AURA - predstavljanje novog proizvoda Gel Eyeliner + moji dojmovi o njemu - MAKEUP ARENA

5/13/2014

AURA - predstavljanje novog proizvoda Gel Eyeliner + moji dojmovi o njemu



Iako mi je Beograd udaljen nekih 200-injak kilometara, na poziv Aure da prisustvujem predstavljanju njihovog noviteta u obliku gel eyelinera, nisam mogla odoljeti. Obaveze koje sam trebala završiti u Bg sam pomjerila na taj dan da bih mogla prisustvovati. A sad kad razmišljam otišla bih i da nije bilo drugih obaveza :-) jer ipak je u pitanju predstavljanje proizvoda koji koristim svaki dan u šminkanju pa me jako zanimalo kako je to napravila Aura zajedno sa Draganom Vurdeljom, njihovim poznatim šminkerom. 

Na samoj promociji je bilo zaista jako lijepo. Našla sam se tamo sa blogokolegicama sa blogova: Šminka je ljubav, Supernova, MrsFox i Bamby. Upoznale smo se, družile, poslušale prezentaciju proizvoda, gledale demonstraciju nanošenja, poslije toga uživale još malo u časkanju uz izvrsnu hranu i kolače. Jako sam sretna da sam imala priliku da napokon povežem lica sa blogovima koje redovno čitam. A sad vam ostavljam da pogledate nešto fotografija koje sam napravila a onda i da pročitate moju recenziju.







Ne znam koji bih od ovih kolačića izdvojila, svi su preukusni i zaista smo imale problem da se obuzdamo u konzumiranju :-)


Na kraju smo se malo fotkale u stilu zvijezda :-)


Iz Aure su nas ispratili sa bocom vina te naravno Gel Eyelinerom.


A sada, kada ovaj geliner koristim već 7 dana što je meni sasvim dovoljno da prepoznam njegove karakteristike jer gel eyelinere koristim godinama (osim za jednu stvar o kojoj ću se kasnije izjasniti, a to ću vam ostati dužna) mogu vam reći šta mislim o njemu.


U kartonskoj ambalaži osim gel linera koji je smješten u malenu staklenu teglicu, dolazi i jedan odličan kist za nanošenje istog.



Kist je sirine oko 0.5 cm ali je jako tanak i precizan. Čvrst je a dovoljno savitljiv, urađen je neki idealan balans na samu čvrstoću vlakana. Znate već ako nanosite eyeliner u gel obliku, da ako je kist nije odgovarajuće čvrstoće više ćete se napatiti nego uživati u samom nanošenju. Sa ovim, kako već rekoh su napraviti pun pogodak. Ali, zašto uvijek postoji ali :-) voljela bih da je drška malo duža, ali naravno da razumijem da neće staviti full size kista jer bi im onda trebala duplo veća ambalaža tako da mu to neću uzeti za zlo.


Dolazi u minijaturnoj posudici, no to me nije zavaralo nego sam potražila količinu i uvjerila se da se radi o standardnoj količini gel linera, 5g. Gram gore dole je uobičajena varijacija među njima. Sam rok trajanja proizvoda je jako dug, oko 3 godine dok se ne otvori a tada ga je preporučljivo potrošiti unutar 6 mjeseci. Cijena koju ćete izdvojiti za njega, u slučaju kupovine, je 699 dinara, što je oko 7 eura.

Proizvod je dostupan samo na teritoriju Srbije u odabranim DM i Lilly marketima, dok se ne rasproda, jer se ovdje radi o proizvodu limitiranog izdanja. 




Sama tekstura ovog proizvoda je meni više kremasta nego gelasta. Jako lijepo se nanosi i imam dovoljno vremena da ga nanesem prije nego se posuši, ALI, kad se jednom smjesti na kapku, držite me za riječ ako bude drugačije, neće mrdnuti dok ga ne skinete.


Već prvi dan sam ga, nakon fotkanja, odmah nanijela na ruku, kada se osušio išla sam ga oprati i morala sam upotrijebiti uljni odstranjivač da bih ga skinula, jer samo s vodom nije micao. To mi govori da se radi o veoma vodootpornom proizvodu koji ne spada šalom.


Nakon što ga nanesem mogu zaboraviti na popravke jer za njima zaista nema potrebe. Jedino mi se na waterline-u pokazao malo manje postojanim, ali ruku na srce još nisam pronašla proizvod koji na waterline-u ostaje dok ne skinem svu šminku.

