Pribor koji jako volim - MAKEUP ARENA

1/16/2014

Pribor koji jako volim





Neki dan razmišljam da napišem post o omiljenim kistovima (koji hoću napisati nešto kasnije) i pade mi na pamet da prije toga podijelim sa vama neki pribor koji rado koristim i preporučujem.

Prije svega tu se našla spatula i ravna ploča. Oboje koristim jako često, s tim da ovu ploču koristim uz svako šminkanje i kako onda da prvo o njoj ne napišem par riječi. Mislim nije da nešto posebno imam za nju reći, ali jako je zgodna jer prvo istisnem tekući puder na nju i onda ga odatle kupim kistom. Time i štedim proizvod jer ga ne nanosim na ruku pa onda na kist pa u tom slučaju dosta pudera se upije u kožu. Koristim ju još i kada hoću nanijeti puder čije nijanse prethodno želim izmiksati, posebno 2 kremasta koja imam jedan jako svijetao, drugi jako taman. Naravno tada mi u pomoć priskače i spatula. Ovaj kukičasti dio na spatuli mi je zgodan za zagrabiti manju količinu proizvoda dok je ovaj ravni dio dobar za promiješati pudere. Ovaj dvojac koristim već dobrih 4-5 mjeseci ako ne i duže i definitivno je zasluženo dobio svojih 5 minuta. Kao set ima da se kupe OVDJE. ja se ne sjećam da li sam baš tu kupila ali isto izgleda.



Sljedeći proizvod koji obožavam je aplikator za trepavice. Moj je Japonesque i nabavila sam ga na www.cherryculture.com prije neka 3-4 mjeseca i od tada jako često nosim trepavice jer mi je posao aplikacije znatno olakšan. Lijepo se može prići samom korijenu a ovaj dio koji drži trepavice je tako dobro oblikovan da može stisnuti umjetne trepavice uz prirodne te ih na taj način učiniti što manje vidljivijim, mislim na to da se ne vide da su umjetne. Aplikator prirodno sjedne u ruku i jednostvno ga je koristiti. Naravno da sam nakon što sam ga kupila nagovorila i još nekoliko cura da ga kupe i čujem da su sve zadovoljne :-) Može li biti da nekoliko žena griješi? Može, ali to u ovom slučaju nije riječ :-)



Tweezerman ogledalo koje povećava 10x i njihova pinceta. Ranije dok nisam imala ovo ogledalo čupala bih obrve pod nekim koje uvećava 2-3 puta i bila uvjerena da ih sve počupam. Ako nakon tog ogledala pogledam u ovo vidim da je ostao ne mali broj trepavica, stoga je u stalnu upotrebu prešlo upravo ovo ogledalo. Sve vidim na njemu, puno više no što želim te ga ne gledam često, ali za čupanje obrva mi je obavezno uz naravno, meni najbolju, pincetu istog proizvođača. Ova pinceta je oštra a neće se desiti da povučete i kožu s njom a neće ni presjeći samu obrvu nego je povuči iz korijena. Neće se desiti ni to da jednu te istu dlačicu obrve morate čupati više puta ne bi li joj konačno stali u kraj. Ona meni svaku, pa i najsitniju obrvu, ičupa odmah iz prve.



Z paleta - iako sam oduvijek bila malo rigidna kad su proizvodi ovog tipa u pitanju i držala se striktno toga da npr MAC sjenila držim u MAC paletama nedavno sam poklekla i kupila svoju prvu Z-icu, nakon toga je stigla i druga, a treća je na putu ka meni. Ipak sam priznala sebi, a sada priznajem i vama, da mi je zgodnije držati 28 sjenila u jednoj krasnoj paleti nego isti broj sjenila u osrednje dizajniranoj paleti od mog voljenog branda.



