Njega noktiju by Colours of my nails - MAKEUP ARENA

5/09/2014

Njega noktiju by Colours of my nails





Pozdrav svima,
Ja sam Bojana sa bloga Colours of my nails. Prije nekog vremena, Jasmina i ja smo se dogovorile da za njen blog napišem post o tome kako njegujem nokte jer smatra da joj na blogu nedostaje postova o toj temi.

Pa da počnemo...

Pod njegom podrazumijevam pravilno oblikovanje, brigu o zanokticama i kožici oko nokta, korištenje lakova za jačanje te hidrataciju kako noktiju tako i ruku.
Nokte oblikujem isključivo staklenom turpijom. Koristim Fingr’s turpiju koja je ujedno i jedina koju sam, u vrijeme kada sam tražila, našla u svom gradu.
Staklene ili kristalne turpije su najbolja opcija za skraćivanje i oblikovanje prirodnih noktiju. Poslije njih slijede kartonske, a metalne treba u potpunosti zaobići jer izazivaju listanje noktiju, tako da vas molim ukoliko koristite metalnu da je se odmah riješite J

Također, trudim se da svaki put kada skraćujem ili oblikujem nokte to radim potezima u jednom pravcu, a ne “naprijed-nazad” 


Kada je oblikovanje gotovo, obično se posvetim potiskivanju kožice oko nokta. Za te potrebe, jednom u desetak dana, koristim Afrodita gel za uklanjanje i drveni štapić. Gel se nanese na područje oko nokta, drži oko dvije minute a zatim uz pomoć štapića kružnim pokretima potiskuje i ujedno uklanja višak kožice. Kada završim sa obe ruke, sve dodatno iščetkam mekšom četkicom za zube pod mlazom mlake vode.

Između tretmana gelom, za potiskivanje koristim štapić u kombinaciji sa nekom od krema ili ulja za mazanje zanoktica.  To radim prije svakog lakiranja.


Nakon uklanjanja kožice, na dobro očišćene nokte nanosim lak za jačanje. U mom slučaju to je čuveni Eveline 8 u 1, koji koristim i prilikom svakog lakiranja kao bazni lak. Čak i ako žurim i nemam vremena za lakiranje, Eveline mi je uvijek na noktima.
Prije nego što sam počela da ga koristim imala sam veliki problem sa listanjem noktiju, ali zahvaljujući njemu to sam uspješno riješila.  

Ovaj lak je zapravo tretman koji bi se trebao povremeno koristiti, ali meni jednostavno odgovara da ga nanosim kao bazu. Koristim ga već dvije godine, i ne mislim mijenjati dok god mi odgovara.


Po završetku lakiranja, mažem kožicu oko nokta kremama ili uljima. Prilikom mazanja umasiram proizvod oko svakog nokta pojedinačno i time dodatno podstičem prokrvljenost u tom dijelu. U te svrhe najčešće koristim Hemel Multivitamin kremu za nokte, Balea nevenovu mast, maslinovo, ricinusovo ili, u zadnjih nekoliko dana,  kokosovo ulje. Obično to bude ono što mi je u tom momentu najbliže, ali pred spavanje je to skoro uvijek Hemel krema.
Redovno mazanje kožice takođe utiče na hidrataciju i jačanje samog nokta.


Tu se završava rutina oko njege noktiju, ali njegovani nokti ne znače ništa ukoliko vam je koža na rukama suva, dehidrirana i ispucala. Ja ruke mažem nekoliko puta dnevno, a najbitnije mi je da ih namažem pred spavanje i nakon dužeg kontakta sa vodom... Od krema za ruke koje koristim, nemam ni jednu koju bih posebno izdvojila, i tu se zaista nalazi svašta. Kao što je slučaj sa mazalicama koje koristim za kožicu, tako je i sa ovim za ruke... Uzimam onu koja mi je najbliža... I uvijek jednu nosim u torbi.
Ovo su neke koje trenutno koristim...


