Caudalie Beauty Elixir - MAKEUP ARENA

11/30/2013

Caudalie Beauty Elixir



Proizvod koji sam potrošila i kupila novi koji sam opet potrošila i treba opet da ga kupim pa je krajnje vrijeme da napišem koju riječ o njemu. Ovo je još jedan u niza proizvoda koje mi je moja draga Ivana Anaviglam preporučila i koji sam, što možete pretpostaviti po tome što ga ponovo kupujem, i zavoljela.

Beauty Elixir su kapljice ljepote inspirirane "eliksirom mladosti" koji je koristila  mađarska kraljica Isabelle.

Zaglađuje lice, sužava pore i daje sjaj. Kratak opis koji sam našla na jednoj online apoteci (izvor). Još sam našla i sljedeće podatke:

Sadrži:

Sjaj: ekstrakti grožđa
Toniranje: ekstrakti ruže
Ojačava i podmlađuje: eterično ulje ružmarina
Astringent: benzoin, mirta, eterična ulja organskog matičnjaka i mente
Omekšava: vodica narančinog cvijeta

Upotreba:

Raspršiti svako jutro prije hidratacije na lice i vrat da bi hidratantni sastojci vaše hidratantne njege djelovali učinkovitije. Koristite bilo kad u danu za toniranje i osvježavajući efekt.

Savjet: favorit vizažišta. Odličan je za fiksiranje šminke. Nanesite ga izmežu podloge i pudera.

Da i ja krenem sa svojim osvrtom na ovaj proizvod.

Odmah da mu istaknem manu, a to je da nije dostupan u BiH. Još jedan brand koji je odličan a nije dostupan kod nas :/ Ali meni nedostupnost nije problem kada nešto želim. Prvo sam preko tate kupila u Šibeniku a drugi sam naručila na feelunique za istu cijenu :-)

Dolaze u staklenim bočicama u količini od 30 ml i 100 ml sa pumpicom koja izbacuje vodenu maglicu. Oba puta sam kupila 30 ml, mada je uvijek isplativije kupovati veća pakiranja i to obično i radim za sve proizvode. Ali prvi put nisam htjela veliko jer sam željela vidjeti hoće li mi se svidjeti, a drugi put sam naručivala više stvari a nisam smjela ići preko neke određene cifre da paket ne bi završio na carinjenju pa sam uzela, manji i jeftiniji :-) Prvi sam platila 90.63kn, a drugi 9.78 funti.

Dakle, koristim ga upravo onako kako je napisano na uputstvu. Nakon umivanja osušim lice, protresem bocu, zatvorim oči i špricnem 3-4x. Istog momenta osjetim hlađenje i da mi se lice zategne. Primijetila sam čak da mi se i pore stisnu i djeluju manje vidljivo nakon što se naprskam. Nakon toga nastavljam sa kremom i primer-om i dalje sa šminkanjem.

Hladi, osvježavajući je i kad se osuši nije ljepljiv.

Nikad ga nisam nanosila kao fiksator nakon šminkanja niti bih ponovo u toku dana prskala... Samo ujutro prije svega ostalog i ne svaki dan, i bočica mi je potrajala 3-4 mjeseca. Ali kako je naveo proizvođač proizvod se može koristiti i na način da se lice naprska nakon šminkanja.

Ne znam kakav bi ovaj BE bio na suhoj koži, ali ne vidim da bi joj mogao nešto zlo napraviti. Znala sam vidjeti i cure sa suhom kožom čije pore su bile malo proširene pa vjerujem da bi i njima jedan ovakav produkt dobro došao.

Svidjeće vam se jer odmah vidite rezultate, svidjeće vam se i ako imate problema sa beživotnom kožom, te proširenim porama ili jednostavno želite malo beauty doze koju ova bočica pruža. Neće vam se svidjeti ako vam smeta miris mente te možda i peckanje ako vam je koža preosjetljiva. Moja je osjetljiva ali nisam imala neugodno iskustvo peckanja.



Jako sam zadovoljna ovim proizvodom, i sigurna sam da ćemo se i u budućnosti družiti. Kao još jednu negativnu stranu, osim nedostupnosti u BiH, navodim i cijenu jer mislim da je ipak pretjerana za ovu količinu od 30 ml.

Ako znate neki sličan proizvod da košta manje napišite mi koji je u komentarima :-) Hvala unaprijed!


Broj komentara: 38:

  1. ja mislim da claudalie imam dio u cm-u barem u onom velikom u titovoj nekih 80% sam sigurna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Amnaaaaa ako je to istina to je za muštuluka ;-) danas pravac ova dva CM-a u Tuzli :-)

      Izbriši
  2. Odlično, baš sam ga planirala kupiti ovih dana. Samo me brinulo da će mi se ta manja bočica relativno brzo potrošiti =/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sve ovisi koliko ga često špricaš, meni baš potraje ali ja ga koristim samo 1x dnevno i to ne u dane kada se ne šminkam :-)

      Izbriši
  3. na suvoj koži je i više nego dobar, ja sam ga koristila i bila sam zadovoljna. trenutno mi je skup, ali verujem da ću mu se jednog dana vratiti :) drago mi je da mu se ti iznova vraćaš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, drago mi je to čuti :-) baš jeste skup :/

      Izbriši
  4. Volim Caudalie kao brand i još nisam probala njihov proizvod da mi nije odgovarao. Ovaj eliksir mi je na WL i nikako da ga kupim jer uvijek imam neke druge prioritete, ali doći će već na red. Cijena je malo previsoka, ali ako je proizvod dobar, što Caudalie proizvodi jesu, ne bude mi žao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste dobar i šteta da nije malo jeftiniji da se non stop špricam :-)

      Izbriši
  5. Ti prsnula i ja kupila i pocela prskat stalno i prebrzo se trosi :( i slazem se sa svim napisanim :) Miris mente jeste jak ali meni se bas zbog toga svidio :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eeee polako draga, znam da se i tebi svidio kad si ga probala…. u biti malo kome ne odgovara…..

