Essence kist za nanošenje sjenila, recenzija i usporedba sa drugim kistovima iste namjene - MAKEUP ARENA

7/14/2012

Essence kist za nanošenje sjenila, recenzija i usporedba sa drugim kistovima iste namjene


Neki dan sam šetajući po Didacu naletila na ovaj Essence-ov kist za nanošenje sjenila koji mi je prvenstveno privukao pažnju zbog svoje boje. Da, i ja spadam među one koje padaju na izgled u ovom slučaju kista a generalno i na bilo koji komad šminke. Ako lijepo izgleda veće su šanse da ću mu dati priliku i isprobati ga. A i cijena mu ide u prilog, 3.15 KM. Kupljeno!








Došavši kući odmah sam ga uslikala a zatim i oprala. Primijetila sam da je pustio malo boje kada sam ga oprala prvi put, već drugi put je manje puštao boju, treći put nikako, što mi je sasvim ok. Niju mu čak niti potreban brush guard jer nakon pranja dlačice ostaju u svom prvobitnom stanju. Opet plus! Dlačice su, čini mi se, od umjetne dlake, neću 100% tvrditi, ali tako mi se čine. Na Essence sajtu nisam uspjela naći tu informaciju. Kist je dovoljno čvrst, ne previše, može lijepo napakovati boju.

Uporedila sam ga sa drugim kistovima koje koristim za nanošenje sjenila i evo šta ja imam reći o tome:

MAC 239 - Macov kist je od prirodne dlake, malo čvršći nego Essence i sekundicu mekši, mac ima dužu dršku što je meni osobno draže. Izgledom su najviše slični MAC i Essence.

ELF Shadow Brush - poprilično su jednaki po pitanju mekoće tj. tvrdoće :-) s tim da je elf kist malo širi i malo kraći. Za ovaj kist mi se čini da je od prirodne dlake, isto nisam uspjela naći informaciju na elf sajtu.

Sonia Kashuk Fluffy Eyeshadow Brush - ovaj kist je dosta mekši od Essence kista, ima malo duže dlačice, ali je uži. Dlake od SK kista su od prirodne dlake.

UD Shadow Brush - isto je od umjetne dlake, ali je doooosta čvršći od Essence, po meni je ovaj UD kist bolji za nanošenje korektora i drugih kremastih proizvoda mada mu prema UD to nije namjena.


Na kraju evo i jedna slika da potkrijepi ovo o čemu sam vam pisala.



Kistovi odozgo prema dole: MAC 239, Essence, ELF, Sonia Kashuk, Urban Decay

Nadam se da primijetite sličnost u izgledu MAC-a i Essence-a!

Niti jedan od nabrojanih kistova se nije linjao, tako da su svi prošli taj test. Čitala sam po raznim blogovima da su se cure žalile na opadanje dlaka na ELF kistu, ja nisam imala taj problem, ne sjećam se da ispala niti jedna dlaka.

Na kraju da sumiram svoje utiske o Essence kistu:

- Ne mogu baš reći da je bolji od MAC-a ali od ostalih navedenih meni osobno ili je bolji ili u istom rangu. Omjer cijene i kvalitete je odličan, za ove novce vjerujem da ne možete naći bolji! Svakako ga preporučujem!

Eto to bi bilo to. Ako znate još neki dobar kist za nanošenje sjenila, pišite mi u komentarima, svaka preporuka je dobrodošla!

Budite mi pozdravljene do sljedećeg čitanja!

2 komentara:

  1. vidis, ja se vec dugo dvoumim oko kupovine istog. Sad vidim da ga ipak trebam uzeti :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)