GOLDEN ROSE Terracotta Sturdust u nijansi 102 - MAKEUP ARENA

8/30/2013

GOLDEN ROSE Terracotta Sturdust u nijansi 102





Već nekoliko puta spominjem i hvalim ovu ljepotu pa je napokon vrijeme da i vama ispričam par riječi o njemu. Kupila sam ga još prije 2 mjeseca u svojim pohodima na isprobavanje Golden Rose kozmetike čiji su ruževi i lakovi poznati većini od vas. Na prvu me izgledom podsjetio na širom svijeta poznati MAC proizvod zvani Mineralize Skinfinish i to i jeste razlog što sam se odlučila na kupovinu.




Cijena mu je oko 15 KM (7.5 e), ovisno od mjesta gdje ga kupujete, dolazi u količini od 9 g. Kao i gotovo svim Golden Rose proizvodima pakiranje mu je slabija strana, osjeti se ušteda na materijalima od kojih se pravi ambalaža što meni osobno i smeta malo jer mogle ste primijetiti da ja padam na ambalažu i mislim da bi i njima prodaja puno bolje išla kada bi poradili na samom izgledu pakiranja.

Ovaj proizvod dolazi u 7 nijansi nijansi (101-107) među kojima je meni oko zapelo baš za ovu, ali i 103 mi je definitivno  na listi proizvoda koje želim...

Iako bi trebalo da je svaki Stardust isti, to je praktički nemoguće dobiti zbog prošaranosti proizvoda, pa vam se može desiti da dobijete više roze ili više bakarne ili smeđe. Meni se sviđa omjer boja u mom pakiranju.

Pigmentacija ovog proizvoda je nevjerovatna. Vrlo lako vam se može dogodoti da pretjerate, ja gotovo uvijek pretjeram pa višak moram skidati tako što preko obraza prelazim velikim (ogromnim) RT Powder kistom.

Sa ovim jednim proizvodom možete dobiti više različitih nijansi na obrazu, ovisno od toga gdje "ubodete" sam kist. Ja više idem na ovaj rozi dio.

Ne znam ni kako bih nazvala ovaj proizvod, da li je to rumenilo, highlighter ili 2 u 1, prije da je ovo zadnje. Jer nakon što ga nanesete na obraze highlighter vam definitivno ne treba.

Proizvod se nikako ne trusi, zapečene je formule i srednje čvrstoće, te imam osjećaj da će potrajati zaista dugo iako ga zadnjih mjesec dana koristim svakodnevno, a to vam valjda i govori koliko sam oduševljena istim.

Iako u sebi sadrži sitno mljeveni šimer koji čini da obrazi djenuju sjajni ipak ne ističe dodatno pore, ali vam se neće svidjeti ako volite mat izgled obraza. Meni malo ova promjena godi jer već godinama koritim uglavnom mat rumenila.



na prirodnom svjetlu

 sa blicem


Evo kako izgleda na licu, na usnama nosim Chanel Coco Shine u nijansi Style.


Imate li ovaj ili neki sličan proizvod? Kako vam se sviđa?

Ja mu jedini minus dajem za ambalažu, ostalo me, iskrena da budem, oduševilo.


Broj komentara: 47:

  1. Gledajući ga u ambalaži i nije mi se baš dojmio ali na licu je predivan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se i u ambalaži svidio ali kada sam ga nanijela na lice to me skroz oborilo ;-)

      Izbriši
  2. Svidja mi se kako izgleda na licu iako se u pakovanju cini previse tamno. :]

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja "ubodem" u malo svjetlije nijanse pa i nije tamno, kada pređem kistom preko svega onda bude malo tamnije....

      Izbriši
  3. Draga super je,jos samo recenzija za Style,molim te!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daco, ta mi je recenzija među prioritetnim, možda već i sutra, a ako ne sutra onda prekosutra jer danasšnji dan namjeravam provesti u tipkanju, fotografije su već spremne a to je meni i više od pola posla ;-)

      Izbriši
  4. Meni se sviđa i kako izgleda u ambalaži a još mi je ljepši na licu :))

    Predivan proizvod, baš te osvježi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala... baš jedan divan proizvod, i dalje ne znam kako da ga nazovem :-) rumenilom valjda :-D

      Izbriši
  5. Sa nestrpljenjem očekuje web shop da i ja konačno probam GR :) A do tad, pomno pratim recenzije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda se još samo malo strpi jer zaista se intenzivno radi na tome ;-)

      Izbriši
  6. prelepo !!! I sama sam ponosna vlasnica jednog od ovih , divno ti stoji , a 103 mene podseca na Nars Orgasam - a s' obzirom da imam i jedno i drugo , na licu je stvarno mala razlika =)

    divno ti stoji , bas podigne ceo izgled i osvezi te !!! Dobro je sto si mu dala sansu iako nije mat , jer izgleda odlicno!!
    Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala..... bježala sam od svega što nije mat, ali u biti jako je važno da je sitno mljeven šimer i onda on ne ističe moje pore....

      Izbriši
  7. Baš ti osveži lice! Divan je, moraću i ja da ga uzmem!

    OdgovoriIzbriši
  8. izgleda prekrasno kad se nanese na lice...stvarno predivno.

