Kozmetički pregled na 2013. i želje za 2014. - MAKEUP ARENA

1/04/2014

Kozmetički pregled na 2013. i želje za 2014.





U ovom postu ću vam pokriti moju kozmetičku 2013, pisaću vam o više stvari iz polja kozmetike te bi ovo mogao biti malo duži post :-) Pisaću vam i o tome kakvi su mi planovi za 2014.

Pokriću sljedeća pitanja:

1. Da li su mi se ostvarile kozmetičke želje koje sam sebi poželjela u postu koju sam objavila početkom prošle godine?
2. Šta sam voljela? 
3. Šta nisam voljela?
4. Šta sam naučila?
5. Šta si želim u ovoj godini?

Pa da odmah krenem:

1. Da li su mi se ostvarile kozmetičke želje koje sam sebi poželjela u postu koju sam objavila početkom prošle godine?


Nije samo jedna. Nisam uspjela doći do dugo željenog MAC kista #165, ostala dva proizvoda sam nabavila, nabavila sam i puno više nego sam mislila da ću nabaviti te proteklu godinu završila sa jako puno kozmetike, ne žalim se naravno, uživam u tome :-)

2. Šta sam voljela?

Svi mi volimo i tražimo različito kod šminke… i sreća da je tako jer bi u suprotom profitirale samo jedne te iste kompanije. Mnoge cure se kunu u cjenovno povoljniju šminku, smatraju da je bacanje pare kupovanje svega što košta više nego su navikle platiti… druge se opet kunu samo u high end proizvode te ne žele ništa jeftinije na svom licu. Ja spadam u jednu mješavinu, volim i jedno i drugo, volim najbolje od svega, najbolje za mene naravno. U protekloj godini sam probala svašta novo, što zbog posla u koji sam ušla, što zbog bloga, što zbog moje stalne želje da probam nešto novo. Neke stvari su me oduševile, neke nisu, a na sreću malo njih me je jako razočaralo. Ja nisam previše zahtjevna kad je riječ o šminci. Ne može me razočarati slabo pigmentirano rumenilo jer nekad mi upravo takvo odgovara. Ne može me razočarati ni ruž koji isušuje usne jer sam već naučila kako da usne pripremim da dobro rade sa jednim takvim ružom. Ne može me čak ni razočarati puder koji brzo sklizne s mog lica a na drugim licima ostaje duže. Nije do pudera nego je do mog lica tj. taj puder nije namjenjen za moj tip kože  :-) Ono što mene može razočarati su uglavnom preparativni proizvodi koji obećavaju nešto što ne rade. Npr ne vidim svrhu kupovanja hidratantne matirajuće kreme na kojoj piše da je za hidrataciju i matiranje a radi samo hidrataciju i nigdje ni M od matiranja. Može me razočarati moja brzopletost kad kupim proizvod koji svi hvale i koji vjerujem jeste dobar za određeni tip kože ali meni je bio nepotreban pa na kraju pojma nemam ni zašto sam ga kupila. Uglavnom sebe krivim za promašaje.. da...

Dosta zaista odličnih stvari sam otkrila tek krajem godine te ih ovdje nisam uvrstila, a htjela sam, zbilja jesam jer sam ih svim srcem zavoljela ali gledala sam da budu samo stvarčice koje sam koristila duži vremenski period, iz dana u dan….