Brush Guard već nekoliko puta spominjan, imam i orginalnu i kinesku verziju, razlika je ogromna, kako u kvalitetu tako i u cijeni. Kinesku verziju je moguće koristiti samo za velike kistove jer je labavija i brzo se razvuče i ne vrati u prvobitno stanje. Kineska je verzija odlična za te velike kistove i ne preporučujem da nabavljate orginalnu jer ova obavlja posao fantastično. Kada je riječ o kistovima za oči tu moj glas ide za orginalan Brush Guard o kojem sam vam pisala još davno u ovom postu i oduševljenje ne splasnjava ni malo. Kist po pranju navučem u BG, kad se osuši izgleda kao nov, bukvalno!



Pribor za vađenje mitisera čine Balea trakice + Tweezerman spravica za vađenje mitisera. Ja u principu svoje mitisere prvo sredim Balea trakicama koje su mi omiljene jer za tu cijenu dobijem najviše u odnosu kvalitet i cijena, te onda one najtvrdoglavije koji su se oduprijeli moći trakica povadim ovom spravicom. Ovaj spoj već godinama koristim i nemam namjeru mijenjati rutinu koja ovako dobro radi.



Tweezerman (opet :-)) kamen za pete, ubjedljivo najbolji i da ne ponavljam sve sam već na samom početku pisanja bloga rekla o njemu, te ako vas zanima koja riječ više bacite se na čitanje ovog posta.



Trimer za obrve. Meni je ova spravica genijalna. Počešljam obrve, pogledam koja je duža nego treba biti, priđem sa spravicom i trimam. Ne sjećam se koje je marke, znam da sam ga kupila u DM-u i da u jednom pakiranju dođu 3 komada, ja još uvijek koristim iste trimere kupljene prije možda čak i godinu dana.



Eto to bi bio pribor koji volim i kojeg i vama preporučujem da probate, ako već niste. Koji je vaš omiljeni pribor koji bi mi preporučile?


Broj komentara: 60:

  1. Potpisujem i ja aplikator za stavljanje trepavica i ploču sa špatulom ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posebno mi je drago da si i ti među onima koji su zadovoljni preporukom te dvije stvarčice :-)

      Izbriši
  2. Ovaj post je pravo osvježenje,moram priznati :) Čudo za umjetne trepavice bi mi dobro došlo jer je s pincetom to dosta nezgodno, a kad smo kod pincete isto bi mi dobro došla nova, ali eto dok ne izgubim ovu budem se mučila hehe :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Josipa, trudim se nekad malo prodrmati blog nekim drugačijim recenzijama, ideja mi ne fali, ali mi fali vremena, uvijek :-)
      Meni je isto sa pincetom bilo nezgodno i zato sam malo proučavala aplikatore i vidjela da je ovaj nekako najbolji… Pinceta Tweezerman je moja najtoplija preporuka :-)

      Izbriši
  3. Sto kod nas u DM-u nemaju ti trimeri!!! :( I hocu ovaj aplikator za trepavice da probam! A inace imam ovo za mitisere ali iz Sephore. Kul stvarcica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi sigurna da nemaju? Sjećam se da sam ih i ja slučajno ugledala, negdje pri dnu gdje su bile neke gumice i šnale za kosu. Pitaj prodavačicu, tako je najbolje...

      Izbriši
  4. Moram probati aplikator za trepavice i jedva cekam post o omiljenim cetkama!

    OdgovoriIzbriši
  5. e aplikator za trepavice mi se čini kao odlična stvar...S obzirom da druge šminkam za specijalnih prilika više, nego sebe, ovo mi treba...

    OdgovoriIzbriši
  6. Hahaha, znaci ta mala cudna spravica koju svaki put zagledam u DM-u je trimer. :-))
    Stoji tamo kraj onih stvarcica za pete, i ja sam uvijek nekako mislila da je to neka naprava za skidanje roznatih djelova.
    Bice kupljeno :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni definitivno treba jedna Z paleta i brush guard :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni treba brush guard (iako super funkcionira i ovaj trik sa selotejpom, koristim ga već jako dugo http://www.youtube.com/watch?v=T1xoKKWnBX0) i ovo ogledalo od Tweezermana, volim šminkat oči pred malim ogledalom koje što više povećava (mislim da mi je ovo trenutačno 6 ili 7), tako sam navikla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mikka i ja se isto šminkam na manjem ogledalu koje uvećava koje držim zalijepljeno na jednom malo većem hahah ali na ovom od Tweezermana se ne može šminkati jer previše uvećava….