    OdgovoriIzbriši
  9. bas je lep i lepo ti stoji.mali bubi

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas mi se svidjaju proiyvodi tog tipa. Pre neki dans sam za malo kupila ovo, samo u drugoj nijansi. ALi na kraju sam ipak ostavila tu kopovinu za neki sledeci put. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako se zovu proizvodi ovog tipa? :-) ja ne znam kako bi ga nazvala hehe
      kupićeš ti njega uskoro, već ja to vidim ;-)

      Izbriši
  11. baš sam gledala u njihovom dućanu i nisam se mogla odlučiti za boju-sad se vraćam baš po ovu :) Divno ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, nećeš pogriješiti sa ovom nijansom, divna je, i mislim da bi odgovarala većini cura

      Izbriši
  12. U, bas lijepo izgleda na licu! Zar stvarno podsjeca na Mac? Imam jedan skinfinish, odnosno nemam jer sam ga potrosila, neke LE nijanse i nikako mu ne mogu naci dostojnu zamjenu. Bas bih mogla probat s ovim! Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da jako podjeća na MAC MSF.... ne znam hoćeš li uspjeti među ponuđenih 7 nijansi pronaći odgovaraćuju za sebe, ali što se tiće izgleda na licu koji daje MSF i Sturdust skroz je sličan, da ne kažem isti ;-)

      Izbriši
    2. Ja sam uzela terracota powder u nijansi 4, isti je kao M.A.C. MSF Ovo je ruz .... da nema zabine postoji 6 nijansi pudera. Peceni su te nema praskastih ostataka, ima diiivan sjaj ... i sto kaze Jasmina bitno je da je fino mleven. Poslednje dve nijanse (valjda 5 i 6) imaju poneku krupniju sljokicu, po mogucnosti upotrebite tester. I obratite paznju na oksidaciju. Ovaj moj za 3min dobije blago bronzani ten i vidljiv je na mestima koje ne pogadja direktno svetlo (ta mesta sjaje) te ga koristim iznad obrva do kose, po rubu lica i celim obrazima, i vrhu nosa. Daje tako prirodnu dimenziju licu i sun-glow ... Kupujem ponovo definitivno. Rumenilo je u planu!

      Izbriši
  13. A što je divno! Jedva čekam kad ću kući da pronađem svoj u paketiću :))))))))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjećeš da će ti se svidjeti, još mogu misliti kako će izgledati na tvom savršenom licu ;-)

      Izbriši
  14. Prekrasan je,i divno ti stoji,osvjezi ti cijelo lice...A ovako u pakiranju rekla bih da je pretaman!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa... samo se čini da je taman, stvarno nije

      Izbriši
  15. prelepo je i u kutiji i na licu! moracu da ga pogledam sledeci put kad budem u parfimeriji :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Vidjela na djelu ali kupila jedno rumenilo, i jos jedno mi stize iz NYX-a iz Srbije tako da... zatvaram novcanik :D ali lijep je, nema sta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bravo kad se uspjevaš suzdržavati, hoću biti kao ti ;-)

      Izbriši
  17. Najviše volim ovakve shimeraste i nedefinirane proizvode jer su multifunkcionalni. Odlično ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  18. Preeeeeeelijep i eto probala sam ga i ja zahvaljujući tebi danas i evo još je na mjestu a nisam popravljala a nanjela ga jutros u 7:30h :D ... nijansa je što ti kažeš zaista neopisiva ali predivna i jedinstvena i mislim da ću se ja s ovim proizvodom također svakodnevno družiti jer je kao stvoren za ususret jeseni :D!!!

    OdgovoriIzbriši
  19. Super sto si promjenila iz mat u ova malo shimerasta rumenila, zenama preko 35 ne stoji matirana koza, to uglavnom ide bolje na mlade zene.
    Zasto se nekada ne poigras sa vjestackim trepavicama, takve super pristaju zenama sa spustenim ocima i sa malim trepavicama.
    Super si i samo tako nastavi :)
    Merima, Sarajevo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Merima igram se ja često sa umjetnim trepavicama ali ne baš za dnevne lookove poput ovog :-)

      iako sam već u kategoriji 35+ (bljak :p) ipak se ja dobro nosim i sa mat rumenilima jer eto genetika je odradila svoje pa imam puno manje bora od nekih dosta mlađih cura pa često misle da imam manje godina a i šimer obično, osim ako nije jako jako sitno mljeven, izgleda loše na masnom licu sa proširenim porama kakvo je moje :/

      Izbriši
    2. I da, zaboravih se zahvaliti ;-)

      Izbriši
  20. boje su prekrasne i divno ti stoji. lipa si,ali još ljepša bez crne olovke i tuša. molim te da ovo shvatis kao dobronamjeran komentar :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga TIna hvala i ne brini neću shvatiti pogrešno, ti imaš potpuno pravo da izneseš svoje mišljenje i kažeš šta ti se sviđa a šta ne.... zato mi i jeste otvorena opcija ostavljanja komentara...... ;-)

      Izbriši
  21. Meni se jako, jako sviđa! GR zaista prati trendove.

    OdgovoriIzbriši
  22. Imam i ja ovaj stardust i to u istoj nijansi. Koristim ga skoro dvije godine (možda mu je i rok prošao :)), a još uvijek izgleda bukvalno netaknuto.
    Samo, moj je u nekakvom providnom pakovanju. Mora da je u pitanju starija serija.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)