KOSA



  • Batiste šampon za suho pranje kose, meni ubjedljivo najbolji, nadam se da će napokon da bude dostupan i u mom gradu, Banja Luka ih već ima, ne znam za druge gradove u BiH, ali hitno ga trebam u Tuzli.
  • Loreal proffesional šampon za kosu, kupujem uvijek ovo veliko pakiranje i traje mi mjesecima, obožavam njihove šampone.
  • Tigi Bed Head Urban anti-dotes regenerator za kosu - otkrila mi ga je Lana kada mi ga je poslala na probu i nakon toga sam kupila ovo veliko pakiranje i ne znam hoće li me nekad neki regenerator moći oduševiti kao ovaj.
  • Uniq One, proizvod bez kojem ne mogu zamisliti njegu kose… moja kosa je jako gusta, kako moja frizerka kaže ima je za 3 glave :-) sa tankom dlakom, teška je… ono što volim kod Uniq One je da omekša suhe dijelove bez da ju dodatno sijepi u korijenu, jer ako šta mrzim to je kosa slijepljena u korijenu. Recenziju sam već pisala ovdje, meni je ovaj proizvod neophodan u njezi kose.

PREPARATIVA




  • Clarisonic je meni otkriće godine i ako postoji proizvod koji me je oduševljava jednako kao i prvog dana to je definitivno on.
  • EOS balzami, savršeni za nositi ispod matirajućih ruževa…. 
  • Murad matirajuća, neću se ponavljati, sve je rečeno već
  • Caudalie beauty elixir, sve rečeno opet :-)
  • Avene kremu sam koristila cijelo ljeto kada bih išla negdje na brzinu a nisam htjela izostaviti spf a još bih dobila i finu ujednačenu boju tena koju ova krema daje… jedna od rijetkih krema sa visokim spf-om koja nije teška na licu… 
  • Estee Lauder Perfectionist…. druga bočica, prva mi je baš dugo potrajala jer ovog seruma je potrebno jako malo a daje tako puno… 


DEKORATIVA

LICE


Neću posebno hvaliti proizvode koje sam već recenzirala, ako vas zanima nešto dodatno o nekom proizvodu klik na link.




  • Maybelline The Eraser Eye korektor - kao po zlu zaboravih pofotkati korektor koji mi je obilježio proteklu godinu, a kako sam bila lijena da ponovo sve složim pofotkala sam za posebno, pa na kraju i zaslužuje ovu zasebnu fotku jer sam ga jako jako voljela i još volim, ali tugujem jer mi je dostupan samo preko neta, ne uvozi se više ni u BiH ni  Hr, a u Srbiji nikad nisu imali moju nijansu :/

OČI




  • MAC sjenila su meni savršena, iako sam otkrila još dobrih sjenila, nekako su mi upravo MAC posebna, iz više razloga, prvo zbog velikog spektra nijansi, drugo zbog lakoće blendanja, treće zbog uglavnom odlične pigmentacije, četvrto jer se najmanje truse od svih sjenila koje sam ikad probala, ne nužno ovim redom :-)
  • Urban Decay Naked basics paleta je skup divnih neutralnih mat sjenila koja nedostaju klasičnim naked paletama a koja su inače moja omiljena vrsta sjenila.
  • MAC fluidline gelcreme za obrve
  • MAC set sjenila za obrve, recenzija uskoro
  • Chanel D'Ombre sjenila, sva koja imam, opet samo jedan reprezentativac pofotkan
  • MAC Paint potovi Painterly i Soft Orche, iako ih imam 5 ova dva su upravo najčešće korištena

NOKTI


Lakova za nokte sam protekle godine kupila i više nego što je trebalo, što je i razlog zašto nema više favorita, uvijek sam stavljala neki novi i rijetko koji se ponavljao više puta pa kako onda odabrati favorita. No zašto se samo jedan lak našao ovdje je zato što sam najčešće nosila upravo Golden Rose Holiday lakove. Ova nijansa je sasvim slučajno završila ovdje, inače je zadnja stigla u kolekciju, ona samo predstavlja generalno sve GR Holiday lakove koji su mi obilježili 2013.



  • Alverde krema za zanoktice mi se pokazala odličnom. Koštala je pravu sitnicu, kupila sam je nekad ljetos i još uvijek je ima barem trećina, jako se sporo troši..
  • Golden Rose Holiday - sve nijanse koje imam
  • Poshe top coat, ubrzava sušenje i produžava trajnost laka. Do sada sam se klela u Essence kapi koje i dalje jako volim, ali kad želim da budem duže mirnija sa lakom onda bih svakako posezala za Poshe top coat-om.