      Izbriši
  9. Gde moze da se kupi ploca sa spatulom? Da li je to stomatoloski pribor ili...?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam kupila na ebayu, kao kozmetički pribor :-)

      Izbriši
  10. Nisam znala za Balea trakice za mitesere, moram da proverim da li ih ima kod nas. Ako su dostupne, biće kupljene :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Super post , baš zanimljive stvračice za koje sam sad skontala da želim:-)
    ove sam trimere primjetila u DM davno, al uvijek u nekog žurbi, svaki put sebi kažem da ću sljedeći put pogledati za što to čudo služi ...i sad ima da kupim :-P

    a ova pločoca mi treba podhitno (i sad sam se sjetila tvog starog posta gdje pišeš oduševljeno kako si ga zbavila) e sad moram i taj post tražiti

    ma da ne pišem pojedinačno, sve mi je super korisno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ah da jednako sam oduševljena ovom pločom onda i sad :-)

      Izbriši
  12. Trimer i aplikator moram hitno kupiti, a nadam se da ću uz ovaj aplikator za trepke napokon uspjeti sama staviti umjetne trepavice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je znatno olakšana aplikacija, nadam se da će i tebi biti :-)

      Izbriši
  13. Ovo mi je dosad najzanimljivi post na tvom blogu, a pratim te dosta dugo :-)
    Zanima me kako nabavljas Tweezerman proizvode, iskljucivo online ili ih ima kupiti negdje i kod nas? Bas si me zainteresovala za tu stvarcicu za mitesere, nikako ih se ne mogu rijesiti, mada nisam bas za online narucivanje ;/
    Lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, nabavljam na Jagodici, nemaš brige oko naručivanja kod njih, oni su meni najpouzdaniji web shop koji postoji… svi paketi se šalju preporučeno, ne gube se….. ako platiš carinu oni vraćaju novac…. stoga ne brini ;-)

      Izbriši
  14. Ovaj aplikator za trepavice stavljam u wishlist jer kada lijepim trepavice ( a to radim veoma, veoma rijetko) zalijepim sebi oko.
    A ove trakice sam probala,za nos doduse, dobila sam upalu sinusu, a mitiseri su ostali na mjestu :/ tako da sam prestala da se borim sa njima, ako im se toliko svidja eto im nos :P

    OdgovoriIzbriši
  15. Koliko dobrih stvari i tako zanimljivo dizajniranih, kao sto je ovaj kamen za pete. Pomislih, cim sam ugledala sliku, da nije mis? :D Salu na stranu, jako mi se dopada ova spracica za uklanjanje mitisera kao i trimer za obrve! xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kamen je divan, baš lijepo dizajniran i super radi :-)

      Izbriši
  16. Znam da je nije vezano za temu, ali se nadam da cete mi pomoci. Posto redovno pratim blog i znam da ste narucivali robu sa http://hr.strawberrynet.com/, ja sam narucila PRVI put regenerator i u emailu mi je stigao sl tekst ispod racuna za kupljeni proizvod:
    Pravila vracanja mirisa
    Molimo uzmite u obzir da mirisi ne mogu biti vraceni ni pod kojim uvjetima zbog medunarodnih zracnih odredbi. U mogucnosti smo poslati Vam mirise jer koristimo specijalnu metodu dostave.
    Da li je se to odnosi na moju narudzbu ili je to samo njihov propratni tekst?? Hvala na odgovoru :)) Poz od Milice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjeruj da nikad nisam dobila takvu poruku uz narudžbu… išla sam provjeravati da vidim da slučajno nisam previdjela i nema toga :/