      Izbriši
  6. Super zvuči, ali ja mislim da meni ne treba iako bih ga kupila sam radi mirisa mente (zamisli, sama sam skužila da mi nešto NE treba:D ), u ove svrhe koristim termalnu vodu i zadovoljna sam kako mi osvježi lice iako mislim da ona ništa ne radi po pitanju pora.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tebi ne treba ni puder a pogotovo ovo… sa onakvim tenom i generalno kompletnim licem malo šta ti od ovih dodataka treba ;-)

      Izbriši
  7. Ah, ja sam na zalost jedna od onih koja ne zna sta bi s tim, imam ga i nikako potrosit, meni jednostavno nista ne djeluje, kao da se s vodicom spricam. Makar lijepo osvjezavajuce mirise. Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ovako kako ga ja koristim prije svega?? Žao mi je to čuti ali dešava se da nekome ne odgovara ono što većini odgovara…. ništa zato, traži dalje ;-)

      Izbriši
  8. jel ima alkohol u sebi ? Ako nema , zvuci idealno ...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima, žao mi je, ali ništa loše ne pravi na licu taj alkohol, i cure sa suhom kožom ga nose….

      Izbriši
  9. Obozavam ovaj proizvod ,probudi kozu,a i mene divnim mirisom :) koristila sam je godinu dana kao toner i bila sam prezadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
  10. Nevezano za post, ali zanima me znas li slucajno gdje u Tuzli se mogu kupiti Dr.Pasha mirisne svijece :) Hvala unaprijed.
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni je na WL i svakako ga planiram probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj što prije, nadam se da će i tebi odgovarati ;-)

      Izbriši
  12. Imala sam samo jednom malo pakiranje. U početku mi se sviđao ,posebno jer sam ga držala u hladnjaku. Super me osvježio, no kasnije me počeo jako peckati za lice i oči :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sigurno ti je koža jako osjetljiva :/ žao mi je baš :/ kako sam i napisala u postu i moja koža je osjetljiva ali nije mi smetao elixir

      Izbriši
  13. Zvuči stvarno super i ide na WL! Ti si kriva za to što mi se WL stalno povećava :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj Josipa nisam ja, Ivana je :-)) prvobaj prvo kod nekog koju ima elixir, nemoj da me poslije spominješ ako se desi da tebi ne odgovara :-))

      Izbriši
  14. ja sam skoro kupila isto malo pakovanje, ali sam ga bas brzo potrosila :D inace mislim da sam osoba koja preparativu najbrze trosi, i nikad mi nece bit jasno kako :D ne vjerujem da cu ga kupiti u skorije vrijeme, iz razloga sto mi se svidja onaj osjecaj hladjenja nakon nanosenja, a obzirom da je malo skuplji proizvod, i uz to moje brzo trosenje, ne isplati mi se bas korisiti ga tokom cijele godine, pa onda ga ostavljam za proljece-ljeto, kad godi to osvjezenje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno si se špricala :-) ja sam racionalna i po malo trošim :-D meni je osjećaj hlađenja i zatezanja fantastičan bilo ljeto ili zima :-)

      Izbriši
  15. Već dugo vremena hoću probati taj eliksir, ali nikako mi se ne sviđa što ima mentu u sebi, ne volim taj "touch" :/ Bojim se da bi me lice peklo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako te to već na prvu odbija onda radije probaj prvo kod nekoga da ne bi protraćila ne baš sitan iznos ;-)

      Izbriši
  16. Uopste nisam znal da u BiH nema ovih proizvoda! Totalna glupost. Ja se nesto nisam pronasla sa ovim cudom, nista mi posebno nije radio, a malo pecka. Pojma nemam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo toga nema u BiH :-( žao mi je da se niste pronašli, ali mi je to posve razumljivo jer ne postoji proizvod koji svima odgovara ma koliko dobar i skup i ne znam šta već bio… :/

      Izbriši
  17. Meni se dopada opis ovog proizvoda, deluje kao nešto što bi se meni dopalo. Ako zaista ima dobar efekat, eliksir je, mislim da mu cena nije velika ako uporedimo sa cenama termalnih voda npr :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Čitala sam sve same pohvale za ovaj eliksir, a sviđaju mi se i tvoji utisci. Kupujem je prvi sledeći put kada je ugledam u dm-u :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Slažem se sa opaskom na kraju vezanom za omjer cijene i kvalitete :/ ... zaista je pretjerana cijena s obzirom na količinu.

    Ja ga koristim i kao fiksator.

    OdgovoriIzbriši
  20. koristila sam ga, pisala sam baš da sam zadovoljna :)
    drago mi je da ti prija, odličan je u principu. zamerke idu
    na nekvalitetnu pumpicu, okupam se kad ga prsnem :))
    nameravala sam kupiti Nature's tonik međutim u parfimerji
    su ostali bez njega, kažu neće više uvoziti, i osim što sam tužna
    jer još jedan brend odlazi sa tržišta, nisam dovoljno pametna da smislim
    neku zamenu niti nešto da ti preporučim :/

    OdgovoriIzbriši
  21. Svima preporucujem da kupite radije ruzinu vodu- kosta euro do dva (ovisi o kolicini) i dolazi u puno vecem pakiranju tj. boci, a efekti su isti (i potpuno je prirodno!)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)