USNE


Najteži dio sam imala kod izbora ruževa. Jako puno odličnih sam isprobala krajem godine te nikako nije red da ih uvrstim ovdje, ali sam ih uvrštavala u mjesečne favorite. Oni koji su se iskristalizirali kao najčešće korišteni su upravo ovi slatkiši na fotkama.


  • Chanel Saga, na izdisaju :-)
  • MAC Moxie bih nosila uvijek kada bih htjela izgledati posebno.
  • MAC Angel bih nosila uvijek kad nisam znala koji drugi bih stavila, ide uz sve, poput Vegete je :-) zašto ga do sada nisam recenzirala pojma nemam, ali iskreno se nadam grešku ispraviti vrlo brzo.
  • Dior sve nijanse koje ima, ovaj dragulj je samo reprezentativi primjerak svoje vrste, ovu liniju zaista obožavam :-)


PRIBOR




  • Sephora Pro Airbrush #55
  • Dior Full coverage powder brush
  • Chanel Powder/Contour kist #2
  • Mac #227, kada sam ga tek kupila nisam znala šta bih s njim, sada razmišljam o kupovini još jednog jer bukvalno ga za svašta koristim, i njegovu recenziju planiram uskoro napisati.
  • Urban Decay kist iz Naked palete, odličan za nanošenje kremastih sjenila
  • Avon kist koji sam kupila prije 100 godina, dugo ga već nema u katalogu, ako ga ikad vrate kupujem ponovo jer je ovo jedan multipraktik
  • MAC #226
  • MAC #224
  • MAC čistač kistova, najbolji!!!

3. Šta nisam voljela?

Kako sam već u predhodnom pasusu naznačila nije me puno toga razočaralo ali ipak se tu našlo nekoliko proizvoda.


  • Bed head regenerator koji se ne ispire… ovo sr... napravi moju kosu tvrdom, stvore se pramenovi kao da je žica… da, moguće je rasčešljati to, ali ne mogu da vjerujem da mi regenerator može stvrdnuti kosu… nešto tu ne štima… stavila sam ga 2x, i od tada stoji i stoji…
  • Nivea krema za matiranje, veze s matiranjem nema….
  • Essence I love stage - jedna baza omiljena u širim narodnim masama koju sam ja pokušala zavoljeti, davala joj bezbroj šansi, jedno vrijeme se čak bila i ubijedila da je dobra ali onda sam si priznala da je ne volim, da mi ne drži sjenila, preko nje se ne blenda dobro i više mi liči na korektor nego na bazu… ako na vama radi dobro ok ok… ne galamite :-) drago mi je :-)
  • Eveline micelarna -  ovo je smeće od proizvoda bukvalno (a od mene ćete rijetko čuti da za nešto kažem da je smeće, ali ovo zbilja jeste)… smrdi, ne skida dobro šminku, ostavila sam ju za skidanje swatcheva s ruke ali ta ni za toga nije dobra, tako da nakon ovog posta ide u kantu.
  • Garnier matirajuća, opet veze s matiranjem nema, ali da je ne bacim koristim je za mazanje vrata, dobra je za hidrataciju kože :-)
  • Ja prihvatam vaše mišljenje da je Eveline tuš (koji btw vole mnoooge cure) vama odličan, stoga prihvatite i vi da meni taj tuš ne odgovara. Imam jako osjetljive oči koje suze i uvijek bi mi se tuš razmazao u unutarnjem dijulu oka :/ plus kistić je tako malen te mi treba dosta vremena da izvučem svoju debelu liniju :-) ne, nismo se našli nikako :/ iako sam imala veliku želju i jednako kao i za bazu sam se pokušala ubijediti da je dobar :-) nije išlo...