      Izbriši
  17. ultra koristan i super post !!! Treba mi definitivno sve sto nemam od ovih pomagala ...=)) tako da , potraga ..
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  18. Ovo mi je jedan od najzanimljivijih postova koje sam u poslednje vreme pročitala! Najednom osećam kako ništa od dodataka nemam i sve mi treba :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Veoma dobar post :D I tako sam ja danas nakon sto sam procitala post narucila pedro too, ogledalo i mini tweezer :D Obavezno moram da probam ovu pincetu za obrve, ja ih stavljam sa obicnom ali mora da je lakse ovako :) Odlicne stvari, sve mi treba :D Takodje zadovolja Z palletama :* iz Makedonije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Bonitce :-) nadam se da ćeš biti jednako zadovoljna :-)

      Izbriši
  20. Super korisne stvarcice!Gdje ima za kupiti ova pinceta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jagodica - moja omiljena destinacija za online shopping :-)

      Izbriši
  21. Super post. Zanima me gdje nabavis ovu pincetu, posto ne mogu da kupim dovoljno dobru, imam jake i crne obrve i tesko se cupaju, a svaki dan to moram raditi.

    OdgovoriIzbriši
  22. pitanjce, kako funkcionira i koristi se ova spravica za mitesere?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene ovo interesira :)

      Izbriši
    2. eh pa 2 komentara, ja kontam odgovoreno :-) sorry cure što ste čekale

      ovako, ovaj manji dio se lagano pritisne uz sam mitiser i potisne ga tako što se spravica pritisne uz kožu… ne znam kako bih to mogla objasniti… jako je dobra je nema zabadanja noktiju u kožu te ista ostaje neoštećena….

      Izbriši
  23. Sve zelim! Nahttp://www.cherryculture.com/ nema aplikatora za trepavice :( .Mozes li napisati kako koristis trimer za obrve, nije mi bas jasno :). Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nestao :/ rasprodaja je…. evo gledam ima na ebay-u :-)

      probaću objasniti, laganim potezima trimerom digneš duže obrve i kad vidiš ono što je višak napraviš brži pokret, pokret koji inače radiš kad koristiš trimer, i samo ih presječe… ne znam mogu li rječima bolje dočarati, nadam se da si razumjela :-)

      Izbriši
  24. Post je predobar :)

    Nominirana si za liebster nagradu :)
    http://girlsstufftija.blogspot.com/2014/01/liebster-award-2.html

    OdgovoriIzbriši
  25. Draga, nisi nam odgovorila kako se koristi ova spravčica za mitesere :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesam sad, hvala što si me podsjetila, ali na brzinu gledajući učinilo mi se odgovoreno a to su u biti bila 2 komentara :-)

      Izbriši
  26. ma sve ok, hvalaaa

    OdgovoriIzbriši
  27. Imam pitanje vezano za Tweezerman pincetu: je li vam ovo tweezerman slant tweezer ili mini slant tweezer i koju biste preporucili veliku ili manu?
    Cesto posjecujem Vas blog i imate sve pohvale od mene, pogotovo za ovaj inovativni post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :-)
      ja imam slant verziju, nemam mini slant pa da bih mogla reći koliko imaju tj. nemaju zajedničkog…
      ovu ti od srca preporučujem, imam je nekoliko godina i nije se istupila i radi jednako dobro kao i prvog dana :-)

      Izbriši
    2. Hvala na odgovoru.
      Posto prvi put narucujem online zanima me da li ima veze za carinu koliko paketa vrijednosti do 50 KM narucujem u istom danu.

      Izbriši
    3. ne bi trebalo da ima, u principu ne prate to na carini, barem ja mislim da ne prate…. ja se vrlo često provućem i sa malo većom vrijednošću od 50 KM, nisu toliko strogi…. ne znam gdje si planirala kupovati Tweezerman ali mislim da se najviše isplati na Jagodici plus ne moraš brinuti ako te ocarine, Jagodica vraća novac od carine :-)

      Izbriši
  28. hej, mogu li dobiti neki link ili kako da uopće tražim ovo metalno za puder na ebayu? puno hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo dodajem link u post, možda još nekog bude zanimalo :-) Pozz

      Izbriši

Hvala na komentaru :)