Boja mu, po mom skromnom mišljenju, nije deep black kako piše na ambalaži jer to po meni podrazumijeva neku crnu da ne može biti crnja. Crn je, ali može li se reći umjereno crn, ne baš najcrnji koji sam probala.

Ono što sam vam u tekstu već spomenula je da ću vam ostati dužna informaciju a to je da li će se sama tekstura proizvoda mijenjati nakon nekog vremena, tj. da li će se brzo posušiti ili će ostati kao i na samom početku. Mada se ja u biti i ne bojim toliko tog sušenja proizvoda jer imam odličan proizvod koji sve kremaste proizvode vraća iz mrtvih, ali neću vam reći o kojem se proizvodu radi, strpite se malo do skorašnje recenzije ;-)


Ako pitate mene za preporuku kažem vam kratko. Volite gel liner? Ovaj definitivno vrijedi pažnje!


23 komentara:

  1. Vala ako ti kažeš da je dobar onda sigurno jest :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Koja linija svaka cast!! Treba mi novi alajner,pa cu probati ovaj!! A vas cetiri ste divne!! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Svaka čast Auri na ovako divnoj prezentaciji. Vidi se da su se baš potrudili. :)
    Definitivno moram probati ovaj ajlajner. :D
    Odličan post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš su se potrudili :-) izvrsna prezentacija za jedan odličan proizvod! Hvala ti...

      Izbriši
  4. je li ga mozes porediti sa nyx-om jer meni se nyx razmazuje. Dosad mi je njbolji essence koji se nazalost vise ne proizvodi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hmm… meni se ni nyx-ov ne razmazuje…. ali prednost ovoga je što se puno lakše nanosi, kremasti je od nyx-a

      Izbriši
    2. *kremastiji

      i da, vjerovatno postoje testeri pa probaj u svakom slučaju :-)

      Izbriši
  5. i hoce li biti kod tebe dostupan?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. neće ga biti kodmene, samo u Srbiji je dostupan...

      Izbriši
  6. Sigurno bih ga voljela da mi je dostupna, ali...
    Eh, sad pročitah ovo za waterline, ja koristim Lorealov gel eyeliner i izdržao mi je na waterline-u 9 sati bez mrdanja i bio je lijep kao kad sam ga nanijela, još sam se znojila jer sam imala nastup, malo su mi i suzile oči jer sam bila našminkana u fullu toliko dugo, a on je i dalje bio na mjestu. Tako da je meni odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh meni je upravo jučer stigao taj Loreal pa ću da ga isprobam :-) inače oči su mi osjetljive i suze pa je to razlog što niti jedan ne može izdržati onoliko koliko bih voljela…

      Izbriši
    2. Da, razumijem te, ista stvar, najveća mi je muka i sa bilo kojom vrstom kreona na waterline-u, naročito sa bijelim, jer mi se zasuzi oko k'o ništa, naročito ako još neki vjetar dune...

      Izbriši
    3. PS nadam se da će ti se dopasti :)

      Izbriši
  7. Jao slikaaaa! :)))) E slazem se sa utiscima o ajlajneru u potpunosti. Ja bih volela da je malo crnjiii. Cetkica je zaista super. Meni je jedino malo suvlji za moj ukus. Ne mogu lepo da izvucem tako ostru liniju, a posebno sa ovom cetkicom u kombinaciji sa suvocom. To mi je jos problem. ALi kad se nanese zaista ne mrda. Meni se kad sam radila swatch i micelarna pomucila da skine sa ruke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da se slažemo :-) on je u stvari kremast, nije gelast, zato i jeste malo više suh… ali da mi je ko pričao da ga je ovako teško skinuti ne bih vjerovala… ma kakva micelarna, samo dvofazni dolazi u obzir :-)

      Izbriši
  8. Super recencija :) Što se tiče kolača, lepo priznaj - nismo se uopšte obuzdale :D Meni se sviđa što je drška četkice kratka, sa takvima mogu da priđem blizu ogledalu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa sramota me bilo reći, da cure ne pomisle da smo stigle iz gladnih :-) ali toliko su kolači bili ukusni da razmišljam da im dam status najukusnijih kolača ikad :-)

      Izbriši
  9. cekala sam ovu recenziju :) sad idem da ga potrazim :)

    OdgovoriIzbriši
  10. :)
    ja zaboravih da kazem u svom postu, da sam ga jedva skinula sa ruke, neću dodavati, ali eto možda koristi nekoj tvojoj čitateljki. Stvarno je dobar!

    OdgovoriIzbriši
  11. uf, baš mi pravo dobro izgleda <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)