4. Šta sam naučila?


Ova godina je za mene bila godina spoznaje :-) napokon sam našla proizvode koji moju izrazito masnu kožu drže pod kontrolom i nadam se da ću biti dosljedna svojoj odluci da ne mijenjam rutinu njege kože dokle god ovo bude radilo na način kako je radilo u predhodnoj godini. Naučila sam i blendati sjenila na način na koji meni odgovara i kako sam i željela. Naučila sam koristiti i kremasta sjenila za koja sam prethodnih godina vjerovala da nisu ni za šta. Naučila sam da nikad neću naučiti držati jezik za zubima haha (dobro ovo nema veze sa kozmetikom ali morala sam spomenuti :-))

5. Šta si želim u ovoj godini?


  • U ovoj godini nemam puno kozmetičkih želja vezano za kupovinu novih stvarčica. Naravno da će mi u međuvremnu da se promijeni mišljenje kada vidim neki novitet :-) Tek onaj zaista željeni MAC kist #165. Ako ga neka od vas ima i ne voli i ne koristi voljna sam ga kupiti… Ja ga jako želim a ne znam hoće li MAC imati namjeru da ga opet vrati u nekoj od narednih kolekcija. 
  • Kako sam luda za kistovima želim si još neki iz Sephora Airbrush kolekcije, nekoliko sam ih zapikirala.
  • Želim da mi stigne Naked 3, a i ako ne stigne, naručujem ponovo kad bude in stock… (Ovu želju sam namjerno ostavila ovdje iako mi je jučer Naked 3 stigla, čisto da vam bude jasno koliko sam je željela, ovaj dio posta sam napisala prije par dana :-) )
  • Osim toga želim još nekoliko Z-paleta jer su mi savršene. 
  • Želim da se u narednoj godini još više bavim šminkom jer osjećam se sretno dok radim bilo šta vezano za nju, dok se šminkam, dok pričam o njoj, dok je gledam, dok pišem o njoj. 
  • Želim završiti neki priznat i cijenjen tečaj za šminkanje gdje bih unaprijedila svoje vještine i naučila nove. Sugestije ću rado čuti!
  • Želim što češće postati iako imam sve manje i manje vremena, a za koji mjesec se vraćam i na posao pa ne znam kako će sve ići… ali vjerujem da kad nešto voliš uspije se naći vremena...
  • Želim da se sljedeće godine na ovaj post vratim i zadovoljno sama sebi kažem "ostvarile su ti se želje" :-)


Sve u svemu jako sam zadovoljna 2013. što na polju bloga što u privatnom i poslovnom životu, te ne bih imala ništa protiv da i ova 2014 bude takva :-)


Za one koje me ne prate preko FB-a da podijelim vijest da sam osvanula na 1. mjestu na bhblog direktoriju što mi je uljepšalo početak ove godine, i ako ide "po jutru se dan poznaje" onda bi ovo mogla biti jedna fina godina :-) Iako mi je najveća satisfakcija po pitanju bloga posve drugačija od ovog što sam se ovako visoko pozicionirala, slagala bih kad bih rekla da mi ne laska naći se u samom vrhu iako sam cijelo vrijeme bila visoko pozicionirana na njihovom direktoriju :-)

Izvor www.bhblog.net

I da prešli smo 400.000 pregleda koje broji blogger, a GA ih broji puno više, ne razumijem kako i zašto, ali više volim GA :-) Hvala vam na tome i želim vam svima sretnu i uspješnu ovu 2014, da vas prate zdravlje, sreća, ljubav i blagostanje te naravno i dosta šminke :-)



Broj komentara: 45:

  1. Volim ovakve postove, uzivam citajuci i gledajuci, sumirajuci godinu iza nas. Zelim ti da ti se ostvari sve sto i sama zelis :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na lijepim željama :-) neka se i tebi ostvare sve one koje najjače želiš :*

