Maybelline Fit Me Matte + Poreless tekući puder - MAKEUP ARENA

4/25/2017

Maybelline Fit Me Matte + Poreless tekući puder




Iako za sebe mogu reći da sam prava makeup ovisnica, nekako se u zadnje vrijeme borim sa svojom ovisnošću, trudim se da potrošim barem nešto šminke koju imam, prije nego novu kupim. Iz tog razloga sigurno bih na prvu zaobišla novi Maybelline puder, ali bila bi prava šteta da sam to napravila. Srećom, jedno jutro je na moju adresu stigao paketić sa svih 6 nijansi koje su kod nas dostupne, pa sam ga ipak isprobala i meni se puder poprilično dopada, uz jednu stavku koja me pomalo brine, ali ipak predlažem da u nastavku pročitajte moje detaljnije dojmove.

Ambalaža mi je skroz ok, nemam sad nešto posebno pisati o klasičnoj mekanoj tubici. U nju je smješteno standardnih 30 ml, cijena pudera je oko 15 KM, dok se može naći i na sniženju od oko 10 KM, što ovaj puder stvrstava u one pudere dostupne širokim narodnim masama.




Odmah po istiskivanju pudera iz tube osjetila sam poprilično jak miris alkohola, što me natjeralo da pogledam na kojem je mjestu alkohol na listi sastojaka, gdje sam ga našla na visokom 5. mjestu. S obzirom da znamo da alkohol u proizvodima djeluje na isušivanje kože, na početku ništa nisam prepuštala slučaju i nisam htjela provjeravati da li će se to desiti, te sam cijelo vrijeme korištenja pudera radila na intenzivnijoj noćnoj hidrataciji kože, tako da u biti tada i nisam osjetila njegova negativna dejstva. Poslije sam ipak poželjela da isprobam šta će se desiti ako izostavim hidrataciju i kroz nekoliko dana sam na licu mjestimično naišla na manja perutanja kože. Ovo meni nije stavka koja me pretjerano brine jer ja ionako već duže vrijeme svakodnevno koristim proizvode za hidrataciju.

Otkako puder imam i koristim gotovo svaki dan nije mi izazvao začepljenje pora, niti povećan broj mitisera, a niti bilo koje druge promjene na koži tipa bubuljica ili akni, no napominjem da moja koža iako je masna, nije sklona izbijanju bubuljica ili akni.


Puder je dosta rijedak, ali ipak sa njim dobijem srednje ujednačavanje tena. Nadogradiv je ali nemojte očekivati da će prekriti veće nepravilnosti. Za te stvari ipak potražite pomoć u korektoru. Rijetka konzistencija ovog pudera je odlična za sve cure koje imaju izražene pore. Ne znam da li ste primijetile da gusti puderi samo naglase pore i čine ih barem duplo vidljivijima, dok rjeđi puderi uglavnom pore čine manje vidljivim. Upravo ova rijetka tekstura radi to što mi se dopada - čini moje pore manje vidljivim.

Kako je i navedeno na ambalaži, završnica pudera je mat. Trajnost mu je na zavidnom nivou, počinjem prosijavati kroz 3-4 sata, ali njegovo nestajanje sa lica primijetim tek kroz 6-7 sati, što je po meni poprilično dobra trajnost.

Na puderu je navedeno da je namijenjen za normalnu do masne kože, no s obzirom da je moja koža izrazito masna i meni baš dobro odgovara, ne mogu a da se ne zapitam kako bi mogao u isto vrijeme odgovarati i normalnoj koži. Pretpostavljam da je to moguće uz drugačiju pripremu kože prije nanošenja samog pudera, što podrazumjeva nanošenje nešto bogatijih krema.



Gornji red L-D: 110, 115, 120, donji red L-D: 130, 220, 230.

Nijanse 110 i 220 su toplog podtona, nijansa 115 je neutralna ka hladnoj, dok su preostale nijanse hladnijeg podtona.

Izbor nijansi bi mogao biti bolji, pa ja nisam našla posve odgovarajuću nijansu među ponuđenih 6, prva nijansa 110 je za mene presvijetla, dok je nijansa 115 malo tamnija od moje kože, no definitivno najpribližnije odgovara boji mog tena i nju nosim na slici ispod.


Za kraj kome bih ga preporučila? Svakoj od vas koja ima masnu kožu, koja voli mat izgled, a koja u isto vrijeme ne voli teške pudere, te onoj koja je spremna pojačati hidrataciju kože da spriječi neželjene efekte koje puder može izazvati. Pored činjenice da površinski isušuje kožu dužim korištenjem, nisam mu našla neku drugu veću zamjerku, pa slobodno mogu reći da se radi o sasvim solidnom puderu poprilično niske cijene.

Jeste li ga probale? Ako jeste, kakav vam je, ako niste hoćete li?


PR proizvod

Broj komentara: 5:

  1. Najslicniji je L'orral infallible? Nisam ga isprobala ali mi djeluje kao jeftinija zamjena za njega? Odlicna recenzija, meni i dalje najdraza blogerka 😘😘

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna recenzija, slazem se sa svim, izbor nijansi i nije bas najsretniji ali i meni najvise odgovara 115. Lagano do srednje prekrivanje, fino umanji vidljivost pora. Ono sto nisam primijetila je da je alkohol na visokom mjestu u sastavu pa me to malo zabrinjava. Da li bi mi mogla preporuciti neku hidratacijsku kremu za masnu kozu, primijetim da je i dehidrirala u posljednje vrijeme a nikako da nadjem pravu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam kupila ovaj mjesec puder na sniženju,odlican je lagan imam mješovitu kožu,nije težak što volim,nemam velikih nepravilnosti koje trebam prekriti samo da mi ujednači ten,osvježi.lice.Dugo sam tražila puder koji će mi odgovarati i zasad ostajem na ovom,mada se slabo šminkam.
    Moj je u nijansi 230,tamnijeg sam tena,zadržala morsku boju😁😉

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam ovaj puder kupila na sniženju,zadnji dan sniženja,sviđa mi se lagan,osvježi lice,nemam neke nepravilnosti na licu pa da nesto prekrije,vec samo da ujednači ten.Sviđa mi se što ne uvlaci se u pore,nije težak,barsunast imam osjećaj pjene na licu.Meni se isto jako sviđa,dugo sam u potrazi za puderom,zasad ću ostati na ovom.
    Moj je u nijansi 230,tamnijeg sam da tena,pa mi ta nijansa odgovara 😚😉

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo mi se čini kao jedna od verzija Maybelline-ovih pudera po principu Affinimata i Affinitona. Svi imaju takvu rijetku teksturu, sadrže i osjete se na alkohol, iako je po meni Affinitone blaža verzija po tom pitanju. :) Žao mi je što na našem tržištu stavljaju potpuno drugačije proizvode, jer koliko sam imala priliku vidjeti, Amerikanke su mjesecima hvalile Fit me Matte & Poreless puder, koji je kod njih gušće teksture i dolazi u staklenoj bočici! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)