Za kraj, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da imate zdrave i lijepe nokte:


  •       Svaki put kada izlažete ruke i nokte vodi i sredstvima za čišćenje, koristite rukavice. Na taj način ćete spriječiti isušivanje kože ruku, kožice oko nokta, a i stvaranje zanoktica.
  •         Nemojte koristiti svoje nokte kao alat 
  •     Izbjegavajte metalne turpije
  •        Zaštitite svoje nokte od mehaničkih oštećenja  tako što ćete nositi zaštitni ili bar obični prozirni lak


Nadam se da vam je ovaj post bio od koristi, jer iako je tema jako široka i o svakom segmentu njege i svakom proizvodu bi se mogao napisati poseban post, trudila sam se da ukratko obuhvatim ono najvažnije... 
I nadam se da vam ne smetaju slike korištenih proizvoda, ali uzmite u obzir da su to proizvodi koje jako često koristim i na njima se to i vidi :).

Njega noktiju, bez lakiranja i ukrašavanja na razne načine, mi ne oduzima puno vremena, iako možda u ovom postu to djeluje drugačije.  Stvar je u tome da se stekna neka rutina i da se na dnevnom nivou odvoji bar par minuta za mazanje, a na sedmičnom nekih sat vremena za potiskivanje kožice i nanošenje zaštitnog laka.
Mislim da se trud isplati i vidi J

Broj komentara: 19:

  1. Jako koristan post! ja već duže vremena geliram nokte, pa se ne zamaram puno oko njih. ali, pomalo razmišljam o skidanju gela , pa ću svakako koristiti tvoje savjete

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Oko geliranja stvarno ne znam puno, jer nisam nikad gelirala nokte, ali znam da im najčešće treba puno vremena da se oporave jednom kada se gel skine. Ukoliko se odlučiš, naoružaj se strpljenjem, uzmi neki lak za jačanje, kvalitetnu kremicu za nokte i polako :)

      Izbriši
  2. Odličan članak! A nokti su ti presavršeni!

    OdgovoriIzbriši
  3. evo najljepših noktiju blogosfere
    ( ja došla samo da to napišem :D )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja cu isto potpisati Anelu. Dosla sam samo da kazem da su ti nokti kao s reklama :) Prelijepo! Vec dva dana se vracam samo da bacim pogled jos jednom :) Pozdrav! M.

      Izbriši
    2. Svaka cast! Nokti su ti savrseni! Tebi se trud isplatio!

      Izbriši
    3. Hvala puno na divnim komentarima ;)

      Izbriši
  4. Zaista imas najljepse nokte :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako koristan post , pokusacu se pridrzavati savjeta :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Da li neko zna ima li negdje na internetu da se kupi staklena turpija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš razne staklene turpije, po raznim cijenama... Od kineskih koje koštaju oko 1$ do onih kristalnih po desetak i više dolara. Naravno, naći ih možeš na www.ebay.com.
      Ja ti preporučujem OPI kristalnu, jako hvaljena i kvalitetna, Jeste da košta malo više, ali isplati se. Planiram je i ja kupiti u skorije vrijeme.

      Izbriši
  7. Ideš... Nije ni čudo da su tako lijepi :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nokti su ti savršeni, post je sam po sebi odličan i koristan, ali ja nikako nemam vremena da odradim to sve lagano, po pe es-u, uvijek neka žurba pa je to samo mazanje jednog sloja na drugi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi, nije to tako puno vremena kao što djeluje. Ja nekad iskoristim vrijeme dok gledam TV ili sam na računaru, taman se sve lijepo osuši i upije :)

      Izbriši
  9. Zašto ovog Hemela nema kod nas???

    OdgovoriIzbriši
  10. Bojana ima divne savršene nokte!!!
    kapa dole na ovako posvećenoj rutini :)

    OdgovoriIzbriši
  11. ja korisatim uglavnom spuzvaste turpije, staklenu još nisam probala. koristim i eveline lakove kao bazne prije svakog lakiranja te essence kremu za njegu kozice i njihovu olovku sa jojoba uljem

    OdgovoriIzbriši
  12. Preeekrasni nokti Bojana, zbilja imaš najljepše nokte od svih blogerica :)
    - Ali ti to već ionako znaš, zar ne? :) :*

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)