      Izbriši
  2. Vidim po opisu da imamo sličnu kosu, pa ću svakako baciti oko na ove proizvode koje ti voliš :). Eveline tuš je meni među favoritima ove godine, ali zato mi je njihova micelarna kao i tebi katastrofa, doduše, imala sam ju dosta davno i bila je cijela u nekakvom rozom pakiranju (naljepnica od naprijed) pa ne znam da li je to neka druga, ali svejedno ni ta moja nije valjala. Maybelline korektor nisam uspjela nabaviti dok ga je bilo kod nas, i sad sam isto osuđena na online kupovinu :) Čestitam na brojkama i na 1. mjestu, zasluženo je definitivno :)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da Eveline tuš mnoge cure vole i nije mi namjera da ga ocrnim već da jednostavno iznesem svoje mišljenje i to da se može desiti, kao ovaj put meni, da skoro svima odgovara a meni ne :/

      Hvala ti puno :*

      Izbriši
    2. Naravno, razumijem potpuno. Ne može nam svima sve odgovarati :)

      Izbriši
  3. Prekrasan post draga, vidim da dijelimo mnoge favorite, a i Shiseido puder se našao na listi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kad je nešto dobro onda je priznato na sve strane :-) Shiseido je vrh, hvala na otkriću :-)

      Izbriši
  4. Btw, opet čestitam na najboljem BiH blogu, zasluženo je!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve najbolje ti želim u 2014. godini!
    Uživala sam čitajući post (i u slikama, naravno) i vidim da imamo dosta sličnih favorita, a što se tiče Essence I love stage baze za sjenila, mislim da ga cure vole jer je bio jedan od prvih drogerijskih proizvoda za tu namjenu (bar na području Sarajeva), a i danas je najpristupačniji i zato je toliko popularan. Što se tiče njegove funkcije, slažem se da više liči na korektor, meni lično najbolje djeluje u izjednačavanju boje kapka s ostatkom lica :/
    Čestitke na tronu i puno uspjeha u daljem radu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti…
      moguće da je to razlog za Essence bazu… ja nikako nisam uspjela da se s njom složim… vjeruj da bih voljela da jesam…..

      Hvala i na čestitci :-)

      Izbriši
  6. Samo cu reci-OBOŽAVAM OVAJ BLOG!!!!!! Marina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Marina, ovo su zaista prekrasne riječi koje mame osmjeh na lice :-)

      Izbriši
  7. Divan post, sve jako lijepo opisano, dosta sličnih proizvoda i sama koristim i sasvim se slazem sa recenzijama. Fino si ti poredala prioritete, i bas mi se svidja sve po stavkama.
    Kolekcija sminke ti je wow :D
    Sve najbolje u predstojecoj godini kao i u narednim :D
    Bas mi je drago da si na prvom mjestu, jer to i zasluzujes!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, potrudila sam se da bude pregledno i da sve bude sažeto u jednom postu….
      I ja tebi želim sve najbolje…..

      i hvala ti što misliš da je to zasluženo :-)

      Izbriši
  8. Cestitke draga za najbolji BIH blog, zasluzila si :* <3

    Nadam se tvojoj recenziji MAC Angel ruza, jer sam ga tako dugo zelela ;)
    Zelim da probam tu cuvenu "Bananicu" :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga….

      Mislim da bi tebi baš mogao odgovarati, to je jedan prekrasan ruž i stvarno moram uskoro da ga recenziram….

      bananica je must have, vjeruj!

      Izbriši
  9. E ovo sam cekala,odlican post!

