT, za putovanja bi bio super :) Trazila sam po netu rozu Macadamiu mislila sam da pomognem ali stvarno nema, mada nacices je :) Veliki pozdrav iz Makedonije, obozavam tvoj blog :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je da kasnim sa odgovorom, nekad jednostavno ne odgovorim istog momenta a poslije sto misli po glavi i ja zaboravim. Hvala ti što voliš moj blog :* drugo zaista se nisam zavoljela sa TT, kosa mi je jednostavno pregusta za tu četku i ne može proći kroz cijelu debljinu kose i to je razlog da zapinje :/

      Izbriši
  29. Eto srecom pa sam prvo uzela macadamiu, mada je i meni zao sto je nemam u pink verziji, zelena nije moja boja :D ali sta je tu je, funkcionalna je skroz i samo njom cesljam kosu otkako je imam :)

    OdgovoriIzbriši
  30. Imam samo TT i odlična mi je, mama kaže da ne zna šta bi bez nje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je drago zbog vas dvije no na moju žalost ja ne dijelim vaše oduševljenje :/

      Izbriši
  31. Macadamia četku nisam probala, ali već dugo imam TT, a nedavno sam si naručila još jedan (jer je jednog mama prisvojila dok smo se suprug i ja selili). Meni je on odličan, divno mi raščešlja kosu, posebno dok je mokra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja bih voljela da sam uspjela TT zavoljeti kao Macadamiu, jer kako lijepe boje ima :-) ali nikako ju ne koristim, ne paše na moju kosu :/

      Izbriši
  32. Imam Macadamiju i TT me uopce ne privlaci jer vec ovako na prvu vidim da nije prakticna tj. da nema drsku. Macadamijom sam odusevljena i odma sam jedan primjerak pokolnila prijateljici koja dijeli odusevljenje :)

    OdgovoriIzbriši
  33. Ja planiram uzeti macadamiju, samo zbog drske. TT mi izgleda kao cetka za timarenje konja, pa me ne privlaci unatoc raznim bojama :D

    OdgovoriIzbriši
  34. Ovaj post mi je kao narucen. Nedavno sam citala recenziju TT cetke na Meteobeauty i kontam da li da uzmem nju ili Macadamiu ali mislim da ce izbor pasti na Macadamia cetku. p.s. i ja bih rozu Macadamiu:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako je ikad ponvo vidim u prodaji ja ću ju morati kupiti, roza je savršena :-)

      Izbriši
  35. vidila sam ja razliku već na prvoj slici. mola bi prvo probati macadamia cetku

    OdgovoriIzbriši
  36. Naručila sam danas svoju macadamiu (do jučer sam bila u dvojbi između te dvije četke i kad sam pročitala tvoj post, slatko sam se nasmijala i naravno odlučila..) i jedva čekam da stigne, svaka čast za post, zanimljiv, originalan, humorističan...:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, nadam se da ćeš biti zadovoljna četkom kao što sam i ja :-)

      Izbriši
  37. Imam tanku i rijetku kosu ali je sklona petljanju, svaki put posle pranja, to su muke posle rascesljavanja. Kontala sam da kupim TT ali sad vec ne znam ni sama sta bi meni bolje odgovaralo na ovoj mojoj slabasnoj kosici :)

    OdgovoriIzbriši
  38. Prvo, odlican clanak!
    Jel netko zna gdje se u Sarajevu može kupiti Macadamia cetka i koliko kosta? unaprijed hvala :))

    OdgovoriIzbriši
  39. Gdje kupiti Macadamiu? Ja sam ju našla jedino u ljekarni..nigdje drugdje i to onu zelenu :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)