    OdgovoriIzbriši
  10. Stvarno lijepa godina je iza tebe...ma znaš šta? Nek ova iduća bude još ljepša!!! I meni je velika želja završit neki tečaj šmnkanja, nadam se da će nam se objema to ubrzo ostvarit! I čestitam na prvom mjestu! Wuuhuuu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh hvala ti :-) hajmo zajedno na tečaj :-) neki dobar :-) držim fige za obje :-) kad se nešto istinski i s dobrim namjerama želi onda se to mora i ostvariti :-)

      Izbriši
  11. Oooo predivan psot. I cestititke za prvo mesto! Joj stvarno moram da kupim taj Shiseido puder vise! Inace planiram Z paletu da kupim mnogo je zelim. Nego sad ima da se kupi u Hrvatskoj pa se sve mislim da mozda nekako tako iskombinujem....Inace potpuno se slazem i sa nivea i sa garnier utiscima o matirajucim kremama...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala…. mišljenja sam da će ti Shiseido puder savršeno odgovarati…. tako lijepo prekriva, nije težak, ne isušuje, dugotrajan… ma probaj, da ti ga ne hvalim :-) Z paleta je odlična…. moram još koju kupiti, džaba je kad moram :-)

      Izbriši
  12. Odličan post! Svaka čast za prvo mesto! Odoh da čitam tvoje recenzije, imam par pretendenata u budućnosti među navedenim proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, nadam se da ću ti svojim recenzijama pomoći :-)

      Izbriši
  13. Divan post ! Pronašla sam se u mnogim stvarima,ali definitivno s tobom dijelim mišljenje da se sve više želim baviti šminkom jer se i ja osjećam neopisivo sretno i zadovoljno i bilo kojem dodiru s istom.Baš divan neki osjećaj,kao dijete kad dobije igračke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh pa onda i treba da se bavimo njom :-) nikad se nisam ispunjenije i ljepše u životu osjećala nego otkako pišem blog i otkako sam otkrila i naučila neke stvari…. to mi je očit dokaz da to volim raditi, a kad nešto voliš velike su šanse da ćeš to dobro raditi :-)

      Izbriši
  14. Divan post, divna godina! Nadam se da u svakom pogledu slijedi još i bolja!
    Najviše od svega čekam da kreneš šminkati jer vjerujem da će ti to jako dobro ići! :************

    OdgovoriIzbriši
  15. Odlični favoriti , a što se tice želja, želim da ti se sve ostvari brzinom munje i da na kraju godine budeš zadovoljna ostvarenim, iako i sama znam kako je sve teško voditi kada radiš i imaš obaveze, no svaka čast na svemu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno draga Martina…. nekako stižem, a vidjećemo šta će biti kad se vratim na posao…

      Izbriši
  16. Još jednom sve čestitke za prvo mjesto ;) ... nadalje želim ti ostvarenje želje i moram priznati da je ovo najljepši post koji je obuhvatio 2013tu ;).

    OdgovoriIzbriši
  17. i ja cestitam !!! A za zelje , uh , koliko vidim ove kozmeticke su vise manje ostvarene , a zelim ti da ti se ostvare i sve privatne !!! =)
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  18. Veoma lep i pregledan post. Najpre zelim da ti se ispune sve zelje u 2014.godini, cestitke za prvo mesto, apsolutno je zasluženo :)
    Favoriti mi se bas dopadaju, volela bih probati L'oreal sampon iz proff linije i Collistar bazu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-) sa oboje su ogromne šanse da ćeš biti prezadovoljna :-)

      Izbriši
  19. predivan post,odlicni favoriti i definitivno zasluzeno prvo mjesto!
    čestitke!!!

    OdgovoriIzbriši
  20. U nabrajanju pribora, preskočila si RT četku :D

    Kako bona nebila? :D :D

    Super post, kao što vidiš pratim, ali sa zakašnjenjem komentarišem :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Odličan post. Imam i ja eveline tus ali mi je nekako rijedak i još se nisam nasla sa njim,stoji i čeka priliku da ga opet uzmem i dam mu novu šansu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidim da ipak ima dosta cura koje ga ne vole :/ meni nikako nije praktičan :/

      Izbriši

Hvala na komentaru :)